Hoppa till innehåll
Byggmästarevilla med skön utemiljö och modern interiör. Neptunivägen 34 - Bjurfors

Havsnära byggmästarvilla med generös boyta

Bjärred - Gamla Bjärred, Lomma

Neptunivägen 34

Utgångspris:
17 500 000 kr
Antal rum:
8
Boarea / Biarea:
330 kvm / 85 kvm
Tomtarea:
1 370 kvm
Byggår:
1973

Havsnära byggmästarvilla med generös boyta

Bjurfors Beyond presenterar en gedigen familjevilla med ljusa rum, härlig trädgårdsmiljö och kort gångavstånd till salta bad.

Beskrivning

I Gamla Bjärred, nära Öresunds vattenkant, reser sig den rymliga byggmästarvillan. Formspråket är typiskt för sjuttiotalets tidiga år, fasad av gul tegel, koppardetaljer, stort takfall och massiva snickerier. Interiört öppnar sig stora och moderna rumsvolymer med mycket ljus och funktionalitet. Boytan om hela 330 kvm rymmer med råge den stora familjen och många besökande gäster.

Till skillnad från det tidstrogna språket på utsidan, förmedlas en mer samtida känsla interiört. Huset renoverades och byggdes om 2009 och har underhållits löpande sedan dess. Rummen är genomgående rika på både volym och ljus. I synnerhet de sociala som har tilldelats stort utrymme. Sällskapsrummet sträcker ut sig i vinkel med fina detaljer från byggåret såsom rutmönstrad ekparkett med intarsia och öppen spis. Köket intill är rymligt och modernt med anslutande matplats med dörrar till trädgården. Utöver det disponeras sex sovrum, två badrum, ett gäst-wc, separat tvättrum och inbyggd förvaring. Två av sovrummen är placerade i entréplan vilket innebär stor flexibilitet för att nyttja ett eller båda av dem som arbetsrum eller sällskapsrum. Hela huset har vattenburen värme. Groventrén är praktiskt placerad i anslutning till förrådsutrymmen, vinkällare, gym och dubbelgarage. Utanför garaget finns en rymlig dubbelcarport och uppfart med plats för fyra bilar. Även hörntomten som omsluter villan har en generös yta om hela 1 370 kvm, där den största delen vetter mot sydväst. Utöver en vacker inramning av vackra träd och stora gräsytor finns en njutbar pool – för den som vill variera stranddagar och havsbad.

Interiör

VÄLKOMMEN
I Bjärred förenas bokskog, öppna ängsmarker och glittrande hav. Den korta gångvägen som leder ner till Långa bryggan och den långgrunda stranden från villan är både unik och vacker. Bjärred Saltsjöbads naturreservat breder ut sig med sin 120 år gamla bokskog och är rikt på både djur- och växtliv. Långa Bryggan är med sina 574 meter en av Sveriges längsta badbryggor som dessutom erbjuder kallbadhus och servering. Riktar du stegen mot centrum når du service, handel och matställen. En populär mötesplats för lunch, middagar och sommarkonserter är den anrika gamla stationsbyggnaden som fick nytt liv för ett par år sedan. En annan nykomling serverar hantverkspizzor av en mästerkock. Förskola, skola och sportaktiviteter ligger nära till hands för barnfamiljerna. Det råder ingen tvekan om att Bjärred har gått från en liten elegant badort vid förra sekelskiftet till en tätort med ett rikt utbud - utan att tappa den gemytliga känslan.

Villan är placerad i en av de havsnära lugna gatorna som domineras av bebyggelse från 1900-talets mitt och framåt. Entrén till villan är öppen och välkomnande med mycket grönska framför och en stenlagd gång som kantas av gräsytor. Till höger om huset finns en generös uppfart för bilar, en dubbelcarport, plats för ytterligare två bilar samt ingång till garage.

ENTRÉPLAN
HALL & GÄST-WC
En gedigen dörr av massivt trä välkomnar in dig i en luftig hall med grått klinkergolv och släta vita väggar. Rakt fram reser sig en solid trätrappa med sidoglas upp till plan två. Förbi trappan finns ett anslutande gäst-wc.

KÖK & MATPLATS
Klinkergolvet leder vidare in till vänster mot köket som halvöppet mot hallen via en halvvägg med bänkyta. Flera fönster och fönsterdörrar vetter ut altandäck och pool i sydväst, vilket ger ett rikt ljusinsläpp. En given plats för en matplats finns här framför. Själva köksinredningen från Ballingslöv går i tidlöst utförande med vita släta luckor, rostfria handtag och bänksskivor av ek. Väggen ovanför spishällen är kaklad med ljusgrå mosaik och vitvarorna är rostfria. Ytterligare arbetsyta och ett par sittplatser finns vid den centrala köksön.

SÄLLSKAPSRUM & ARBETSRUM/SOVRUM 1
Tar du till höger innan trappan i hallen äntras det stora sällskapsrummet som sträcker sig i vinkel med flera fönsterpartier mot entrésidans grönska. Ett ljust rum där byggåret gör sig påmint genom rutmönstrad originalparkett med intarsia, en murad öppen spis och perspektivfönster. Den härliga volymen gör det möjligt att inreda med flera avdelningar i rummet; middagsbord, soffgrupp och läshörna. Via rummet finns en fönsterdörr till entrésidan. Pardörrar av glas leder vidare in till ett arbetsrum med samma vackra parkett. Rummet kan även nyttjas som sällskapsrum eller sovrum.

MASTER BEDROOM & BADRUM 1
Via sällskapsrummet och en inre hall med trädgårdsutgång nås villans master bedroom med anslutande badrum och dressing room. Badrummet nås till vänster och är helkaklat i grått och vitt samt utrustat med en tvättställskommod med dubbla handfat, wc, dusch och bastu. Till höger om hallen kommer du vidare in i ett dressing room med en blå heltäckningsmatta och öppen garderobsinredning i trä. Även sovrummet som ligger intill har en skön matta att kliva in på och mycket rymd. Ljusinsläpp kommer från två fönsterpartier som vetter mot trädgårdens baksida. Väggarna är målade i vitt, bortsett från en fondvägg i ljusblått.

TVÄTTRUM & GROVENTRÉ
Vägg i vägg med master bedroom, med ingång från sällskapsrummet nås det separata tvättrummet. Golvet har gråa klinkers, liksom entréhall och kök och utrustat med skåpinredning, torkskåp, tvättmaskin, torktumlare och arbetsbänk. Via detta rum nås groventrén och ett vinrum i anslutning till förrådsutrymme, gym och dubbelgarage.

ÖVRE PLAN
ALLRUM
Samma ljusa vitpigmenterade brädor som i trappan möter dig i allrummet på övre plan, liksom ett vackert ljusinsläpp från två väderstreck. Ett rum som är idealisk för sköna kvällar framför teven.

SOVRUM 1–4
Till vänster om allrummet ligger de första två av totalt fyra rymliga sovrum. Båda har samma fina golv, ljusinsläpp från fönsterkupor och garderober. På andra sidan allrummet finns ytterligare två sovrum, varav det ena är extra stort och har anslutande klädkammare. Alla sovrummen har samma vackra trägolv och fönsterkupor mot trädgården.

BADRUM
Via allrummet nås badrummet som är helkaklat i grått och vitt samt inrett med tvättställskommod i ek med dubbla handfat, wc, badkar och duschalkov med glasdörr och mosaikgolv.

UTEMILJÖ
Närheten till havet och det stillsamma området gör sig påmint även utomhus. Det är lugnt, tyst och njutbart. Öppna gräsytor för lek och spring för de minsta finns det gott om, liksom sol. Den största delen av trädgården är placerad i sydväst vilket innebär många soltimmar. Uppvuxen grönska skapar sköna skuggiga platser där emellan. Poolen är ett välkommet inslag sommartid och erbjuder variation till havsdopp från brygga. Det stora altandäcket i anslutning till köket gör det enkelt att bjuda in många till grillfester och sommarmingel.

Ansvarig mäklare

Ansvarig mäklare

P-O Renvalder

Bilder

 • Byggmästarevilla med skön utemiljö och modern interiör. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Byggmästarevilla med skön utemiljö och modern interiör
 • Bara några få minuters promenad till havsbad. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Bara några få minuters promenad till havsbad
 • Öppet och ljust kök med matplats och dörrar till trädgården. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Öppet och ljust kök med matplats och dörrar till trädgården
 • Tidlös köksinteriör med vita luckor och mosaikvägg. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Tidlös köksinteriör med vita luckor och mosaikvägg
 • Rymlig matplats med utsikt åt både entrésida och poolområde. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Rymlig matplats med utsikt åt både entrésida och poolområde
 • Köket är öppet mot entréhallen och vidare in mot sällskapsrummen. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Köket är öppet mot entréhallen och vidare in mot sällskapsrummen
 • Ett rum som återspeglar vår tid med mycket luft och ljus. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Ett rum som återspeglar vår tid med mycket luft och ljus
 • Den rutmönstrade ekparketten med inarsia och fönster med låg brösthöjd är tidstypiska inslag. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Den rutmönstrade ekparketten med inarsia och fönster med låg brösthöjd är tidstypiska inslag
 • En stor och gedigen öppen spis är ytterligare en av husets originaldetaljer. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  En stor och gedigen öppen spis är ytterligare en av husets originaldetaljer
 • Rummet har en spektakulär volym för både sittgrupp och matbord. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Rummet har en spektakulär volym för både sittgrupp och matbord
 • Fönsterdörrar mot trädgården på framsidan och glasdörr mot arbetsrummet intill. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Fönsterdörrar mot trädgården på framsidan och glasdörr mot arbetsrummet intill
 • Arbetsrummet på gaveln kan även passa som sovrum eller ytterligare ett sällskapsrum. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Arbetsrummet på gaveln kan även passa som sovrum eller ytterligare ett sällskapsrum
 • I motsatt sida av rummet ansluter master bedroom och ett tvättrum. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  I motsatt sida av rummet ansluter master bedroom och ett tvättrum
 • Vy mot det närliggande köket. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Vy mot det närliggande köket
 • Stort badrum med bastu nära master bedroom. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Stort badrum med bastu nära master bedroom
 • Utsikt mot pool och trädgårdsgrönska från bastun. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Utsikt mot pool och trädgårdsgrönska från bastun
 • Stilfullt master bedroom med dressing room i anslutning. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Stilfullt master bedroom med dressing room i anslutning
 • Rummet har direkt tillgång till trädgården och en behaglig heltäckningsmatta. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Rummet har direkt tillgång till trädgården och en behaglig heltäckningsmatta
 • Fint gäst-wc med gyllene inslag i hallen. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Fint gäst-wc med gyllene inslag i hallen
 • Rymligt tvättrum med gott om arbetsytor och förvaringsutrymme. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Rymligt tvättrum med gott om arbetsytor och förvaringsutrymme
 • Ett vinrum i anslutning till groventrén som leder vidare till garaget. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Ett vinrum i anslutning till groventrén som leder vidare till garaget
 • Utmärkt rum för träning, hobby och förvaring i garagebyggnaden. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Utmärkt rum för träning, hobby och förvaring i garagebyggnaden
 • Stilren trätrappa till våning två. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Stilren trätrappa till våning två
 • Luftigt och ljust allrum en trappa upp. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Luftigt och ljust allrum en trappa upp
 • Rymligt badrum på övre plan. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Rymligt badrum på övre plan
 • Ett av de fyra rymliga och rofyllda sovrummen. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Ett av de fyra rymliga och rofyllda sovrummen
 • Samtliga sovrum har gott om ljusflöde och vackert trägolv. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Samtliga sovrum har gott om ljusflöde och vackert trägolv
 • Många sovrum för den stora familjen. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Många sovrum för den stora familjen
 • Fridfullt och rymligt. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Fridfullt och rymligt
 • Poolområde och altan med många soltimmar. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Poolområde och altan med många soltimmar
 • Huset och altandäcken har en fin inramning av grönska. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Huset och altandäcken har en fin inramning av grönska
 • Insynsskyddad uteplats som rymmer många sommargäster. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Insynsskyddad uteplats som rymmer många sommargäster
 • Villan har ett bevarat uttryck med gedigna material hela vägen igenom. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Villan har ett bevarat uttryck med gedigna material hela vägen igenom
 • Stensatt uteplats vid husets entrésida. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Stensatt uteplats vid husets entrésida
 • Generös trädgårdstomt nära havet. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Generös trädgårdstomt nära havet
 • Enastående läge i Gamla Bjärred. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Enastående läge i Gamla Bjärred
 • Fastighetskarta. Neptunivägen 34 - Bjurfors
  Fastighetskarta

Planritning

Planlösning

Planlösning entréplan

Planlösning

Planlösning övre plan

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Bjärred 27:15

TV/bredband

Fiber

Planbestämmelser

Ändring Av Detaljplan (2007-02-01) Stadsplan (1976-01-29)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Samfällighet: Lomma Flädie S:9

Tillträde

Enligt överenskommelse

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
17 500 000 kr
Rum
8
Antal sovrum
5
Max antal sovrum
6
Boarea
330 kvm*
Tomtarea
1 370 kvm
Biarea
85 kvm

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Värme
56 813 kr
Renhållning
3 650 kr
Vatten/Avlopp
6 640 kr
Summa
67 103 kr
Elförbrukning
26 300 kWh/år

I angiven uppvärmningskostnad ingår hushållsel, drift och uppvärmning av pool, bastu och laddning av elbil. Elkostnaden är beräknad på uppmätt förbrukning senaste året och genomsnittskostnaden under de senaste tre åren 1,03 kr/kwh. Total elförbrukning är ca 26 300 kwh/år baserat på fyra personer i hushållet.

Pantbrev

Det finns 11 st pantbrev uttagna om sammanlagt 5 500 000 kr

Ombyggnad, Renoveringar

2008 HELRENOVERING ÖVRE PLAN
Ny planlösning
Nya trägolv
Målning och nya lister
Nya innerdörrar
2009 HELRENOVERING ENTRÉPLAN
Ny planlösning
Nytt kök
Ny gästtoalett
Nytt badrum och bastu
Ny klädkammare
Nytt vinrum
Nytt tvättrum
Målning och nya golv med undantag för vardagsrummet där golvet slipades.
Nya innerdörrar
Ny utgång till terrass samt flera nya fönster
2009 UPPGRADERING AV UTEMILJÖ
Byggt pool och ny terrass
Anlagt gräsmatta
2015 UPPGRADERING AV UTEMILJÖ
Nya plattor på framsida och baksida
Uppgradering av carport
2019 Nytt badrum övre plan
2020 Ny terrassmarkis mot väster och fönstermarkis mot söder
2021 UPPGRADERING AV FÖRRÅD
Målat väggar och golv samt installerat nya garderober
2021 Ny CTC värmepump luft/vatten
2023 Putsning av skorsten

Parkering

Dubbelgarage, dubbelcarport samt uppställningsplats för ytterligare två bilar.

Ekonomi

Taxeringsvärde
8 027 000 kr
Byggnadsvärde
5 200 000 kr
Fastställt
2021
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
9 287 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plansvilla i vinkel
Byggår
1973
Fasad
Tegel
Grund
Krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Betong Erge-bjälklag
Uppvärmning
Vattenburen med värmepump luft/vatten från 2021
Takbeklädnad
Holländsk taktegel
Ventilation
Mekanisk från- och tilluft med värmeväxling
Utvändigt plåtarbete
Koppar
Fönster
Mockfjärds träfönster med energiglas från 2002

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2023-09-15

Länkar

Om Bjärred - Gamla Bjärred

Att bo i Bjärred

Bjärred är en tätort i Lomma kommun drygt en mil väster om Lund. Bjärred delas in i tre områden; den norra delen Löddenäs, Centrum och den södra delen som kallas Gamla Bjärred.

Längs stranden i Löddenäs finns ett naturreservat med det så kallade Gyllins ängar. I detta ängsområde finns bland annat ett fågeltorn samt den natursköna Trollsjöparken. Parken är ett mycket populärt ställe för rekreation och omtyckt lekområde för barn från skolor och förskolor i närheten. Området söder om parkallén är bebyggt med villor, medan den norra delen har förblivit en naturpark. Här finns planteringar kvar från den ursprungliga parken, främst bok som nu utgör ett ståtligt bestånd. Vissa av träden är över hundra år gamla.

Bjärred var från början en badort som hörde till Lund. Under slutet av 1800-talet byggdes här restaurang och hotell. I Bjärred finns också en av Sveriges längsta badbryggor med ett fint kallbadhus. I badhuset kan man förutom att bada eller svettas i bastun även besöka den fina restaurangen och vissa dagar också få musikunderhållning under måltiden.

I Borgeby finns Borgeby slott som har sitt ursprung i en av vikingakungen Harald Blåtands så kallade trelleborgar. Under medeltiden var Borgeby en av ärkebiskopen av Lunds borgar men vid reformationen kom det i privat ägo. I dag ägs slottet av en stiftelse och här finns ett museum över de förra ägarna Hanna Larsdotter och hennes make, konstnären och författaren Ernst Norlind. Strax söder om slottet ligger Borgeby kyrka.

Berga kyrka ligger mitt inne i Bjärred. Kyrkan invigdes i mitten av 1970-talet och den är skapad av Bengt och Kristina Hellborg i ren stram arkitektur. Den är byggd helt i naturmaterial och räknas till en av de förnämsta i nutid. I kyrkans inredning finns ett flertal mycket fina detaljer, bland annat ett krucifix från 1400-talet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Gamla Bjärred? Kontakta Bjurfors mäklare i Bjärred! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Neptunivägen 34

Neptunivägen 34

23735 Bjärred

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Neptunivägen 34

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND