Hoppa till innehåll

Extraordinär boyta och arkitektur med utrymme för drömmar

Ljunghusen, Vellinge

Porsvägen 5

Utgångspris:
32 500 000 kr
Antal rum:
13
Boarea / Biarea:
517 kvm / 53 kvm*
Tomtarea:
2 567 kvm
Byggår:
1985

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Extraordinär boyta och arkitektur med utrymme för drömmar

Bjurfors Beyond presenterar en gedigen villa om hela 517m² med stora sällskapsytor, spa-avdelning med pool, orangeri och separat bostadsdel.

Beskrivning

Formspråket är uttrycksfullt och dynamiskt med flera sammansatta huskroppar som skiftar mellan träpanel, italiensk natursten och glas. Villan sticker onekligen ut - både för sin unika storlek och arkitektur. Lika spännande är husets planlösning som inte bara erbjuder sällsynta umgängesytor utan också en rad unika rum såsom ett förtrollande bibliotek som för tankarna till förra sekelskiftet, en spa-avdelning, kryddträdgården och en njutbar vinterträdgård med en anslutande bar. Idag nyttjas fem av de tolv rummen som sovrum, men de kan bli både fler och färre allt efter behov.

Husets vänstra del kan användas helt och hållet som en fristående bostad, och nås både via en dörr i huvudentrén och en separat ingång från kortsidan. Denna del består idag av ett öppet allrum med pentry, två badrum och tre sovrum men kan lika gärna inredas för en tyst verksamhet. Via huvudentrén som har en svindlande takhöjd upp till nock kommer ni in till det stora husets entréplan som främst är ägnat åt umgängesytor; till höger ett öppet allrum i vinkel, rymligt kök med tempererat vinrum, en matsal och en vinterträdgård med två fina gästrum en trappa upp. I anslutning till matsalen nås även en komplett spa-avdelning med pool, relaxrum, badrum och bastu. På detta plan finns även fler funktionella utrymmen såsom tvättstuga, gäst-wc, garage och förråd. På det övre planet ryms ett stort sovrum med anslutande klädkammare och badrum, ett kontor och bibliotek. Hela boendet genomsyras av påkostade och gedigna material, inifrån och ut. Hur rummen ska fördelas är upp till var och en.

Villan har en enastående placering mitt i Ljungskogens vackra natur bland hedar, hav och tallskog. En plats för njutning, frihet, avkoppling, avskildhet. Skyddat från omvärlden. Inget förfulande i omgivningen som skymmer eller stör. Sol och skugga. Öppna ytor och intima hörn. Fina platser för solbad kring huset. Ett stenkast bort sträcker golfbanan ut sig och de vita sanddynerna på några minuters promenadavstånd utmed områdets grusvägar. Och att vintern är en parentes på dessa breddgrader är ingen överdrift. Södra Skåne är känt för sina milda vintrar, tidiga vårar, långa ljusa somrar - och höstar som oftast sträcker sig ända in i december.

Läget kan knappast vara bättre. Med hav i tre väderstreck. Hela Falsterbonäset omges av fina badplatser med både bryggor och sandstrand. Golfbanor finns på nära håll i både Ljunghusen och Falsterbo. Livsmedelsbutik och skola vid infarten till området. Tandläkare och vårdcentral mm i Höllviken. Småbåtshamnen i Falsterbokanalen är trivsam med restaurang och milsvid utsikt. Lunch intas med fördel på Ljunghusens golfklubb eller på någon av de många restaurangerna i Höllviken eller Skanör, endast en skön cykeltur bort. Fjärran från storstadens hets och brus – men med hela Öresundsregionens utbud av storstadsliv och möjligheter nära. Två internationella flygplatser på litet avstånd.

Välkomna att boka en personlig visning.

Interiör

VÄLKOMMEN
Villans arkitektur med flera sammanlänkade husbyggnader i olika nivåer och flyglar väcker nyfikenhet redan från gatan. Traditionella huskroppar med svart liggande träpanel och vita fönsteromfattningar förenas med tegelklädda byggnader med tornliknande karaktär för att till slut blomstra ut i en vinterträdgård. Villan, med dess omfattande boyta, har idag tydliga avdelningar med möjlighet till att stänga av och få en helt separat del för egen verksamhet eller bostad för uthyrning. Placeringen är enastående, bara ett stenkast från Ljunghusens golfbana och en kort promenad från de kritvita stränderna.

ENTRÉPLAN
HALL & GÄST-WC
Tornbyggnadens mäktiga takhöjd och rustikt klinkergolv välkomnar er omedelbart inne i entréhallen. Blicken vandrar längs solgula väggar upp mot taket och balustraden som löper likt en bro på övre plan. Direkt till vänster finns ett gäst-wc. Längre in mot höger finns trappan som leder upp till sovrumsavsavdelningen på övre plan. På väggen mitt emot finns en rejäl skjutdörrsgarderob med ribbade dörrar i ek. Golvet är beklätt med vitt klinkergolv. Fortsätter ni rakt fram i hallen kommer ni vidare in till den ena flygeln med matsal och spa-avdelning.

KÖK
Det vita klinkergolvet leder er vidare in mot det exklusiva och väl tilltagna köket som är en dröm för amatörkocken som har mycket svängrum att röra sig på och påkostade maskiner att tillaga middagarna på. Luckorna är av körsbärsträ, som är ett återkommande träslag i hela huset. Bänkskivorna är granit som utgör en fin kontrast till de mer rustika partierna av murad tegel som förekommer på köksön. Ett stort vinrum och skafferi finns i anslutning till köket. Väggarna är strukna i vitt.

SÄLLSKAPSRUM & MATSAL
En fantastisk volym och ett enastående ljusflöde från omfattande fönsterpartier mot trädgården möter er i sällskapsrummet som nås via kök och hall. Rummet är något vinkelformat vilket skapar två naturliga avdelningar. En soffhörna vid det vackra burspråket med altandörr och en hörna för piano, böcker eller matplats i andra. Även här återkommer det vita klinkergolvet. Väggarna med fönster mot trädgården är strukna i pistagegrönt. Hemmets matsal har inretts i rummet som ansluter till sällskapsrummet och även nås vid hallens slut i flygeln. Rummet har rustikt klinkergolv liksom hallen och härlig takhöjd hela vägen upp till nock med vitmålade friliggande bjälkar och träpanel. På ena väggen finns en väggmålning med motiv från trakten. Även via detta rum nås trädgården och passar också bra att använda som relaxrum i anslutning till poolrummet, ifall matplats placeras i sällskapsrummet.

BADRUM & TVÄTTRUM
I anslutning till sällskapsrummet finns ett helkaklat badrum med dusch som har vitkaklade väggar och golvklinker i jordnära toner. Några trappsteg ner till höger finns ett tvättrum med ingång till garage och förråd. Direkt nedanför trappan finns en nisch som används som en bar och är ett trevligt inslag när huset är fullt av gäster.

ORANGERI & TVÅ GÄSTRUM
Tar ni till vänster istället för höger mot tvättrummet kommer ni vidare ut till den inglasade orangeriet som öppnar sig likt en flygel, formad som ett lusthus med glaspartier från golv till tak. De dubbla dörrarna är vackert inramade med teak. På golvet ligger klinkerplattor med golvvärme. Rummet har en härlig yta för flera gäster och en svindlande takhöjd som tillför en sakral känsla. Stämningen förstärks av en eldstad i denna del. En trappa upp vid ingången till rummet tar er vidare upp till två fina sovrum som är idealiska för gäster. Båda rummen har fina tapetserade väggar och fönster mot husets östra sida.

POOLRUM & BADRUM
Franska pardörrar från matsalen leder vidare in till en härlig spa-miljö i pool-rummet som har, liksom rummet intill, takhöjd upp till nock och friliggande bjälkar. Duschväggarna är beklädda med vacker mosaik. Stora fönsterpartier och en altandörr vetter ut mot trädgården. I centrum av rummet står den vackra mosaikbeklädda poolen med glastak som kan avnjutas året om. I ena delen av rummet finns en härlig relax-avdelning och i andra en badrumsmiljö med dusch, wc och bastu.

ÖVRE PLAN
ÖVRE HALL, KONTOR & BIBLIOTEK
En skönt rofylld atmosfär tar emot er en trappa upp i den möblerbara övre hallen. Rakt fram kommer ni vidare in i ett mysigt vinkelrum med utsikt över trädgården som även passar utmärkt som ett kontor eller sovrum. Vänder ni blicken mot vänster känns ”bron” ovanför entrén igen med träbalustraden som löper vidare in till ett gavelrum som kan få er att tro att ni hamnat rakt i en scen ur Downton Abbey. Här är det en känsla av svunna tider som råder med tapetserade väggar i mustigt skogsgrönt, bokhyllor från golv till tak i ek, takstuckatur och brädgolv. Genom fönsterraderna blickar ni rakt ut över trädkronorna. Ett rum som skänker fullkomlig ro för arbete eller kreativitet. Kanske är det här ett bästsäljande manus kommer att skrivas en dag?

MASTER BEDROOM
Till höger om den övre hallen kommer ni snart vidare in i master bedroom som är ytterligare ett vackert och fridfullt rum som är placerat på gaveln. Takhöjden här är generöst tilltagen med friliggande bjälkar i tak och vitmålade träpaneler. Ljus strömmar in både mot trädgården via flera fönster i kupa och ett mäktigt fönsterparti med nisch mot entrésidan. På ena väggen står en eldstad som värmer gott och skapar stämning under vinterhalvåret. I anslutning finns även en stor klädkammare och ett badrum med dekorativ mosaik och vitt kakel. Interiören består bland annat av dubbla handfat på en vacker kommod av körsbärsträ, wc och dusch.

SEPARAT BOSTAD
Det som idag används som en separat bostad är placerad till vänster om entrén och har både en privat ingång via trädgården och dörr från entréhallen. Bostaden består av ett stort allrum, kök, två sovrum och två badrum. Se även planlösning.

UTEMILJÖ
Även på utsidan är det fullkomlig fridfullhet som råder. Grönskan är frodig och skapar ett naturligt insynsskydd och flera rum i sol och skugga i trädgården. Vackra och varierade stenläggningar visar vägen till flera njutbara uteplatser i olika nivåer, både i direkt anslutning till huset och i lite mer dolda rum mot grönskan. En härlig uteplats under tak med murad grill finns utanför spa-avdelning och en solig plats under bar himmel direkt utanför sällskapsrummet. Orangeriet erbjuder ett mellanting mellan ute och inne.

Ansvarig mäklare

Visning

Anmäl dig till mäklaren för visningstid

Film

Porsvägen 5, Ljunghusen

Bilder

Planritning

Planlösning
Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Ljunghusen 12:25

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
32 500 000 kr
Rum
13
Antal sovrum
6
Boarea
517 kvm*
Tomtarea
2 567 kvm
Biarea
53 kvm
Bastu
Ja
Trädgård
Ja

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½-2 plansvilla i vinkel
Byggår
1985*
Fasad
Sten/trä
Grund
Platta på mark + krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Bosch värmepump (luft/vatten), installerad 2010
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk frånluft
Utvändigt plåtarbete
Målad plåt
Fönster
Isolerglasfönster
Grundmur
Betong

*Tillbyggt/renoverat 2010

- Inomhuspool (1997) djup c:a 1,10 meter
- Vattenburen golvvärme på entréplan
- Direktverkande el på övre plan
- Jordfelsbrytare
- Öppen spis

Ombyggnad, Renoveringar

2010 + löpande (se frågelista)

Övriga byggnader/utrymmen

- Friggebod á c:a 12m²
- Integrerat förrådsdel á c:a 25m²
- Integrerat garage á c:a 30m²

Besiktning

Besiktigad
Nej

Uteplats/balkong

- Ett flertal uteplatser för att nå sol eller skugga
- Markis
- Utekök under tak med varm/kallt vatten och pizzaugn

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Tomt

- Karaktär skogstomt
- Hörntomt mot sydväst
- Insynsskyddat
- Staket
- Trädgårdsland
- Boulebana

Planbestämmelser

Ändring Av Detaljplan (1995-11-29) Byggnadsplan (1990-06-21) Fornlämning (1 st)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Vellinge Ljunghusen GA:2 ändamål: Vägar, Grönområden

Last: Avtalsservitut Villa, 12-IM2-54/2574.1

Förmån: Avtalsservitut Tillträde Mm, 12-IM2-54/2578.1
Förmån: Avtalsservitut Vattenledning, 12-IM2-62/773.1

TV/bredband

Parabol finns.

Fiber. Idag Bredband2 (1000/1000). Man får teckna eget abonnemang.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Villa

Parkering

- Biluppställningsplats för 5-6 bilar
- Garage á c:a 30m² för 1 bil

Ekonomi

Taxeringsvärde
28 000 000 kr
Byggnadsvärde
20 400 000 kr
Fastställt
2023
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
9 525 kr

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Sotning
600 kr
Hushållsström
97 500 kr
Samfällighetsavgift
2 400 kr
Renhållning
3 100 kr
Vatten/Avlopp
2 700 kr
Summa
106 300 kr
Elförbrukning
65 000 kWh/år

Driftkostnader och elförbrukning är inhämtade från säljaren och bör endast ses som en uppskattning. Kostnaden kan variera och baseras på förbrukning och avtal.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
61
Energideklarationsdatum
2024-06-07

Tillträde

Kan diskuteras

Pantbrev

Det finns 22 st pantbrev uttagna om sammanlagt 17 182 000 kr

Länkar

Om Ljunghusen

Att bo i Ljunghusen

Ljunghusen är välkänt för sin fantastiska badstrand samt en av Sveriges bästa golfbanor. Bebyggelsen består till största delen av villor. Andra saker som lockar är närheten till naturen och lugnet.

Ljunghusen ligger i Vellinge kommun på Falsterbonäset, väster om Höllviken och öster om Skanör. Orten består främst av tre delar: Ljungskogens strandbad, området norr om länsväg 100 samt området mellan kanalen och Storvägsområdet. Ljunghusens långa fina sandstrand lockar badsugna från närliggande orter på sommaren.

Något annat som lockar många till Ljunghusen är golfbanan som är en av Sveriges bästa och som även blivit utsedd till en av Europas bästa banor. Ljunghusens GK har fått 18 poäng av 20 möjliga i Peugeot Golfguide tillsammans med Barsebäcks mästerskapsbana, Falsterbo GK och Halmstad GK i Sverige. Ljunghusen sägs även vara en av Sveriges svåraste banor, det är en äkta links- och hedbana vackert belägen vid Östersjön. Stora delar av banan ligger dessutom i ett naturreservat. Golfklubben är också känd för sin restaurang som serverar både lunch och à la carte i toppklass.

Storvägsområdet kallas den västligaste delen av Ljunghusen som nås genom Storvägen. Området är till stor del unikt eftersom det består av grusvägar utan belysning. Bebyggelsen är gles och de flesta villorna har stora tomter eftersom det förr fanns regleringar över hur nära vägen husen fick ligga. Detta ger området en skogskänsla. Det finns en hel del olika intresseföreningar som Villaägarföreningen, Vägföreningen, Vattenföreningen, Bastuföreningen, Badhytternas Vänner samt förening för bouleintresserade, tennisförening och viltvårdförening.

Ett mysigt bageri serverar goda bakverk året om. Här är köerna långa på sommarmorgnarna innan det bär av till stranden. Restaurangutbudet har ökat de senaste åren i området så du kan njuta av en god middag, utan att behöva åka in till Malmö. När du vill ta dig in till stan är bussförbindelserna mycket goda.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Ljunghusen? Kontakta Bjurfors mäklare i Höllviken! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Porsvägen 5

Porsvägen 5

236 42 Höllviken

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Porsvägen 5

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND