Hoppa till innehåll
Ytterst välskötta ytor och byggnader. Örsjö 216 - Bjurfors

Örsjöholms gård

Örsjöholm, Skurup

Örsjö 216

Utgångspris:
14 950 000 kr
Antal rum:
8
Boarea / Biarea:
260 kvm / 30 kvm
Tomtarea:
21 177 kvm
Byggår:
1891

Örsjöholms gård

Bjurfors Beyond presenterar en stilfull hästgård för professionell verksamhet i vackert landskap söder om Romeleåsen.

Beskrivning

Milsvida slätter. Öppen himmel. Utspridda skogsdungar.
Det knastrar under däcken när bilen sakta rullar längs markvägen fram till gården, vars omgivningar är sinnebilden av Skåne. Hästhagar på höger sida möter dig innanför de elektriskt styrda smidesgrindarna.

Den välskötta gården består av en klassisk mangårdsbyggnad, tre längor med stor gästlägenhet i två plan, verkstadsdel, stall med fem boxar, sadelkammare samt en tom länga som kan inredas med ytterligare boxar om så önskas. Utöver detta finns ett fristående ridhus och hagar. Samtliga byggnader är renoverade med påkostade materialval. Bostadshuset härstammar från 1891 och bär en mångfald av bevarade detaljer från byggåret. Sällskapsrummen överraskar med imponerande tak- och väggmålningar, stuckaturer, pardörrar, bröstpaneler och ljuvlig takhöjd. I harmoni med dessa äldre detaljer har det tillförts samtida material som blir en perfekt balans mellan charmigt och modernt. Den sociala delen på entréplanet sammanlänkas med en fantastisk utemiljö med terrass, utekök, inglasat uterum och punschveranda mot trädgårdssidan. Effektivt jordvärmesystem och generös solcellsanläggning bidrar till en otroligt låg driftkostnad.

Trots att du befinner dig mitt i en lantlig oas med åkerfält så långt ögat kan nå, tar du dig till sydkustens pärlor på knappa 20 minuter. Till skola, daglig service, butiker och matställen i Skurup tar det endast 8 minuter med bil.

Interiör

Ljuset över slätterna
Det skånska landskapet möter dig med vidsträckta slätter så långt ögat kan nå. Flerlängade gårdar, kyrktorn och betande boskap syns om vartannat. Ljuset flödar fritt mellan horisonterna. Knappt 6 kilometer öster om Skurup, i riktning mot Rydsgård, ligger Örsjöholms gård. Här finns allt för att kunna bedriva professionell hästverksamhet samt en renoverad bostadsdel och gästlägenhet på 90 kvadratmeter.

Du välkomnas till en rymlig singelgårdsplan i söderläge som ramas in av boningshuset och dess tre längor. Den ståtliga mangården från 1891 vilar tryggt på en sockel av gråsten. Fasaden är putsad och målad i en sandfärgad nyans. Fönster- och dörromfattningar lyser i vitt. Samtliga snickerier är målade i falurött och taket bär upp klassiska tegelpannor. En pampig stentrappa med smidesräcken på vardera sida visar vägen upp till entrén och den profilerade ytterdörren med blyinfattat glas.

Praktfull entré
Du stiger in i en luftig och imponerande entréhall med underbar takhöjd och stuckatur. Väggarna är tapetserade med en klassiskt randig tapet i i vitt och grått som matchar det mönsterlagda klinkergolvet. När du tar av skorna stiger en behaglig värme under fötterna. I klädkammaren finns det gott om plats för dig och dina gästers ytterplagg. I anslutning till hallen ligger ett badrum med kakel och klinker i vitt och antracitgrått med elburen golvvärme. Badrummet är utrustat med tvättställ, wc och duschhörna.

Genom vackra franska pardörrar träder du in i en slottsliknande salong med ekgolv, listverk och imponerande takmålningar. Till skillnad från salonger av detta slag, är golven varma och sköna genom värmeslingor. En modern detalj i ett historiskt rum. Salongen sträcker sig vidare mot en punschveranda i nutida tappning. De generösa fönsterpartierna har en rak och enkel utformning och i taket sitter infällda spotlights, som är överflödiga större delen av dagen när ljuset strömmar in. Verandan har två utgångar mot den grönskande trädgården, både mot väst och öst. I anslutning till den västra utgången finns en stenlagd terrass med utekök samt eldrivna markiser som bildar ett skyddande tak när det krävs. Från denna terrass nås ett separat uterum på cirka 25 kvadratmeter med isolerad betongplatta och isolerglas som uppfördes 2017. Ett rum där du och dina gäster kan sitta ”ute” vilken regnruskig eller solig dag som helst under året.
Ytterligare ett par tidstypiska pardörrar leder dig vidare från salongen till biblioteket med tidskapseleffekt. Ekgolv, platsbyggda bokhyllor från vägg till tak, takrosett och andlöst vackra takmålningar uppenbarar sig och ger läslust. Tidsresan fortsätter genom höga pardörrar till ytterligare en salong som är belägen på gaveln med fönster i tre väderstreck mot gårdsplan, hästhagar och fält. Storslagenheten är enorm med målningar på såväl väggar som tak samt stuckaturer och höga bröstpaneler.

Matlagarens paradis
Genom dubbla spegeldörrar kommer du vidare till husets andra del med allrum, kök, matplats och tvättstuga. Direkt till vänster kommer du in i ett allrum där trappan till övre plan finns samt en stämningsfull öppen spis med kassett.
Genom ett valv av rå tegel kommer du vidare till det härliga köket som totalrenoverades 2018 med en modern och exklusiv inredning från SieMatic Stockholm med blanka vita luckor, bänkskivor av granit och delvis kaklade väggar. På golvet ligger ett praktiskt och stilfullt klinkergolv och belysningen blir perfekt balanserad genom infällda spotlights i taket. Samtliga maskiner är snyggt integrerade i inredningen. Här kan den passionerade matlagaren verkligen leva ut drömmen om stora middagsbjudningar. Generösa arbetsytor och utrymmen samt påkostade maskiner gör tillberedningen enkel och det lider knappast någon brist på utrymme för gästerna. Några extra trevliga detaljer värda att nämna är en utdragbar kran, inbyggd fläkt i spisen, vinkyl, inbyggda högtalare samt inbyggd plattform för surfplatta. Familjens måltider dukas upp i matplatsdelen som finns i köket. Om sommarhalvåren inbjuder det välutrustade och påkostade uteköket från Hälsing som monterades 2022 till middagsförberedelser under bar himmel eller skyddande markiser. I skön kvällssol kan härliga middagar intas tillsammans med vänner och familj under pergolan med möjlighet till vindskydd.

I praktisk anslutning till köket finns en rymlig och fräsch tvättstuga som byggdes till 2018, med samma klinkergolv som köket. Rummet är utrustat med tvättmaskin och torktumlare, skåpsinredning med granitbänkskiva samt garderober, ismaskin, kyl och frys. Här finns även en utgång till gården.

Rofyllda rum under takåsen
Trappan upp till husets övre plan leder upp till ett mysigt allrum med stor kupa mot norr. I anslutning till rummet finns en walk in closet med synliga takbjälkar och takkupa mot gårdsplan i söder, som även kan inredas som en mindre barnkammare. Bredvid ligger ett härligt familjebadrum med kakel och klinker i grått och vitt, vägghängd toalettstol, dubbla handfat samt dusch med vägg av glasbetong. En takkupa med fönster ger ett rikligt ljusinsläpp.

På vardera gaveln finns två stora sovrum med parkettgolv och vita väggar, Det största ligger i öster och har fin utsikt över hästhagarna. Rummet är så pass stort att det kan delas upp till två om så önskas.

Tre längor och ett ridhus
På gaveln i den ena längan finns en fin gästlägenhet i två plan på cirka 90 kvadratmeter, som renoverades till fullo 2018-2020. På entréplanet finns allrum med kamin, kök och badrum med dusch. På det övre planet fördelas ett genomgångsrum och sovrum. Vägg i vägg med lägenheten finns ett garage/verkstad. Stora delar av den långa längan är gjuten och öppnar därmed upp för möjligheten att inreda med fler hästboxar. Intill denna finns sadelkammaren. På den andra gaveln finns idag ett stall med fem boxar samt utgång till gödselplatta och hagar. Det separata ridhuset är en Tectumhall på 20 x 38 meter, som byggdes 2014.

På Örsjöholms gård kan du infria din dröm om ett liv på landet med hästarna. Bäst av allt är att någon annan redan har gjort renoveringsjobbet åt dig. Du kan bara njuta.

Ansvarig mäklare

Bilder

 • Ytterst välskötta ytor och byggnader. Örsjö 216 - Bjurfors
  Ytterst välskötta ytor och byggnader
 • Örsjöholms gård från ovan med de fyra längorna vackert inramade i nära anslutning till ridhuset. Örsjö 216 - Bjurfors
  Örsjöholms gård från ovan med de fyra längorna vackert inramade i nära anslutning till ridhuset
 • En stilla grusväg genom åkerfält leder fram till gården. Örsjö 216 - Bjurfors
  En stilla grusväg genom åkerfält leder fram till gården
 • Elektriska smidesgrindar välkomnar dig in på gården. Örsjö 216 - Bjurfors
  Elektriska smidesgrindar välkomnar dig in på gården
 • Den moderna punschverandan, uteplats och uterum vetter ut mot den grönskande trädgårdssidan. Örsjö 216 - Bjurfors
  Den moderna punschverandan, uteplats och uterum vetter ut mot den grönskande trädgårdssidan
 • Inbjudande uteplats med tre stycken eldrivna markiser och vindskydd. Örsjö 216 - Bjurfors
  Inbjudande uteplats med tre stycken eldrivna markiser och vindskydd
 • Frestande utemiljö med utrymme för härliga middagar under bar himmel eller elmarkiser. Örsjö 216 - Bjurfors
  Frestande utemiljö med utrymme för härliga middagar under bar himmel eller elmarkiser
 • Välutrustat och påkostat utekök som inspirerar. Örsjö 216 - Bjurfors
  Välutrustat och påkostat utekök som inspirerar
 • Plats för avkoppling med ett gott glas i handen. Örsjö 216 - Bjurfors
  Plats för avkoppling med ett gott glas i handen
 • Utemijlön integreras året om via fönsterpartier i fullhöjd. Örsjö 216 - Bjurfors
  Utemijlön integreras året om via fönsterpartier i fullhöjd
 • Den ståtliga mangårdsbyggnaden från 1891 har renoverats omsorgsfullt. Örsjö 216 - Bjurfors
  Den ståtliga mangårdsbyggnaden från 1891 har renoverats omsorgsfullt
 • Modernt och påkostat kök med generösa arbetsytor och förvaringar. Örsjö 216 - Bjurfors
  Modernt och påkostat kök med generösa arbetsytor och förvaringar
 • Gedigen bänkskiva av granit. Örsjö 216 - Bjurfors
  Gedigen bänkskiva av granit
 • Den rymliga köksön skapar ytterligare fina ytor. Örsjö 216 - Bjurfors
  Den rymliga köksön skapar ytterligare fina ytor
 • En av många fina detaljer i köket; en inbyggd fläkt. Örsjö 216 - Bjurfors
  En av många fina detaljer i köket; en inbyggd fläkt
 • I kökets matplats samlas familjen för måltiderna. Örsjö 216 - Bjurfors
  I kökets matplats samlas familjen för måltiderna
 • Med utblick från punschverandan till den slottslika salongen och köksdelen. Örsjö 216 - Bjurfors
  Med utblick från punschverandan till den slottslika salongen och köksdelen
 • Ett rustikt tegelvalv i kökets matplats. Örsjö 216 - Bjurfors
  Ett rustikt tegelvalv i kökets matplats
 • Andlöst vackra takmålningar och stuckatur pryder salongen som sträcker sig mot punschverandan. Örsjö 216 - Bjurfors
  Andlöst vackra takmålningar och stuckatur pryder salongen som sträcker sig mot punschverandan
 • Punschveranda i modern tappning på samma placering som den äldre uppgåvan. Örsjö 216 - Bjurfors
  Punschveranda i modern tappning på samma placering som den äldre uppgåvan
 • Imponerande salong på gaveln med tak- och väggmålningar och underbart ljusinsläpp. Örsjö 216 - Bjurfors
  Imponerande salong på gaveln med tak- och väggmålningar och underbart ljusinsläpp
 • Spektakulära utsmyckningar från golv till tak. Örsjö 216 - Bjurfors
  Spektakulära utsmyckningar från golv till tak
 • Genom franska pardörrar från entréhallen nås den första salongen. Örsjö 216 - Bjurfors
  Genom franska pardörrar från entréhallen nås den första salongen
 • Charmigt bibliotek med platsbyggda hyllor som uppmanar till läslust. Örsjö 216 - Bjurfors
  Charmigt bibliotek med platsbyggda hyllor som uppmanar till läslust
 • En av många vackra takrosetter. Örsjö 216 - Bjurfors
  En av många vackra takrosetter
 • Med utblick från salongen mot allrummet med värmande öppen spis. Örsjö 216 - Bjurfors
  Med utblick från salongen mot allrummet med värmande öppen spis
 • Stilfull och luftig entréhall till bostadshuset. Örsjö 216 - Bjurfors
  Stilfull och luftig entréhall till bostadshuset
 • Härlig tvättstuga med bra ytor för klädvård samt extra förvaringsutrymme. Örsjö 216 - Bjurfors
  Härlig tvättstuga med bra ytor för klädvård samt extra förvaringsutrymme
 • Mysigt allrum på övre plan med stor takkupa mot norr. Örsjö 216 - Bjurfors
  Mysigt allrum på övre plan med stor takkupa mot norr
 • Sobert badrum på övre plan. Örsjö 216 - Bjurfors
  Sobert badrum på övre plan
 • Badrum med dusch i anslutning till entréhallen. Örsjö 216 - Bjurfors
  Badrum med dusch i anslutning till entréhallen
 • Generösa solpaneler bidrar till en otroligt låg driftkostnad. Örsjö 216 - Bjurfors
  Generösa solpaneler bidrar till en otroligt låg driftkostnad
 • Stallbyggnaden med fem boxar som kan utökas i en oinredd del. Örsjö 216 - Bjurfors
  Stallbyggnaden med fem boxar som kan utökas i en oinredd del
 • Separat ridhus med fina ytor. Örsjö 216 - Bjurfors
  Separat ridhus med fina ytor
 • Idylliskt läge bland böljande fält. Örsjö 216 - Bjurfors
  Idylliskt läge bland böljande fält
 • Kök och matplats i gästlägenheten. Örsjö 216 - Bjurfors
  Kök och matplats i gästlägenheten
 • Fräscht badrum med dusch i gästlägenheten. Örsjö 216 - Bjurfors
  Fräscht badrum med dusch i gästlägenheten
 • Allrum med öppen planlösning mot kök i gästlägenheten. Örsjö 216 - Bjurfors
  Allrum med öppen planlösning mot kök i gästlägenheten
 • Trivsamt sovrum i gästlägenheten. Örsjö 216 - Bjurfors
  Trivsamt sovrum i gästlägenheten
 • Solens bana går att följa vid flertalet stenlagda uteplatser. Örsjö 216 - Bjurfors
  Solens bana går att följa vid flertalet stenlagda uteplatser
 • Vackert växthus skapar ett mysigt rum i trädgården och bidrar till odlingsglädje. Örsjö 216 - Bjurfors
  Vackert växthus skapar ett mysigt rum i trädgården och bidrar till odlingsglädje
 • Vid säsong kan solmogna frukter plockas i trädgården. Örsjö 216 - Bjurfors
  Vid säsong kan solmogna frukter plockas i trädgården
 • Välkrattad singelbelagd uppfart och innergårdrymmer flertalet fordon. Örsjö 216 - Bjurfors
  Välkrattad singelbelagd uppfart och innergårdrymmer flertalet fordon
 • Tomten omfamnas av ståtliga och skyddande träd. Örsjö 216 - Bjurfors
  Tomten omfamnas av ståtliga och skyddande träd
 • En hästgård utöver det ordinära. Örsjö 216 - Bjurfors
  En hästgård utöver det ordinära
 • Fastighetskarta. Örsjö 216 - Bjurfors
  Fastighetskarta

Planritning

Planlösning

Entréplan

Planlösning
Planlösning

Situationsplan

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Örsjö 2:16

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Skurup Örsjö GA:5 ändamål: Vägar

Last: Avtalsservitut Vattenledning Mm, 12-IM4-74/6421.1

Förmån: Officialservitut Väg, 1264-653.1

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 234 000 kr
Byggnadsvärde
1 772 000 kr
Fastställt
2020
Kod
120, Lantbruksenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
9 525 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Försäkring
18 077 kr
Renhållning
5 471 kr
Vatten/Avlopp
6 140 kr
Summa
29 688 kr

Avser säljarens förbrukning under 2022. Har köpt el för 27551:- och sålt för 39490:- vilket bringat ett överskott på 11939:-
Elnätsavgift från Eon. 11000:-

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Enskilt avlopp-minireningsverk.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Vattenledning Mm

Parkering

Laddstolpe för elbil finns på innergården.

Övrigt

Fastigheten säljes med friskrivningsklausul.

Information

Typ
Hästgård
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
14 950 000 kr
Rum
8
Antal sovrum
5
Boarea
260 kvm*
Tomtarea
21 177 kvm
Biarea
30 kvm
Trädgård
Ja

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggår
1891

Pantbrev

Det finns 13 st pantbrev uttagna om sammanlagt 7 521 000 kr

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
72
Energideklarationsdatum
2020-02-23

Länkar

Om Örsjöholm

Att bo i Skurups kommun

Inbäddad mellan Malmö och Österlen med Östersjön vid sina fötter, ligger Skurups kommun som en oas på Söderslätt. Här finns sköna naturområden, goda pendlingsmöjligheter och möjlighet till många olika fritidsaktiviteter.

Tätorten Skurup växte fram vid järnvägen mellan Malmö och Ystad under industrialismens barndom. Bebyggelsen består till stor del av enfamiljshus och villor, men har även några områden med flerfamiljshus i ett till tre plan. Andra populära bostadsområden i kommunen är Abbekås som från början var ett fiskeläge, omtalat redan på 1500-talet, och Västra Vemmenhög som är den plats varifrån Nils Holgersson påbörjade sin resa genom Sverige.

Skurups kommun har många vackra naturområden som erbjuder upplevelser för alla åldrar. Det populära friluftsbadet på Vaktgatan i Skurup har flera bassänger, bastu, ett stort grönområde samt lekplats, kiosk och café. Vid Svaneholmssjön strax norr om Skrurup ligger vackra Svaneholms slott som har ett eget museum och gästgiveri.

Vägnätet i kommunen är väl utbyggt och endast femton kilometer från kommunens centralort ligger Sturups internationella flygplats som tar dig ut i Europa. Med tåg når du Köpenhamn på mindre än en timme.

I Skurup finns allt du behöver av bekvämligheter och service på nära hand. Centralorten har fina shoppingpärlor och det finns gott om gårdsbutiker på landsbygden.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Örsjöholm? Kontakta Bjurfors mäklare i Ystad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Örsjö 216

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND
}