Hoppa till innehåll
Arkitektritat hus i fyra plan med drömlik trädgård i söder och takterrass. Barometergatan 32B - Bjurfors

Havsnära arkitekthus med trädgårdoas, privat brygga och takterrass i tre väderstreck

Västra Hamnen, Malmö

Barometergatan 32B

Pris:
11 995 000 kr
Antal rum:
5
Boarea / Biarea:
152 kvm / 15 kvm*
Tomtarea:
126 kvm
Byggår:
2004

*Enligt original ritning. Enligt lantmäteriet 145 + 24 kvm .

Havsnära arkitekthus med trädgårdoas, privat brygga och takterrass i tre väderstreck

Bjurfors Beyond presenterar ett radhus i fyra plan med egen brygga mot kanal, stora sociala rum, takterrass med vidsträckta vyer och påkostad interiör

Beskrivning

Att kunna sitta under en solig himmel med kluckande vatten på egen brygga och lummig trädgårdsgrönska i ryggen är en ynnest. I synnerhet på ett centralt läge som detta med livfull strandpromenad och badplatser knappt 150 meter bort. Och hela stadskärnan några minuters cykelfärd bort. Utöver en unik utemiljö erbjuder huset i fyra plan, en genomgående smakfull interiör.

De arkitektritade radhusen i gedigen sten med putsade fasader, omfattande glaspartier och privata bakgårdar i söderläge längs kanalen för tankarna till townhouses i europeiska storstäder som Köpenhamn och Amsterdam där kanalerna är en del av stadsmiljön. Hela kvarteret; European Village, har flitigt uppmärksammats sedan de ritades i samband med Bo01-mässan. Husen är formgivna av vinnande arkitektbidrag från olika delar i Europa på temat hållbarhet och har ett yttre som känns minst lika tilltalande nu som då. Trädgården på baksidan är närmast en oas som har formats med växtligheter och träd som ger en känsla av flera rum. Utanför matplats och kök finns en skifferterrass med markis och inbyggd belysning för måltider under bar himmel. Strax nedanför finns ett växthus med golv av granit för lite svalare kvällar. Bland grönskan, strax innan bryggan finns även en damm med guldfiskar.

De fyra våningsplanen erbjuder en sammanlagd yta om ca 152 kvm samt ett anslutande garage. I entréplan finns med en funktionell hall med anslutande gäst-wc samt ett socialt kök med matplats, där den härliga trädgården i söder nås. På det andra våningsplanet är ytorna helt och hållet ägnat åt ett stort och genomgående sällskapsrum med braskamin och ett njutbart badrum med bastu. Våning tre stoltserar med hela tre sovrum och ytterligare ett badrum. På det översta och fjärde våningsplanet välkomnar en studio med mäktigt ljusflöde och glaspartier som omsluts av den makalösa takterrassen. Stilspråket är genomgående modernistiskt med mycket luft, ljusinsläpp och påkostade materialval. Samtliga Väggarna är vitmålade och golvytorna belagda med skeppsgolv. Ek är ett material som återkommer på såväl det genomgående skeppsgolvet som lister, trappsteg och detaljer i Uno Form-köket. Samtliga rum har väl tilltagna fönsterpartier för att säkerställa ett maximalt ljusflöde och en naturlig kontakt med omgivningarna.

Här slår drömmarna om villakänsla i stan in med råge.

Interiör

VÄLKOMMEN
I norra delen av Bo01-området, strax innan kanalens slutsträcka når Öresunds öppna hav, radar hus i med varierad arkitektur, färg, form och material upp sig. Bara 150 meter bort sträcker sundspromenaden ut sig, kantad av gröna fält och blått hav. Det fridfulla omgivningarna till trots, är det fullt av liv här med kaféer, restauranger och aktiviteter. Närmaste matbutik ligger 50 meter bort.
Huset som uppfördes 2004 är byggt av sten med vitputsad och höga tvärpostfönster i engelskt rött som får fin kontrast av grönt bladverk som omsluter baksidan. På husets framsida finns en enskild parkeringsplats för bil utanför samt en i det integrerade garaget som nås till vänster om entrén.

VÅNING ETT
ENTRÉHALL & GÄST-WC
Ett gediget marmorgolv och målade vita väggar välkomnar innanför hallen. En bit in finns en funktionell nisch för ytterplagg och skor i både skåp och öppen förvaring. Direkt till höger vid entrédörren finns ett gäst-wc med marmorgolv, vitkaklade väggar, tvättställskommod med ekskiva och ett wc. Trappan mot övre plan med trappsteg av ek och vitt stålräcke slingrar sig graciöst upp vid hallens slut.

KÖK & MATPLATS
Från hallen och vidare in mot köket övergår marmorgolvet till ett skeppsgolv i röd ek som sedan återkommer i övriga rum på de tre resterande planen. Köket som är socialt sammanlänkat med matplatsen har en härlig kontakt med trädgårdsmiljön mot söder utanför de stora terrassdörrarna. Köksinredningen från Uno Form går i tidlöst utförande i vitt och ek som passar fint till gedigna arbetsbänkarna av granit. Köksön blir en automatisk en central mötesplats som förenar matplatsen med köket och dessutom erbjuder ett par sittplatser. Det är lätt att föreställa sig en sommarmorgon här med öppna dörrar och en bricka som förbereds med nybryggt kaffe och morgonbröd som ska dukas upp utanför.

TRÄDGÅRD
Fönsterdörrarna leder raka vägen ut till den unika oasen i söder om 126 kvm där det ryms mycket härligheter att njuta av under årets varma månader. En rymlig terrass belagd med skiffer rymmer många gäster när vädret är som bäst. En markis skyddar mot solens starka strålar. Tidigt eller sent på säsongen, eller dagar då vädret är lite mer instabilt är det mysigt att duka upp i det lusthusformade växthuset som finns strax nedanför. En stengång kantad av buxbom, gräs och perenner leder vidare ner mot den lilla dammen med träd som inramning. Precis nedanför finns ett av husets huvudnummer, en privat brygga i ek med plats för solstolar framför kanalen. Mer drömlikt blir det knappast.

VÅNING TVÅ
SÄLLSKAPSRUM & BADRUM 1
Ljuvligt ljusflöde, rymd och öppenhet välkomnar på det andra våningsplanet där sällskapsrummet sträcker ut sig över nästan hela planet. Ljuset strömmar in från både två fönsterdörrar med franska i söder till fönster mot norr där badrummet är placerat. Centralt i rummet finns en braskamin som tillför såväl värme som stämning. Även badrummet har rikligt med ljus från fönsterdörr mot fransk balkong och är inrett med sandfärgad klinker på golv och vitkaklade väggar. Utöver vägghängt wc, tvättställskommod och dusch finns en bastu att koppla av i.

VÅNING TRE
SOVRUM 1–3 & BADRUM 2
Samtliga tre sovrum är ljusa med stora fönsterpartier och väggar som är strukna i vitt. Två av sovrummen är något större och har en inbyggd klädkammare mellan sig. Ett av dessa har fransk balkong. Badrummet på detta plan är rymligt och stilfullt inrett med hexagonmönstrat svart klinkergolv och vita väggar. Inredningen består av tvättpelare, vägghängt wc, dusch med glasvägg och tvättställskommod. En stor fönster med insynsskydd ger fint dagsljus.

VÅNING FYRA
STUDIO & TAKTERRASS
Ljus och åter ljus i mångder strömmar in på det översta våningsplanet som har ett härligt rum som med fördel kan nyttjas som allrum, ateljé eller arbetsrum. Rummet är inramat av terrassen av sibiriskt lärkträ som följer nästan hela vägen runt, i tre väderstreck. Härifrån fås en spektakulärt vidsträckt vy över kvarterets spännande arkitektur, trädkronor och kanalen som ringlar sig mellan huskropparna vidare ut mot Öresund.

Ansvarig mäklare

Ansvarig mäklare

Thierry Asso

Anmäl dig till visning

Bokad visning.

Jag vill anmäla mig

Film

Film

Bilder

 • Arkitektritat hus i fyra plan med drömlik trädgård i söder och takterrass. Barometergatan 32B - Bjurfors
  Arkitektritat hus i fyra plan med drömlik trädgård i söder och takterrass
 • Terrass med orangeri och väl uppväxt grönska. Barometergatan 32B - Bjurfors
  Terrass med orangeri och väl uppväxt grönska
 • Nedanför trädgården finns det allra bästa; en privat brygga mot kanalen. Barometergatan 32B - Bjurfors
  Nedanför trädgården finns det allra bästa; en privat brygga mot kanalen
 • Stillsamt mitt i centrala Malmö. Barometergatan 32B - Bjurfors
  Stillsamt mitt i centrala Malmö
 • I entréplan finns ett ljust och öppet kök med matplats. Barometergatan 32B - Bjurfors
  I entréplan finns ett ljust och öppet kök med matplats
 • Stora fönsterdörrar vetter ut mot terrassen och trädgården i söder. Barometergatan 32B - Bjurfors
  Stora fönsterdörrar vetter ut mot terrassen och trädgården i söder
 • De grönskande omgivningarna tas vackert in i rummet. Barometergatan 32B - Bjurfors
  De grönskande omgivningarna tas vackert in i rummet
 • Tidlös köksinredning från Uno Form i vitt och ek. Barometergatan 32B - Bjurfors
  Tidlös köksinredning från Uno Form i vitt och ek
 • Entréhall med marmorgolv som återkommer även i ett gäst-wc bredvid. Barometergatan 32B - Bjurfors
  Entréhall med marmorgolv som återkommer även i ett gäst-wc bredvid
 • Härligt sällskapsrum på andra våningen med franska balkonger mot söder. Barometergatan 32B - Bjurfors
  Härligt sällskapsrum på andra våningen med franska balkonger mot söder
 • Skeppsgolvet i röd ek återkommer i samtliga rum bortsett från entréhall och badrum. Barometergatan 32B - Bjurfors
  Skeppsgolvet i röd ek återkommer i samtliga rum bortsett från entréhall och badrum
 • En värmande och mysig braskamin står centralt i rummet. Barometergatan 32B - Bjurfors
  En värmande och mysig braskamin står centralt i rummet
 • En härlig vrå med stora fönsterpartier i motsatt riktning skapar genomgående ljus. Barometergatan 32B - Bjurfors
  En härlig vrå med stora fönsterpartier i motsatt riktning skapar genomgående ljus
 • Badrummet på detta plan är rymligt och ljust. Barometergatan 32B - Bjurfors
  Badrummet på detta plan är rymligt och ljust
 • En rofylld bastu nås via badrummet. Barometergatan 32B - Bjurfors
  En rofylld bastu nås via badrummet
 • Trappan har steg av ek som är ett återkommande inslag i huset. Barometergatan 32B - Bjurfors
  Trappan har steg av ek som är ett återkommande inslag i huset
 • Ett av tre sovrum som är placerade på tredje våningen. Barometergatan 32B - Bjurfors
  Ett av tre sovrum som är placerade på tredje våningen
 • Ett av sovrummen har fransk balkong. Barometergatan 32B - Bjurfors
  Ett av sovrummen har fransk balkong
 • Rikligt med ljus flödar in från stora glaspartier i alla rum. Barometergatan 32B - Bjurfors
  Rikligt med ljus flödar in från stora glaspartier i alla rum
 • Badrummet på detta plan är också rymligt och har vackert hexagonmönstrat klinkergolv i svart. Barometergatan 32B - Bjurfors
  Badrummet på detta plan är också rymligt och har vackert hexagonmönstrat klinkergolv i svart
 • Takterrass med ytor mot tre väderstreck och spektakulär utsikt. Barometergatan 32B - Bjurfors
  Takterrass med ytor mot tre väderstreck och spektakulär utsikt
 • Husets putsade fasad med engelskt röda fönsterbågar får en effektfull kontrast av det gröna bladverk. Barometergatan 32B - Bjurfors
  Husets putsade fasad med engelskt röda fönsterbågar får en effektfull kontrast av det gröna bladverk
 • Terrassen är byggd av sibiriskt lärkträ. Barometergatan 32B - Bjurfors
  Terrassen är byggd av sibiriskt lärkträ
 • Rummet på det fjärde våningsplanet är ett härligt rum för kreativitet, umgänge och/eller arbete. Barometergatan 32B - Bjurfors
  Rummet på det fjärde våningsplanet är ett härligt rum för kreativitet, umgänge och/eller arbete
 • Plats för middagar högt ovan hustak och trädtoppar. Barometergatan 32B - Bjurfors
  Plats för middagar högt ovan hustak och trädtoppar
 • Rummet har fönster åt samtliga tre sidor som terrassen omsluter. Barometergatan 32B - Bjurfors
  Rummet har fönster åt samtliga tre sidor som terrassen omsluter
 • Med Malmös signum i bakgrunden. Barometergatan 32B - Bjurfors
  Med Malmös signum i bakgrunden
 • Bara 150 meter skiljer mellan huset och sundspromenaden vid Öresund. Barometergatan 32B - Bjurfors
  Bara 150 meter skiljer mellan huset och sundspromenaden vid Öresund

Planritning

Planlösning
Planlösning
Planlösning
Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Barometern 30

Ombyggnad, Renoveringar

2015
Både badrummen och gästtoalett renoverades.
2015
Hela huset målades invändigt.
2024 golv slipades i köket.

Planbestämmelser

Detaljplan (1999-08-26)

Parkering

Garage finns samt en parkeringsplats utanför huset.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
11 995 000 kr
Rum
5
Antal sovrum
3
Max antal sovrum
5
Boarea
152 kvm*
Tomtarea
126 kvm
Biarea
15 kvm

*Enligt original ritning. Enligt lantmäteriet 145 + 24 kvm .

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
20 893 kr
Värme
11 484 kr
Försäkring
6 000 kr
Samfällighetsavgift
1 500 kr
Renhållning
1 860 kr
Vatten/Avlopp
5 471 kr
Summa
47 208 kr
Elförbrukning
6 008 kWh/år

Driftkostnader och elförbrukning är inhämtade från säljaren och bör endast ses som en uppskattning. Kostnaden kan variera och baseras på förbrukning och avtal.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

Husets utemiljö är lika extraordinär som huset i sin helhet. Takterrassen på övre plan har många soltimmar att njuta av i 3 olika väderstreck och varierande utsikt. Med både utsikt mot kanalen och Boo1 och Västra hamnens bebyggelse. I trädgården som vetter mot sydväst varvas både av lummig grönska från buskar och träd samt fina stenlagda uteplatser och altandäck. Orangeri finns. Här är det privat, mysigt och vackert med naturliga trädgårdsrum att njuta av. Att tomten leder hela vägen ner till kanalvattnet som ringlar sig genom området ger en alldeles unik känsla.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Malmö Barometern GA:1 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Malmö Hamnen GA:4 ändamål: Kvartersanläggning

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 737 000 kr
Byggnadsvärde
3 472 000 kr
Fastställt
2021
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
9 525 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Radhus
Byggår
2004
Fasad
Puts
Stomme
Sandsten
Bjälklag
Betong
Uppvärmning
Gas samt golvvärme i badrummen, gästtoalett och i hallen.
Takbeklädnad
Papp
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Zink
Fönster
2 glasfönster

Pantbrev

Det finns 1 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 500 000 kr

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
C
Energideklarationsdatum
2024-04-30

Länkar

Om Västra Hamnen

Att bo i Västra Hamnen

Det som började som en vision om att skapa en ny typ av boendemiljö har vuxit fram som en spännande stadsdel som sjuder av liv. Under sommarhalvåret drar Västra Hamnen och Dockan åt sig särskilt många besökare. Malmöbor och andra skåningar kommer kanske för att ta ett dopp utmed den långa strandpromenaden. Minst lika många, också utländska turister, fascineras året om av den varierande arkitekturen i boendemiljön där Turning Torso står lika tydlig som ett utropstecken – här är det!

Västra hamnen är en ekologiskt hållbar stadsbebyggelse och den började ta sin form under bostadsmässan Bo01, som hölls sommaren 2001. Syftet med mässan var att visa upp för allmänheten hur övergiven industrimark kunde förvandlas till bostadsområden med affärer, restauranger, hotell och kontor i en levande miljö. Den otillgängliga kustremsan förvandlades också till en mötesplats med utrymme för lekplatser, parker, skateramper, motionsstråk och brygghäng.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Flera har borden precis utmed kajkanten och serverar förstås gärna fisk- och skaldjursrätter. Det är också enkelt att vara nära naturen i Västra Hamnen. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Idag är västra hamnen känd för sin spännande arkitektur med landmärket Turning Torso som stor turistattraktion. Den imponerande 190 meter höga byggnaden har satt Malmö på kartan och besökare från såväl Sverige som övriga världen kommer för att beskåda den.

Granne med Västra Hamnen ligger Dockan. Namnet på området är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden, bland annat har Malmö Högskola sin verksamhet i en gammal ubåtshall. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Västra Hamnen? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Barometergatan 32B

Barometergatan 32B

21117 Malmö

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Barometergatan 32B

Bokad visning.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND
}