Hoppa till innehåll
Bjurfors Beyond presenterar en exklusivt renoverad paradvåning om 189 kvm. Linnégatan 27 - Bjurfors

Ljusa paradsalonger med jugendstilens rena elegans i samspråk med samtidens exklusiva design

Linné, Göteborg

Linnégatan 27

Slutpris:
13 500 000 kr
Avgift:
6 653 kr*
Antal rum:
5
Boarea:
189 kvm**
Byggår:
1901
Våningsplan:
4 av 7
Hiss:
Ja

*I månadsavgiften ingår värme, vatten, TV samt bredband.

**Areauppgifter från bostadsrättsföreningen och säljaren

Ansvarig mäklare

Vill du också sälja din bostad?

Bilder

 • Bjurfors Beyond presenterar en exklusivt renoverad paradvåning om 189 kvm. Linnégatan 27 - Bjurfors
  Bjurfors Beyond presenterar en exklusivt renoverad paradvåning om 189 kvm
 • I halvöppen planlösning återfinns det påkostade köket signerat Poliform. Linnégatan 27 - Bjurfors
  I halvöppen planlösning återfinns det påkostade köket signerat Poliform
 • Ovanför en liten förträdgård reser sig detta höga och välkända sekelskiftespalats från 1901. Linnégatan 27 - Bjurfors
  Ovanför en liten förträdgård reser sig detta höga och välkända sekelskiftespalats från 1901
 • Kontakta mig!. Linnégatan 27 - Bjurfors
  Kontakta mig!
 • Rakt fram öppnar sig våningens mellersta och största paradsalong av tre, ut mot Linnégatan. Linnégatan 27 - Bjurfors
  Rakt fram öppnar sig våningens mellersta och största paradsalong av tre, ut mot Linnégatan

Om Linné

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND
}