Hoppa till innehåll
Magiskt läge vid hav och strandmal. Södra vägen 38 - Bjurfors

Historiskt läge med magiska havsvyer

Torekov - centralt, Båstad

Södra vägen 38

Slutpris:
27 000 000 kr
Antal rum:
4
Boarea:
82 kvm*
Tomtarea:
1 104 kvm
Byggår:
1945

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Ansvarig mäklare

Vill du också sälja din bostad?

Film

Historiskt läge närmast havet

Bilder

 • Magiskt läge vid hav och strandmal. Södra vägen 38 - Bjurfors
  Magiskt läge vid hav och strandmal
 • Underbar miljö och ett fantastiskt läge. Södra vägen 38 - Bjurfors
  Underbar miljö och ett fantastiskt läge
 • Med naturen och havet utanför dörren. Södra vägen 38 - Bjurfors
  Med naturen och havet utanför dörren
 • Gångavstånd till bykärna och strand. Södra vägen 38 - Bjurfors
  Gångavstånd till bykärna och strand
 • Kullaberg i blickfånget. Södra vägen 38 - Bjurfors
  Kullaberg i blickfånget

Om Torekov - centralt

Att bo i Torekov

Längst ut på Bjärehalvöns spets, där Kattegatt slår in mot den skånska kusten, ligger den charmiga lilla byn Torekov. En mysig kustpärla för både semesterfirare och året-runt-boende. Denna karaktäristiska badort växte en gång fram ur ett präglat fiskesamhälle och idag erbjuder byn ett trivsamt liv med goda kommunikationer, bra service samt förskola.

Torekov andas verkligen historia! Detta är något som slår en vid första mötet och förstärks när vi vandrar runt i båthamnen och längs de idylliska gatorna. Strax ovanför hamnen låg en gång den första medeltida kyrkan, Sankta Thoras kyrka, där ett visst antal gravstenar kvarstår än idag sedan den ursprungliga kyrkogården.

Flera väljer att uppleva den här byn till fots och därför har Torekov blivit lite av en slags knutpunkt för den omtalade Skåneleden. Förutom de vackra kuststräckorna bjuder vandringsleden på allt från sagolika skogspartier och öppna grönskande fält till storslagna platser, som till exempel Hovs hallar i norr.

Dagliga dopp från morgonbryggan är en tradition som utförs av de boende året om, men vill man ha lite mer avslappnat solbad så finns också en sandstrand strax norr om hamnen eller fina badmöjligheter ute på Hallands Väderö, samt på de sandstränder som finns både norrut och söderut längs Bjärehalvöns kust.

Trots att torekov ligger precis vid kusten får ni även närhet till stadsliv, då ni enkelt kan pendla med bil eller buss till Båstad, Ängelholm, Halmstad och Helsingborg. Tågstationer finns även i Båstad och Förslöv, medan närmsta flygplats ligger i Ängelholm. Något som öppnar upp för bra och smidiga jobbmöjligheter på annan ort.

Tack vare det stora antalet fritidsboende och besökare har de permanentboende ett överraskande bra utbud av service och fritidsaktiviteter. Här finns förskola med bra rykte, närmaste F-6 skola ligger i Västra Karup som trafikeras med skolbuss. Ett aktivt föreningsliv växer och Torekovs IK erbjuder bland annat fotboll, boule, badminton, motionsgymnastik och bordtennis. Goda möjligheter till tennis och padel finns, samt havets friska vindar som lockar hit surfare från hela Sverige. Värt att nämna är såklart även golfbanan Torekov Links med en slående havsutsikt från alla vinklar.

I byn hittar ni även en matbutik, konditori, caféer och fina restauranger. Värt att känna till är att mycket av det som serveras på restaurangerna i Torekov hämtas från de lokala gårdsbutikerna, där även du som privatperson kan inhandla fina och närproducerade råvaror.

Köpa, sälja eller värdera bostad i centrala Torekov? Kontakta våra mäklare i Båstad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND
}