Hoppa till innehåll

Spektakulär och nyproducerad takvåning med terrass över Linnéstaden.

Linnéstaden, Göteborg

Rosengatan 5B

Slutpris:
14 250 000 kr
Avgift:
9 192 kr*
Antal rum:
5
Boarea:
170 kvm
Våningsplan:
6 av 6
Hiss:
Ja
Takterrass:
Ja

*I avgiften ingår värme, vatten och TV.

Ansvarig mäklare

Vill du också sälja din bostad?

Bilder

  • Välkomna till ett nyskapat mästerverk på Rosengatan. Rosengatan 5B - Bjurfors
    Välkomna till ett nyskapat mästerverk på Rosengatan

Om Linnéstaden

Mäklaren om Linnéstaden

BO I ETT AV GÖTEBORGS POPULÄRASTE OMRÅDEN
Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård. Alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

HEMMAKÄNSLA UTE
Linnéstaden är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linnéstaden till din hemmaplan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linnéstaden är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i färgglada overaller. Längs huvudstråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

SLOTTSKOGEN ÄR DIN TRÄDGÅRD
När du bott ett tag i Linnéstaden upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas nöjeslystna människor i Linnéstaden, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving.

Närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättningspopularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND
}