20-talsetage

Lorensberg, Göteborg

Viktor Rydbergsgatan 20

Exklusiv
Antal rum
3
Boarea
135 kvm
Balkong
Ja
Typ
Ägarlägenhet
Hiss
Ja
Terrass/uteplats
Ja

20-talsetage

Ägarlägenhet i etage med egna, grönskande trädgårdsterrasser – 100 m från Götaplatsen

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Stals

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Bjurfors Exklusiv presenterar en ägarlägenhet med egen parkeringsplats i mäktiga Villa Beyer. Viktor Rydbergsgatan 20 - Bjurfors
Bjurfors Exklusiv presenterar en ägarlägenhet med egen parkeringsplats i mäktiga Villa Beyer
Ägandeformen liknar ägande av radhus och medför bland annat att köparen kan vara en juridisk person. Viktor Rydbergsgatan 20 - Bjurfors
Ägandeformen liknar ägande av radhus och medför bland annat att köparen kan vara en juridisk person
År 2012 totalrenoverades den enorma villan och 3D-bildades i sex ägarlägenheter. Viktor Rydbergsgatan 20 - Bjurfors
År 2012 totalrenoverades den enorma villan och 3D-bildades i sex ägarlägenheter
Den minutiösa och påkostade renoveringen väckte direkt uppmärksamhet.... Viktor Rydbergsgatan 20 - Bjurfors
Den minutiösa och påkostade renoveringen väckte direkt uppmärksamhet...
Just denna våning är disponerad över två öppna och ljusa etage om 135 kvm. Viktor Rydbergsgatan 20 - Bjurfors
Just denna våning är disponerad över två öppna och ljusa etage om 135 kvm
Dagtid faller ljuset i kaskader och kvällstid skapar stearinljusen liv i de djupa fönsternischerna. Viktor Rydbergsgatan 20 - Bjurfors
Dagtid faller ljuset i kaskader och kvällstid skapar stearinljusen liv i de djupa fönsternischerna

Planskiss

Planlösning
Nedre plan
Planlösning
Övre plan

Beskrivning

Beskrivning

Lorensbergs prunkande villastad tronar högt och nästan lite hemligt – i storstadsstormens lugna öga. Att du befinner dig knappt 100 meter från Götaplatsen känns overkligt. Häruppe på branten kantas gatorna av mäktiga lövträd och stora villor i nationalromantisk eller 20-talsklassicistisk stil. Kvarteret var redan för 100 år sedan stadens i särklass mest exklusiva. Den mäktiga Villa Beyer byggdes 1921 som bostad åt en av Volvos styrelseledamöter. På uppfarten parkerade han en av märkets tolv första automobiler. Arkitekt var Arvid Bjerke som bland annat skapade Göteborgs konstmuseum. År 2012 totalrenoverades den enorma villan och 3D-bildades i sex ägarlägenheter. Den fördelaktiga ägandeformen liknar ägande av radhus och medför bland annat att köparen kan vara en juridisk person.

Den minutiösa och påkostade renoveringen väckte uppmärksamhet. Troheten till originalmiljöns hantverk och detaljer, de sobert exklusiva materialen samt den harmoniska atmosfären måste sägas vara svårslagen. Just denna våning är disponerad över två öppna och ljusa etage om 135 kvm. Känslan av en tvåplansvilla förstärks av den privata entrén och en egen parkeringsplats. Inte minst etagevåningens utemiljö fascinerar med två uteplatser i olika etage samt hisnande utsikt över staden från fönster, trädgårdsterrasser och balkong. Trädgården är inspirerad av engelskt 20-tal med rosenpergola, natursten, grönytor, häckar mm.

Övre etagets fria sällskapsytor med en eldningsbar öppen spis, i öppen planlösning med köket, tycks fortsätta ut i den privata trädgårdsdelen via dubbla glasdörrar. I sommarnattens dunkel doftar det av rosor och nyklippt gräs. Ljusen brinner utan att fladdra. En vacker trappa i hallen vrider sig ner till nedre planet som rymmer två stora sovrum, det ena hemligt placerat ett halvetage upp. Inredningen i badrum och Kvänum-kök har tidlöst modern design med en subtil blinkning till 20-talets ideal. Bland materialen finns massiv ekparkett och kalkstensgolv. Men trots alla vackra detaljer från dåtid och nutid är det ändå våningens oerhört speciella atmosfär som stannar kvar. Utsikten, grönskan och den fridfulla känslan – bara 100 meter från Götaplatsen.

Interiör

Parkera på den egna parkeringsplatsen. Våningens privata entré från gården – det finns ytterligare två ingångar – möter upp med kalkstensgolv och tidstrogen atmosfär. Det är högt i tak och förvaringen är platsbyggd.

Bakom en spegeldörr fortsätter kalkstensgolvet i våningens badrum som går i en ljus och sober ton med vitt kakel. Här finns wc, handfat, förvaring, handdukstork och duschalkov bakom glasväggar. Våningens tvättavdelning går i rostfritt från Miele.

Till höger, i slutet av hallen, leder en vacker trätrappa upp till övre våningen. Till vänster börjar en inre hall där ett sov- eller vardagsrum öppnar sig ut mot grönskan och den egna uteplatsen. Här slår 20-talets rena formspråk igenom med takhöjd och sparsmakad design i snickerier och takrosett. Två höga glaspartier kan stå öppna ut mot uteplatsen och rummet har förvaring i platsbyggd inredning.

I slutet av den inre hallen, ett halvetage upp, döljer sig ett harmoniskt sovrum med samma lätta elegans och sparsmakade utsmyckning. Ett högt glasparti leder ut på uteplatsen. Vinkeln invid husets höga berggrund skapar atmosfär ihop med grönskan. Trädgårdens koltrastpar riskerar väcka dig om dörren står på glänt under natten.

Tillbaka i entréhallen följer du trappan som vrider sig upp till det övre planet. Ljuset faller in från trappans lilla fönster i tidstypisk stil. Om nedre planet andades 20-talets lätta nyklassicism överraskar nu våningen med en nationalromantisk ton. En massiv ekparkett i holländsk läggning sträcker ut över stora sällskapsytor kantade av originaldetaljer.

Här finns glasdörrar ut till ytterligare en uteplats samt fyra stora, spröjsade fönsterpartier. Dagtid faller ljuset i kaskader från två håll och kvällstid skapar stearinljusen liv i de mycket djupa fönsternischerna. Till höger finns en entré för gästerna som i vinterkvällen möts av doften från brasan i den stilrena eldstaden. Sommartid slussas de ut på den stenlagda uteplatsen där grillen glöder i kvällssolen.

Våningens kök ligger i andra änden, i öppen planlösning med de stora sällskapsytorna. Inredningen från Kvänum går i en sobert tidstrogen stil med inslag av pärlspont, mörkt glas och en mattsvart spiskåpa. Arbetsytorna är i marmor och utrustningen kommer från Gaggenau. Nedanför köksfönstret öppnar sig utsikten över takåsarna ner mot staden. Vid horisonten blånar höjderna.

Intill den öppna spisen finns en gäst-wc i tidstrogen stil.

Intill entrén leder ytterligare ett av våningens små halvetager upp till en liten trivsam trappavsats med vitmålat plankgolv. Ljuset faller vackert från ett stort glasparti med dubbla dörrar. Här öppnar sig våningens balkong inramad med smidesräcken och med utsikt ner över sluttningens grönska och ut över stadens takåsar.

Sammantaget är detta troligen en av innerstadens mest exklusiva etagevåningar. Helt ensam i sitt slag; med privat känsla, egen parkeringsplats, flera utemiljöer och en egen grönskande trädgårdsdel. Läget – knappt 100 meter från Götaplatsen – behöver kanske inte närmare fördjupning.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Lorensberg 11:10 (3D-fastighet, hel registerfastighet)

TV/bredband

TV via Com Hem. Eget avtal tecknas. Basutbudet ingår.

Bredband via Com Hem. Eget avtal tecknas.

Övrigt

Ursprungsfastighet: Göteborg Lorensberg 11:16.

För mer information gällande ägarlägenheter se: https://www.lantmateriet.se/sv/Fastigheter/Andra-fastighet/Tredimensionell-fastighetsindelning/Agarlagenheter/.

För mer information gällande tredimensionell fastighetsindelning se: https://www.lantmateriet.se/sv/Fastigheter/Andra-fastighet/Tredimensionell-fastighetsindelning/.

För mer information gällande kommande byggnation på Ekmansgatan 5 se: https://tb.se/fastighet/ekmansgatan-5/.

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
10 000 kr
Försäkring
617 kr
Summa
10 617 kr

Samfällighetsavgift: 54 492 kr/år. I avgiften ingår fjärrvärme, vatten, sophämtning, försäkring fastighet, gemensam el, sotning, trappstädning etc.

Nuvarande abonnemangskostnad för larm: 417 kr/månad.

Samfällighet/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Lorensberg GA:12, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Lorensberg GA:13, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Lorensberg GA:14, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Lorensberg GA:15, Samfällighet: Göteborg Lorensberg S:3

Uteplats/balkong

Två uteplatser; den största (cirka 24 kvm) mot sydost och den andra (cirka 7 kvm) mot nordost.
Balkong mot nordväst.

Planbestämmelser

Ändring Av Dp (2012-04-03) Detaljplan (2006-10-02)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Förmån: Officialservitut Förråd, 1480K-2012F84.1
Förmån: Officialservitut Ledningar Och Ventilation, 1480K-2012F84.11

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 267 000 kr
Byggnadsvärde
3 090 000 kr
Kod
520, Ägarlägenhetsenhet, bostad

Information

Typ
Ägarlägenhet
Våningsplan
0*
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
135 kvm**
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Våningsplan 1+2 av 4.

** Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Bilplats/övriga byggnader

En parkeringsplats tillhör. Förberett för laddstation för elbil.

Förråd beläget på våningsplan 1.

Byggnadssätt

Byggår
1921
Uppvärmning
Fjärrvärme

Förråd beläget på våningsplan 1.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2009-12-21

Området

Mäklaren om Lorensberg

Genom hjärtat av Göteborg där pulsen slår som hårdast, löper stans pulsåder Avenyn med butiker, restauranger, kaféer och de klassiska nattklubbarna. Men Lorensberg är mycket mer än bara Avenyn. Kvarteren har gamla anor och ett högt kultur-historiskt värde och det är nära till allt. Mer centralt än så här kan man helt enkelt inte bo.

HISTORISK MARK OCH FRAMTIDSVISIONER
I Lorensberg andas husen historia. Det var här stans societet skulle bo när den förnäma stadsdelen planerades på 1860-talet. Sedan dess har de stora, pampiga stenhusen i Jugend-, nationalromantik och tjugotalsklassicism fått sällskap av funkishus från 1930-tal och tillsammans med nyare hus från 70- och 80-talen skapar de den där klassiska storstadskänslan som är så typisk för Lorensberg.
Genom stadsdelen löper Göteborgs paradgata Avenyn – lika självklart som den alltid gjort, även om den fört en undanskymd tillvaro under många år. Nu är den 850 meter långa paradgatan på frammarsch igen. Stora förändringar är på gång och de stora märkenas flaggsskeppsbutiker slås upp jämte några av stans mest välrenommerade nattklubbar och restauranger. Snart nog är Avenyn ett av Göteborgs säkraste kort igen. Ett måste för besökare utifrån och den plats stadens invånare helst visar upp.

KLUBBKIDS OCH KULTURTANTER
Längst upp vid Götaplatsen skiner Carl Milles Poseidon ståtligt ner över Avenyn, omringad av Konstmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. Det är ingen riktig sommar utan att man hunnit avnjuta en kväll i solnedgången på Götaplatsens tak, samtidigt som man blickar ut över Avenyn. Platsen byggdes till Jubileumsutställningen 1923 och är i nyklassicistisk stil. Här i finkulturens centrum är det inte långt till andra nöjen och på klubbarna längs Avenyn festas det till långt fram på småtimmarna. På parallellgatan Södra vägen hittar du ett pärlband av restauranger för alla smaker och många små fina inredningsbutiker och mysiga kaféer.

STILLA GATOR OCH CIRKUS
Det centrala läget till trots uppstår ett märkligt lugn så snart man viker av från huvudgatorna. Men lugnet bedrar. Mitt i Göteborg är det aldrig långt att ta sig någonstans. Flera buss- och spårvagnslinjer löper genom stadsdelen och Korsvägen, Valand och Hedens busscentral är tre av stans viktigaste knutpunkter.
Snett bakom Götaplatsen planeras det för det nya området Cirkus Lorensberg, med bostäder och lokaler. Social och ekologisk hållbarhet kommer att prägla området och ska bidra till att hela Lorensberg blir en influens som inbjuder till ett gott vardagsliv och möten i innerstadsmiljö.

Köpa eller sälja bostad i Lorensberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lorensbergs 3 bästa

3
 • Götaplatsens restauranger Toso, Mr P och Bar Himmel
 • Fratelli Gridelli - italiensk pärla
 • Laura Ashley - klassiska och moderna inredningsdetaljer

Karta

Viktor Rydbergsgatan 20

Viktor Rydbergsgatan 20,
412 56 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Stals

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 37