Hoppa till innehåll

Modern familjevilla nära drömlika stränder

Ljunghusen, Vellinge

Porsvägen 10

Utgångspris:
18 975 000 kr
Antal rum:
8
Boarea / Biarea:
272 kvm / 65 kvm*
Tomtarea:
2 411 kvm
Byggår:
1973

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Modern familjevilla nära drömlika stränder

Bjurfors Beyond presenterar en rymlig och gedigen villa med solig trädgård i Ljungskogen, nära badstrand, golf och natur.

Beskrivning

Vajande vass, mjuka sanddyner, vågbrus och badhytter. Frisk luft med dofter av tall och hav. Vid en av de sista sidogatorna från Storvägen och endast en ”drive” från golfbanan, sträcker den tidlösa villan ut sig. Här bor familjen rymligt och modernt på ett av Ljungskogens främsta lägen.

I den vitputsade villan från 1973 med svarta snickerier kombineras det bästa från klassisk skånsk byggnadstradition och nutida modernism. Ursprunget är väl representerat genom solida material och genomtänkta lösningar. Känslan är rakt igenom skandinaviskt modern med enhetliga materialval och öppen planlösning. Stora fönster och skjutdörrsparti av glas på de sociala ytorna skänker både maximalt med ljus och en djupare kontakt med utemiljön. Naturtomten är helt insynsskyddad och vackert kuperad med resliga tallar, öppna gräsytor och bildsköna rhododendron. Under de varma månaderna varvas måltiderna mellan terrassen och ett uterum, som båda vetter mot väster. Här är det rikt på såväl soltimmar som ytor.

Planlösningen och den generösa boytan infriar alla tänkbara drömkriterier för ett modernt familjeliv. Entréhallen är inte bara genomgående utan fungerar också som en naturlig skiljelinje mellan det sociala och privata. Till vänster nås en stor sällskapsavdelning som är förenad med köket och trädgården. I motsatt sida ligger ett master bedroom med eget badrum, ett gäst-wc och tvättrum. En trappa upp finns ytterligare fyra sovrum, ett badrum och ett härligt allrum. Ett våningsplan som inte minst uppskattas av de lite större barnen som kan ha en avskild del av huset.

Här lever och andas ni i en fridfull miljö med naturen utanför dörren, med gott om utrymme för både sociala och lugna stunder.

Interiör

VÄLKOMMEN
Villan är placerad en bra bit in på tomten som är vackert kuperad och insynsskyddad med resliga tallar, blomsterrika rhododendron-buskar, gräsytor och en stenlagd gång som inramning. Läget i väster ger rikligt med sol, i synnerhet mot terrassen och uterummet som blir naturliga matplatser under sommarmånaderna. I andra delen av tomten finns en generös uppfart som leder fram till ett garage där det finns möjlighet att inreda en gästlägenhet samt en carport och en praktisk sidobyggnad med förrådsrum och cykelparkering. Husets tegelfasad har putsats och målats vit medan samtliga snickerier är svarta.

ENTRÉPLAN
HALL & GÄST-WC
Ytterdörren med sidoglas öppnar upp till den välkomnande hallen som är genomgående med utgång till den andra trädgårdssidan. Under fötterna ligger ett vackert klinkergolv med naturliga mönsterskiftningar. Trappan, som har en svävande lätt design reser sig smäckert upp till det övre planet mot den vitmålade tegelväggen. Till höger om entrén finns ett gäst-wc med klinkergolv och mosaikvägg i gyllenbruna färger. I kapprummet finns hatthylla, skoställ och spegel.

KÖK & SÄLLSKAPSAVDELNING
Till vänster om hallen öppnar sig den sociala delen av huset som bjuder på en riklig mängd av volym, ljus och luft. Väggytorna är strukna i vitt och golvet pryds av breda enstavsplankor av sibiriskt lärkträ. Köket har öppnats upp mot sällskapsdelen och ramas in av en svart stålbalk som matchar de mustigt mörka tonerna i köket. Här sitter man upp till 12 personer med rätt matbord. Kök från HTH. De funktionella skåpsluckorna med runda handtag i stål har en antydning till retro och skiftar snyggt i toner av svart och oliv. De väl tilltagna arbetsbänkarna är gjorda av massiv svartek och matchar de mörka väggytorna. I anslutning till köket finns en altandörr mot baksidan i öster och ett förrådsrum där värmepannan finns. Under en infälld frostad lucka i golvet gömmer sig ett litet vinrum. I sällskapsdelen tronar en tidstypisk öppen spis med tegeldetaljer som bidrar med både stämning och värme. Kontakten med utemiljön och ljusflödet förstärks fint genom omfattande fönsterpartier och skjutdörr i de förenade rummen. Ett inbyggt högtalarsystem och påkostad belysning förhöjer nivån ytterligare. Maskiner i kök från Siemens 2014; Spishäll, ugn, microvågsugn, kylskåp, frys, diskmaskin och mekanisk fläkt (Fjäråskupan).

SOVRUMSAVDELNING & TVÄTTRUM
Till höger om entrén, via ett rymligt kapprum, nås en privat avdelning som passar lika utmärkt för gäster som master bedroom. Sovrummet är luftigt och ljust med skeppsgolv i ek, klädkammare och garderober. I anslutning till rummet finns även ett badrum en suite med dusch som är modernt inrett med stora kakel- och klinkerplattor i en kopparbrun ton. Spotlights i tak och elslinga i golv. Toalett från IFÖ/Geberit, handfat och dusch från Hans Grohe med duschdörr från INR. Badrummet renoverades 2014 och det finns kvalitetsdokument. Bakom sovrummet finns ytterligare ett kapprum samt ett tvättrum med förvaringsskåp ljusgrått, tvättpelare (Siemens 2016/2017), handfat och förvaringsskåp från IKEA och en vinkyl (2016).

ÖVRE PLAN
HALL & BADRUM
Den specialtillverkade trappan i mattlackerad stål och massiva trappsteg av ask tar er upp till den övre hallen. I praktisk anslutning till denna ligger ett modernt badrum med kakel och klinker i grått och vitt. Duschalkoven är klädd med skimrande mosaik och interiören är av ljust trä. Tak med infällda spotlights och elslinga i golv. Badrummet renoverades 2014 och det finns kvalitetsdokument. Toalett från IFÖ, handfat och badrumsskåp från Svedberg och duschvägg från INR.

SOVRUM 2–5
Via skjutdörrar i hallen nås även de första två sovrummen som är placerade på gaveln. Det ena rummet är något större och har tapet med motiv medan det andra har infällda hyllor i kattvind och tapet med väggmotiv. Via en korridor längre in ligger ytterligare två rum, varav det ena är extra rymligt och kan delas upp i två. I rummet finns två fönster och tapet. Det fjärde rummet ligger mittemot och passar utmärkt som hemmakontor. Här finns en stor takkupa mot trädgården på framsidan. Gemensamt är att det ligger golv av vitpigmenterad askparkett från Berg & Berg. Fin förvaring i garderober.

ALLRUM
Bakom en skjutbar glasdörr, öppnar sig ett stort allrum med ett fantastiskt fönsterparti som klär hela gaveln och fångar in grönskan på ett naturligt sätt. Takhöjden når hela vägen upp till nock med tvärsgående synliga bjälkar samt fina detaljer såsom murstocken, tegelväggar och vitmålad träpanel som förstärker karaktären.

UTEMILJÖ
Naturtomten om 2 411m² skänker en härlig utemiljö som är typisk för området med mäktiga träd, gräs, perenner och öppna ytor för lek. Villans placering långt in på tomten ger dessutom extra många soltimmar att njuta av och en privat, insynsskyddad miljö. På husets framsida framför sällskapsavdelningen finns ett inglasat uterum och en terrass att njuta av i väster. Den bakre trädgårdssidan med morgonsol nås från köket.

Ansvarig mäklare

Visning

Bokad visning. Kontakta mäklaren för anmälan.

Bilder

  • Fastighetskarta. Porsvägen 10 - Bjurfors
    Fastighetskarta
  • Fastighetskarta. Porsvägen 10 - Bjurfors
    Fastighetskarta

Planritning

Planlösning
Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Ljunghusen 11:12

Ombyggnad, Renoveringar

2023 - Byggnation av pumphus
2021 - Gavelbyte/vindskivor (N+S)
2019 - Skjutdörrglasparti, nedanvåning
2019 - Dörrbyte, garage x 3
2019 - Fasadrenovering, puts
2019 - Stuprännor + avrinning
2017 - Tvätt och målning av tak (Roofia)
2016 - Träpanel kupor
2016 - Förrådsbyggnation + cykelförråd

TV/bredband

Fiber indraget. Idag har man Tele2. Man får som ny ägare teckna eget abonnemang.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Villa

Parkering

- Garage för en bil och möjlighet att bygga en gästlägenhet
- Carport för en bil
- Uppställningsplats för ett stort antal bilar
- Förråd

Ekonomi

Taxeringsvärde
9 759 000 kr
Byggnadsvärde
5 200 000 kr
Fastställt
2021
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
9 525 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Sotning
500 kr
Hushållsström
33 000 kr
Samfällighetsavgift
2 600 kr
Renhållning
3 500 kr
Vatten/Avlopp
9 200 kr
Summa
48 800 kr
Elförbrukning
22 000 kWh/år

Samfällighetsavgiften avser vägförening och villaägarförening.

Pantbrev

Det finns 7 st pantbrev uttagna om sammanlagt 6 227 500 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
46
Energideklarationsdatum
2024-03-25

Uteplats/balkong

- Inglasat uterum
- Stenlagd terrass mot väster

Övriga byggnader/utrymmen

- Inglasat uterum
- Garage med tillhörande rum

Tomt

- Karaktär skogstomt
- Delvis kuperad
- Fina plana ytor på baksidan

Planbestämmelser

Ändring Av Detaljplan (1995-11-29) Byggnadsplan (1990-06-21)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Vellinge Ljunghusen GA:2 ändamål: Vägar, Grönområden

Last: Avtalsservitut Villa, 12-IM2-54/2574.1

Förmån: Avtalsservitut Tillträde Mm, 12-IM2-54/2578.1
Förmån: Avtalsservitut Vattenledning, 12-IM2-62/773.1

Tillträde

Kan diskuteras

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
18 975 000 kr
Rum
8
Antal sovrum
5
Max antal sovrum
6
Boarea
272 kvm*
Tomtarea
2 411 kvm
Biarea
65 kvm
Trädgård
Ja

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
1973*
Fasad
Puts på tegel + inslag av trä
Grund
Betongplatta
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Vattenburen el / grundvattenvärme (CTC)
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Målad plåt + koppar + aluminium
Fönster
Isolerglasfönster (2+3glas)
Grundmur
Betong

*Renoverat 2014

- Jordfelsbrytare
- Öppen spis
- Sonosförstärkare till ljudanläggning ingår
- Ägarna har låtit förhandsbesiktiga huset den 4 april 2024. Tanken är att göra huset transparant för kommande spekulanter och man kan som kommande köpare ha en genomgång av upprättat besiktningsprotokoll innan man tecknar köpeavtal. Säljarna kommer att teckna en dolda felförsäkring.

Länkar

Om Ljunghusen

Att bo i Ljunghusen

Ljunghusen är välkänt för sin fantastiska badstrand samt en av Sveriges bästa golfbanor. Bebyggelsen består till största delen av villor. Andra saker som lockar är närheten till naturen och lugnet.

Ljunghusen ligger i Vellinge kommun på Falsterbonäset, väster om Höllviken och öster om Skanör. Orten består främst av tre delar: Ljungskogens strandbad, området norr om länsväg 100 samt området mellan kanalen och Storvägsområdet. Ljunghusens långa fina sandstrand lockar badsugna från närliggande orter på sommaren.

Något annat som lockar många till Ljunghusen är golfbanan som är en av Sveriges bästa och som även blivit utsedd till en av Europas bästa banor. Ljunghusens GK har fått 18 poäng av 20 möjliga i Peugeot Golfguide tillsammans med Barsebäcks mästerskapsbana, Falsterbo GK och Halmstad GK i Sverige. Ljunghusen sägs även vara en av Sveriges svåraste banor, det är en äkta links- och hedbana vackert belägen vid Östersjön. Stora delar av banan ligger dessutom i ett naturreservat. Golfklubben är också känd för sin restaurang som serverar både lunch och à la carte i toppklass.

Storvägsområdet kallas den västligaste delen av Ljunghusen som nås genom Storvägen. Området är till stor del unikt eftersom det består av grusvägar utan belysning. Bebyggelsen är gles och de flesta villorna har stora tomter eftersom det förr fanns regleringar över hur nära vägen husen fick ligga. Detta ger området en skogskänsla. Det finns en hel del olika intresseföreningar som Villaägarföreningen, Vägföreningen, Vattenföreningen, Bastuföreningen, Badhytternas Vänner samt förening för bouleintresserade, tennisförening och viltvårdförening.

Ett mysigt bageri serverar goda bakverk året om. Här är köerna långa på sommarmorgnarna innan det bär av till stranden. Restaurangutbudet har ökat de senaste åren i området så du kan njuta av en god middag, utan att behöva åka in till Malmö. När du vill ta dig in till stan är bussförbindelserna mycket goda.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Ljunghusen? Kontakta Bjurfors mäklare i Höllviken! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Porsvägen 10

Porsvägen 10

236 42 Höllviken

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Porsvägen 10

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND
}