Hoppa till innehåll

Vacker jugendprakt på hörna vid parkgrönska

Rörsjöstaden, Malmö

Amiralsgatan 4

Utgångspris:
7 795 000 kr
Avgift:
7 149 kr*
Antal rum:
5
Boarea:
164 kvm
Byggår:
1902-1903
Våningsplan:
3 av 5
Hiss:
Ja

*I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Föreningen har gemensam el, debitering sker utifrån förbrukning. Det tillkommer en administrativ avgift för el om 33 kr/månad.

Vacker jugendprakt på hörna vid parkgrönska

Bjurfors Beyond presenterar en smakfullt renoverad hörnvåning med välbevarade originaldetaljer, ljusa rum, gårdsvänd balkong och cityutsikt.

Beskrivning

Mellan Rörsjöparkens fridfulla grönska och citykärnans puls reser sig den vackra fastigheten från förra sekelskiftet som är ett praktexempel på jugendstilens storslagenhet med utsmyckningar, böljande burspråk, spröjs, tinnar och torn. Minst lika spektakulär är hörnvåningen om 164 kvm som är placerad på våning tre. Så sent som förra året totalrenoverades den oklanderligt, i en stil som harmoniserar väl med de vackra originaldetaljerna.

Känslan av svunna tider är start så fort du träder innanför dörren. Fiskbensparkett, generös takhöjd, burspråk, takstuckaturer, höga golvlister, profilerade snickerier, eldstad och skjutdörrar är några av inslag som bidrar till det storslagna känslan som råder i varje rum. I köket och badrummet som är helt nyrenoverade finner du ett lite mer avskalat, samtida uttryck i jordnära nyanser som utgör en fin kontrast till det romantiska och utsmyckade. De fem rummen är utmärkt fördelade i olika avdelningar som skiljer på privata och sociala ytor. Köket med balkong är centralt placerat i anslutning till matsalen, som i sin tur är förenat med det enastående sällskapsrummet som är placerat på hörnet med två burspråk i vardera sidan. De tre sovrummen är placerade i lägenhetens yttre delar. Två av dem är extra generösa i storlek och har anslutande walk in closets. Från hallen nås både badrum och gäst-wc.

Det exceptionella hörnläget gör att du har en fantastisk utsikt mot både Amiralsgatan och Kungsgatans vackra allé. Ytterst centralt, men också nära parkens lugn och fina promenadstråk.

Interiör

VÄLKOMMEN
Vackra hus från förr finns det rikligt av på Amiralsgatan, som är en av Malmös absolut mest centrala och pampigaste gator. Anrika Malmö Latinskola är placerad här liksom en mängd matställen. Det är bara att välja och vraka. Efter knappt fem minuter till fots korsas kanalen och Malmös innersta centrum. Bara några kliv från porten välkomnar Rörsjöstadens bildsköna oas med sitt lugn. Parken erbjuder inte bara ett härligt stråk för jogging och promenader. Här finns också ett par kaféer och fina lekplatser för de små.

Hörnfastigheten från 1903 är sinnebilden av jugendarkitekturen med ljus putsad fasad, festonger, runda burspråk, frontespis, småspröjsade fönsterbågar och torn. Huset vetter både mot den frodiga trädallén som fortsätter genom Rörsjöparken och Amiralsgatan. Innanför den gedigna porten till huset välkomnas ni in i trapphuset där tiden nästan tycks ha stått still. Schackrutiga viktorianska plattor visar vägen mot trappan som har dekorativa snickerier, väggmålningar, stuckaturer och blyinfattade glas. Hissen eller trapporna leder upp till bostaden på våning tre.

HALL & GÄST-WC
En inbjudande och vacker hall välkomnar dig innanför dörren med vita släta väggar och en fiskbensparkett som slipades och oljades i november förra året. Plats för avhängning och möbler finns. Hallen har kontakt med våningens alla rum. Direkt till höger finns ett litet gäst-wc.

KÖK & BALKONG
Köket har en central placering i bostaden till höger om hallen och utstrålar både funktionalitet och elegans. Stilspråket är rent och avskalat med släta luckor i en dämpad jordnära nyans som smälter fint in till den vita bänkskivan av komposit. Den vinkelformade utformningen ger gott om utrymme för arbetsplats och kompletteras väl av en köksö som går i samma linje som övrig interiör. Rikligt med ljus flödar in från ett stort fönsterparti med dubbla altandörrar som leder ut till en mysig gårdsvänd balkong. En fin och avkopplande plats för sommarens måltider eller kaffestunder.

MATSAL & SÄLLSKAPSRUM
På andra sidan hallen, mitt över köket finns den pampiga matsalen som är förenad med sällskapsrummet genom vackra skjutdörrar i originalutförande. Detta rum, likt sällskapsrummet, är överöst med vackra detaljer från förr såsom fiskbensparkett, höga golvsocklar, spegeldörrar, takstuckaturer och profilerade snickerier som framhävs vackert av de ljusgråa väggarna. Matsalen har två stora fönsterpartier med småspröjsade, en dekorativ eldstad med marmordetaljer och en generös yta som gör det enkelt att bjuda in många sittande gäster till bords. Sällskapsrummet intill är placerat på husets gavel med två spektakulära burspråk med småspröjsade glas och profilerade inramningar.

SOVRUM 1-3
Det första sovrummet ligger direkt till vänster i hallen och har fiskbensparkett, ljusgråa väggar, takstuckaturer, höga golvsocklar, en platsbyggd bokhylla, walk in closet och två höga fönster. Det andra sovrummet ligger till höger om hallen och används som arbetsrum. Rummet har fönster mot den lugna innergården och balkongen. Det tredje sovrummet är placerat till höger om sällskapsrummet och har fiskbensparkett, ljusgråa väggar, takstuckaturer, höga golvsocklar, walk i in closet samt två stora fönster som vetter mot Kungsgatans trädtoppar.

BADRUM
Badrummet går i avskalat och modernt utförande med ljust väggkakel halva vägen upp och golvklinker. Inredningen består av en grå kommod med dubbla handfat, duschalkov med svart armatur och wc. Badrummet renoverades i november 2022.

Ansvarig mäklare

Ansvarig mäklare

Thierry Asso

Anmäl dig till visning

Bokad visning.

Jag vill anmäla mig

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Flora 12
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
22
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja. Föreningen tillåter delat ägande mellan förälder/barn.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen Brf Flora 12 består av 22 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 4 lokaler upplåtna med hyresrätt. Adresserna är Kungsgatan 10 samt Amiralsgatan 4A-B.

Föreningens ekonomi

Bredablick tar hand om den ekonomiska förvaltningen.
Föreningen höjde inte avgifterna inför 2024, men kommer eventuellt behöva höja avgiften 2025. Inga beslut är dock tagna (kontrollerat 2024-02-15)

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

Renoveringar - Utförda och planerade

1993 Utbyte vattenstammar samt avloppstammar, omdragning el, omputsning fasad, renovering fönster samt nyinstallation hiss.
2005-2007 Takomläggning.
2009 Renovering hiss.
2010 Renovering balkongplattor och nya räcken i svart smide.
2011 Installation av värmeslingor i häng-och stuprännor på gårdssidan.
2011 Spolning avloppsstammar.
2012 Målning av golv och snickerier i gårdstrappan, Amiralsgatan 4B.
2013 Målning och renovering av fönster trapphuset på Amiralsgatan 4.
2015 Källaren återställd efter översvämning 2014.
2016 Spolning av avloppsstammar, ny mangel i tvättstugan, installation av postboxar.
2017 Skyddsmålning av fönster, målning av fönsterbleck, översyn av takfönster, dagvattenbrunn på gården har åtgärdats.
2018 Byttes värmeväxlarna.
2021 Nya hissar. Införande av gemensam el.
2023 Underhåll och målning av fönster mot Amiralsgatan.

Planerade renoveringar:
2024: Inom kort kommer Tele2 ComHem att byta ut CU-linan från gatan in till föreningens gemensamma router vilket kommer att höja överföringshastigheten ytterligare för alla i fastigheten.
2024 Underhåll och målning av fönster mot Kungsgatan

Fasad- och fönster-renovering ligger ca 5-10 år framåt i tiden. Föreningen följer en underhållsplan.

Parkering

I området råder boendeparkering. För mer information se www.malmo.se.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Tele2.

Gårdsplats/innergård

Trevlig innergård med planteringar och tillgång till gemensamma utemöbler. Cykelparkering finns både på gården och i källaren.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga finns i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkrum.

Övrigt

Besök gärna föreningens informativa hemsida för mer information www.flora12.se. Föreningen rekommenderar alla blivande medlemmar att bekanta sig med stadgar och trivselregler som finns att läsa på hemsidan.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Månadsavgift

Avgift/hyra
7 149 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Föreningen har gemensam el, debitering sker utifrån förbrukning. Det tillkommer en administrativ avgift för el om 33 kr/månad.

Ekonomi

Andel i föreningen
7,93%
Andel av årsavgiften är
7,93%
Pantsatt
Ja
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
437 498 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
7 795 000 kr
Lägenhetsnummer
203
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Rum
5
Antal sovrum
3
Boarea
164 kvm*

*Bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1902-1903
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk
Fönster
3 glasfönster

Till lägenheten tillhör ett källarförråd.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
139

Om Rörsjöstaden

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Amiralsgatan 4

Amiralsgatan 4

211 55 MALMÖ

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Amiralsgatan 4

Bokad visning.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND
}