Hoppa till innehåll
Fantastiskt djup med massivt ljus. Pilfinksvägen 2A - Bjurfors

Enorma rumsvolymer, kaskader av ljus och fri sjöutsikt på högt och helt privat läge

Sjömarken, Borås

Pilfinksvägen 2A

Pris:
14 000 000 kr
Antal rum:
5
Boarea:
210 kvm*
Tomtarea:
2 400 kvm
Byggår:
2015

*Areauppgifter enligt säljaren

Enorma rumsvolymer, kaskader av ljus och fri sjöutsikt på högt och helt privat läge

Bjurfors Beyond presenterar sensationell arkitektur om 210 kvm på en insynsskyddad platå med grönska och panoramautsikt, alldeles ovanför Viaredsjön.

Beskrivning

Sällskapsytornas heltäckande glaspartier reser sig mer än fem meter upp till tak, känslan av ljusa rumsvolymer är smått dramatisk. Där nere glittrar sjön i kvällssolen och den skira grönskan omfamnar hela den höga och insynsskyddade platån, alldeles ovanför sjöstranden. Den modernistiskt rena arkitekturen är helt skapad utifrån den mycket speciella platsen, där ljus och transparens mot utemiljön är de viktigaste byggstenarna. Panoramautsikten öppnar de fria vyerna i flera väderstreck och den blonda interiörens sparsmakade formspråk känns tydligt internationell.

Med tidlöst formren arkitektur, rena naturmaterial och magnifikt ljusinflöde tronar denna uppseendeväckande villa om 210 kvm högt över sjön. Huset byggdes 2015. Den upphöjda platsen är sällsynt privat, vilket gett möjlighet till exceptionellt stor transparens via enorma glaspartier och inre glasväggar. De fria panoramautsikten är närvarande i bostadens nästan alla hörn och via skjutbara glaspartier fortsätter sällskapsytorna ut på soliga terrasser och den grönskande tomten om 2 400 kvm. Villans rymd, material och proportioner för tankarna till tidlöst öppna och ljusa gallerimiljöer. Villan har stora sällskapsytor i öppen planlösning med kök, upp till tre sovrum, sobert badrum, stor spa-anläggningsateljé, flera inre hallar, exklusivt kök, infraröd bastu, bubbelbadkar, stort dressingroom, downlight, platsbyggd förvaring, flera soliga terrasser, pergola, garage, stor tvättstuga mm.

Sjöhagen är ett familjevänligt område i populära Sjömarken. Som boende har du gångavstånd till natursköna omgivningar och Sjömarkenskolan åk F–6. Livet härute präglas starkt av närheten till sjön med båt- och vattensport, badstränder och fiske. Samhället ligger väster om Borås och granne med Sandared där du har tillgång till allmän service och högstadieskola. Citygross ligger i närheten. Härifrån kan du arbetspendla. På fina cykelvägar tar du dig snabbt in till Borås. Flera hållplatser trafikeras av linje 5 och 151. Och efter knappa tio minuter kan du parkera bilen i centrala Borås.

Välkommen att anmäla ert intresse!

Interiör

Parkera på den stora uppfarten. Här ligger villans garage och gårdsgruset knastrar på väg fram till entrén. Den formrena fasaden breder ut sig med liggande, grålaserad träplank under det platta taket. En portal av trärena bjälkar omfamnar entrén och fortsätter ut i trädgården som en pergola. Runt dörren sitter grov ekplank och ytterdörren flankeras av glaspartier. Ett lågt etage med stenplattor leder upp.

ENTRÉHALL
Den blonda och öppna interiören överväldigar besökaren direkt. Det djupa siktperspektivet, hela 23 meter, försvinner iväg över signaturgolvet i ek och fortsätter genom takhöga glaspartier där sjön och grönskan skymtar. I hallen ligger lekfull, sexkantig klinker med geometrisk design. Till höger reser sig de enorma glaspartierna med djupa nischer och öppnar vyerna. Till vänster finns en platsbyggd och takhög skjutdörrsgarderob i formren ek.

SÄLLSKAPSYTOR
Det ljusa ekgolvet fortsätter in i villans stora djup. I taket sitter downlights och en vinterkväll möts gästerna av sprakande björkved i den öppna spisen i sällskapsytornas början. Plötsligt reser sig taket mer än fem meter upp och villans massivt ljusa och spektakulära rumsvolym tar över hela intrycket. Känslan av stora ytor och fantastisk rymd för tankarna till en internationell gallerimiljö. Den bortre väggens takhöga och heltäckande glasparti blir nästan ett konstverk i sig. Panoramautsikten över sjö och grönska, i flera väderstreck påminner om platsens höga läge, alldeles över vattnet. Där borta vid glaspartiet öppnar sig en naturlig vardagsrumsdel. Den stora klassiska takfläkten är en av få detaljer i den höga, ljusa och stilrena miljön.

MATSAL
Till höger vikar sällskapsytorna av i ett högt burspråk som skapar total transparens mot trädgård och utsikt. Ytan känns naturlig som matsal med plats för stora middagar och fester. Den höga utsikten över sjön är ständig gäst.

TERRASS & TRÄDGÅRD
Genom burspråkets takhöga glaspartier syns terrassens höga, trärena pergola förlänga arkitektlinjerna ut i trädgården. En sommarkväll står de skjutbara glaspartierna på vid gavel ut mot blomdoft och fågelsång. Terrassens sobra stenplattor löper mellan fasaden och de kortklippta grönytorna. Ljusare plattor markerar den mäktiga pergolans perfekta proportioner. Villans verkliga huvudnummer blir nu uppenbart – den höga platån är helt insynsskyddad, omfamnad av den stora tomtens grönska och med kilometerlånga siktperspektiv över sjön. Spetsar du öronen kan du höra vågorna slå mot stranden. Atmosfären härute, när himlen färgas röd i solnedgången, är oerhört speciell. När mörkret faller glittrar ljusen på den andra stranden.

KÖK
I öppen planlösning med sällskapsytorna ligger köket. Takhöjden är behagligt lägre och den närmast minimalistiska inredningen smälter diskret in i miljön. En fondvägg i kalkstensfärgad granitkeramik skapar extra dynamik. De slätvita fronterna med dolda beslag sträcker ut under smäckra arbetsytor i ljus natursten. Det ger köket en låg profil och tillåter köksön att sticka ut under den fria takhöjden. Köket är exklusivt utrustat med bland annat dubbla hoar, helintegrerade vitvaror och sparsmakade designinslag i svart glas och borstat stål.

ATELJÉ
Från köket leder en inre hall tillbaka mot entrésidan. Den skulpturala trappan upp till entresolplanet skapar rumslighet i den öppna planlösningen. Här ligger en ljus ateljé med plats för kontor eller liten lounge. Väggarnas smala glaspartier skapar karaktär och ytan markeras med stora, ljusa golvplattor i granitkeramik.

SOVRUM 1
Villans genomgående ekgolv tar över i den inre hallen. Här ligger ett stort sovrum till höger. Ekgolvet går igen och rummet får ljus och grönska från två håll. Här finns en takhög, platsbyggd garderob.

TVÄTTAVDELNING
Bakom en dörr i sovrummet väntar villans ljusa tvättavdelning med ljus klinker, takhög förvaring, hyllor och maskiner. Via en dörr kommer du direkt ut i det stora garaget härifrån.

BADRUM
Planets badrum ligger sist i den inre hallen som även har takhöga garderober. Ett högsmalt, frostat glasparti ger karaktär tillsammans med vitt helkakel och golvets ljusa klinker. Designen är mycket sparsmakad med handfatskommod i ljus ek, fristående handfat i vitt och blandare monterad direkt i väggen. Här finns även wc och takdusch bakom glasväggar.

SOVRUM 2
Följ den vackra trappan med steg i massiv ek. Det öppna entresolplanets övre hall ger fina vyer över såväl omgivningarna som sällskapsytorna. Ekgolvet löper tröskellöst in i ett sov- arbets- eller barnrum med stora glaspartier som möts i hörnet och ger ljus från två håll. En av innerväggarna är helt i glas och ger öppen siktlinje genom hela villan bort mot sjöutsikten.

BADRUM
Planets badrum är om 35 kvm och mycket sobert. Atmosfären känns femstjärnig. Ljuset faller ner från takets stora och djupa ljussluss. Väggarna är i marmorerad granitkeramik och atmosfären känns igen från ett internationellt spa. I ytans mitt står en fristående fondvägg med mosaik där glasväggar innesluter en stor duschplats med vattenfallsdusch. Mittemot reser sig den infraröda bastuns hela glasvägg och bakom fondväggen finns vägghängd wc och handfatskommod i ek med dubbla handfat. I hörnet tronar ett stort bubbelbad, inkaklat med mosaik.

MASTER BEDROOM
Bakom en skjutdörr öppnar sig villans master bedroom. En hotellmatta breder ut sig i det stora och ljusa rummet. Villans höga och insynsskyddade läge har gett en smått unik möjlighet att låta hela innerväggen vara i klarglas. Det öppnar vyerna över sjö och grönska. Draperier delar av vid behov. Vid sängens huvudända öppnas sjöutsikten via ett högsmalt glasparti.

DRESSING ROOM
Den vackra mattan fortsätter in i svitens dressing room som slutar i den andra gaveln där ett heltäckande glasparti ger sjöutsikt och ljus. Längs hela den vänstra väggen finns omfattande, takhög inredning i ek.

Ansvarig mäklare

Bilder

 • Fantastiskt djup med massivt ljus
 • Sensommarkväll under pergolan med Viaredssjön som fond
 • Internationell arkitektur på skyddat läge
 • Heltäckande glaspartier i hörnet ut mot sjön
 • Inbjudande entré med en portal av massivt trä
 • Burspråket som blir en naturlig plats för matsal till middag och fest
 • Minimalistisk inredning och natursten skapar dynamik
 • Från köket blickar man ut över sällskapsytorna och stora fönsterpartier
 • Vardagsrumsdelen med magisk utsikt över sjön
 • Enorma rumsvolymer och makalös design
 • Villans master bedroom och dressing room
 • Plats för kläder och sjön är ständigt närvarande
 • Sobert badrum med femstjärnig atmosfär
 • Välkommen in i den infraröda bastun
 • Ljuset faller ner och du får en känsla av ett internationellt spa
 • Sovrummet på entréplan
 • Det djupa siktperspektivet från entréhallen på hela 23 meter
 • Massivt ljusinsläpp i entréhallen
 • Badrummet på entréplan med kommod i ljus ek
 • Tvättavdelningen är generös med mycket garderober
 • I entréhallen ligger lekfull sexkantig klinker
 • Formren fasad och till vänster garaget i huskroppen
 • Terrassen leder runt villan utmed fasaden

Planritning

Planlösning

Entréplan

Planlösning

Övre plan

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Backabo 2:186

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
14 000 000 kr
Rum
5
Boarea
210 kvm*
Tomtarea
2 400 kvm

*Areauppgifter enligt säljaren

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Friliggande 2-plansvilla
Byggår
2015
Fasad
Svartmålad träpanel och partier av cederträ
Grund
Gjuten platta
Stomme
Träreglar samt limmträ
Bjälklag
Träbjälklag
Uppvärmning
Luft-/Vattenvärmepump med golvvärme
Takbeklädnad
Plåt
Ventilation
FTX
Utvändigt plåtarbete
Ja
Fönster
3-glas
Grundmur
L-stöd

Besiktning

Besiktigad
Nej

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Planbestämmelser

Detaljplan

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Borås Backabo GA:4, Gemensamhetsanläggning: Borås Räveskalla GA:3 ändamål: Vägar

Last: Officialservitut Utrymme, 1490K-2004/76.7
Last: Officialservitut Vattenledning, 1490K-2004/76.5
Last: Officialservitut Vatten-Och Avloppsledningar, 1490K-2004/76.4

Förmån: Officialservitut Väg, 1490K-2004/76.1

TV/bredband

Splitvision 1000 mbit/s

Parkering

Uppvärmt garage i huskroppen

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 261 000 kr
Byggnadsvärde
3 026 000 kr
Fastställt
2021
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
33 000 kr
Renhållning
4 000 kr
Vatten/Avlopp
6 000 kr
Summa
43 000 kr
Elförbrukning
15 000 kWh/år

Elkostnad avser både uppvärmning samt hushållsel.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Pantbrev

Det finns 13 st pantbrev uttagna om sammanlagt 5 687 000 kr

Länkar

Om Borås

Mäklaren om Borås

MODERNA OCH VÄXANDE BORÅS
I Borås bor du i en vackert belägen stad som följer Viskans dalgång med ett vakande öga från Rya Åsars beskyddande kullar.Det är modern stad och del av en dynamisk tillväxtregion i en miljö där proportionerna är lagom och takten lite lugnare.

VÄVD AV HISTORIEN, FORMAD AV FRAMTIDEN
Borås är sen sekler tillbaka en starkt präglad textil- och handelsstad. Staden är vävd av historien och formad för framtiden. Borås Konstmuseum, Textilmuseet och Borås Museum erbjuder ett rikt utbud av konstnärliga höjdpunkter av olika slag och former om du vill uppleva historiens vingslag. Staden utvecklar sin framtid på arvet från textil och handel. Den är en del av en tillväxtregion och utmärker sig nationellt inom affärsområden som textil, e-handel och logistik. Här finns också Viared utmed riksväg 40, en företagspark under stark utveckling. En strategisk skandinavisk placering med ungefär samma avstånd till Stockholm, Köpenhamn och Oslo och närhet till Göteborg med Landvetter Airport. Floden Viskan var förr den livsnerv som industrin byggde sin framtid på. Nu ger Viskans flöde inspiration till rekreation och upplevelser.

PULS OCH PAUS
Det är kontrasterna som genomsyrar Borås. Å ena sidan puls, shopping och nöjesliv, å andra sidan mysiga parker, kullerstenar och svalkande bad. Här finns ett variationsrikt kulturutbud och upplevelser om du är aktiv. Djurparken är en av landets största. Borås är rikt på sjöar och vattendrag. Det finns flera badplatser med stor variation och kalla vintrar lockar stadsparksbadet. Sportintresset är stort i Borås kommun med lokala elitlag som IF Elfsborg, Norrby IF och Borås Basket.

Sträckan Göteborg-Borås är det tredje största pendlingsstråket i landet där pendling sker i båda riktningarna. Infrastrukturen inom regionen är en prioriterad fråga med Götalandsbanan i spetsen. Staden är navet i Sjuhärad med väl utbyggd kollektivtrafik inom Borås och till de fyra serviceorterna Dalsjöfors, Fristad, Sandared och Viskafors.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Borås? Kontakta Bjurfors mäklare i Borås! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Pilfinksvägen 2A

Pilfinksvägen 2A

51843 Sjömarken

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Pilfinksvägen 2A

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND