Hoppa till innehåll
Utvändig 3D bild. Bilderna är framtagna i ett tidigt skede och avvikelser kan komma att ske.. Johan Banérs gata 19 - Bjurfors

Nybyggd husdröm vid hav och skog

Tågaborg, Helsingborg

Johan Banérs gata 19

Pris:
16 495 000 kr
Boarea / Biarea:
254,8 kvm / 20,5 kvm
Tomtarea:
760 kvm
Byggår:
2024-2025

Nybyggd husdröm vid hav och skog

Bjurfors Beyond presenterar en sagolik tomt och tillkommande villa som smakfullt förenar samtida och klassisk arkitektur på ett unikt Tågaborgsläge.

Beskrivning

Öresunds vågor rullar in några hundra meter bort medan Pålsjös skogs mäktiga grönska öppnar sig ett stenkast bort. Endast en kort promenad väntar Fria bad och slingrande pittoreska gator med kaféer och handel. Att ha förmånen att kunna flytta in i ett helt nyuppfört hem i ett blomstrande och äldre villakvarter nära hav, skog och centrum är få förunnat.

Villan som är planerad att uppföras på den lummiga tomten kommer att uppföras av Dast AB som ritar och bygger stenhus genom totalentreprenad. Just detta hus erbjuder ett modernt hem, byggt i en stil som harmoniserar med omgivningarna där förra sekelskiftets arkitektur är starkt representerat. Utåt gatan möts ni av traditionella detaljer såsom slätputsad ljus fasad, sadeltak, tvärpostfönster och gesims. En central frontespis har ett något modernare entréparti med en väl tilltagen ytterdörr med sidoglas och snickerier i laserad ek som även återkommer på dörrarna till det integrerade garaget. Mot trädgårdssidan är uttrycket både klassiskt och modernistiskt medstora skjutbara glaspartier mot utemiljön i markplan. Interiört välkomnar öppna rumsvolymer, omfattande ljusflöde, enhetliga kulörer, kvalitativa material och skräddarsydda lösningar. Detaljer såsom en platsbyggd murad sittbänk, snickerikök, rundade hörn, industriglas och en infälld etanolkamin skänker såväl karaktär som originalitet.

Planlösningen infriar alla drömkriterier för familjen som uppskattar generösa ytor att umgås på och avskildhet. Sällskapsrum, matplats och kök bildar en härligt öppen enhet med kontakt till trädgård och uteplatser. Entréhallen med svindlande takhöjd upp till nock ansluter till ett badrum och sovrum. Lite längre in i hallen vid köket nås ett förråd och ett kombinerat rum för tvätt och teknik med ingång till garaget. En trappa upp finns ett härligt centralt allrum, två badrum och ytterligare tre sovrum varav det ena är extra generöst i storlek och har privat entré till ett dressing room och det ena badrummet. Här flyttar in som de första på en ytterst eftertraktad plats full av historia.

Dast bygger arkitektritade stenhus med omsorg för varje detalj genom totalentreprenad med en beprövad och noggrann metod där klok rådgivning och relevant kompetens hela tiden finns tillgänglig för kunden. Detta gör det enkelt att skapa rätt förutsättningar för att forma ett hus att trivas i under många år med genomgående hög boendestandard. Att välja ett stenhus som sitt hem är en investering i livskvalitet som ofta blir ekonomiskt lönsam. Utöver att de är vackra, är de energieffektiva, kräver minimalt med underhåll och är väl utrustade för det skandinaviska klimatet. En hög kvalitet på material och en känsla för detaljer går hand i hand. Som intressent för huset kommer ni att träffa inredare, ljus designer och trädgårdsarkitekt som kommer att hjälpa er genom processen med val och utformning.

Läs mer i broschyren här: https://epaper.webtopsolutions.com/2024/437709/

Interiör

ENTRÉPLAN
ENTRÉHALL, BADRUM 1, SOVRUM 1
En inbjudande ljus entré med öppen takhöjd upp till nock, vitputsade väggar och klinkergolv möter er innanför ytterdörren av ek. Direkt till höger finns ett gästbadrum i en dämpad färgskala och stilfulla snickerier från Wood Studio. Till vänster nås ett rymligt gavelsovrum alternativt arbetsrum med fönster i två väderstreck och mattlackerad ekparkett. Från entrén kommer ni vidare in i en hall som ansluter till trappan upp till övre plan och möjlig garderobsvägg på andra sidan. Även här ligger ett klinkergolv.

SÄLLSKAPSRUM, MATPLATS & KÖK
Från hallen kommer ni vidare in mot den sociala avdelningen där öppna rumsvolymer, generös takhöjd och ett massivt ljusflöde samspelar fint med varandra och utemiljön. Rummen löper nästan obemärkt in i varandra med genomgående mattlackerad ekparkett, vita putsade väggar och inslag av industriglasväggar. Köket är det första rummet där ni har direkt kontakt med matplats och sällskapsrum. Köksinredningen från Wood Studio kommer att byggas på plats och går att få i olika utföranden. Andra effektfulla detaljer i rummet rundat hörn och en platsbyggd, murad sittbänk. Från köket syns även den inbyggda etanolkaminen som är placerad mellan kök och sällskapsrum. Matplats och sällskapsrum ligger i anslutning till varandra och separeras av industriella glasväggar på vardera sidan samt höjdskillnad mellan rummen. Mot trädgården finns skjutbara fönsterdörrar. Det är möjligt att välja att ha fri takhöjd upp till nock i dessa två rum.

FUNKTIONELL AVDELNING
Bakom trappan, via köket nås en funktionell avdelning med ett kombinerat rum för teknik och tvätt. I anslutning till rummet nås det integrerade garaget och en groventré till trädgården. Bredvid rummet finns även ett förråd för förvaring.

ÖVRE PLAN
SOVRUM 2-4, BADRUM 2-3 & ALLRUM
En trappa upp välkomnar ett stort allrum med genomgående ljusflöde via väl tilltagna fönsterpartier i frontespisen mot entrésidan och fönsterkupa mot trädgården. I den ena delen ligger två sovrum i vardera gaveln och ett badrum mellan dem. I andra sidan tronar ett stort master bedroom mot entrésidans gavel. I anslutning till rummet finns ett dressing room som i sin tur leder vidare in till ett privat badrum. Samtliga golvytor i rummen är av mattlackerad ekparkett.

Ansvarig mäklare

Bilder

 • Utvändig 3D bild. Bilderna är framtagna i ett tidigt skede och avvikelser kan komma att ske.. Johan Banérs gata 19 - Bjurfors
  Utvändig 3D bild. Bilderna är framtagna i ett tidigt skede och avvikelser kan komma att ske.
 • Interiör 3D. Bilderna är framtagna i ett tidigt skede och avvikelser kan komma att ske.. Johan Banérs gata 19 - Bjurfors
  Interiör 3D. Bilderna är framtagna i ett tidigt skede och avvikelser kan komma att ske.
 • Plan 1. Johan Banérs gata 19 - Bjurfors
  Plan 1
 • Plan 2. Johan Banérs gata 19 - Bjurfors
  Plan 2
 • Markillustration. Johan Banérs gata 19 - Bjurfors
  Markillustration
 • Inspirationsbild. Johan Banérs gata 19 - Bjurfors
  Inspirationsbild
 • Kamin Inspirationsbild. Johan Banérs gata 19 - Bjurfors
  Kamin Inspirationsbild
 • Kök 1 Inspirationsbild. Johan Banérs gata 19 - Bjurfors
  Kök 1 Inspirationsbild
 • Kök 2 Inspirationsbild. Johan Banérs gata 19 - Bjurfors
  Kök 2 Inspirationsbild
 • Inspirationsbild. Johan Banérs gata 19 - Bjurfors
  Inspirationsbild
 • Kamin 1. Johan Banérs gata 19 - Bjurfors
  Kamin 1
 • Kamin 2. Johan Banérs gata 19 - Bjurfors
  Kamin 2
 • Rundad sittbänk Inspirationsbild. Johan Banérs gata 19 - Bjurfors
  Rundad sittbänk Inspirationsbild
 • Rundat hörn Inspirationsbild. Johan Banérs gata 19 - Bjurfors
  Rundat hörn Inspirationsbild
 • Inspirationsbild. Johan Banérs gata 19 - Bjurfors
  Inspirationsbild
 • Fasad. Johan Banérs gata 19 - Bjurfors
  Fasad
 • Sektionsritning. Johan Banérs gata 19 - Bjurfors
  Sektionsritning
 • Fastighetskarta. Johan Banérs gata 19 - Bjurfors
  Fastighetskarta

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Murgrönan 8

Planbestämmelser

Tomtindelning (1960-02-11) Stadsplan (1959-07-09)

Övrigt

Kontakta mäklaren för mer information.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
16 495 000 kr
Boarea
254,8 kvm
Tomtarea
760 kvm
Biarea
20,5 kvm

Driftskostnad (per år)

Driftkostnader finns inte att tillgå då huset inte är uppfört.

Vatten/Avlopp

Anslutning VA

Tomt

Tomten som kommer att bebyggas med en ståtlig villa har en yta om 760 kvm och har en naturlig uppväxt grönska likt grannarna. Häckväxter och vackert stenlagda ytor kommer att välkomna er till villans entré som är centralt placerad. Bilarna parkeras bekvämt på uppfarten eller i det integrerade garaget som har en fjärrstyrd port. På baksidan finns en insynsskyddad trädgård med stora terrassytor framför sällskapsavdelningen, gräsytor, rik växtlighet och möjlighet för att anlägga pool.

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 693 000 kr
Fastställt
2021
Kod
210, Småhusenhet, tomtmark
Fastighetsskatt/Avgift
36 930 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan
Byggår
2024-2025
Fasad
Puts
Uppvärmning
Värmepump Luft/vatten; Nibe S2125-12 kw utedel med Nibe VVM 310 inne
Takbeklädnad
Två-kupig lertegel
Ventilation
Ventilation FTX-ventilationssystem
Grundmur
Platta på mark

Se Byggbeskrivning

Bostadsbeskrivning

Digital beskrivning

Om Tågaborg

Att bo på Tågaborg

Med ett guldläge precis intill sundets glittrande vatten och natursköna Pålsjö naturreservat är Tågaborg en av Helsingborgs mest eftertraktade stadsdelar. I området finns en livsmedelsaffär, skola, förskolor, ett antal mindre butiker och annan service. Dessutom är det mindre än två kilometer till Knutpunkten och stadskärnan.

Tågaborg är en stadsdel i norra Helsingborg. Den har fått sitt namn av landeriet Tågabackens huvudbyggnad, Villa Tågaborg, som revs 1968. Tågaborg är ett stillsamt område som har flera bra skolor, både kommunala och privata, samt många förskolor. Här finns också ett antal butiker, matställen och närservice. Med mindre än två kilometer till Helsingborg C och centrum med dess kompletta utbud av kultur, shopping, restauranger och uteliv kan du dra nytta av det bästa av båda världar. Här bor du på lugnt läge med stadens puls alldeles runt knuten.

Stadsdelen angränsas av Pålsjö naturreservat i norr, och Vikingsbergsparken och Kopparmölleparken i söder som binds samman av landborgspromenaden. Eftersom Tågaborg är beläget ovanför landborgsbranten erbjuds många storslagna vyer över sundet.

Bebyggelsen består av en blandning av villor och flerbostadshus, där de äldsta husen är från början av 1900-talet. Längs hela landborgen ligger det vackra patriciervillor och även ett antal nyare byggnader. I områdets sydligaste del, vid Hälsobackens ravin, finns det också många påkostade bostäder, medan bebyggelsen är mer stadsmässig längs Tågagatans västra del och mellan Pålsjögatan och Karl X Gustavs gata. Ett charmigt inslag i stadsbilden är de engelskinspirerade radhusen i Helsingborgstegel som byggdes på 1920-talet i kvarteren Tången, Hagtornet och Merkurius.

Svenska hänförare har inspirerat många av gatunamnen, till exempel Karl X Gustav och Carl Gustaf Wrangel, medan andra gator är uppkallade efter svenska författare, till exempel Carl Mikael Bellman och Karl August Nicander. Den mest kända gatan är Tågagatan som sträcker sig genom hela stadsdelen och mynnar ut vid kusten. På Tågaborg har du promenadavstånd till badstranden och grönområdet ’Gröningen’ som har blivit helsingborgarnas vardagsrum. Varma vår- och sommarkvällar samlas lokalbefolkningen här för att umgås, grilla och spela boule eller minigolf.

Med buss tar det cirka fem minuter till Helsingborg C från Tågaborg. Därifrån kan du enkelt ta dig vidare med tåg, buss eller färja till en rad resmål både när och fjärran.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Tågaborg? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Helsingborg Norr. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Johan Banérs gata 19

Johan Banérs gata 19

25440 Helsingborg

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Johan Banérs gata 19

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND
}