Hoppa till innehåll

Storslagen våning i historisk fastighet

Davidshall, Malmö

Regementsgatan 20

Pris:
12 895 000 kr
Avgift:
7 666 kr*
Antal rum:
6
Boarea:
185 kvm**
Byggår:
1896
Våningsplan:
3 av 5
Hiss:
Ja

*Obligatoriskt tillägg om 265:- för bredband. Total månadsavgift: 7 931:-

**Areakälla enligt bostadsrättsföreningens mäklarbild/utdrag ur lägenhetsregister

Storslagen våning i historisk fastighet

Bjurfors Beyond presenterar en tidstroget renoverad våning om 185 kvm med två balkonger, pampiga salonger och ett hav av bevarade detaljer.

Beskrivning

I en av Malmös mest välkända hörnfastigheter, med Davidshallstorg i ryggen och Slottsparken, kanalen och hela citykärnan rakt framför, sträcker sexrumsvåningen på 185 kvm ut sig. Här har man lyckats med konststycket att renovera från grunden utan att förlora atmosfären från förr. Originaldetaljerna glänser som aldrig förr. Varenda tillfört material är tidsenligt. Planlösningen ypperlig.

Det är nog få Malmöbor som inte känner till den storslagna fastigheten på hörnet av Fersens väg och Regementsgatan. Kanske vet man också att en av Sveriges statsministrar var bosatt här en tid. Den historiska byggnaden uppfördes 1896 efter ritningar av August Lindvall och Harald Boklund som tillsammans drev en arkitektfirma i Malmö under denna tid. Stiluttrycket är typiskt från tiden, då det inte gick att få nog av utsmyckningar. Fasaden är dekorerad med bland annat maskaroner, pilastrar, stickbågiga fönster och dekorativa balkongräcken av puts och smide. Två trappor upp i lägenheten väntar detaljer som fiskbensmönstrad ekparkett, listverk, stuckaturer, skjutdörrar, bröstpaneler och höga fotsocklar. Elegant, luftigt och ljust. De nyare inslagen är minutiöst utvalda för att passa med känslan. Ett fint exempel på detta är underskåpen i köket som är nya men slående lika de övre originalskåpen som är bevarade. Precis rätt känsla uppnås också i serveringsgången som har bevarade originalskåp med nytt, men tidsenligt schackrutigt stengolv med dekorativ fris. Planlösningen känns lika aktuell nu som då. Möjlighet för upp mot fyra sovrum finns. De två sällskapsrummen och den ena balkongen vetter mot gatan medan kök, tre sovrum och det tredje sällskapsrummet med balkong är vända mot innergården. Bostaden bjuder också på ett gäst-wc och två badrum.

Fulländat cityläge, gröna omgivningar, renoverat, bevarad, balkonger och generös boyta. Det kan väl knappast finnas något kvar på listan bland drömkriterierna?

Interiör

HISTORISKA GATOR
Att Fersens väg kallades för Villagatan för att det planerades villor i anslutning till detta område i slutet av 1880-talet är det nog få som kan föreställa sig eller vet. Desto fler kanske känner till att det var just i det här anrika hörnhuset som Sveriges stadsminister, Göran Persson, var bosatt i under 1990-talet. Bara att stiga in genom trapphuset är en upplevelse i sig. Mottagandet är slottslikt med stordådiga detaljer som kryssvalv, detaljrika vägg- och takmålningar, kolonner och paneler i marmor, ornament och schackrutigt stengolv. Här finns också en glasmålning med det gamla gatunamnet.

ENTRÉ
Tre trappor upp fortsätter den eleganta andan. En hall som är både generös i omfång och höjd välkomnar med fiskbensparkett, dörrvalv, höga fotlister och spegeldörrar. Förvaring i form av platsbyggd garderob samt skohylla.

BADRUM 1
Från hallen nås det första av våningens två badrum. Detta är inrett med kakel och klinker i klassiskt beige och är utrustat med wc, tvättställskommod och dusch.

SÄLLSKAPSRUM 1 & BALKONG
Gästerna slår sig ner i det tidlösa rummet med äkta salongskaraktär som är det första av två sällskapsrum i fil. Profilerade pardörrar, stuckaturer, detaljrika listverk, lamprosett, höga fotsocklar och fiskbensparkett ger karaktär till rummet, liksom det massiva ljusinsläppet. En stämningsfull plats att avnjuta härligt sällskap i, oavsett om det är för årets släktträff eller enkla fredags drinken med närmsta vännerna.
Två höga fönsterpartier, varav det ena har dubbla altandörrar ut till balkong, vetter ut mot paradgatan. Från balkongen fås en storslagen utsikt över Malmö kanal, Slottsparken, Stadsbiblioteket och Gamla kyrkogården.

SÄLLSKAPSRUM 2 & MATSAL
Profilerade skjutdörrar från fösta salongen leder vidare in till ett grandiost sällskapsrum som är bostadens mest utsmyckade. Det är här de riktigt fina gästerna välkomnades högtidligt förr. Bland de vackra bevarade detaljerna finns två höga originalfönster med bröstpanel under, fiskbensparkett, vägglister, voluter, höga fotsocklar och stuckaturer i rutmönster över hela taket. Rummet har kontakt med serveringsgången genom ett dörrvalv.

SERVERINGSGÅNG
För att komma till köket från sällskapsrummen går ni genom den långa och ståtliga serveringsgången med tidsenligt golv av svartvita schackrutiga Höganäsklinkers, inramade av friser. Längs denna gång, radar vackra originalskåp från golv till tak upp sig som på senare år har kompletterats med en skiva av kvartskomposit, vask och blandare. Allt i tidsenlig anda. Gångens väggar är målade i en vit ton för att ljusa upp och i taket finns infällda spotlights.

INNERVIND/FÖRRÅD
I anslutning till serveringsgången når du en rymlig innervind som finns i lägenheten. Här finns gott om plats för förvaring.

KÖK
Ett ljust och öppet kök med en oklanderlig mix mellan förr och nu välkomnar vid serveringsgångens slut. Här får det schackrutiga golvet en fin övergång till köket, där ett svartvitt stengolv med marockanska influenser tar vid. Köket genomgick en totalrenovering 2017 där ägarna lät tillföra tidsenliga profilerade luckor från Lidhults för att matcha originalskåpen med glaspartier. Bänkskivan är av grå kvartskomposit och väggarna ovanför är klädda med falsat metrokakel. Längs taket, även i detta rum, löper dekorativa stuckaturer och takhöjden är imponerande. Ljuset i rummet flödar in från ett stort fönsterparti vid diskbänken som vetter mot innergårdsmiljön. Samtliga maskiner är av hög kvalitet och matchar inredningen och dess gedigna utförande. Ett kök som skänker stor njutning både för matlagaren och gästerna. Ett rejält skafferi finns också på plats och är bevarat från byggåret, liksom den gamla ringklockan.

GÄST-WC
I anslutning till serveringsgången, vid sällskapsrummet, finner du gäst wc. Här finner du ny kommod, blandare, amatur samt ljus mönstrad tapet i sekelskiftesanda.

WALK IN CLOSET
Ett stort och ljust rum med två gårdsvända fönster. Platsbyggda garderober. Golvet pryds av fiskbensparkett och väggarna är vitmålade.

MASTER BEDROOM & BALKONG
Ett stort och ljust sovrum, med gott om förvaring i form av garderober på bägge sidor av sängen. Rummet har en fin vinkelform med ett storslaget glasparti på gaveln med vackra profilerade dörrar som leder ut till en lugn och skön balkong mot gården i sydost. Golvet pryds av fiskbensparkett och väggarna är vitmålade.

SOVRUM 2
I direkt anslutning till hallen, på höger hand nås det första sovrummet som har parkett, vita väggar.

SOVRUM 3
Bakom köket finns den gamla pigkammaren, som idag är ett kontor. På golvet ligger ett lackat brädgolv och väggarna är vitmålade. Ett stort fönsterparti vetter ut mot gården.

BADRUM
Våningens andra badrum nås i anslutning till köket och är inrett med grått klinkergolv och vitkaklade väggar. Interiören består av en tvättställskommod, ett wc och en duschkabin. Här finns även tvättmaskin och torktumlare. Ett stort fönsterparti med frostat glas ger ett fint ljusinsläpp.

Ansvarig mäklare

Bilder

 • Välkänt gavelhus i Malmö med rik historia. Regementsgatan 20 - Bjurfors
  Välkänt gavelhus i Malmö med rik historia
 • Ljumma sommarkvällar på den välskötta gården. Regementsgatan 20 - Bjurfors
  Ljumma sommarkvällar på den välskötta gården
 • Elegant entré i trapphuset. Regementsgatan 20 - Bjurfors
  Elegant entré i trapphuset
 • Välbevarat i exklusiva material från 1896. Regementsgatan 20 - Bjurfors
  Välbevarat i exklusiva material från 1896
 • Interiörbild. Regementsgatan 20 - Bjurfors

Planritning

Planlösning

Planskissen är ej skalenlig. Med reservation för eventuella avvikelser

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Hästen 3

Övrigt

Samtliga golven är nyslipade samt väggar och tak är genomgående nymålade (alla rum förutom pigrummet - sovrum 3)

Månadsavgift

Avgift/hyra
7 666 kr

Obligatoriskt tillägg om 265:- för bredband. Total månadsavgift: 7 931:-

Ekonomi

Andel i föreningen
8,1449%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 112 878 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
12 895 000 kr
Lägenhetsnummer
303
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Rum
6
Boarea
185 kvm*

*Areakälla enligt bostadsrättsföreningens mäklarbild/utdrag ur lägenhetsregister

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1896

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2019-07-22

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Villagatan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
15
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Villagatan registrerades 1987 och 2004 förvärvades fastigheten Hästen 3. Fastigheten byggdes 1896. Föreningen upplåter 15 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lokaler med hyresrätt. Adresserna till föreningen är Fersens väg 2 och Regementsgatan 20.

Föreningens ekonomi

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Stadsbostäder.
Månadsavgifterna höjdes med 3 % vid årsskiftet 2023/2024. Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget. Kontrollerat med styrelsen 2024-03-01.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos Dina Försäkringar. Försäkringen inkluderar bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
- 2000: Omläggning av tak
- 2006: Delvis byte av stuprör
- 2006/2007: Byte av vattenstammar, avloppsstammar samt värmesystem
- 2007: Elstambyte
- 2008: Renovering av entrén till Regementsgatan 20
- 2011: Renovering av fasad, fönster och skorstenar
- 2012: Inköp av ny tvättmaskin och torktumlare
- 2012/2013: Underhåll av entrédörrar och portar
- 2014: Underhåll av fasad mot gården vid hiss Fersens väg 2
- 2014: Renovering trapphusen
- 2014: Målning av entré Regementsgatan 20
- 2014: Målning av entré Fersens väg 2
- 2016: Installation av källarventilation
- 2017: Underhåll portgång Fersens väg 2
- 2020: Gården renoverades delvis
- 2021: Fasadtvätt
- 2021: Indragning av fibernät
- 2022: Renovering av fönster mot gården
- 2023: Målning svängdörrar entreér samt portar utsida, anläggningsarbete innergård, Uppgradering värmeanläggning

Planerade renoveringar:
Åtgärder källare, mögelsanering 2024
Renovering av fönster 2024-2026

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser.

TV/bredband

Bredbands leverantör är Bahnhof. 265 kr tillkommer månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Gård med utemöbler och grill.

Gemensamma utrymmen

Stor tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare och mangel.
Cykelförråd finns.
Samtliga lägenheter har tillhörande källar- och vindsförråd.

Övrigt

Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.

Bostadsbeskrivning

Digital beskrivning

Länkar

Om Davidshall

Att bo på Davidshall

Området Davidshall är ett paradis för den som älskar mode och trender. Här samsas exklusiva och unika varumärken med vintage. Utbudet av restauranger och caféer är rikt och varierande. Davidshallstorg omges av eleganta byggnader och anses som ett av Malmös vackraste torg. I området ligger Malmö Opera som håller högsta internationella nivå.

Davidshall är ett delområde i centrala Malmö. Området avgränsas av Södra Förstadsgatan, Regementsgatan, Fersens väg och Östra Rönneholmsvägen. Bebyggelsen består främst av flerbostadshus på fyra våningar från tidigt 1900-tal.

Södra Förstadsgatan är en härlig gågata med många mysiga butiker. På tvärsgående Storgatan finns biograf och butiker. Fersens väg som är en viktig gata i Malmö är uppkallad efter Fabian von Fersen, statsman och militär som levde på 1600-talet. När före detta statsminister Göran Persson fortfarande var hemmavarande i Malmö var han bosatt i en etagevåning på Fersens väg.

Mitt i området ligger Davidshallstorg. Det uppstod i tomrummet efter Kockums Mekaniska Werkstad som flyttade till Västra Hamnområdet 1910. Under slutet av 1800-talet fanns här också det välbesökta värdshuset Davidshall, vars ägare David Leander givit namn åt det nuvarande området och torget. Gatumiljöerna från sent 1920-tal och tidigt 1930-tal är ett typiskt exempel på Malmöitisk senklassicism. Vid torgets ena sida ligger det gamla polishuset som är står inför en förvandling som bostadshus. Kring torget finns många restauranger och uteserveringar som bjuder på en gemytlig atmosfär. Här finns också ett flertal unika butiker inom inredning och mode.

Ett lugnare område på en mer central plats är svårt att hitta i Malmö. Här finns också allt för den kulturintresserade. Malmö Opera, Malmö Konsthall och Konserthuset nås inom några minuters gångväg. Här hittar du också idrottsanläggningar, underbara S:t Petri kyrka samt Triangeln, ett paradis för shoppingfantaster. Triangelns tågstation är idag en av Europas mest trafikerade tågstationer. Här ifrån tar du dig till Kastrup och vidare till Köpenhamn på mindre än 30 min.

Malmö Opera och Musikteater (före detta Malmö Stadsteater) är i dag en av de mest expansiva i Norden med högsta internationella nivå. Här presenteras verk från klassisk till nyskriven opera till musikal och repertoaren är stor. Målet är att uppföra musikteater för alla, såväl barn och ungdomar som vuxna.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Davidshall? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Regementsgatan 20

Regementsgatan 20

211 42 Malmö

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Regementsgatan 20

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND
}