Hoppa till innehåll
Magiska havsvyer och solnedgångar tillhör vardagen på Redaregatan 41. Redaregatan 41 - Bjurfors

Extraordinär penthouse med villakänsla och magiska öresundsvyer på centralt läge

Oceanhamnen, Helsingborg

Redaregatan 41

Utgångspris:
10 000 000 kr
Avgift:
7 430 kr*
Antal rum:
4
Boarea:
111 kvm
Byggår:
2021
Våningsplan:
6 av 6
Hiss:
Ja

*Värme, vatten och bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften. Varje lägenhet har individuell avmätning av el. Kostnad för el ingår inte i avgift. Nuvarande ägare förbrukar ca 100 - 150 kWh/månad.

Extraordinär penthouse med villakänsla och magiska öresundsvyer på centralt läge

Bjurfors Beyond presenterar en takvåning i etage med fri havsutsikt, svindlande takhöjd, charmigt loft, takterrass och balkong i Oceanhamnen.

Beskrivning

Milsvida vyer över öppet hav, ljus och spektakulär volym. Takvåningen tronar högst upp på toppen i ett hus vid Oceanhamnens kajkant med en häpnadsväckande utsikt mot Öresund och Danmark. Njut av solen strålar från den stora terrassen och balkongen om totalt 45 kvm. Här bor ni endast 5 minuters promenad från centrum.

Arkitekturen förenar det bästa av samtida modernism och charmig vindskaraktär under ett och samma tak. En känsla som även återspeglas i utemiljön. Känslan av att ni befinner er i ett hus uppe på taket är slående.

Våningen ligger, som den enda bostaden, på sjätte och översta våningsplanet och är byggd i etage med fönster åt två väderstreck. Bostadens 111 kvm är ypperligt fördelade med en sovrumsavdelning med dubbla badrum och förvaring i ena delen och en storlagen sällskapsavdelning med utgång till balkong och terrass i andra. I denna sociala del öppnar sig takhöjden delvis hela vägen upp till nock och förenas med det charmiga loftet som löper ovanför kök och matsal. Perspektivfönster, glasdörrar och takfönster får hela avdelningen att bada i ljus som skiftar vackert med dygnet och säsongarna. Ibland är väggarna färgade av gyllene junisol. Andra gånger av rodnande solnedgång. Samtlig interiör förmedlar nordisk elegans med enhetliga och lugna materialval som ger utrymme för personlig prägel. Under den varma delen av året är terrassen och balkongen i sydväst ett extra vardagsrum med overkliga vyer över hav och hamn.

Att bo i Oceanhamnen innebär att ni bor fridfullt vid vattnet med direkt närhet till pulsen. Stadsdelen har blivit en naturlig förlängning till stadens centrum med sin dynamiska arkitektur, långa kajpromenad och en mängd härliga mötesplatser. Tack vare den nya gång-och cykelbron tar ni er på nolltid till stadskärnan. Något som är idealiskt för både pendlare och nattsuddare. På kort gångavstånd nås Tura som tar er över sundet till Helsingör på ynka 20 minuter. Till Knutpunkten och centrumkärnan krävs det endast en promenad på fem minuter. Om ni har bil, nås garaget smidigt via hissen i trapphuset. Om ni inte har en och vill hyra då och då, erbjuder en bilpool ett par bilar i garaget och ytterligare flera runt kvarteret. I området finns en fin park med djungeltema för de minsta. I området planeras även ett badhus och ett parkeringshus. Ett stadsdel som bara blir mer attraktiv med tiden.

Varmt välkomna mäklare Linette Nerheim för tidsbokad visning.

Interiör

ENTRÉ
Att det finns mycket liv och rörelse året om är tydligt när ni befinner er i Oceanhamnen. Utöver bostäder, erbjuder området en fin mix av kontor-och butikslokaler, hotell, service och restauranger som bidrar till en livfull och folklig miljö. Fastigheten som lägenheten är placerad i har ett fint läge nära kajkanten med enbart lägre radhus framför, vilket bidrar till den fria och privata känslan på sjätte våningen. Ett kliv från hissen tar er raka vägen in i hallen där ni möts av ett golv av tvåstavsparkett i mattlackad ek samt helvita snickerier, väggar och dörrar som är genomgående för bostaden, liksom fönsterbänkar av natursten. I direkt anslutning till hallen finns en stor skjutdörrsgarderob med spegeldörrar som rymmer gott om ytterplagg och annan förvaring. I denna del är de funktionella och privata utrymmena samlade; två sovrum och badrum, varav det ena har en separat tvättavdelning.

SÄLLSKAPSRUM & KÖK
Via hallen leds ni automatiskt in till den härliga sociala avdelningen som överraskar med en spektakulär utsikt över Öresund via omfattande glaspartier och en hisnande takhöjd hela vägen upp till nock. Dessa komponenter skapar tillsammans en unik och privat känsla, som om ni befann er i en helt fristående bostad. Detta öppna rum förenar fint kök, sällskapsrum och matplats som är i kontakt med loftet som löper ovanför kök och matplats. Den sociala känslan i rummet är tydlig med den öppna planlösningen som även sträcker sig till balkongen som löper längs med rummet. Köket går i stilrent utförande med släta, vita luckor, rostfria beslag och väggytor med vitt matt kakel. Bland utrustningen finns bland annat en matkvarn. Köksön är den självklara samlingspunkten och en naturlig rumsavdelare mot matplatsen.

LOFT
Den smäckra trappan med trappsteg av ek och glasräcke är placerad längst in i rummet och leder upp till det charmiga loftet. En balustrad av glas mot sällskapsdelen ger en härlig kontakt till rummet nedanför och en svävande känsla. Utrymmet fullkomligt badar i ljus som strömmar in från både flera takfönster och en stor fönsterkupa mot Öresund. Ska man någon gång investera i en kikare är det här den optimala platsen att ställa den på. Rummet är idag inrett som en kreativ ateljé men kan även användas som ett extra allrum eller sovloft.

BALKONG & TERRASS
Från den sociala avdelningen träder ni vidare ut till bostadens utemiljö som inleds med en balkong som går längs med rummet och fortsätter vidare in i vinkel, en nivå upp till en stor terrass. Känslan är charmigt skyddad och en aning ”Karlsson på taket” med mysiga vrår och takkupor. Läget på uteplatserna är sydväst och erbjuder många härliga soltimmar och magnifik fri utsikt. Att sitta här och betrakta piren och båtarna som färdas över sundet är nästan som att befinna sig på ett båtdäck. De två uteplatserna gör det enkelt att skapa olika rum och är om totalt 45 kvm.

SOVRUM 1 & 2
På vardera sidan om badrummen finns bostadens sovrum. Båda har en generös yta med skjutdörrsgarderober och fint ljusinsläpp. Det vänstra rummet nyttjas idag som arbetsrum och har utsikt mot den kringbyggda innergården medan sovrummet har samma fantastiska havsutsikt som sällskapsrummet.

BADRUM 1 & 2
De två badrummen är funktionellt placerade intill varandra mellan sovrummen i anslutning till entrén. Båda är inredda med tidlöst och stilrent inredda med vitt matt kakel på väggarna och mellangrått klinker på golvet. Det vänstra badrummet, som också har en tvättavdelning, är utrustat med tvättställskommod, vägghängt wc, dusch, tvättmaskin, torktumlare med ovanpåliggande bänkskiva och förvaringsskåp. Det andra badrummet är inrett med tvättställskommod, vägghängt wc, handdukstork och duschalkov. Båda badrummen har infällda spotlights i tak med dimmer och golvvärme.

Ansvarig mäklare

Visning

Bokad visning. Kontakta mäklaren för anmälan.

Bilder

 • Magiska havsvyer och solnedgångar tillhör vardagen på Redaregatan 41. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Magiska havsvyer och solnedgångar tillhör vardagen på Redaregatan 41
 • Balkongen leder vidare mot en stor terrass med storslagen havsvy. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Balkongen leder vidare mot en stor terrass med storslagen havsvy
 • Olika nivåer och väggar skapar dynamik på uteplatserna. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Olika nivåer och väggar skapar dynamik på uteplatserna
 • En njutbar balkong i sydväst löper längs med sällskapsrummet. Redaregatan 41 - Bjurfors
  En njutbar balkong i sydväst löper längs med sällskapsrummet
 • Ostörd utsikt över pir, hamn och hav. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Ostörd utsikt över pir, hamn och hav
 • Härligt rum som förenar kök, matplats och sällskapsrum. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Härligt rum som förenar kök, matplats och sällskapsrum
 • Ovanför kök och matplats löper loftet. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Ovanför kök och matplats löper loftet
 • Genomgående ljus och utsikt åt två håll. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Genomgående ljus och utsikt åt två håll
 • Stilren och modern köksinteriör som har öppen planlösning mot matplats och sällskapsdel. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Stilren och modern köksinteriör som har öppen planlösning mot matplats och sällskapsdel
 • Ständig kontakt med Öresund genom omfattande glaspartier. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Ständig kontakt med Öresund genom omfattande glaspartier
 • Sällskapsdelen har en härlig takhöjd upp till nock. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Sällskapsdelen har en härlig takhöjd upp till nock
 • Sagolik utsikt vid morgonkaffet. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Sagolik utsikt vid morgonkaffet
 • Insynsskyddat och mysigt inkilat högst upp i huset. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Insynsskyddat och mysigt inkilat högst upp i huset
 • Utsikt även ner mot den kringbyggda innergården. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Utsikt även ner mot den kringbyggda innergården
 • Härliga ytor för både middagar för flera och lugna lässtunder i solen. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Härliga ytor för både middagar för flera och lugna lässtunder i solen
 • Fridfulla vyer över det marina livet. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Fridfulla vyer över det marina livet
 • Närhet till både hav och centrum. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Närhet till både hav och centrum
 • Takvåningen i etage är enskilt placerad på det översta våningsplanet. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Takvåningen i etage är enskilt placerad på det översta våningsplanet
 • Nyttja loftet efter era egna krav och önskemål. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Nyttja loftet efter era egna krav och önskemål
 • Mysigt loft för kreativitet, sovloft eller allrum. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Mysigt loft för kreativitet, sovloft eller allrum
 • Bara ett kliv från hissen till ytterdörren och in i hallen. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Bara ett kliv från hissen till ytterdörren och in i hallen
 • Entréhallen med skjutdörrsgarderober. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Entréhallen med skjutdörrsgarderober
 • Från hallen nås två badrum och två sovrum, varav det första används som hemmakontor. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Från hallen nås två badrum och två sovrum, varav det första används som hemmakontor
 • Det andra sovrummet är placerat på andra sidan av badrummen. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Det andra sovrummet är placerat på andra sidan av badrummen
 • Sovrummet har fantastisk havsutsikt och skjutdörrsgarderober på en hel vägg. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Sovrummet har fantastisk havsutsikt och skjutdörrsgarderober på en hel vägg
 • Det första badrummet har även en tvättavdelning längst in med förvaring och arbetsbänk. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Det första badrummet har även en tvättavdelning längst in med förvaring och arbetsbänk
 • Badrum två går i samma stilrena linje och färgskala. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Badrum två går i samma stilrena linje och färgskala
 • Oceanhamnen kännetecknas av sitt havsnära läge och spännande arkitektur. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Oceanhamnen kännetecknas av sitt havsnära läge och spännande arkitektur
 • Som att bo i ett eget hus på taket. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Som att bo i ett eget hus på taket
 • Välskött gårdsmiljö med mycket grönt. Redaregatan 41 - Bjurfors
  Välskött gårdsmiljö med mycket grönt

Planritning

Planlösning

Entréplan

Planlösning

Loft

Fakta om bostaden

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Tura
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
47
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Tura är en äkta bostadsrättsföreningen belägen i Oceanhamnen i Helsingborg. Föreningen består av 47 lägenheter, 2 lokaler och 26 garageplatser. Huset var färdigställt i december 2021.

Föreningens ekonomi

Ekonomisk förvaltning via HSB.

Föreningen höjde avgiften med 7 % 2024-01-01.

Försäkring

Föreningen fastighet är fullvärdesförsäkrad i Folksam med kollektivt bostadsrättstillägg som ingår för de boende. Man behöver inte teckna ett eget bostadsrättstillägg, detta ingår i avgiften.

Renoveringar - Utförda och planerade

Byggnaderna är nyuppförda och därav inte i behov av renovering. (Kontrollerat 2023-09-01).

Parkering

Underjordiskt garage med 26 st parkeringsplatser (varav 6 stycken är utrustade med laddbox till elbil), direkt access från trapphuset. Föreningen har ett kösystem till garageplatserna.

Föreningen ingår tillsammans med grannfastigheten Pernille 1 i gemensamhetsanläggning som omfattar infart till underjordiskt garage, garage, garageport och gårdsytor (ovan garage).

Gemensamhetsanläggningen har under senhösten 2022 inrättat 6 garageplatser för uthyrning till MC, tre till respektive förening. (Kontrollerat 2023-11-06).

Volvo on demand har två bilar i garaget i källaren. Dessa kan enkelt nyttjas vid behov.

https://www.volvocars.com/se/on-demand

TV/bredband

Via fiber. Bostadsinnehavaren tecknar och väljer själv TV och bredband. Ingår ej månadsavgift.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar disponerar en gemensam takterrass med utsikt över sundet och med Danmarks kustlinje i horisonten.

Det finns även en mysig innergård med trädäck, gräsmatta och planteringar. Innergården delas med grannföreningen.

I källarplan har varje lägenhet ett eget förråd och här finns det också ett barnvagns- och cykelrum samt ett miljörum. Postboxar i entrén.

Övrigt

Om föreningen tillåter juridisk person tas beslut från fall till fall, man bör alltid ta kontakt med föreningen först.

Information som berör föreningen är inhämtad via årsredovisning, stadgar och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Månadsavgift

Avgift/hyra
7 430 kr

Värme, vatten och bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften. Varje lägenhet har individuell avmätning av el. Kostnad för el ingår inte i avgift. Nuvarande ägare förbrukar ca 100 - 150 kWh/månad.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,863%
Andel av årsavgiften är
2,863%
Pantsatt
Ja
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 522 423 kr

Bostadsrättens indirekta nettokuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
10 000 000 kr
Lägenhetsnummer
1-1501
Våningsplan
6 av 6*
Hiss
Ja
Rum
4
Antal sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
111 kvm**

*Hiss från markplan, hissen går även ner i källaren.

**Area enligt bostadsrättsförenings mäklarbild/utdrag från lägenhetsregister

Byggnadssätt

Byggår
2021
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX

Istället för traditionella avlopps och insamlingssystem har Oceanhamnens fastigheter tre separata avloppsledningar för svartvatten (toalett), gråvatten (bad, disk, tvätt) och matavfall (köksavfallskvarn).

Detta system med tre rör ut är en del i ett hållbarhetstänk. Fördelen med denna separering är mer koncentrerade och renare flöden vilket gör återvinningen av näringsämnen mer effektiv.

Lägenheterna i fastigheten är utrustade med vakuumtoaletter. Dessa förbrukar mindre vatten än vanliga toalettstolar. Även dessa är en del av ett hållbarhetstänk.

Till en början fick huset energi klass C i samband med att energideklarationen upprättades.

En ny energideklaration gjordes efter verklig förbrukning, vilken gav energiklass B. Till följ av den nya energiklassen kunde föreningen få lägre ränta på sina lån.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
B
Energideklarationsdatum
2023-03-28

Bostadsbeskrivning

Digital beskrivning

Om Helsingborg

Att bo i Helsingborg

Helsingborg är en av Nordens äldsta städer. Redan i slutet av 900-talet har det troligtvis funnits en mindre befästning uppe på landborgen. Staden tillhör Öresundsregionen och är Skånes andra största stad. Här befinner du dig endast 4 km från Helsingör i Danmark. Fram till mitten 1800-talet betecknades Helsingborg som småstad men antal invånare ökade explosionsartat i samband med att industrialismen i staden tog fart. Helsingborg växer fortfarande och efterfrågan på nya bostäder blir allt större.

Helsingborg är förutom den breda kustremsan omgivet av parker, grönområden och skog för ett aktivt liv. Här finns naturreservat, vandringsleder, lekplatser, badplatser och cykelleder i varierande miljöer. Helsingborgs centrum ligger alldeles intill havet och är den äldsta delen av staden. Här sjuder det av liv året om. Restauranger, caféer och barer ligger tätt både inne bland husen och nere vid Öresundskusten.

På sommaren solar och badar du mitt i centrum. Här finns det ett flertal badplatser att välja på utifrån väder och humör. Gröningen är en populär plats för folk i alla åldrar med stora gräsytor, lekplats, promenadstråk, trädäck och badbrygga. Fria bad är en bred sandstrand med tre badbryggor och en trevlig fiskrestaurang som vetter mot havet.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Helsingborg? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Helsingborg City eller Bjurfors mäklare i Helsingborg Norr. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Redaregatan 41

Redaregatan 41

252 36 Helsingborg

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Redaregatan 41

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND
}