Hoppa till innehåll
Bjurfors Beyond presenterar en sensationell takvåning om 197 kvm. Eklandagatan 2 - Bjurfors

Uppseendeväckande ljus takvåning om 197 kvm, internationell ton och fri utsikt över Korsvägen

Lorensberg, Göteborg

Eklandagatan 2

Utgångspris:
14 500 000 kr
Avgift:
9 477 kr*
Antal rum:
6
Boarea:
197 kvm**
Våningsplan:
6 av 6
Hiss:
Ja

*I avgiften ingår värme, vatten och TV.

**Areauppgifter enligt säljaren, förvaltaren och uppmätning.

Uppseendeväckande ljus takvåning om 197 kvm, internationell ton och fri utsikt över Korsvägen

Bjurfors Beyond presenterar en sensationell takvåning om 197 kvm med massivt ljus, fri utsikt över Korsvägen samt en tydligt internationell atmosfär.

Beskrivning

Den mäktiga tegelbyggnaden reser sig högt mellan Södra Vägen och den fridfulla Eklandagatan. Högst där uppe vänder sig totalt nio takkupor ut över Korsvägen respektive Södra vägen – panoramautsikten är lika enastående som fri. Bakom alla dessa stora fönsterpartier döljer sig en smått spektakulär takvåning om 197 kvm och sex rum. Ekparketterna flyter ut under branta taklinjer som reser sig skyhögt upp till nock. Den stora våningen har en tydligt internationell och tidlöst modern galleriatmosfär som får massivt ljus via stora takfönster, fönsterkupor och takhöga glaspartier mot takterrassen.

Den stilrena byggnaden stod klar 1930 och ritades av den legendariska arkitekten C.H. Zetterström. Från entréplanet går en hiss som stannar inne i en av våningens entréhallar. Den stora och häpnadsväckande vindsvåningen i tidlöst modern stil skapades 2009 men har nyligen genomgått en renovering med fokus på ytskikten. Den L-formade våningen överraskar med ständigt nya ytor och rum. De djupa fönsterkuporna löper längs hela den vinklade våningens sida mot Korsvägen respektive Södra vägen. Utsiktspanoramat sveper fritt över Lisebergs attraktioner, Universeum, Gothia Towers, Korsvägen och den lummiga grönskan kring Universitetsbiblioteket. Höjden och utblicken är närvarande i nästan varje vrå av den ljusa våningen. I bostadens mitt finns de stora sällskapsytorna i öppen planlösning med matsal och pentrykök. Här är takhöjden skyhög upp till nock och ljuset faller in från alla håll. Mot den stora och långa takterrassen vetter takhöga, skjutbara glaspartier i matsal och master bedroom. I fritt sydvästläge öppnar den långa terrassen famnen mot solen fram tills att den får takåsarna att glöda. Takterrassen är, som resten av våningen, skyddad av sitt höga läge in mot innergårdarna. I en mer privat del i vinkel ligger fyra av de fem sovrummen samt det största av de två badrummen. Den rena arkitekturen kompletteras med lika rena material som ek, glas, vitputs, natursten och badrummens sobra granitkeramik. Läget behöver ingen närmare presentation med sina knappt två minuters promenad till Korsvägen och Södra Vägen. En lika kort vandring uppför Eklandagatan väntar Carlandersparkens grönska. Ni tar er enkelt till Landvetter Flygplats på cirka 20 minuter.

Interiör

ENTRÉHALL
Entréhallens stora och ljusa klinkerplattor, tillsammans med inslag av putsade ytor, slår an tonen för denna mycket spektakulära våning. Formren inredning i svart trä ger plats för ytterkläder och skor. I taket sitter downlights. Ovanför hallen finns ett loft.

GÄSTBADRUM
Några steg in i hallen överväldigas besökaren av de smått dramatiska sällskapsytorna som sträcker ut under det skyhöga taket, öppet upp till nock. Här till höger ligger ett mycket sobert och grafiskt rent badrum med kalkstensfärgad granitkeramik på golvet och vitt kakel. Här finns formren handfatskommod, wc, handdukstork samt duschalkov med glasdörr.

SOVRUM 1
Det första av våningens fem sovrum ligger till vänster. Läget invid badrummet gör det lämpligt som gäst- eller tonårsrum. Golvets trestavsparkett i ek fortsätter in i den djupa takkupan med fönster. Vyerna påminner omedelbart om det mycket höga läget och nedanför öppnar sig nu den fria panoramautsikten över Korsvägen. Ett par hundra meter bort står Gothia Towers, evenemangsstråket försvinner iväg mot Scandinavium och till vänster reser sig grönskan kring Universitetsbiblioteket.

SÄLLSKAPSYTOR
Den blonda trestavsparketten fortsätter nu ut i våningens sällsynt stora sällskapsytor med vidöppen planlösning. Det första intrycket är snudd på spektakulärt. De branta taklinjerna reser sig ända upp till nock och ljuset faller in i kaskader från alla håll. Till vänster finns fyra stora fönsterkupor med utsikt ner över Korsvägen. Takets fyra stora takfönster sätter det vackra golvet i blixtbelysning och in till höger finns närmast heltäckande, skjutbara glaspartier mot den stora takterrassen in mot gården. De stora sällskapsytorna präglas av de närmast överväldigande rumsvolymerna och de rena arkitekturlinjerna ända upp till nock. Våningens ton är tydligt internationell. Det tidlöst ljusa och rena får en dramatisk kontrast i den skulpturala eldstaden i svart smide som skapar atmosfär en kulen höstkväll. Lite längre in öppnar sig en stor och mysig sällskapsdel invid två av kuporna.

KÖKS- OCH MATSALSDEL
I öppen planlösning, längs takterrassens stora glaspartier, finns en naturlig matsalsdel och plats för stort och ljust kök. I dagsläget finns ett formrent, komplett pentry i grafiskt svart längs kortväggen i samma färg. Möjligheten att här skapa ett personligt kök är alltså given. Med de stora glaspartierna på vid gavel binds ytorna samman med takterrassen.

TAKTERRASS
Den stora och långa terrassen, delvis under tak och inramad av klassiskt plåtarbete, är ett av våningens huvudnummer. Utformningen och det höga läget skapar en privat atmosfär. Terrassens trägolv kantas av klassiska räcken i vitmetall och frostat glas. Den fria himlen välver sig över takåsar och innergårdar. Terrassen ligger i sydvästläge och de L-formade ytorna fångar solen större delen av dagen. Invid köket finns en naturlig matplats och i andra änden öppnar sig en solig sittplats utanför master bedrooms glaspartier. Stämningen är speciell när kvällssolen glänser i innerstadens plåt- och koppartak.

ENTRÉHALL 2
I slutet av sällskapsytorna ligger en inre hall som får lite ruff karaktär av väggens grovputsade inslag. Här till höger ligger ytterligare en entréhall med dörr direkt in till hissen som alltså stannar inne i våningen. Här finns även en utgång till trapphuset som vetter mot Södra vägen. Hallen har ljus klinker och skjutdörrsgarderob.

SOVRUM 2
Till vänster i den inre hallen ligger ytterligare ett sovrum med ekparkett, stor fönsterkupa och högt snedtak med synlig takbjälke. Den enastående utsikten mot Korsvägen kommer igen.

BADRUM 2
Den inre hallen viker av i skarp vinkel och avslöjar den stora, L-formade våningens fulla djup. Här ligger det största badrummet som överraskar med femstjärnig atmosfär. Sobert ljusgrå granitkeramik täcker de stora golvytorna och tillåts klättra upp på väggarna i olika höjder där de intrikata taklinjerna tar över upp till nock. En putsad del av murstocken bryter igenom på ena väggen. I den breda takkupan öppnar sig nu utsikten över Södra vägen och bort mot Lisebergs höga attraktioner. Gothia Towers syns till vänster. Här i fönstersmygen står ett formrent dubbelhandfat - insynen är obefintlig tack vare det skyhöga läget. Badrummet har även inkaklat badkar, duschhörna bakom glas, wc, handdukstork samt dimbar downlight i taket. I ena hörnet av det stora rummet finns arbetsyta samt tvättmaskin och torktumlare; dolda bakom formrena och skjutbara fronter i vitt.

Loft
Utanför badrummet leder en vit stege upp till ett långt och rymligt loft under den höga nocken. Den stora och lite hemliga ytan är inramad av av räcken i klarglas.

SOVRUM 3
Den inre hallens trestavsparkett löper vidare längs en vackert putsad innervägg. Det svagt sluttande taket med downlights ger ytterligare karaktär – sovloftet ligger alltså ovanpå denna yta. Här till vänster finns ett barnrum med fönster i kupa mot Södra vägen.

MASTER BEDROOM
I slutet av den inre hallen finns en rad med garderober och nu reser sig plötsligt taklinjerna högt upp till ett stort takfönster som ger ett massivt ljus. Däruppe skymtar andra änden av det långa loftet. In till höger ligger våningens ljusa och romantiska master bedroom med härlig rymd och fri takhöjd. Ett stort, skjutbart glasparti ger fantastiskt ljus och utgång till rummets uteplats på terrassen.

ARBETSRUM
Mittemot master bedroom finns ett klassiskt study med ljus från två håll. Här finns platsbyggd förvaring som följer taklinjerna, downlights, fönsterkupa mot Liseberg och ett stort takfönster. Rummet känns skyddat och privat med plats för allt från studier, hemmakontor, bibliotek, musikrum eller ett rymligt dressing room.

Ansvarig mäklare

Film

Spektakulärt penthouse i Lorensberg

Bilder

 • Bjurfors Beyond presenterar en sensationell takvåning om 197 kvm
 • Välkomna till Eklandagatan 2
 • I fritt sydvästläge öppnar den långa terrassen famnen mot solen fram tills att den får takåsarna att
 • Stor och häpnadsväckande vindsvåningen i tidlöst modern stil
 • Det tidlöst ljusa och rena får en dramatisk kontrast i den skulpturala eldstaden i svart smide
 • Det första intrycket är snudd på spektakulärt
 • De stora sällskapsytorna präglas av de närmast överväldigande rumsvolymerna och de rena arkitekturli
 • Naturlig punktbelysning från fyra magnifika takfönster
 • Från fönstren blickar ni ut över Korsvägen och evenemangsstråket
 • Mängder av landmärken i sikte
 • Hissen går rakt in i en av våningens två entréhallar
 • Master bedroom med utgång till terrassen
 • Här fångas alla soltimmar
 • Hörnrummet kan användas på många vis, idag som arbetsrum
 • Extremt sobert badrum med härlig utsikt
 • Dusch, badkar och tvättstuga

Planritning

Planlösning

Våningen är om 197 kvm och sex rum.

Fakta om bostaden

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
14 500 000 kr
Lägenhetsnummer
701
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Rum
6
Boarea
197 kvm*

*Areauppgifter enligt säljaren, förvaltaren och uppmätning.

Månadsavgift

Avgift/hyra
9 477 kr

I avgiften ingår värme, vatten och TV.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden nyttjas ett källarförråd.

Uteplats/balkong

Stor takterrass, läge söder och väster.

Ekonomi

Andel i föreningen
6,2348%
Andel av årsavgiften är
6,2348%
Pantsatt
Ja
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 230 302 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Mosaiken 2:63
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
30
Antal lokaler
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Mosaiken 2:63 bildades under 2000 och består av 30 lägenheter med bostadsrätt samt fem lokaler med hyresrätt. Föreningens adresser är Södra vägen 63 samt Eklandagatan 2. Bostadsytan är 2 884 kvm och lokalytan 366 kvm. Lägenhetsfördelningen är 11 st 2 rok, 9 st 3 rok, 7 st 4 rok, 1 st 5 rok och 2 st 6 rok.

Föreningen är en äkta brf och föreningen äger sin mark. Byggnaden uppfördes 1930 i nationalromantisk stil.

Exempel på utfört underhåll:
2004 - Bredband installerades
2005 - Grundförstärkning
2005 - El lades om i källare och på vind
2005 - Renovering av källargångar
2006 - Stambyte i kök och badrum
2007 - Nya källarförråd byggdes
2008 - Ny tvättstuga byggdes i källaren
2008 - Ny gästlägenhet inkl. pentry byggdes
2008 - Ny wc, dusch och bastu i källarplan
2008 - Omläggning av yttertak
2008 - Vindslägenheter byggdes
2009 - Nya säkerhetsdörrar samt installation av postboxar
2010 - Ommålning av trapphus samt ny porttelefon på Södra vägen 63
2013 - Fasad- och balkongrenovering
2016 - Renovering av frånluftsventiler på Södra vägen 63
2016 - Uppfräschning av trapphus
2017 - Förstärkta källardörrar
2018 - OVK-besiktning
2019 - Ny energideklaration samt OVK med godkänt resultat
2019 - Rörstamspolning
2019 - Byggnation av 12 balkonger
2020 - Rörspolning i samtliga lägenheter och lokaler
2021 - Renovering gård
2022 - Rensning av ventilationskanaler
2022 - Översyn av värmesystem

För en komplett lista över utfört och planerat underhåll, vänligen läs föreningens informativa årsredovisning eller kontakta styrelsen.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick. Föreningens ekonomi är att betrakta som stabil med en belåningsgrad på 6.464 kr/kvm och en stark kassa. Föreningen har även mycket goda hyresintäkter tack vare de uthyrda lokalerna.

Trapphusstädning sköts av städfirma. I regel arrangeras årligen kräftskiva på innergården samt glöggmingel kring jul. Gemensam höst- och vårstädning anordnas likväl.

För mer information gällande föreningen vänligen kontakta någon i föreningens styrelse samt läs senaste årsredovisningar.

Parkering

För dig som är folkbokförd på adressen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

Föreningen har en av- och pålastningsparkering man kan stå på i ett par timmar utanför porten Eklandagatan 2.

TV/bredband

TV (basutbud) samt bredband via Tele2 ingår i månadsavgiften. Möjlighet finns att köpa till fiber/bredband från Tele2.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en innergård med utemöbler.

Gemensamma trapphusbalkonger mot innergården erbjuds likväl.

Gemensamma utrymmen

Den gemensamma tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt mangel.

Föreningen har också en gästlägenhet med pentry vilken kan nyttjas utan kostnad. I anslutning finns även bastu/relaxrum.

Cykelförråd finns.

Om Lorensberg

Mäklaren om Lorensberg

LORENSBERG ÄR EN STADSDEL MED NÄRHET TILL ALLT
Genom hjärtat av Göteborg där pulsen slår som hårdast, löper Avenyn med sina butiker, restauranger, kaféer och de klassiska nattklubbarna. Men Lorensberg är så mycket mer än bara Avenyn. Kvarteren har gamla anor och ett högt kulturhistoriskt värde och här har du nära till allt. Mer centralt än så här kan man helt enkelt inte bo.

KLUBBKIDS OCH KULTURTANTER
Hela Lorensberg andas historia. Det var här stadens societet skulle bo när den förnäma stadsdelen planerades på 1860-talet. Sedan dess har de stora, pampiga stenhusen i Jugend-, nationalromantik och tjugotalsklassicism fått sällskap av funkishus från 1930-tal och tillsammans med nyare hus från 70- och 80-talen skapar de den storstadskänslan som är så typisk för Lorensberg.

Carl Milles Poseidon har blivit en symbol för Göteborg där han ståtligt tittar ut över Avenyn, omringad av Konstmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. Platsen byggdes till Jubileumsutställningen 1923 och är i nyklassicistisk stil. Här i finkulturens centrum är det inte långt till andra nöjen och Avenyns trendiga klubbar. På parallellgatan Södra vägen hittar du ett pärlband av restauranger för alla smaker och många fina mindre butiker och mysiga kaféer. Det centrala läget till trots uppstår ett skönt lugn så snart man viker av från huvudgatorna.

NÄRA TILL ALLT
Mitt i Göteborg är det aldrig långt att ta sig någonstans. I stadsdelen finns ett stort utbud av förskolor, grundskolor och gymnasium. Flera buss- och spårvagnslinjer löper genom stadsdelen och Korsvägen, Valand och Hedens busscentral är tre av stans viktigaste knutpunkter.

Snett bakom Götaplatsen planeras det för det nya området Cirkus Lorensberg, med bostäder och lokaler. Social och ekologisk hållbarhet kommer att prägla området och ska bidra till att hela Lorensberg blir en influens som inbjuder till ett gott vardagsliv och möten i innerstadsmiljö.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Lorensberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Eklandagatan 2

Eklandagatan 2

412 55 Göteborg

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Eklandagatan 2

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND