Hoppa till innehåll

Paradvåning mellan hav och grönska

Norr, Helsingborg

Drottninggatan 156

Pris:
11 900 000 kr
Avgift:
7 265 kr*
Antal rum:
6
Boarea:
230 kvm**
Byggår:
1885
Våningsplan:
1 av 4

*inkl värme, vatten, garageplats och 2 x parkeringsplatser

**Area enligt bostadsrättsföreningen

Paradvåning mellan hav och grönska

Bjurfors Beyond presenterar en nyrenoverad våning anno 1885 om 230 kvm med pampiga salonger, privat altan, låg avgift och 2-3 bilplatser.

Beskrivning

Mäktiga salonger med hänförande takhöjd, växtornamentik, takrosetter, kakelugnar, stjärnparkett, intarsia och djupa fönsternischer. Stiluttrycket i våningen om 230 kvm är allt annat än anspråkslöst. På ett helt våningsplan i en ståtlig patriciervilla från 1885, fördelar sig bostadens sex rum och kök. Grönskan från landborgen ligger som en inramning bakom och Öresunds glittrande vatten skymtas framför. På den privata altanen möter du morgonsolen.

Fastigheten har ett ypperligt läge på Helsingborgs paradgata, med gångavstånd till salta havsbad, folkliv och puls. Dessutom ingår det något så sällsynt som 2-3 bilplatser, varav en av dem finns i garage med laddningsbox utanför. Den pampiga ytan och placeringen till trots, överraskar boendet med ytterst blygsamma månadsavgifter och driftskostnader, som är varmt välkommet i dessa tider. Hemligheten bakom dessa är föreningens extremt låga belåningsgrad som endast ligger på 2.300 kr/kvm (två miljoner) för hela fastigheten samt bergvärmeinstallationen som drastiskt har sänkt kilowattförbruket från 160 000 till 60 000 per år. Flera av de vackra originalfönsterna har fått extra ljudkassetter som ger både bra isolering samt en tyst innemiljö.

Våningen har en utmärkt indelning mellan socialt och privat. I den ena delen radar tre salonger upp sig i fil tillsammans med ett njutbart solrum. I de andra två tronar fungerande kakelugnar; en för traditionell brasved och en för etanol. I våningens mer funktionella och privata del ryms tre sovrum, dressing room, dressing room, två badrum, ett gäst-wc och tvättrum.

I bostaden på Drottninggatan 156 är både historiens vingslag och vår tids bekväma funktioner märkbara. En finstämd komposition av flärdfull elegans och påkostat modernt.

Interiör

OMRÅDE & INTERIÖR-
Endast 80 meter från kustlinjen reser sig den vitputsade villan som uppfördes 1885 av byggmästare Nils Petter Kant. Ritningarna till fastigheten, som kom att kallas för ”Villa Seaside”, sägs arkitekt Mauritz Frohm stå bakom, liksom några av grannfastigheterna. Det historiska uttrycket är tydligt genom dess putsade fasad, välvda fönsterbågar, burspråk, stentrappor och koppardetaljer. På husets framsida finns en grönskande trädgårdsplätt för gemensamt bruk. Den stenlagda uppfarten är generös och fortsätter vidare runt hörnet på husets baksida där garage och parkeringsplatser finns med en inramning från landborgens grönska. På denna sida ligger den privata altanen. Våningen sträcker sig över hela det första våningsplanet, som är högt placerat och nås via en stentrappa. En massiv teakdörr med profiler välkomnar in till trapphuset som är tidstypiskt elegant med kalkstensgolv och generös takhöjd.

HALL
På ett vackert schackrutigt svartvitt stengolv med mönstrad fris i originalutförande äntrar du våningen. Blicken vandrar upp mot taket som har en genomgående höjd om generösa 3,4 meter. Väggarna ramas in av tidstypiska profilerade listverk. Gott om utrymme för ytterplagg och skor i öppen förvaring finns på vardera sidan. Tidstypiska spegelpardörrar med dekorativa glaspartier leder vidare in i våningens inre hall, där en fiskbensparkett tar vid. Denna hall fungerar som en tydlig skiljelinje mellan de sociala rummen till vänster och de privata till höger.

SÄLLSKAPSRUM 1
Via spegelpardörrar direkt till vänster om hallen nås den första salongen av tre i fil. Ett storslaget rum med en mängd vackra detaljer från förr; fiskbensparkett, höga fotsocklar, stuckaturer, profilerade listverk, lamprosett och en fungerande pärlvit kakelugn med utsmyckningar. Väggarna är strukna i en harmonisk grå ton som framhäver de vita detaljerna effektfullt. Rikligt med ljus flödar in från två stora fönsterpartier på vardera gaveln. Från det främre kan du se en glimt av Öresund mellan husen.

SÄLLSKAPSRUM 2 & SOLRUM
Ytterligare pardörrar leder vidare in till våningens pampigaste rum där golvet pryds av en elegant stjärnparkett med intarsia och fris i originalutförande. Även i detta rum radar en mängd originaldetaljer upp sig; lamprosett, höga fotsocklar, stuckatur, profilerade snickerier, elementskydd och en praktfull kakelugn som kan eldas med etanol. Även här är väggarna målade i en stilfull grå ton. Via ett dörrparti kommer du vidare ut till en förlängning som är som ett eget rum i sig; solrummet. Ett vackert rum som badar i ljus från tre fönsterpartier som alla är tidstypiskt bågformade och har fin utsikt mot den gemensamma trädgården. Stuckaturer, lamprosett och tidstypiska snickerier ramar in de gråa väggarna och golvet pryds av fiskbensparkett. Rummet används som arbetsrum idag.

KÖK & MATSAL
I den tredje salongen ligger köket, som med sin fantastiska volym även rymmer en rymlig matplats. Rummet pryds av fiskbensparkett, stuckatur, lamprosett, höga golvsocklar och synliga takbjälkar. Ljus flödar in från två stora fönsterpartier i två väderstreck. Köksinredningen går i en mer stilren linje i helvitt med både släta fronter och vitrinskåp. Utöver köksväggen finns en stor köksö som är belagd med en gedigen Dektonbänkskiva, liksom de övriga arbetsytorna. Köksön har flera funktioner. Det är här maten förbereds för att sedan tilltagas på Borahällen med inbyggd fläkt i social samvaro med gästerna i matplatsen. På ena långsidan finns gott om förvaringsskåp och på den andra en vinkyl i vardera sidan samt utrymme för ett par sittplatser. Detta är en fantastiskt kvalitetskök för den matlagningsintresserade som gärna har flera projekt på gång i köket samtidigt. Utrymmet finns för alla möjliga hushållsmaskiner i skåpen och ytan är generös på båda köksstationerna. Samtliga maskiner är av hög standard och snyggt integrerade i interiören.

SOVRUM 1
Via pardörrar till höger om hallen nås det första av de tre sovrummen som är placerade mot innergården. Rummet pryds av ett brädgolv som ramas in av höga fotsocklar och målade väggar i en dämpad rosa ton. Gott om förvaringsutrymme erbjuds i en anslutande walk in closet samt fristående garderober. Ett stort fönster med extra ljudisolering vetter mot landborgens grönska.

GÄST-WC
I hallen, mellan sovrum ett och två finns ett nyrenoverat gäst-wc som har tapetserade väggar med växtmotiv, grått klinkergolv, ett vägghängt wc och tvättställskommod.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet är vackert utsmyckat med takstuckatur, lamprosett, brädgolv, profilerade snickerier och ett stort fönster med extra ljudisolering samt utsikt mot altanen och landborgen. Väggarna är strukna i grått. Sovrummet har egen ingång till det första badrummet.

BADRUM 1
Det första badrummet, som nås från sovrum två, är stilrent inrett med genomgående mörk interiör. Väggar och golv pryds av kakel, klinker och mosaik i mörkgrått med bronsliknande inslag. Tvättställskommoden med dubbla porslinsfat är svart liksom blandarna. Duschalkoven är väl tilltagen och skärmas av med en industriell glasvägg. Toalettstolen i stålgrått är vägghängd. Ett frostat fönster vetter mot bakgården och ger ett generöst ljusflöde. I taket finns infällda spotlights och golvet har värme.

TVÄTTRUM
Vid hallens slut, mellan master bedroom och kök, passerar du tvättrummet som är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, förvaringsskåp, arbetsbänk i sten med vask och tvättställ och förvaringsutrymme. Här finns även våningens andra entré, där den privata altanen med morgonsol och utsikt mot landborgen finns.

MASTER BEDROOM
Längst in finns ytterligare ett storslaget rum; master bedroom med anslutande badrum och dressing room. På golven i både sovrummet och dressing room ligger en behaglig textilmatta i grått och väggarna är strukna i en ljusare grå ton.

BADRUM 2
Ett riktigt stilfullt inrett badrum i greige, svart och vitt nås via master bedroom. Golvet, liksom delar av väggarna är klädda med granit och samtliga blandare och handdukstork är svart. Tvättställskommod samt väggskåp är av trä och toalettstolen vägghängd. I badrummet finns både ett fristående badkar och duschalkov med glasväggar.

Ansvarig mäklare

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Uteplats/balkong

Privat altan med morgonsol.

Ombyggnad, Renoveringar

Alla stammar från lägenheten och ner är nya från 2020-2022.

Övriga byggnader/utrymmen

Förråd i källaren om ca 8 kvm. Bastu i källaren. Cykeluppställningplats på innergård. Gemensam grönyta i västerläge.

TV/bredband

Fiber via Stadsnätet.

Parkering

I månadsavgiften ingår 1 garageplats samt 1-2 parkeringsplatser (varav en med laddstolpe).

Månadsavgift

Avgift/hyra
7 265 kr

inkl värme, vatten, garageplats och 2 x parkeringsplatser

Ekonomi

Andel i föreningen
26,5%
Andel av årsavgiften är
26,5%
Pantsatt
Ja
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
435 841 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel.

Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga
årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Uträkningen är eventuellt baserad på fel andelstal och kan därför vara felaktig.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
500 kr
Försäkring
243 kr
Övrigt
300 kr
Summa
1 043 kr

Posten övrig avser kostnad för fiber. Angiven driftskostnad baserad på fyra persons i hushållet. Driftskostnad kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
69
Energideklarationsdatum
2022-10-27

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Skeppet Nr 5
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Föreningen beslutar om detta om det skulle bli aktuellt.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheten Skeppet nr 5 i kvarteret Skeppet på adress Drottninggatan 156, 254 33 Helsingborg.
Brf Skeppet 5 är äkta bostadsrättsförening som bildades 1992. Byggåret är 1885 Föreningen består av 4 bostadsrätter. Föreningen äger marken.

Föreningens ekonomi

I dagsläget har föreningen inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat med ordföranden 2022-10-24)

Försäkring

Fullvärdesförsäkring via Länsförsäkringar.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2022 målning av trapphuset och nytt tätskikt lades på garaget
2018 installation fiber
2017 fasadrenovering (puts) samt insättning av bergvärme. Det gjordes även en gårdsplats och gemensam trädgård.
1950 och 1970-talet byggdes fastigheten om

I dagsläget har föreningen inga planerade renoveringar (kontrollerat med ordföranden 2022-10-24)

Parkering

Till de tre stora lägenheterna hör 2 st parkeringsplatser utomhus med möjlighet att använda laddstolpe om man har elbil + 1 garageplats.
Till den mindre lägenheten på bottenplan hör 1 garageplats.

TV/bredband

Fiber med egen anslutning.

Gårdsplats/innergård

Gemensam trädgård samt gårdsplats.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
11 900 000 kr
Lägenhetsnummer
2
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Nej
Rum
6
Antal sovrum
3
Boarea
230 kvm*

*Area enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1885
Uppvärmning
Bergvärme (2017) samt fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Fönster
2- samt 3-glasfönster (i sovrum mot baksida)

Om Norr

Att bo i norra Helsingborg

Norr är en av Helsingborgs mest attraktiva stadsdelar att bo på. Här bor du vid vattnet - mitt i centrum med shopping, restauranger och nöjesliv runt hörnet. En fantastisk kombination.

I området finns varierad bebyggelse, men många kvarter är av tydlig och enhetlig karaktär. Största delen av bebyggelsen på Tågaborg är från förra sekelskiftet med många stora vackra patriciervillor längs hela landborgen.

Där de gamla järnvägsspåren gick förr som skilde stadsdelen och havet åt, är numera ett uppskattat område med promenadstråk och stora gräsytor som kallas Gröningen. Här kan du spela boule, minigolf och utöva mängder av sommarsporter på de fria ytorna.

Vill du njuta av breda sandstränder och skönt havsbad har du Örestrandsbadet eller Fria bad som det också kallas vid Gröningen. Här finns det flera badbryggor som sträcker sig ut i havet längs med kuststräckan samt de två moderna kallbadhusen Kallis och Pålsjöbaden.

Köpa, sälja eller värdera bostad i norra Helsingborg? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Helsingborg Norr. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Drottninggatan 156

Drottninggatan 156

254 33 HELSINGBORG

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Drottninggatan 156

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND
}