Hoppa till innehåll

Skärgårdshus vid Långedrags gamla hamn

Långedrag, Göteborg

Strandplatsgatan 10

Slutpris:
22 150 000 kr
Antal rum:
6
Boarea:
232 kvm*
Tomtarea:
637 kvm
Byggår:
2011

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Ansvarig mäklare

Vill du också sälja din bostad?

Bilder

Om Långedrag

Mäklaren om Långedrag

BO I SALTSTÄNKTA LÅNGEDRAG
I underbara Långedrag bor du lugnt i ett kustnära samhälle med flera segelklubbar, kuperade villagator, förstklassigarestauranger och cykelavstånd till centrala Göteborg. Inte undra på att Långedrag är ett av Göteborgs mest omtyckta områden.

BÅTLIV OCH HUSLIV
Långedrag beskrivs ofta som paradiset för båtfolk. Här möter du såväl proffs som söndagsseglare, träbåtsnostalgiker som fartälskare – och så förstås de som helst hänger på bryggan eller aldrig satt sin fot i en båt men ändå sällar sig till kategorin. Det är ett levande och varierande landskap av villor och radhus av alla storlekar, stilar och epoker. Här finns klippor, stränder och bryggor och det salta havets närhet gör sig ständigt påmind.

Det ligger nära till hands att anta att boende i Långedrag kommer lättare och oftare ut i friska luften, av naturliga skäl. De typiska långedragsborna uppskattar verkligen värdet av ett havsnära boende. Samtidigt är de inte skrytsamma, snarare stolta över sitt område som de vårdar, precis som sina trädgårdar och båtar. Promenera genom villakvarteren från Hagen till Tångudden och ut till Saltholmen en solig söndag, och du möts av ett fejande, putsande och målande. Den oprentiösa attityden beror kanske på att det inte finns något att bevisa – Långedrag har ju ett självklart och välförtjänt gott rykte och behöver aldrig förklara eller förställa sig i något sammanhang.

MED HISTORIEN RUNT KNUTEN
Spårvagnen som ringlar genom Långedrag ut till Saltholmen är tråden som knyter ihop innerstaden med porten till villaområdena i väster. Det är också här porten mot havet börjar med Nya Varvet och Tångudden, vidare ut till Hinsholmens småbåtshamn och Saltholmen, där skärgårdsbåtarna tar vid. Att hav- och båtlivet är så genomgående beror på att det är en så självklar del av Långedrags historia. Det finns många spår från tiden då det var ett jordbruks- och fiskarsamhälle och från örlogsflottan och nationalromantiken från början av förra seklet när Långedrag blev en populär badort. Saltholmens kallbadhus är en av alla gamla fina traditioner som lever kvar, med sin charmigt avslappnade atmosfär.

I området finns flera förskolor och grundskolor. Långedrag tillhör stadsdelen Älvsborg som erbjuder skolor med flera olika inriktningar som ex idrott och musik. I Påvelund hittar du också populära Engelskaskolan som erbjuder förskola och grundskola.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Långedrag? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND
}