Hoppa till innehåll
Välkomna till Terrassgatan 9. Terrassgatan 9 - Bjurfors

Ljusa 20-talssalonger, välbevarad elegans och en smått sensationell utsikt över stad och grönska

Nedre Johanneberg, Göteborg

Terrassgatan 9

Pris:
8 950 000 kr
Nuvarande bud:
8.000.000 kr
Avgift:
5 036 kr*
Antal rum:
4
Boarea:
117 kvm
Byggår:
1929
Våningsplan:
4 av 5
Hiss:
Ja

*I avgiften ingår värme, vatten, TV och bredband.

Ljusa 20-talssalonger, välbevarad elegans och en smått sensationell utsikt över stad och grönska

Bjurfors Beyond presenterar en tidlöst ljus och elegant 20-talsvåning på mycket högt läge. De två salongernas utsikt över staden är spektakulär.

Beskrivning

Den ljusa våningens skyhöga utsikt är svårslagen. I de två salongerna står du bokstavligen med staden för dina fötter. Bortom sluttningens grönska sticker landmärkena upp och de skogsklädda höjderna blånar vid horisonten. Dagtid faller ljuset genom småspröjsade fönsterpartier med djupa nischer och fönsterbrädor i kalksten. Våningen har en provkarta på detaljer från tiden; bland annat fiskbensparketter, detaljskurna listverk, takhöjd på cirka tre meter, sparsmakade stuckaturer, öppen spis, brett 20-talsvalv, takrosetter och rader av höga spegeldörrar med inslag av klarglas.

Den mäktiga och mycket högt belägna fastigheten från 1929 är välkänd i Göteborg. Stilen är stram nationalromantik och adressen tillhörde redan då en av innerstadens mer förnäma. Den nationalromantiska arkitekturen var av hög kvalitet och präglad av en individualistisk formgivning. Material som trä, tegel, smide och sten kombinerades med hjälp av traditionellt hantverkskunnande på mycket hög nivå. Fastigheten på Terrassgatan är ett bra exempel på detta, såväl exteriört som i en mängd stiltrogna detaljer i trapphallen och i våningens interiör. Bostaden är om 117 kvm och fyra rum. Två stora salonger ligger i fil ut mot den spektakulära utsikten. Här finns tidsperiodens alla detaljer bevarade och i den största salongens förhall finns en fungerande öppen spis med smäcker design. En serveringsgång med diagonal sträckning skapar dynamik. Här radar spegeldörrarna upp sig tillsammans med original- och serveringsskåp i denna mer privata sovavdelning. Lite avskilt in mot gården finns här två sovrum, badrum köket med stilsäker inredning och balkong. De nästan lite hemliga och starkt kuperade kvarteren är kända för sin grönska och mycket fridfulla atmosfär. Trots detta väntar folklivet på Götaplatsen och Avenyn bara några minuters promenad bort.

Interiör

Den stiltrogna tegelfasaden med småspröjsade fönster reser sig fem våningar upp över den höga granitrunden. Ekporten med speglar i klarglas är omfamnad av en stram stenportal. Bakom ytterligare ett par spegeldörrar breder trapphallens kalkstensgolv ut sig längs stilenliga väggmålningar. Det ekar av 20-tal och en kalkstenstrappa med smidesräcken försvinner sig upp i den höga byggnaden. Ta hissen till fjärde våningen av fem.

ENTRÉHALL
En tidstrogen spegeldörr leder in till den ljusa våningen. Den ljusa och eleganta atmosfären presenterar sig direkt. Över ekparketten i fiskbensläggning reser sig taket mycket högt. Detaljer som tidsperiodens detaljskurna listverk, de vackra spegeldörrarna med stiltrogna trycken i original kompletterar intrycket. Entréhallen har bra plats för ytterkläder och in till vänster skymtar köket.

GÄST-WC
Till höger i entréhallen, bakom en av spegeldörrarna, ligger ett gäst-wc med handfat och wc-stol.

FÖRRUM
En decemberkväll möts gästerna av björkvedsknaster och glöggdoft. Våningens smäckra öppna spis i, vit stuckatur och med spiselhäll i kalksten, är placerad i ett förrum till den stora salongen. Ett sådant rum med eldstad var snudd på obligatorisk för nationalromantiken, med de stora godsens entréhallar som förebild. Fiskbensparketten med fris kommer igen och i taket sitter sparsmakad stuckatur samt tidsperiodens stiliserade takrosett.

SALONG
Ett brett och tidstypisk rundat 20-talsvalv skapar rumslighet åt förhallen. Under valvet sveper parkettytorna vidare, ut i den största av två salonger mot den höga utsikten. Känslan av rymd, ljus och yta är omedelbar och det höga läget blir uppenbart. Det är också högt upp till takets stuckaturer och den formrena takrosetten. I den bortre kortväggen finns två småspröjsade glaspartier med detaljskurna fönsterbågar och originalbeslag i mässing. Till höger, i en djup nisch med fönsterbräda i kalksten, sitter ett fönsterparti och till vänster kan de franska balkongdörrarna stå på vid gavel ut mot sommarkvällens ljud och dofter. Den skyhöga utsikten är snudd på svindlande ner över den grönskande förgrunden och ut över gamla och nya landmärken. Vid horisonten syns de skogsklädda höjderna och när mörkret faller glittrar ljusen långt där nere. Salongen används idag som stor matsal där några levande ljus räcker för att skapa en närmast historisk atmosfär.

SÄLLSKAPSYTOR
I fil ligger våningens ljusa och tidlöst eleganta sällskapsytor. Fiskbensparketten följer med in under det höga dörrvalvet och ut över fria ytor. Rummen avdelas med skjutbara spegeldörrar med glasinfattning. Även detta rum har djupa fönsternischer mot utsikten. Under de djupa fönsterbrädorna i kalksten sitter formrena elementskydd i vitt. Härinne återkommer stuckaturerna, takrosetten och de detaljskurna listverken. Rummet är också tänkbart som ett stort master bedroom med andlös utsikt.

SERVERINGSGÅNG
En dörr leder ut i en serveringsgång med bitvis diagonal sträckning, typisk för nationalromantikens ofta asymmetriska planlösningar. De vackra spegeldörrarna radar upp sig och förbinder till våningens mer privata delar. I den inre hallen finns flera garderober med takhöga överskåp och rymlig förvaring.

BADRUM
Bakom den första dörren ligger avdelningens stora badrum. Lyxigt vinylgolv med parkettutseende, vitt kakel, inkaklat badkar, wc och handfat. Inslagen av vitmålad bröstpanel fångar upp originalstilen.

SOVRUM
Den inre hallen gör en diagonal sväng till höger och överraskar med ett stort och ljust sovrum. Här finns platsbyggda bokhyllor och förvaring, samt en sängalkov med pärlspontpanel. Det massiva plankgolvet är framtaget och målat i en sobert grå nyans. Den djupa fönsternischen kommer igen och vetter ner över den fridfulla och vackert terrasserade innergården.

WALK-IN-CLOSET
En suite med sovrummet, bakom en skjutbar spegeldörr, finns en rymlig walk-in-closet.

SOVRUM
I fil ligger ett mindre sov-, gäst- eller arbetsrum med fönsterparti mot innergården.

KÖK
I slutet av den inre hallen, bakom spegeldörrar med klarglas och spröjs, finns köket. Inredningen går i vitt och fångar upp originaltonen med speglade fronter i vitt samt tidstypiska beslag i vitmetall. Tonen är lätt rustik och ett kul inslag är vitrinskåpet med metallnät istället för glas. Arbetsytan är i ek och stänkskyddet över gasspisen och diskbänken har avfasat vitt kakel. Vid ett fönsterparti med utsikt ner över gården finns plats för köksbord.

BALKONG
Från köket kommer du ut på en delad balkong med terrakottafärgad klinker och smidesräcken. Den terrasserade innergårdens grönytor, planteringar, träd och vindlande stentrappor breder ut sig där nere. En stilla sommarkväll är atmosfären mycket speciell härute, med blomdoft och koltrastsång.

Ansvarig mäklare

Budgivningshistorik Den här budgivningen använder identifierad budgivning via BankID, här kan du läsa mer om vad det innebär
Bud Budgivare Datum Tid
8.000.000 kr Budgivare 1 2024-02-16 10:05

Kontakta mäklaren för mer information gällande budgivningen.

Kontakta mäklare

Läs mer om budgivning

Anmäl dig till visning

Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Jag vill anmäla mig

Bilder

 • Välkomna till Terrassgatan 9. Terrassgatan 9 - Bjurfors
  Välkomna till Terrassgatan 9
 • Bjurfors Beyond presenterar en klassisk fyrarummare på husets fjärde våningsplan med vidsträckt utsi. Terrassgatan 9 - Bjurfors
  Bjurfors Beyond presenterar en klassisk fyrarummare på husets fjärde våningsplan med vidsträckt utsi
 • Två stora rum i fil mot Terrassgatan. Terrassgatan 9 - Bjurfors
  Två stora rum i fil mot Terrassgatan
 • Ett av rummen används idag som salong men har tidigare nyttjats som Master bedroom. Terrassgatan 9 - Bjurfors
  Ett av rummen används idag som salong men har tidigare nyttjats som Master bedroom
 • Bjud upp till middag med vidunderlig utsikt, utmärkt för nyårsraketerna. Terrassgatan 9 - Bjurfors
  Bjud upp till middag med vidunderlig utsikt, utmärkt för nyårsraketerna
 • Den fungerande öppna spisen värmer upp de kyliga höst- och vinterkvällarna. Terrassgatan 9 - Bjurfors
  Den fungerande öppna spisen värmer upp de kyliga höst- och vinterkvällarna
 • Från matsalen nås en klassisk fransk balkong via pardörrar. Terrassgatan 9 - Bjurfors
  Från matsalen nås en klassisk fransk balkong via pardörrar
 • Vykortsvy över staden. Terrassgatan 9 - Bjurfors
  Vykortsvy över staden
 • En kombination av nya och gamla landmärken. Terrassgatan 9 - Bjurfors
  En kombination av nya och gamla landmärken
 • Vackra fönsterbänkar och beslag i originaltappning. Terrassgatan 9 - Bjurfors
  Vackra fönsterbänkar och beslag i originaltappning
 • Smakfulla glasinfattade skjutdörrar delar av sällskapsrummen på ett föredömligt vis. Terrassgatan 9 - Bjurfors
  Smakfulla glasinfattade skjutdörrar delar av sällskapsrummen på ett föredömligt vis
 • Bostaden kryllar av dekorativa originaldetaljer från 1929. Terrassgatan 9 - Bjurfors
  Bostaden kryllar av dekorativa originaldetaljer från 1929
 • Köket och de två sovrummen ligger med lugnt gårdsläge. Terrassgatan 9 - Bjurfors
  Köket och de två sovrummen ligger med lugnt gårdsläge
 • Mycket charmigt arbetskök med vackra skåp och detaljer. Terrassgatan 9 - Bjurfors
  Mycket charmigt arbetskök med vackra skåp och detaljer
 • Skafferiskåp med hönsnät är en särskilt charmig detalj i köket. Terrassgatan 9 - Bjurfors
  Skafferiskåp med hönsnät är en särskilt charmig detalj i köket
 • Från köket nås en balkong i söderläge med rofylld vy över den kuperade och prunkande innergården. Terrassgatan 9 - Bjurfors
  Från köket nås en balkong i söderläge med rofylld vy över den kuperade och prunkande innergården
 • Välkomnande och tidstypisk entré. Terrassgatan 9 - Bjurfors
  Välkomnande och tidstypisk entré
 • Underbara Terrassgatan. Terrassgatan 9 - Bjurfors
  Underbara Terrassgatan
 • Alternativ planlösning med öppna sällskapsytor (OBS: För större ändringar av planlösning behövs godk. Terrassgatan 9 - Bjurfors
  Alternativ planlösning med öppna sällskapsytor (OBS: För större ändringar av planlösning behövs godk

Planritning

Planlösning

Våningen är om 117 kvm och fyra rum.

Fakta om bostaden

Uteplats/balkong

Delad balkong med grannen.
Fransk balkong mot Terrassgatan.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden nyttjas ett vindsförråd (ca 6 kvm) och ett källarförråd (ca 1,5 kvm).

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Tele2.

Bredband via Tele2 ingår i avgiften.

Parkering

Boendeparkering finns i området. För mer information om områdets sträckning och priser, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 036 kr

I avgiften ingår värme, vatten, TV och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
8,22%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
131 359 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
450 kr
Försäkring
267 kr
Övrigt
375 kr
Summa
1 092 kr

Övrigt avser kostnad för stadsgas.

Byggnadssätt

Byggår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Näktergalen 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 183 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Näktergalen 1 förvärvade år 1982 fastigheten Johanneberg 1:1. Fastigheten bebyggdes 1929 och föreningen består av 12 st bostadsrätter samt 8 st garage.

Genomförda renoveringar/underhåll:
1988: Stambyte
2000: Fogar fasad
2000: Väggar trapphus
2000: Kökstrappa väggar
2003: Förbättringsmålning utsidor av fönster
2003: Genomfördes omfogning av söderfasad
2005: Spolning Köksstammar
2008: Målning entréplan
2009: Underhåll Entrédörr mot terrassgatan
2009: Byttes styrskor ut i hissarna
2009: Genomgång av e-spanjoletter på fönster
2009: Spolning köksstammar (föreningen har för avsikt att genomföra detta vart femte år) Kommande renoveringar:
2011: Omläggning tak
2011: Väggar entré
2011-2013: Fönsterrenovering i form av utvänding målning samt byte av plåt på fasad
2017: Balkonger
2017: Underhåll skorstenar
2018: Entrédörr Terrassgatan
2019: Renovering lägenhetsdörrar
2019: Renovering hissdörrar
2019: Uppgradering elstigare i lägenheterna
2019: Reparation av dagvattenbrunnssystem
2019: Fastighetens stora hiss har uppgraderats med nytt nödtelefonsystem
2019: Underhåll tak

Inga kommande renoveringar är planerade, föreningen följer en underhållsplan.

Föreningen har en mycket god ekonomi med endast ca 2 mkr i lån inför 2020 vilket medför att inga avgiftshöjningar planeras gällande lägenheterna.
Trapphus och gård sköts av städtjänst och trädgårdsskötsel.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
8 950 000 kr
Lägenhetsnummer
8
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
117 kvm*

*Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Bostadsbeskrivning

Digital beskrivning

Om Nedre Johanneberg

Att bo i Johanneberg

BO I GÖTEBORGS HJÄRTA
När du bor i Nedre Johanneberg får du det bästa av två världar. Du bor mitt i Göteborgs hjärta vilket bäddar för spontant aktivt stadsliv och samtidigt har du närheten många grönområden.

BEKVÄMT BOENDE
Nedre Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till Göteborgs mest centrala delar - Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn. Promenerar du nerför Avenyn möts du av innerstadens främsta shoppingdistrikt.

Det stora flertalet av områdets byggnader är från 1920-talet, med många fantastiska exempel på nordisk klassicism. De tidstypiska storgårdskvarteren med symmetriska tegelfasader och planterade innergårdar har satt sin karaktäristiska prägel på hela området.

GRÖNA YTOR OCH TRAFIKNAV
I Nedre Johanneberg blir du härligt bortskämd med flera gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller en paus i solen och i Vasaparken kan du ta en skön promenad. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. Du som rör dig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på någon av de många träningsanläggningarna som finns i området.

På tal om gångavstånd, är det aldrig långt till någonting när du bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Nedre Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter.

BO MED NÄRHET TILL SKOLOR
Johanneberg tillhör stadsdelen Centrum där förskolorna och skolorna är indelade i två geografiska spår, Guldhedsspåret och Burås-/Johannebergsspåret. Varje spår har verksamhet för barn från 1 till 16 år och barnen behöver alltså inte byta spår under sin förskole- och skoltid. I centrala Göteborg finns också flera alternativa skolor som till exempel Franska förskolan och International School of the Gothenburg Region (ISGR). Göteborgs universitet har flera institutioner i området, bland annat ligger Humanisten i anslutning till Näckrosdammen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Nedre Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Terrassgatan 9

Terrassgatan 9

411 33 Göteborg

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Terrassgatan 9

Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND
}