Hoppa till innehåll
Byggmästarevilla med skön utemiljö och modern interiör. Neptunivägen 34 - Bjurfors

Havsnära byggmästarvilla med generös boyta

Bjärred - Gamla Bjärred, Lomma

Neptunivägen 34

Slutpris:
15 600 000 kr
Antal rum:
8
Boarea / Biarea:
330 kvm / 85 kvm*
Tomtarea:
1 370 kvm
Byggår:
1973

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Ansvarig mäklare

Ansvarig mäklare

P-O Renvalder

Vill du också sälja din bostad?

Bilder

 • Byggmästarevilla med skön utemiljö och modern interiör. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Byggmästarevilla med skön utemiljö och modern interiör
 • Bara några få minuters promenad till havsbad. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Bara några få minuters promenad till havsbad
 • Öppet och ljust kök med matplats och dörrar till trädgården. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Öppet och ljust kök med matplats och dörrar till trädgården
 • Tidlös köksinteriör med vita luckor och mosaikvägg. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Tidlös köksinteriör med vita luckor och mosaikvägg

Om Bjärred - Gamla Bjärred

Att bo i Bjärred

Bjärred är en tätort i Lomma kommun drygt en mil väster om Lund. Bjärred delas in i tre områden; den norra delen Löddenäs, Centrum och den södra delen som kallas Gamla Bjärred.

Längs stranden i Löddenäs finns ett naturreservat med det så kallade Gyllins ängar. I detta ängsområde finns bland annat ett fågeltorn samt den natursköna Trollsjöparken. Parken är ett mycket populärt ställe för rekreation och omtyckt lekområde för barn från skolor och förskolor i närheten. Området söder om parkallén är bebyggt med villor, medan den norra delen har förblivit en naturpark. Här finns planteringar kvar från den ursprungliga parken, främst bok som nu utgör ett ståtligt bestånd. Vissa av träden är över hundra år gamla.

Bjärred var från början en badort som hörde till Lund. Under slutet av 1800-talet byggdes här restaurang och hotell. I Bjärred finns också en av Sveriges längsta badbryggor med ett fint kallbadhus. I badhuset kan man förutom att bada eller svettas i bastun även besöka den fina restaurangen och vissa dagar också få musikunderhållning under måltiden.

I Borgeby finns Borgeby slott som har sitt ursprung i en av vikingakungen Harald Blåtands så kallade trelleborgar. Under medeltiden var Borgeby en av ärkebiskopen av Lunds borgar men vid reformationen kom det i privat ägo. I dag ägs slottet av en stiftelse och här finns ett museum över de förra ägarna Hanna Larsdotter och hennes make, konstnären och författaren Ernst Norlind. Strax söder om slottet ligger Borgeby kyrka.

Berga kyrka ligger mitt inne i Bjärred. Kyrkan invigdes i mitten av 1970-talet och den är skapad av Bengt och Kristina Hellborg i ren stram arkitektur. Den är byggd helt i naturmaterial och räknas till en av de förnämsta i nutid. I kyrkans inredning finns ett flertal mycket fina detaljer, bland annat ett krucifix från 1400-talet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Gamla Bjärred? Kontakta Bjurfors mäklare i Bjärred! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND
}