Hoppa till innehåll
Enastående mängder av ljus och volym i trädgårdsrummet. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors

Estetik och öppna rumsvolymer på idyllisk tomt i Ljungskogen

Ljunghusen, Vellinge

Västra Lärkvägen 20

Utgångspris eller Högstbjudande:
16 000 000 kr
Antal rum:
6
Boarea / Biarea:
216 kvm / 93 kvm
Tomtarea:
2 653 kvm
Byggår:
1968

Estetik och öppna rumsvolymer på idyllisk tomt i Ljungskogen

Bjurfors Beyond presenterar en rymlig souterrängsvilla med drömlik utemiljö, storslagna sällskapsytor och ett genomgående enhetligt stilspråk.

Beskrivning

Tallskogen sluter sig runt sextiotalsvillan likt en öppen famn. Grusvägar slingrar sig mot fri ängsmark, mjuka sanddyner och hav. Det är rofyllt, avskilt och grönskande året om. En plats där en naturlig del av vardagen är att se rådjur lugnt strosa förbi i trädgården. En stillsam natur som fångas in på husets insida, liksom ljuset och dess reflektioner.

Redan vid första anblick är byggnadsåret tydligt representerat med sitt rena formspråk och sina tidstypiska karaktärsdrag; förskjutna huskroppar med souterrängplan, pulpettak, målad vit tegelfasad och inslag av träpanel på balkong och sarg. Att det är ett hus som har uppförts enligt hantverksmässiga metoder och påkostade material är också påtagligt. En känsla som även följer med interiört där det bästa från sextiotal och samtid kombineras. När huset togs över av ägarna följde en omfattande renovering där bevarade detaljer lyftes fram och nya, tidstrogna lades till. Bland de ursprungliga detaljerna syns bland annat svart marmorgolv, rutmönstrad ekparkett, platsbyggda snickerier, marmorbänkar, perspektivfönster och öppna spisar. Samtliga väggytor har strukits i nyanser som medvetet framhäver såväl material som ljus.

Även planlösningen förmedlar en tid då de sociala ytornas volym prioriterades för att kunna rymma många gäster. En ideologi som känns lika aktuell idag. Det råder ingen tvekan om att detta hem är idealiskt för fest och middagsbjudningar, oavsett säsong. Från det öppna köket har du fullkomlig översikt över gästerna i alla nivåer; sällskapsrummet i entréplan, trädgårdsrummet en trappa ner och altandäcket utanför. Här får det sociala livet en helt annan innebörd, även för mindre sällskap. Naturliga nischer, vinklar och nivåer skapar dynamik och en känsla av flera rum i rummet. Sovrummen är åtskilda från det sociala, både en trappa upp och ner. På det övre planet finns ett badrum, ett stort sovrum som är delbart och ett master bedroom med dressing room. I souterrängsplanet finns ytterligare två sovrum med ett allrum mellan samt ett tvättrum med utgång till trädgården. Ett gästhus i anslutning till altandäcket erbjuder ett stort sovrum, bastu och dusch.

Den privata trädgårdsmiljön i samtliga väderstreck infriar alla behov, oavsett om syftet är rekreation eller aktivitet. Utanför trädgårdsrummet mot sydväst öppnar sig ett stort altandäck som är byggt i olika nivåer med gott om soltimmar och platser för sittning och avkoppling. Poolen breder ut sig framför och ger ett härligt alternativ till havsbad. Framför denna finns en öppen plats för matlagning under bar himmel och ett orangeri för medelhavsväxter eller utemåltider utanför säsongen. Gott om grönskande gömställen och öppna ytor för spel och lek finns runt hela huset.

Ett hem i eftertraktade Ljungskogen som minutiöst kombinerar form, funktion och estetik.

Interiör

VÄLKOMMEN
Kvällssolen sprider sitt gyllene sken genom de mäktiga tallarna och lämnar solkatter på väggen bakom det dukade bordet. Altandörren står på vid gavel och släpper in fåglarnas finstämda serenad. Från köket hörs ljud från porslin medan en aromatisk doft sprider sig i luften. Inom kort fylls rummen med glittrande kristallglas, musik och finklädda gäster som rör sig smidigt mellan rummen och altandäcket.

Villan är som gjord för ett socialt liv, men rymmer samtidigt många avskilda rum och vrår för ro, både ute och inne. Ljungskogen, som sträcker ut sig med förgreningar på båda sidor om Storvägen, har en stark dragningskraft med sitt utomordentliga läge nära Ljunghusens idylliska havsbad med bryggor, finkornig sand och badhytter. En av Sveriges vackraste stränder. När du bor här har du alltid bekvämt cykel-och gångavstånd till matbutik, busshållplats, förskola, skola, golfbanor och en utsökt restaurangmiddag med franska influenser.

ENTRÉPLAN
HALL & GÄST-WC
Den singelbelagda uppfarten välkomnar med öppna ytor för flera bilar. Ett garage till höger står till förfogande alldeles intill. En bred stentrappa leder upp till entrén via en gedigen dörr av massivt trä och sidoglas. Innanför hallen möts du av en bra rymd och funktionell förvaring för ytterplagg och skor i inbyggd garderob. Redan här, möts du av det svarta marmorgolvet som är ett återkommande inslag i huset. Ett identisk kopia av originalgolvet som plockades fram i samband med renoveringen av trädgårdsrummet som de lyckades få tag på från en gruva i Spanien. Hallväggarna är strukna i grå nyans som matchar de svarta golvytorna och strömbrytarna. Den främre väggen är tapetserade i en ockraton. Direkt till vänster finns ett gäst-wc som är halvkaklat med vita kvadratiska plattor i halvförbandssättning och svarta fogar. Väggarna ovanför är strukna i vitt och golvet är samma, svarta marmor. Handfat och wc-stol går i tidsenlig anda.

SÄLLSKAPSRUM & KÖK
När hallen övergår till sällskapsytor kliver du in på en rutmönstrad ”holländsk” ekparkett i originalutförande som har slipats och hårdvaxats med mörkpigmentering. Väggarna är strukna i en dimgrå nyans. Sällskapsrummet sträcker sig ut i vinkel och är förenat med det halvöppna köket, som har likadant golv. Direkt till vänster tronar murstocken med den ursprungliga kaminen. Ljus strömmar in från flera håll; från en takfönsterkupol av dansk design från ovan, från köksfönstret och den öppna väggen som vetter mot trädgårdsrummet med ett helt fönsterband mot trädgården. I rummet framför köket finns en given plats för matbord och längre in i rummets vinkel mynnar det ut i en något avskild, mysig nisch som passar perfekt för en soffgrupp. Kökets interiör går helt i svart och är byggt i flera arbetsstationer på tre väggar och en central köksö med kalkstensskiva som är en naturlig plats där gäster samlas kring och maten serveras. Även bänkskivorna går i nattsvart. Väggen ovanför induktionshällen är klädd med vitt metrokakel i halvförbandssättning.

TRÄDGÅRDSRUM & MATSAL
Ett trappsteg ner från sällskapsrummet kommer du ner till trädgårdsrummet som har en generös takhöjd och omfattande rumsvolym för både matplats och sällskapsdel.Det generösa fönsterpartiet är en effektfull detalj som binder samman rummen. Hela rummet badar i ljus och tar in naturen på ett vackert sätt genom fönsterna som har låg brösthöjd för att maximera intrycket. Under fötterna ligger originalgolvet i svart marmor. Väggarna är strukna i en varmgrå nyans som sällskapsrummet och träpanelen i taket är vit. På väggen mot sällskapsrummet vid matplatsen finns en tidstrogen, dansk öppen spis som ägarna satte in i samband med renoveringen. Denna ses även som permanent utställning på MoMA, Museum of Modern Art i New York.

ÖVRE PLAN
MASTER BEDROOM & SOVRUM 2
Trätrappan med svartmålade steg och ribbor är centralt placerad med både upp-och nedgång till de två planen där de fyra sovrummen finns. I den övre hallen möts du av likadan rutmönstrad ekparkett som i sällskapsrummet som löper vidare in mot master bedroom som ligger direkt till höger. Rummet har en härlig rymd och rikt ljusinsläpp genom stora fönsterpartier och altandörren leder ut till en balkong med kvällssol. Väggarna är strukna i en mustig, mörkblå ton. En halvvägg i rummet leder in till ett dressing room med öppna garderober på vardera sidan. Sovrummet intill har en generös yta och var ursprungligen två rum som gjordes om till ett i samband med renoveringen. Väggarna är målade i dimgrått, varav den ena har platsbyggda garderober. På golvet ligger en mörkpigmenterad parkett.

BADRUM
Även i badrummet återkommer det enhetliga intrycket genom svart marmorgolv, vitt kvadratiskt kakel i halvförbandssättning och målade dimgrå väggar. Interiören består av handfat på kommod, ett fristående badkar, wc och duschalkov med takdusch. Samtliga blandare är av borstad mässing med svarta inslag. Känslan är genomgående rofylld och påkostad. Ett horisontellet fönster vetter ut mot trädgårdens grönska i norr.

SOUTERRRÄNGPLAN
ALLRUM
En trappa ner kommer du ner till det som kallas ”kreativa rummet” där det gärna målas tavlor och spelas spel. Ett härligt rum med många användningsområden; arbete, hobby, film, spel eller lek för de minsta. På golvet ligger svart marmor och väggarna är vitmålade. Ett fönster vetter ut mot trädgården i öster.

SOVRUM 3 & 4
Via en teakdörr med sidoglas nås det tredje sovrummet som har en generös yta och ett flertal fönster mot trädgården i sydväst. På golvet ligger en skön heltäckningsmatta i vitt och en av väggarna är målade i en grå ton. En rumsavdelande vägg finns i rummet som skapar en naturliga avdelningen för säng, klädförvaring och en för skrivbord. På andra sidan av allrummet finns ett fjärde sovrum som är utmärkt för gäster eller barn.

TVÄTTRUM
I anslutning till allrummet nås husets tvättrum som även har en dörr ut till trädgården i nordöst. På golvet återkommer det svarta marmorgolvet och kaklade ytor i vitt. Interiören består av en mörkbrun arbetsbänk, tvättmaskin, torktumlare, förvaringsskåp och vask.

GÄSTRUM/ANNEX
Ett par trappsteg ner från det stora altandäcket finns gästhuset som består av ett stort rum med carraramarmorgolv och anslutande dusch och bastu. Rummet passar också utmärkt att nyttja som träningsrum. Eventuell möjlighet för att bygga samman denna del med huvudhuset finns.

UTEMILJÖ
Den stora naturtomten är en dröm för både stora tillställningar och fullkomlig vila. Läget i sydväst ger rikligt med soltimmar för sköna dagar med bad, långa helgfrukostar och avkopplande stunder. Oavsett om det bara är familjen eller flera vänner som kommer på besök finns det alltid gott om ytor att duka fram sommarmåltiderna på, utifrån väder och vind; det stora altandäcket, den stensatta uteplatsen bortom poolen och den stensatta uteplatsen intill däcket. När kvällarna är svalare eller vädret just har övergått till vår eller tidig höst bjuder orangeriet på en idealiskt plats, i sällskap av levande ljus och övervintrande växter.

Ansvarig mäklare

Anmäl dig till visning

Bokad visning.

Jag vill anmäla mig

Film

Smakfullt 60-tal i Ljungskogen

Bilder

 • Enastående mängder av ljus och volym i trädgårdsrummet. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Enastående mängder av ljus och volym i trädgårdsrummet
 • Estetiskt och funktionellt. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Estetiskt och funktionellt
 • Brasan skapar en härlig myskänsla och sprider värme under den kalla årstiden.. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Brasan skapar en härlig myskänsla och sprider värme under den kalla årstiden.
 • Fönsterrader mot trädgårdens djupa grönska. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Fönsterrader mot trädgårdens djupa grönska
 • Svart marmorgolv i originalutförande som togs fram vid renoveringen. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Svart marmorgolv i originalutförande som togs fram vid renoveringen
 • Utrymme för både matplats och sittgrupp. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Utrymme för både matplats och sittgrupp
 • Värmande öppen spis av dansk design som kan ses på Museum of Modern Art i New York. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Värmande öppen spis av dansk design som kan ses på Museum of Modern Art i New York
 • Tallskogen fångas in naturligt i rummen genom omfattande fönster. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Tallskogen fångas in naturligt i rummen genom omfattande fönster
 • Mysigt både på dagen och kvällen. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Mysigt både på dagen och kvällen
 • Social och tilltalande planlösning!. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Social och tilltalande planlösning!
 • Husets ursprungliga fönster som förenar trädgårdsrum med kök och sällskapsrum en nivå upp. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Husets ursprungliga fönster som förenar trädgårdsrum med kök och sällskapsrum en nivå upp
 • Köket är öppet mot sällskapsytorna men samtidigt något avskilt. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Köket är öppet mot sällskapsytorna men samtidigt något avskilt
 • Nattsvart interiör och metrokakel på vägg. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Nattsvart interiör och metrokakel på vägg
 • Luftig planlösning med tydliga arbetsstationer. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Luftig planlösning med tydliga arbetsstationer
 • Ytterligare utrymme för en matplats i sällskapsrummet utanför köket. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Ytterligare utrymme för en matplats i sällskapsrummet utanför köket
 • Sällskapsrummet har originalparkett som är mörkpigmenterad och hårdvaxad. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Sällskapsrummet har originalparkett som är mörkpigmenterad och hårdvaxad
 • Sällskapsrummet sträcker ut sig i vinkel bakom köket där det finns en mysig soffhörna. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Sällskapsrummet sträcker ut sig i vinkel bakom köket där det finns en mysig soffhörna
 • Raka linjer och stilrent formspråk. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Raka linjer och stilrent formspråk
 • Låg brösthöjd på fönsterna för att maximera utsikt och ljus. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Låg brösthöjd på fönsterna för att maximera utsikt och ljus
 • Master bedroom med anslutande balkong och dressing room. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Master bedroom med anslutande balkong och dressing room
 • Öppen garderobsinredning i dressing room. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Öppen garderobsinredning i dressing room
 • Väggarna är strukna med en mustigt blå ton. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Väggarna är strukna med en mustigt blå ton
 • Fridfull balkong utanför master bedroom. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Fridfull balkong utanför master bedroom
 • Samtliga av husets snickerier är målat i svart. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Samtliga av husets snickerier är målat i svart
 • Stort sovrum på övre plan som ursprungligen var två sovrum. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Stort sovrum på övre plan som ursprungligen var två sovrum
 • Vy mot sällskapsrummet från övre plan. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Vy mot sällskapsrummet från övre plan
 • Ljus kommer även från två takfönster som sattes in i samband med renoveringen. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Ljus kommer även från två takfönster som sattes in i samband med renoveringen
 • Entréhallen med trappan centralt placerad. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Entréhallen med trappan centralt placerad
 • Stilfullt och harmoniskt i badrummet på övre plan. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Stilfullt och harmoniskt i badrummet på övre plan
 • Genomtänkt färgskala och interiör som matchar husets uttryck. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Genomtänkt färgskala och interiör som matchar husets uttryck
 • Det stora sovrummet i souterrängplanet har en behaglig heltäckningsmatta och en lugn färgskala. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Det stora sovrummet i souterrängplanet har en behaglig heltäckningsmatta och en lugn färgskala
 • Sovrummet har en skiljevägg som gör det lätt att skapa extra ro och ordning i rummet. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Sovrummet har en skiljevägg som gör det lätt att skapa extra ro och ordning i rummet
 • Härligt allrum för arbete, hobby eller spel mellan sovrummen. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Härligt allrum för arbete, hobby eller spel mellan sovrummen
 • Fint extrarum för umgänge eller kreativitet. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Fint extrarum för umgänge eller kreativitet
 • Ytterligare ett sovrum på andra sidan av allrummet som är perfekt för barn, gäster eller arbete. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Ytterligare ett sovrum på andra sidan av allrummet som är perfekt för barn, gäster eller arbete
 • Redan i entrén fås en känsla av husets karaktär som har ett enhetligt uttryck. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Redan i entrén fås en känsla av husets karaktär som har ett enhetligt uttryck
 • Tvättrum med utgång till trädgård i souterrängplanet. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Tvättrum med utgång till trädgård i souterrängplanet
 • Gästhus i anslutning till garaget med ett stort rum samt bastu och dusch. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Gästhus i anslutning till garaget med ett stort rum samt bastu och dusch
 • Ett bra utrymme även för träningsrum med anslutande dusch och bastu. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Ett bra utrymme även för träningsrum med anslutande dusch och bastu
 • Utemiljön är helt omsluten av Ljungskogens typiska växtlighet. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Utemiljön är helt omsluten av Ljungskogens typiska växtlighet
 • Mäktiga tallar som skapar en känsla av skog utanför fönsterna. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Mäktiga tallar som skapar en känsla av skog utanför fönsterna
 • Även trädgårdsmiljön bjuder in till socialt umgänge. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Även trädgårdsmiljön bjuder in till socialt umgänge
 • Stort altandäck i nivåer med flera platser i sol och skugga. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Stort altandäck i nivåer med flera platser i sol och skugga
 • Sköna bad och avkopplande ytor för sköna sommardagar. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Sköna bad och avkopplande ytor för sköna sommardagar
 • Välplanerade rum för olika väder och aktiviteter. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Välplanerade rum för olika väder och aktiviteter
 • Ett orangeri som rymmer både för solmogna tomater och sittande gäster. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Ett orangeri som rymmer både för solmogna tomater och sittande gäster
 • Lika mysigt på kvällen. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Lika mysigt på kvällen
 • Vackert på både dagen och kvällen. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Vackert på både dagen och kvällen
 • Stämningsfullt rum som förlänger utesäsongen. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Stämningsfullt rum som förlänger utesäsongen
 • Drömboende nära kritvita stränder. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Drömboende nära kritvita stränder
 • Uppfart och garage för flera bilar. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Uppfart och garage för flera bilar
 • Ljunghusens havsbad för både promenader och bad året om. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Ljunghusens havsbad för både promenader och bad året om
 • Fastighetskarta. Västra Lärkvägen 20 - Bjurfors
  Fastighetskarta

Planritning

Planlösning
Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Ljunghusen 13:151

Övriga byggnader/utrymmen

Garage och gästhus.

Tomt

Ljuvlig skogstomt med trädäcl, pool och orangerie.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Villa

Parkering

Dubbelgarage samt uppställningsplats för två bilar.

Ekonomi

Taxeringsvärde
8 387 000 kr
Byggnadsvärde
3 927 000 kr
Fastställt
2021
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
9 287 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
54 500 kr
Samfällighetsavgift
2 400 kr
Renhållning
3 600 kr
Vatten/Avlopp
9 309 kr
Summa
69 809 kr
Elförbrukning
25 000 kWh/år

El inkluderar uppvärmning samt uppvärmning av poolen till 29 grader från juni-augusti.
Vägförening 2400 kr/år enligt ovan.
Kostnad för hemförsäkring tillkommer och kostnad beror på försäkrat lösöre.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ombyggnad, Renoveringar

2016 Förvärvades fastigheten
I omgångar har man dragit in ny el i huset vid renoveringar, nya jordade uttag
Ca 2016 ny elcentral
Ca 2016 Renoverades toaletten på entréplan
2016-2017 Nya golv
2016/2017 Renoverades badrummet på ovanvåningen
2016 Installerade man en avfuktare i krypgrunden
2016 Renoverades tvättstugan på nedre plan
2017 Installerades takkuporna
2018 Ny pool
2023 Nytt kök

Planbestämmelser

Ändring Av Detaljplan (1995-11-29) Byggnadsplan (1990-06-21)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Vellinge Ljunghusen GA:2 ändamål: Vägar, Grönområden
Avser Ljungskogens vägförening, ljungskogensvag.se, kontaktperson Per Möller +46-705580729. I avgiften ingår underhållning av vägnät, grönområden, lekplatser och dagvattenledningar. Avgiften erlägges årsvis.

Last: Avtalsservitut Villa, 12-IM2-54/2575.1

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris eller Högstbjudande
16 000 000 kr
Rum
6
Antal sovrum
4
Boarea
216 kvm*
Tomtarea
2 653 kvm
Biarea
93 kvm

*areauppgifter enligt faktisk uppmätning 1
1 Huset är taxerat som 190 kvm boarea och 50 kvm biarea.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2_planshus
Byggår
1968
Fasad
Tegel/trä
Grund
Krypgrund (erge bjälklag), betongplatta oisolerad
Stomme
Trä/betong
Uppvärmning
Luft/vattenvärmepump
Takbeklädnad
Papp
Fönster
2-glasfönster

Pantbrev

Det finns 3 st pantbrev uttagna om sammanlagt 7 967 660 kr

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
44
Energideklarationsdatum
2023-09-05

Om Ljunghusen

Att bo i Ljunghusen

Ljunghusen är välkänt för sin fantastiska badstrand samt en av Sveriges bästa golfbanor. Bebyggelsen består till största delen av villor. Andra saker som lockar är närheten till naturen och lugnet.

Ljunghusen ligger i Vellinge kommun på Falsterbonäset, väster om Höllviken och öster om Skanör. Orten består främst av tre delar: Ljungskogens strandbad, området norr om länsväg 100 samt området mellan kanalen och Storvägsområdet. Ljunghusens långa fina sandstrand lockar badsugna från närliggande orter på sommaren.

Något annat som lockar många till Ljunghusen är golfbanan som är en av Sveriges bästa och som även blivit utsedd till en av Europas bästa banor. Ljunghusens GK har fått 18 poäng av 20 möjliga i Peugeot Golfguide tillsammans med Barsebäcks mästerskapsbana, Falsterbo GK och Halmstad GK i Sverige. Ljunghusen sägs även vara en av Sveriges svåraste banor, det är en äkta links- och hedbana vackert belägen vid Östersjön. Stora delar av banan ligger dessutom i ett naturreservat. Golfklubben är också känd för sin restaurang som serverar både lunch och à la carte i toppklass.

Storvägsområdet kallas den västligaste delen av Ljunghusen som nås genom Storvägen. Området är till stor del unikt eftersom det består av grusvägar utan belysning. Bebyggelsen är gles och de flesta villorna har stora tomter eftersom det förr fanns regleringar över hur nära vägen husen fick ligga. Detta ger området en skogskänsla. Det finns en hel del olika intresseföreningar som Villaägarföreningen, Vägföreningen, Vattenföreningen, Bastuföreningen, Badhytternas Vänner samt förening för bouleintresserade, tennisförening och viltvårdförening.

Ett mysigt bageri serverar goda bakverk året om. Här är köerna långa på sommarmorgnarna innan det bär av till stranden. Restaurangutbudet har ökat de senaste åren i området så du kan njuta av en god middag, utan att behöva åka in till Malmö. När du vill ta dig in till stan är bussförbindelserna mycket goda.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Ljunghusen? Kontakta Bjurfors mäklare i Höllviken! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Västra Lärkvägen 20

Västra Lärkvägen 20

23642 Höllviken

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Västra Lärkvägen 20

Bokad visning.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND