Hoppa till innehåll

Sensationell sjövilla med panoramautsikt, strandtomt, brygga och pool – på privat läge

Älta, Nacka

Fågelvägen 24

Utgångspris:
20 500 000 kr
Antal rum:
9
Boarea / Biarea:
226 kvm / 39 kvm*
Tomtarea:
1 016 kvm
Byggår:
1992

*Areauppgifter enligt säljarna.

Sensationell sjövilla med panoramautsikt, strandtomt, brygga och pool – på privat läge

Bjurfors Beyond presenterar en mycket privat sjöidyll med strandtomt, egen brygga och poolområde några meter från villans stora och ljusa rumsvolymer.

Beskrivning

Den formrena sluttningsvillan om 226 kvm ligger på ett mycket privat läge, allra längst ute på udden. Panoramautsikten över Ältasjön öppnar sig och de kortklippta gräsytorna, omfamnade av lövträd och fågelsång, löper ända ner till den egna stranden. Ältasjöns stilla vågor slår i vattenbrynet där de minsta kan plaska och bygga sandslott i körsbärsträdets skugga. När solen har gått ner bakom trädtopparna på andra sidan sjön, tänds poolområdets belysning och den varma atmosfären känns igen från en klassisk semesterresort. Längst ute på den långa, svagt rundade, bryggan är bordet dukat till fest under den ännu röda himlen.

Knappt 20 minuter från folklivet och trafikbruset på Medborgarplatsen slingrar sig den smala återvändsgatan mellan höga lövträd. Till vänster breder de kortklippta gräsytorna ut sig och det känns nästan som att köra genom en engelsk park. Efter en vänstersväng uppenbarar sig så den lilla klungan med villor, längst ute på udden. Vägen stiger brant och leder fram till villans stenlagda uppfart med drag av en patio. Den stora sluttningsvillan ligger längst ut på udden, i branten ner mot stranden. Huset och platsen är inbäddade i skyddande grönska men vidöppen ut mot sjön. Ett etage ner ligger poolområdet och bara några meter längre bort skymtar den långa, rundade bryggan som skapar en skyddad liten lagun med egen sandstrand om drygt 20 meter. Den spektakulära platsen – med sjöviken som närmsta granne till vänster och den egna stranden tiotalet meter nedanför villan, är troligen helt ensam i sitt slag. Över denna bokstavliga sjöidyll reser sig villans skyddande fasad med bitvis heltäckande glaspartier som öppnar det fria sjöpanoramat i nästan 180°. Däruppe sveper sällskapsytornas ekparketter ut längs tidlöst rena arkitekturlinjer i öppen planlösning med kök och matsal. Den fria sjöutsikten är närvarande i de allra flesta av villans åtta rum. På sluttningsplanet finns flera sovrum samt två stora sällskapsytor där båda öppnar utsikten i markplan. Tillvaron i denna bostad präglas starkt av livet invid sjön med båt- och vattensport och fiske från bryggan eller badflotten med motor. I sjön finns allt från abborre och gädda till brax och kräftor. Solnedgångarna är inte sällan enastående och efter en kort promenad kan du plocka upp en pokebowl från renommerade Älta brygga. Den stora villan har upp till fem sovrum, två badrum, tre stora sällskapsytor med sjöutsikt, sobert kök, två öppna spisar, stor takterrass om 53 kvm, terrass med morgonsol, flera uteplatser, skyddat poolområde med jetström, egen brygga, sandstrand, två uppfarter, garage, bergvärme, luftvärmepump, AC, solceller med batterifunktion mm. Trots det tysta och privata läget ligger villan centralt i Älta med närhet till skolor, service och snabba kommunikationer in till city.

Interiör

Parkera på den soldränkta pation framför villan. Det brutna, svagt sluttande taket sticker ut över tegelfasaden med stora glaspartier. Utsikten över sjön öppnar sig och stilla vågor slår mot den egna stranden, knappt 20 meter ner. En trappa i granit och olikfärgade stenplattor vrider sig ner till trädgårdens lägre etage med gräsytor och poolområde.

ENTRÉHALL
Här nere, inramad av stenmur och gräs, öppnar sig ytterligare en stensatt patio. Villans entrédörr med kodlås ligger under tak, flankerad av smäckra tegelpelare och högsmala glaspartier. Stor och ljus entréhall med rejäl takhöjd. Rakt fram finns en bred, takhög skjutdörrsgarderob och till vänster kan gästerna hänga av sina ytterkläder.

SÄLLSKAPSYTOR
Be dem följa ektrappan med räcken i glas, upp till villans övre plan. Väl uppe drar nog de flesta besökare efter andan. Klassisk fisbensparkett flyter ut över stora, öppna och ljusa ytor. Det sobra köket ligger i öppen planlösning i det stora och L-formade rummet. Bitvis heltäckande glaspartier – från tak till golv i tre olika väderstreck – öppnar nu för ljus och sjöutsikt i ett brett och fritt panorama över vik och öppet vatten. Det höga läget skapar nästan en illusion av att parketten svävar över vattenytan. Några steg fram syns de kortklippta gräsytorna löpa fram till stranden och den egna bryggan. Trädens grenar snuddar nästan vattenytan. Villans unika placering, ytterst på udden, skapar en sällsynt privat och skyddad miljö. En höstkväll sprakar bokveden i den öppna spisen och på andra sidan sjön står skogen tyst. Det stora rummet känns tidlöst modernt med rena arkitekturlinjer och sparsmakade detaljer; skapat lika mycket för fest och mingel med många, som för familjens lugna vardagsliv vid sjön.

KÖK
Invid köket finns en naturlig matplats. Här kan dörren stå på glänt ut till en terrass med morgonsol. Från terrassen har de vuxna koll på barnens lek i poolen. En köksö med barhäng och arbetsytor i blanksvart granit delar av mot köksdelen. Köket har en låg profil och öppet samband med övriga ytor, det markeras med fondväggar i grafitgrå mosaik och klassiskt kalkstensgolv. Inredningen är formren med slätvita fronter och beslag i borstat stål. Köket har fint ljus och integrerade vitvaror med inslag av rostfritt.

TAKTERRASS
Alldeles utanför köket ligger en groventré med grafitgrå klinker, flera takhöga garderober samt en glasdörr. Här kommer du ut på ett stort och härlig trädäck med räcken i glas och drag av takterrass. Den höga ytan om 53 kvm har vidunderlig panoramautsikt över sjön, grönskan och den egna stranden. Här värmer solen från lunchtid till vackra solnedgångar. Terrassen känns given för allt från första sommarfesten till kräftskivan; då augustimånen hänger i trädtopparna och snapsvisorna rullar ut över sjön.

ORANGERI
I ena hörnet av terrassen står ett formrent orangeri i svart smide med skjutbara glasväggar. På våren växer tomatplantorna till sig härinne, och på hösten förlänger det lilla orangeriet utesäsongen med infravärme.

POOLOMRÅDE
En trappa från terrassen tar dig snabbt ner till gräsytor, poolområde och brygga. Poolområdet med trädäck är något upphöjt, insynsskyddat med ribbträ och delvis kantat av murad sten med belysning. Kvällstid glittrar det tempererade vattnet i blått och atmosfären känns igen från en klassisk semesterresort. Poolens jetström kan utmana ut de starkaste simmarna.

BRYGGA
En stilla sommarkväll är festbordet dukat längst ut på den 25 meter långa bryggan. Tystnaden bryts bara av en och annan fisk som slår i den blanka i vattenytan. Från bryggan har det dragits upp upp aborre, gädda, gös och brax. Härute ligger också villans motordrivna bad- eller fiskeflotte som kan tuffa fram längs stränderna. Det finns även kräftor i sjön.

SOVRUM
Tillbaka vid köket leder en dörr in till ett av det övre planets två sovrum. Via kortväggens närmast heltäckande, skjutbara glaspartier faller ljuset in över fiskbensparketten. Utsikten är fri över sjön och den lilla viken som finns mot de närmsta grannarna åt detta håll. Rummet har en hel garderobsvägg samt AC i taket. Via glaspartierna kommer du direkt ut på terrassen.

SOVRUM
I fil ligger nästa sov-, barn- eller arbetsrum. Det har fiskbensparkett och stort fönster mot terrassen och viken.

BADRUM
Intill de två sovrummen ligger ett stort badrum som går i sobert svart med helkakel och värmeklinker. Badrummet har matchande kommod med dubbla handfat, wc, duschhörna bakom glas och rymlig förvaring.

NEDRE SÄLLSKAPSYTOR
Tillbaka nere i sluttningsplanets entréhall överraskar villan med stora och ljusa sällskapsytor till höger. Fiskbensparketten sveper ut längs närmast heltäckande glaspartier i tre väderstreck. Här breddar sig panoramautsikten över de parkliknande omgivningarna och sjön, vars vågor slår mot den egna stranden, knappt 15 meter bort. Burspråkets skjutbara glaspartier leder ut på poolområdet som ligger skyddat för insyn. De ljusa sällskapsytorna har även öppen spis och AC i taket.

SOVRUM
Bakom en dörr i sällskapsytorna ligger ett privat placerat sov-, arbets- eller tonårsrum med enstavsparkett och kontemplativ utsikt över sjön där näckrosorna breder ut sig.

ALLRUM
Rakt fram i hallen finns ett mindre rum med enstavsparkett och garderob. Det känns givet för tevespel och tonårshäng.

ALLRUM/SOVRUM
I öppen planlösning ligger här ett stort och härligt allrum för lek och fredagsmys. Ekparketten breder ut sig och längs två av väggarna radar stora glaspartier upp sig. Utsikten över grönska och sjö är helt fri. Den stora ytan ryms i en senare tillbyggnad med garage och den stora terrassen på taket.

SOVRUM
Till vänster i entréhallen ligger ytterligare ett sov-, gäst- eller arbetsrum med enstavsparkett och fönster mot entrésidans patio, delvis under tak.

BADRUM & TVÄTT
Entréhallen viker av i en inre hall till vänster. Här finns en stor walk-in-closet samt dörr in till planets mycket sobra badrum. Det är ovanligt stort med frostat fönster mot entrésidan och grafitgrå värmeklinker. Väggarna har vitt helkakel med stora plattor och i taket finns dimbar downlight. Här finns wc, handfatskommod och villans tvättpelare. De stora ytorna öppnar för bubbelbadkar, för den som önskar.

FÖRRÅD & GARAGE
Via den inre hallen nås även villans teknikrum och förråd. Ytterligare en dörr leder ut i det stora garaget i villans tillbyggnad.

Ansvarig mäklare

Bilder

  • Kontakta mig!

Planritning

Planlösning
Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Älta 14:19

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
20 500 000 kr
Rum
9
Antal sovrum
5
Max antal sovrum
6
Boarea
226 kvm*
Tomtarea
1 016 kvm
Biarea
39 kvm

*Areauppgifter enligt säljarna.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan i souterräng
Byggår
1992*
Fasad
Kalksandsten, tillbyggnad puts på Leca.
Stomme
Träregelstomme / tillbyggnad leca lättklinker.
Bjälklag
Träbjälklag
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Betongpannor, tillbyggnad papp
Ventilation
Mekanisk Ftx
Fönster
Isolerglaskassetter 1992/2021
Grundmur
Betongelement och lättklinker

*Tillbyggnad från 2015

Ombyggnad, Renoveringar

2012:
- Ytskikt nedervåningen förutom badrum, pannrum, klädkammare.
- Nytt kök Noblessa.
- Renoverat tvättstuga, nytt kakel och klinkers.
- Renoverat badrum övervåning.
- Installerat Bergvärme.

2014:
- Byggt till garage och hobbyrum.
- Byggt altan med glasräcke.
- Vattenburen golvvärme master bedroom.

2015:
- Renoverat badrum nedervåning.

Från att nuvarande ägare flyttade in:

2019:
- Renoverat Master Bedroom. Fiskbensparkett, ytskikt, nytt innertak.
- Sprinklers gräsmatta.
- Installation av väldigt omfattande larm verisure.

2020:
- Nytt innertak övervåning.
- Installerat luftkonditionering master bedroom och vardagsrum.

2021:
- Ny öppen planlösning övervåning.
- Nya fönster i nästan hela huset. (Elite). Panoramafönster vardagsrum och allrum.
- Laminerat alla fönster med säkerhetsfilm.
- Vattenburen golvvärme hela övervåningen förutom kök och badrum.
- Vattenburen golvvärme allrum.
- Installerat eldstad övervåning.
- Fiskbensparkett övervåning och allrum.
- Nya ytskikt övervåning och allrum.
- Installerat spotlights övervåning och allrum.
- Öländsk sandsten i kök.
- Luftkonditionering lilla sovrum övervåning, allrum samt hobbyrum.
- Elektriska vertikalmarkiser vardagsrum och allrum.
- Glasräcke trapp.

2022:
- Ny stenläggning infart samt kallmurad mur i öländsk sandsten.
- Belysning utomhus.
- Anläggning av pool och pooldeck.
- Solcellsanläggning med batteri och offgrid back-up.
- Rengöring och målning takpannor.
- Ny trall och räcke balkong.

2023:
Kompletterat med extra poolvärmare.

Info om pool.
- Gjuten betongpool med isolering (thermopool).
- Platssvetsad liner som tål hög värme.
- Jetstream.
- Elektrisk lamellöverdrag.
- Automatisk dosering av kemi (hayward controlstation).
- Extremt kraftig uppvärmningskapacitet. Luftvärmepump för uppvärmning sommartid. Kompletterat med elpatron för uppvärmning under vintern och kalla höstnätter.

Info om solcellsanläggningen:
- Paneler åt väst, söder och öst på totalt 11,85kw.
- Batteri på 10,2 kwh.
- Offgrid. Om det blir strömavbrott så förses nästan hela huset med reservkraft.

Besiktning

Besiktigad
Ja

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Planbestämmelser

Detaljplan (2001-04-25)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Nacka Älta GA:29 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Bad och/eller båtanläggning, Gemensamhetsanläggning: Nacka Älta GA:66, Samfällighet: Nacka Älta S:98

Förmån: Officialservitut Väg, 01-NAC-865.1

Ekonomi

Taxeringsvärde
7 901 000 kr
Byggnadsvärde
2 901 000 kr
Fastställt
2021
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
9 525 kr

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
6
Värme
37 898 kr
Samfällighetsavgift
4 000 kr
Vatten/Avlopp
14 256 kr
Summa
56 154 kr
Elförbrukning
22 474 kWh/år

I posten uppvärmning ingår hushållsel. Hemförsäkring tillkommer driftkostnaden. I posten VA ingår även renhållning.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
B
Energideklarationsdatum
2023-08-15

Pantbrev

Det finns 9 st pantbrev uttagna om sammanlagt 12 520 000 kr

Länkar

Om Älta

Att bo i Älta

I Älta bor du mitt emellan storstaden och skärgården. Här finns vacker natur i Erstavik, Nackareservatet samt Hellasgårdens friluftsanläggning som erbjuder bland annat bastu, restaurang och kafé. Här finns också flera sjöar som Flaten, Ältasjön, Strålsjön, Sandasjön, Ulvsjön, Källtorpssjön och Dammtorpsjön. Intill går den vackra Sörmlandsleden, en vandringsled som är hela 100 mil lång, samt flera cykelleder. I Älta finns all tänkbar service som livsmedelsaffär och andra butiker, apotek, restaurang, kafé, frisör, gym och bibliotek. För den som vill shoppa finns två stora köpcentrum i Nacka, och fler butiker i närliggande Tyresö. I Älta finns flera olika förskolor samt grundskola, tennishall, två fotbollsplaner samt ishall. Här finns också bra kommunikationer, bland annat bussförbindelser mot Slussen, Gullmarsplan och Tyresö centrum.

Köpa, sälja eller värdera bostad på i Älta? Kontakta våra Bjurfors mäklarei Nacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Fågelvägen 24

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND