Hoppa till innehåll

Milsvid utsikt över hav och strand

Skanör, Vellinge

Väktarevägen 11A

Antal rum:
10
Boarea / Biarea:
240 kvm / 64 kvm*
Tomtarea:
1 313 kvm
Byggår:
1929/1993
Takterrass:
Ja

*Areauppgifter enligt ägarna (mätning 2018)
Se övrigt byggnad (nedan)

Milsvid utsikt över hav och strand

Påkostad villa i Skanör med fria vyer över Öresund, strandens sanddyner, badhytter och Flommens sagolika natur.

Beskrivning

Eldröda solnedgångar över havet. Badhytter på rad likt karameller. Det är scener som utspelar sig varje dag på Väktarevägen 11a. En förtrollande plats där stadens brus känns oerhört avlägset men Skanörs och Falsterbos folkliv ligger nära.

I förlängningen av Kärlekstigen bland talldoft och fågelsång står det vitputsade huset med klassiskt blåa snickerier. Kanske är det här vi finner Näsets bästa havsutsikt i västläge som sträcker sig fritt över havet, från slussen som flankeras av sanddyner och badhytter till Skanörs hamn med segelbåtar och folkliv. Boende i området behöver inte trängas med turisterna utan har en egen stig som leder till lugna havsbad. För mer aktivitet erbjuds vattensporter, golf, vandring och cykling runt hörnet.

På baksidan pryds fasaden av stora glaspartier mot havet och gamla banvallen. Trädgården är av lummig och lätt kuperad karaktär med både gräsytor och altandäck. Huset stod klart 1929 som sommarbostad och är det andra som uppfördes söder om banvallen. Först på åttiotalet började det nyttjas som permanentbostad. När de nuvarande ägarna övertog huset 2019 inleddes en renoveringsresa av stora mått som gör att huset erbjuder de kvalitéer man förväntar sig av ett nybygge. Huset inreddes uteslutande med exklusiva material, skräddarsydda lösningar och genomtänkta detaljer från golv till tak. De sociala ytorna utökades med en helisolerad vinterträdgård med anslutande trädäck och utespa. Takterrassen i sydväst fick ett glasräcke för att maximera vyerna, som sträcker sig hela vägen till Köpenhamn vid klart väder.

Huset är ett så kallat intelligent hus med smarta system installerade som gör att bostadens belysning, vitvaror, värme, SPA, lås och larm styrs digitalt via enkla klick på din smartphone. Allt för att underlätta vardagen, erbjuda ett njutbart hem och skapa en säker hemmiljö. Genom en helt nyrenoverad studio med separat ingång, köksdel, sovrum och badrum kan vuxna barn, gäster och semesterfirare ha glädje av denna magiska plats. Idag hyrs studion ut flitigt under sommarhalvåret och används som kontor och gäststudio under resten av året.

Husets generösa kvadratmeter rymmer ett socialt kök, sällskapsrum, badrum, tvättrum och sovrum på entréplan och allrum, tre sovrum och badrum på övre plan. Ett hem som kombinerar karaktär och modern lyx på ett unikt ostört läge. Att husets bara haft tre ägare på närmare hundra år talar sitt tydliga språk.

Varmt välkomna till Skanör!

För bokning av visning - vv skicka sms till Peter Bergström 0701-641929.

Interiör

Får det lov att vara en nyrökt makrill, en gräddig glasstrut eller en chilensk empanada? Under sommarmånaderna sjuder det av liv runt bodarna vid hamnkajen. Segelbåtarna ligger utströdda likt konfetti i havet och sandstränderna fylls med badgäster.

Det vita huset vid sidan om Flommen har kanske områdets bästa utsikt som sträcker sig fritt över badhytterna och blottar både hav och naturreservat. Under högsommaren är det just vid de färgglada badhytterna solen går ner och kanske även de mest spektakulära. Korna betar fritt över hedarna från tidig vår till oktober och är en del av grannskapet. Liksom enstaka rådjursfamiljer. Boende i området behöver inte trängas med turisterna utan har en egen stig som leder till lugna havsbad. För mer aktivitet erbjuds vattensporter, golf, vandring och cykling runt hörnet. Kärleksstigen tar sin början bara några kliv från huset.

ENTRÉ
Huset har tre totalt tre entréer från gatan. Den första leder in till den uthyrningsbara studion med pentry, badrum och sovrum. Den blå dörren bredvid välkomnar in i en öppen hall med mycket volym och ljus. Redan här fås en smygtitt på panoramautsikterna i de sociala rummen. Under fötterna ligger ett brett plankgolv av vit ask som fortsätter genom husets alla rum, liksom den vita kulören på väggarna. Trappan är delvis i original men har öppnats upp mot övre plan med glasräcke för extra ljus. Entrén på östra gaveln leder direkt in till bostadens grovkök/tvättrum. I anslutning till detta finns också ett isolerat garage. På andra gaveln finns en uppställningsplats för 3–4 bilar.

SÄLLSKAPSRUM
Vinterljusets nattsvarta himmel, vårsolens gyllene strålar och julikvällens aftonrodnad. Säsongens alla skiftningar reflekteras finstämt i rummets generösa fönsterrad. Vintertid vandrar blicken över det fridfulla, öppna landskapet i sällskap av dansande lågor i kaminen. Årets varma månader blir rummet till ett spektrum av färger innan solen sakta sänker sig mot havet. Då och då strosar det förbi några kor, en vandrare eller fågelskådare. Rummet har en fin kontakt med både kök, matplats och vinterträdgård.

VINTERTRÄDGÅRD
Den inglasade vinterträdgården som tillkom 2015 är en utomordentlig plats mellan ute och inne året om. En ypperlig förlängning till kök, matplats och sällskapsrum med ingångar från samtliga. Kanske är det här, där naturen känns som närmst, årets glöggmingel eller tidiga vårlunch dukas fram. Rummet är helt isolerat och känns som en naturlig del av huset med samma enhetliga trägolv och ett behagligt klimat året om via ett avancerat termostatsystem. I direkt anslutning till rummet finns ett stort trädäck där måltiderna dukas upp under bar himmel under somrarna.

KÖK
Surdegsbröd, suffléer och coq au vin. Här finns det alla förutsättningar för att lyckas. De integrerade maskinerna är, liksom husets övriga utrustning, väl påkostade och erbjuder de allra senaste funktionerna. En bänkskiva av corian flödar i ett enda stycke utan skarvar i vinkel vilket är tilltalande ur både estetiskt och funktionellt perspektiv. Färgsättningen är enkel med helt vita fronter och arbetsytor som får djup kontrast genom en svartspacklad vägg i danskt utförande. Förvaringen med insida av massiv lönn är generös och samlad nedtill för att skapa luft ovanför arbetsytorna. Endast en egendesignad hylla i matt stål pryder den ena väggen. Matlagningen sker på köksön som också är en av husets absoluta samlingsplatser. Utöver rejält med förvaring och en vinkyl nedtill finns ett par sittplatser för hungriga middagsgäster. Ugnen är utrustad med ångfunktion vilket har enorma fördelar vid bakning av bröd och bakverk. Den styrs dessutom av husets smarta app, vilket gör det möjligt att påbörja tillagningen av söndagssteken under shoppingturen eller löprundan.

SOVRUM 1
Övernattande gäster eller hemmaarbetaren har ett fint rum att nyttja direkt till höger om hallen där det finns gott om plats för både säng, klädförvaring och skrivbord.

GROVKÖK
Bakom husets sociala avdelning nås ett stort funktionellt rum som kombinerar tvättrum och grovkök. Inredningen går i grafitgrått och sträcker ut sig i vinkel med rejält utrymme för linne och handdukar. Tvättmaskinen och torktumlaren kan startas via husets app. Gott om förvaring för kläder erbjuds även i en stor skjutdörrsgarderob. Detta rum är försett med praktiskt och stilrent klinkergolv, vilket är särskilt praktisk efter en heldag på stranden, vattensporter eller andra utomhusaktiviteter. En trappa ner från detta rum leder till en liten vinkällare.

BADRUM
Entréplanets badrum nås från sällskapsrummet och går i sofistikerat svart och grått. Golvet och stora delar av väggarna är av ljusgrå granitkeramik medan duschalkoven är klädd med svart mosaik. Wc-stolen är vägghängd och det runda porslinsfatet vilar på en svart stenskiva.

ÖVRE ALLRUM
En trappa upp blir mötet mellan förr och nu extra tydligt. Exponerade stödbjälkar och takhöjd upp till nock harmonierar fint med moderna takfönster och skjutbara glaspartier. Det råder ingen tvekan om att det är det just terrassen och utsikten som hamnar i fokus häruppe. Oavsett om dörrarna öppnas eller inte är det en rak, ostörd vy över Flommen, golfbanan och havet som dominerar. Terrassen som har en generös yta om 40 kvadrat och är perfekt placerad i sydväst väntar många fina sommarstunder och grillkvällar. Vid klart väder sträcker sig vyerna långt till grannarna i Danmark. Allrummet har flera mysiga vinklar och vrår som passar utmärkt för en läshörna eller skrivbord. Soffans placering vid den vägginfällda gjutjärnskaminen är lika given som kikaren vid terrassdörrarna.

SOVRUM 2 OCH 3
På vardera sidor om allrummet finns ett sovrum med takhöjd upp till nock och framtagna vitmålade bjälkar med infälld belysning. Ett av rummen är något större och har garderober på ena väggen.

BADRUM 2
För spakänsla och lugna kvällsbad riktas stegen mot det skräddarsydda badrummet strax innan huvudsovrummet. Under takfönsterna, centralt i rummet står ett djupt inbjudande badkar. Väggen bakom har stilfullt infällda nischer med belysning och turkos glasmosaik. Duschalkoven är placerad till höger och har specialbyggda glasväggar, takdusch, infälld väggnisch med glasmosaik och belysning samt en skräddarsydd sittbänk. Glasmosaiken i djupt turkos återkommer, i större omfattning, i badrummets vänstra del där handfat och wc är placerad. Handfatskommoden i massiv teak är inköpt i Frankrike.

HUVUDSOVRUM
Genom ett stort gavelfönster i huvudsovrummet är det samma spektakulära utsikt som i allrummet som möter er från morgon till kväll. Liksom de övriga sovrummen på detta plan utstrålar rummet massor av karaktär genom bevarade takstolar, vitmålade bjälkar och takhöjd upp till nock. Kläderna förvaras i garderober på ena väggen.

STUDIO
En totalrenoverad bostad för semesterfirare eller gäster inreddes i husets södra del med egen ingång 2020. Studion består av ett luftigt allrum/sovrum, en komplett köksdel med kyl, spishäll, inbyggd ugn och mikrovågsugn. Det finns också ett påkostat, helkaklat badrum av spa-karaktär. De nuvarande ägarna hyr ut bostaden flitigt under året som semesterbostad, men kan givetvis även bli ett fint hemmakontor.

TRÄDGÅRD
Att det spenderas mycket tid ute är en självklarhet på ett läge som detta och tomtens yta har nyttjats väl. På framsidan växer perenner och sprider sin väldoft längs staketet och erbjuder en fin uteplats vid studion. På baksidan är det grönskande, frodigt och färgstarkt från vår till höst. Enstaka knotiga äldre träd samsas med släta altandäck, perfekta för mingel och grillmiddagar för många. Året om nyttjas den kanadensiska jacuzzin för varma bad vid altandäcket. Temperaturen i den styrs liksom övrig värme digitalt via appen.

Ansvarig mäklare

Film

Med milsvid utsikt över hav och strand...

Bilder

  • Fastighetskarta
  • Fastighetskarta

Planritning

Planlösning
Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Skanör 8:7

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Rum
10
Antal sovrum
5
Boarea
240 kvm*
Tomtarea
1 313 kvm
Biarea
64 kvm
Trädgård
Ja

*Areauppgifter enligt ägarna (mätning 2018)
Se övrigt byggnad (nedan)

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
1929/1993*
Fasad
Rappad
Grund
Krypgrund/platta
Stomme
Betong
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Vattenburen. Luft/vatten. IVT Modul E9 5-9 & IVT Air-X 409 (2019)
Takbeklädnad
Glaserade takpannor
Ventilation
Mekanisk i groventré/badrum i övrigt självdrag
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
Isolerglasfönster (3-glas)
Grundmur
Betong

*Renovering/ombyggnad 2020

Beträffande bo- & biytan. Taxeringsinformationen anger boyta á 193m² och biyta á 0m². Inför försäljningen uppger ägarna en boyta á 240m², biyta á 64m² (avser uterum á 27m² och garage á 37m²) enligt mätning 2018. Är det viktigt för dig som köpare att detta stämmer överens med verkligheten ber vi dig att göra en egen uppmätning innan köp.

Med renoveringen har man skapat ett modernt, digitalt smart hus med extern kontroll via appar på din smartphone för allt. Kodlås till dörrar (Yale Doorman), larm (Verisure), ljusstyrning (Plejd) för SPA-bad (Artic Spa).

Ombyggnad, Renoveringar

2015 - Tillbyggnad av takterrass och uterum
2018 - Kupa ovanvåning, nytt terrassgolv (plan två)
2020 - (ECO Bygg Svedala (Sydprofil AB)
- ny el, uttag, elskåp, jordfelsbrytare (25 amp)
- två braskaminer. Installerade och provtryckta. protokoll finns.
- nya vattenrör samt skåp
- avlopp, nya rör till kök och badrum
- nydragen golvvärme (LK vattenburen) på entréplan inklusive studion
- ny golvvärme (elslinga i två badrum, studions badrum och master bathroom)
- isolering, nytt i alla golv, väggar och innertak
- element, nya vattenburna på hela ovanvåningen och garage
- garage, ombyggt invändigt med ny dörr och garageport

Övriga byggnader/utrymmen

Inglasat vinterrum. Integrerat garage och gästlägenhet.

Besiktning

Besiktigad
Ja

Uteplats/balkong

Takterrass
Ja

- Uppbyggd altan om c:a 85m² med SPA-bad och rak utsikt mot väster över trädgården och ut mot havet.
- Stor terrass/balkong om c:a 40m² på ovanvåningen

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Tomt

- Friköpt tomt á 1 093m² + arrendedel á 220m² (mot banvallen)
- Lättskött tomt med fina uteplatser och fantastisk utsikt

Planbestämmelser

Byggnadsplan Ändring Av Dp Fornlämning (1 st)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Vellinge Falsterbo GA:14 ändamål: Vägar

Förmån: Officialservitut Väg, 12-SKF-396.1

TV/bredband

Fiber indraget (man får teckna eget abonnemang)

Parkering

Garage (2019) för 2 bilar samt 2 x biluppställningsplatser för 3-4 bilar

Ekonomi

Taxeringsvärde
7 873 000 kr
Byggnadsvärde
3 880 000 kr
Fastställt
2021
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
9 525 kr

Driftskostnad (per år)

Sotning
1 800 kr
Hushållsström
48 000 kr
Samfällighetsavgift
550 kr
Renhållning
3 360 kr
Vatten/Avlopp
6 000 kr
Övrigt
199 kr
Summa
59 909 kr

Övrigt avser arrende av tomtremsa ut mot Banvallen.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
74
Energideklarationsdatum
2016-02-16

Tillträde

Kan diskuteras

Pantbrev

Det finns 2 st pantbrev uttagna om sammanlagt 5 200 000 kr

Länkar

Om Skanör

Att bo i Skanör Falsterbo

Området Skanör/Falsterbo erbjuder dig ett härligt varierat liv med många olika aktiviteter. Här hittar du bland annat tio naturreservat, två golfbanor, fantastiska stränder och ett paradis för fågelskådare. Det underbart vackra ljuset från havet och de böljande sanddynerna har inspirerat många kända konstnärer.

Skanör är en ort i Vellinge kommun som idag är i stort sett sammanväxt med tvillingorten Falsterbo. I centrala Skanör finns Bäckatorget och en av de äldsta och vackraste byggnaderna är Rådhuset, som klarat sig undan både bränder och översvämningar. Mitt emot Rådhuset ligger den vackra medeltidskyrkan. Den som vill ha färsk fisk kan handla nyfångade läckerheter av lokala fiskare nere i hamnen. På Skanörs Gästgifvaregård kan du njuta av skånska smaksensationer tillagade av några av Sveriges främsta kockar. Missa inte heller den återuppbyggda och populära Badhytten alldeles bredvid Skanörs hamn där man har låtit sig inspireras av kustnära serveringar från såväl USA som Karibien. Förutom en restaurangdel finns en övervåning med två barer och generöst tilltaget soldäck med vacker utsikt.

Falsterbo upptäcktes som badort kring förra sekelskiftet, men är idag kanske mest känd för den fashionabla och mycket uppskattade Falsterbo Horseshow. Evenemanget lockar varje år hästsportintresserade från när och fjärran. Varje sommar kan den motorintresserade också få sitt när bilutställningen Falsterbo Auto Classic går av stapeln. Här kan du se både klassiska bilar och moderna sportbilar. För golfaren finns den anrika Falsterbo golfklubb som är Sveriges tredje äldsta golfklubb. Här finns landets enda 18- håls linksbana belägen vid Öresund och Östersjön.

Något av det bästa med Skanör och Falsterbo är ändå de fantastiska kilometerlånga stränderna med ljuvligt mjuk vit sand. Stränderna, som brukar kallas för ”Sveriges Riviera”, är mycket uppskattade och välbesökta under vackra sommardagar.

Vid stranden i Falsterbo finns också det anrika Falsterbohus som tidigare tjänade som badhotell och kasino. Numera är det ombyggt till attraktiva och strandnära bostadsrätter.

Måkläppen är en fridlyst halvö med ett rikt djur- och naturliv. Den mellersta delen av kuststräckan kallas Flommen och består av ett för landet unikt lagunlandskap omgivet av strandängar. Området är framför allt känt för det imponerande flyttfågelsträcket under hösten, men du kan även få se både gråsäl och knubbsäl här. Måkläppen är en av de största uppehållsplatserna för säl runt hela Östersjön.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Skanör? Kontakta Bjurfors mäklare i Höllviken! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Väktarevägen 11A

Väktarevägen 11A

23933 Skanör

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Väktarevägen 11A

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND