Hoppa till innehåll

Tidlös arkitektur, havsutsikt och rena naturmaterial i tre ljusa plan om drygt 190 kvm

Långedrag - Saltholmen, Göteborg

Saltholmsgatan 45B

Utgångspris:
12 950 000 kr
Antal rum:
6
Boarea:
191 kvm*
Tomtarea:
328 kvm
Byggår:
2023/2024

*Areauppgifter enligt uppmätning av bygglovsritning

Tidlös arkitektur, havsutsikt och rena naturmaterial i tre ljusa plan om drygt 190 kvm

Bjurfors Beyond presenterar nybyggt parhus om 191 kvm i tre plan, med havsutsikt och cirka 60 meter till Hinsholmskilens tjärdoftande bryggor.

Beskrivning

Nere vid Saltholmen rullar Hinsholmskilens stilla vågor in. Båtmasterna gungar sakta i den varma kvällsbrisen längs kajer och bryggor. På andra sidan vattnet klättrar grönskan och luften är tung av tjära och havsdoft. Bara 60 meter upp i de fridfulla skärgårdskvarteren reser sig det nybyggda parhuset sin traditionella träfasad. På baksidan ligger trädgårdens gräsytor och innanför de öppna altandörrarna breder det vackra enstavsgolvet i ek ut sig över de stora sällskapsytorna i öppen planlösning med det exklusiva Marbodalköket.

På ett av landets kanske främsta lägen ligger detta nybyggda parhus. Bostaden är om hela 191 kvm över sex rum och tre etage. Exteriören är stiltrogen med brant tak, småspröjsade fönster och fasad med lockpanel. Entréplanet öppnar upp sina stora ekparkettytor med bitvis öppen planlösning och massivt ljus från två håll. Takhöjden är ansenlig och transparensen till trädgården på baksidan är tydlig. Arkitekturen är tidlöst blond och ren precis som de ofta massiva naturmaterialen. På mellanplanet finns fyra sovrum och det översta etaget överraskar med stort allrum med havsutsikt och öppet upp till nock. Bostaden har upp till fyra sovrum, två sobra badrum med samtida design, stora sällskapsytor i öppen planlösning med matsal och exklusivt Marbodalkök, stort allrum, platsbyggd förvaring, master bedroom med walk-in-closet, flera förrådsytor, stor uppfart, välutrustad tvättstuga mm. Ett förrådsrum på tredje etage kan bli ett extra sov- eller arbetsrum. Bostadens läge får anses tillhöra ett av Långedrags främsta. Den där ljumma sommarkvällen är det svårt att förstå att du faktiskt kan stå på Avenyn efter knappa femton minuter i bilen eller en halvtimma på spårvagnen. Detta måste vara en av Europas mest stadsnära skärgårdsmiljöer. För det mesta kan du dock låta bilen stå. En kort promenad tar dig till GKSS småbåtshamn eller LSS i Långedrags gamla hamn. Här kan du njuta av genuin skärgårdsmiljö. Avsluta kvällen på Långedrags Värdshus eller Seglarkrogen. Ett stenkast bort ligger Saltholmens tennisbana och här finns också en lekplats för de små. Vill du lämna stan för en dag tar du skärgårdsbåten ut till Göteborgs vackra södra skärgård. Det kan bli en dans på Brännö brygga eller natursköna promenader och härliga bad. I direkt närhet ligger förskolor, skolor och väl utbyggda kommunikationer med buss eller spårvagn. Här finns väl ansedda skolor, bland annat gamla och nya Långedragsskolan, Påvelundsskolan samt Skäret och den internationella Engelska skolan.

Interiör

ENTRÉHALL
Den stora entréhallen tar emot med rejäl takhöjd över värmegolvets ljusa granitkeramik. Till vänster finns avhängning och på varsin sida reser sig formrena dörrar med stiliserad design och trycken i vitmetall. Rakt fram skymtar den ljusa och öppna planlösningen.

GÄST-BADRUM
Till vänster ligger ett mycket sobert badrum med golv och väggar i melerad granitkeramik. Ljuset faller in från ett kvadratiskt fönster och här finns wc, formren handfatskommod, belyst spegel samt dusch bakom väggar i svart industriglas. Blandare i svart tar upp den rena designen.

TVÄTTSTUGA
Bakom dörren till höger i hallen ligger den rymliga tvättstugan med golv i granitkeramik samt rejäl skåpsförvaring. Här finns arbetsytor, vask, värmeenheter samt maskiner från klassiska Miele.

SÄLLSKAPSYTOR
Rakt fram i hallen reser sig en öppning ända upp till tak. Bred enstavsparkett i ek tar över efter granitkeramiken och försvinner ut över de stora sällskapsytorna i öppen planlösning med köket. Rummets arkitekturlinjer är tidlöst rena och blonda, dagsljuset faller in från stora, småspröjsade fönster i två väderstreck och atmosfären känns lätt och luftig. Framme vid kortväggen finns plats för långbord och där utanför syns trädgårdens grönska.

KÖK
En stor, fristående köksö – med barhäng och arbetsyta – delar av sällskapsytorna mot köket. Ekparketten följer med in längs den formrena, platsbyggda inredningen med stiliserade speglar. Varumärket Marbodal garanterar den mestadels lådbaserade förvaringens kvalitet och känsla. Vitvarorna är helintegrerade med enstaka inslag av rostfritt och glas. Till höger om köket, bakom en diskret dörr, överraskar bostaden med ett stort och klassiskt skafferi.

MASTER BEDROOM
En trappa från sällskapsytorna leder upp till mellanplanets inre hall som förbinder till planets fyra sovrum. Längst till höger ligger ett stort och ljust master bedroom. Två småspröjsade fönster har utsikt ner över trädgården och det vackra ekgolvet kommer igen även i dessa rum.

WALK-IN-CLOSET
En suite med sovrummet ligger en rejäl walk-in-closet med inslag av snedtak och med samma ekgolv. Självklart ryms även en babysäng härinne.

BADRUM
Ett steg från master bedroom ligger planets mycket sobra badrum. Designlinjens melerade granitkeramik känns igen, precis som duschväggens industriglas samt detaljer och blandare i svart. Här finns även wc, spegelskåp samt handfatskommod i ek. Intrycket är femstjärnigt.

SOVRUM 2
I andra änden av den inre hallen vänder ett ljust sov-, gäst- eller arbetsrum sina två fönster mot Hinsholmskilen. Ekgolvet kommer igen.

SOVRUM 3 OCH 4
På andra sidan av den inre hallen ligger två lite större sovrum i fil. Det ena har inslag av charmigt snedtak och båda har varsin skjutdörrsgarderob.

ALLRUM
Ytterligare en trappa med vita träräcken leder upp till villans översta plan. Nu överraskar bostaden totalt med ett stort och härligt allrum med öppet upp till nock över det blonda ekgolvet. Via två stora takfönster öppnar sig nu den fria skärgårdsutsikten över Hinsholmskilens stilla vågor, cirka 60 meter bort. Båtmasterna radar upp sig längs bryggor och kajer och på andra sidan vattnet reser sig grönskan i den branta klippsluttningen. En sommarkväll är atmosfären oerhört speciell häruppe.

ARBETSRUM
Bakom en av bostadens formrena dörrar finns ett fönsterlöst rum tänkbart som arbetsrum, förråd, klädkammare eller litet sovrum.

TRÄDGÅRD
En sommarmorgon står flingskålarna uppdukade i trädgården. Kökets dubbla altandörrar står på vid gavel ut mot baksidans gräsytor, blomdoft och fågelsång. Ett traditionellt träplank skapar extra atmosfär och en skyddad hörna. Här faller kvällssolen in och ibland drar kvällsbrisen med sig en svag doft av hav – vågorna slår stilla, cirka 60 meter ner.

Ansvarig mäklare

Anmäl dig till visning

Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Jag vill anmäla mig

Bilder

  • Huvudbild bildkollage. Saltholmsgatan 45B - Bjurfors
  • Kontakta mig
  • Fastighetskarta. Saltholmsgatan 45B - Bjurfors
    Fastighetskarta

Planritning

Planlösning

Planskiss - Entréplan

Planlösning

Planskiss - Melllanplan

Planlösning

Planskiss - Övre plan

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Älvsborg 855:822

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Älvsborg GA:174

Tillträde

Efter överenskommelse

Information

Typ
Parhus
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
12 950 000 kr
Rum
6
Antal sovrum
4
Max antal sovrum
5
Boarea
191 kvm*
Tomtarea
328 kvm

*Areauppgifter enligt uppmätning av bygglovsritning

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 ½ plan
Byggår
2023/2024*
Fasad
Träfasad
Grund
Betongplatta med underliggande värmeisolering
Stomme
Träregelstomme
Bjälklag
Träbjälklag
Uppvärmning
Bergvärme, vattenburen värme
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
FTX Mekanisk till- och frånluft
Utvändigt plåtarbete
Lackad plåt
Fönster
Isolerglas med aluminiumprofil

*Nybyggt parhus

Tomt

Lättskött trädgårdstomt

TV/bredband

Förberett för fiber, dock ej installerat.

Parkering

I anslutning till huset finns parkeringsplats för 2 bilar. Finns tomrör i mark för installation av laddbox till elbil.

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Hushållsström
10 000 kr
Värme
12 000 kr
Försäkring
8 500 kr
Renhållning
2 500 kr
Vatten/Avlopp
4 500 kr
Summa
37 500 kr

Huset är nybyggt och har i nuläget inga kända driftskostnader. Observera att driftskostnaderna är uppskattade.

Pantbrev

Det finns 1 st pantbrev uttaget om sammanlagt 6 500 000 kr

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Om Långedrag - Saltholmen

Mäklaren om Långedrag

Långedrag har allt – ett kustnära samhälle med flera segelklubbar, lugna, kuperade villagator, förstklassiga restauranger och cykelavstånd till centrala Göteborg. Inte undra på att Långedrag är ett av de mest omtyckta områdena, faktiskt inte bara i Göteborg utan i hela Sverige.

OMRÅDET
Långedrag beskrivs ofta som paradiset för båtfolk. Här möter du såväl proffs som söndagsseglare, träbåtsnostalgiker som fartälskare – och så förstås de som helst hänger på bryggan eller aldrig satt sin fot i en båt men ändå sällar sig till kategorin. För väl på plats i Långedrag blir du på ett både naturligt och nästan övernaturlig sätt en del av seglarvärlden. Men givetvis är Långedrag mycket mer än så. Inte minst är det ett levande och varierande landskap av villor och radhus av alla storlekar, stilar och epoker. Det är också klippor, stränder och bryggor, fint ackompanjerat av den friska brisen från havet. Spårvagnen som ringlar genom Långedrag ut till Saltholmen är tråden som knyter ihop innerstaden med porten till villaområdena i väster. Det är också här porten mot havet börjar med Nya Varvet och Tångudden, vidare ut till Hinsholmens småbåtshamn eller Saltholmen, där skärgårdsbåtarna tar vid. Att hav- och båtlivet är så genomgående beror på att det är en så självklar del av Långedrags historia. Man hittar även många spår från tiden då det var ett jordbruks- och fiskarsamhälle, samt från örlogsflottan och nationalromantiken från början av förra seklet när Långedrag blev en populär badort. Saltholmens kallbadhus är en av alla gamla fina traditioner som lever kvar, med sin charmigt avslappnade atmosfär.

FRITID
Det ligger nära till hands att anta att boende i Långedrag kommer lättare och oftare ut i friska luften, av naturliga skäl. De typiska långedragsborna uppskattar verkligen värdet av ett havsnära boende. Samtidigt är de inte skrytsamma, snarare stolta över sitt område som de vårdar, precis som sina trädgårdar och båtar. Promenera genom villakvarteren från Hagen till Tångudden och ut till Saltholmen en solig söndag, och du möts av ett fejande, putsande och målande. Den oprentiösa attityden beror kanske på att det inte finns något bevisa – Långedrag har ju ett självklart och välförtjänt gott rykte och behöver aldrig förklara eller förställa sig i något sammanhang.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Saltholmen, Långedrag? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Saltholmsgatan 45B

Saltholmsgatan 45B

42676 Västra Frölunda

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Saltholmsgatan 45B

Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND
}