Hoppa till innehåll
Fastigheten med dess byggnader. Hjälmavägen 25 - Bjurfors

Hästgård om ca 6 ha med mangårdsbyggnad, ridhus, stallar, paddock och 10 min promenad från havet.

Torslanda - Björlanda, Göteborg

Hjälmavägen 25

Pris:
14 000 000 kr
Antal rum:
5
Areal:
6 ha

Hästgård om ca 6 ha med mangårdsbyggnad, ridhus, stallar, paddock och 10 min promenad från havet.

Bjurfors Beyond presenterar en välskött och komplett hästgård med vacker mangårdsbyggnad och ca 6 ha mark – 10 minuters promenad från havet.

Beskrivning

Den långa Hjälmavägen löper längs den vackra hästgårdens öppna marker. Läget är lika grönskande idylliskt som privat och alldeles lagom ensligt. Mellan betesängarnas traditionellt vita staket leder den långa uppfarten fram till den gula mangårdsbyggnaden från 1936. Hästarna betar fridfullt i kvällssolen och på husets baksida breder det enorma trädäcket ut sig omgivet av grönytor och höga lövträd. På denna sida har den annars traditionella villan om 180 kvm fått lekfulla vinklar och vrår samt ett charmigt torn med spetsigt tak.

En promenad på cirka tio minuter tar dig till havet, skärgården och Grågåsholmen. Samfälligheten äger till och med en privat badö. På vägen hem från badet i sommarkvällen korsar du de egna markerna om totalt ca sex hektar. Den välskötta hästgården har en mycket genuin och traditionsrik miljö med trygg gårdskaraktär mellan de skyddande byggnaderna. Atmosfären är närmast pastoral när hästarna frustar i det öppna landskapet och grönskan sluter upp runt den vackra, herrgårdsgula mangårdsbyggnaden med brutet tak och kupor. Huset präglas av fria ytor och bitvis öppen planlösning. Ljusflödet är massivt och planlösningen är ofta överraskande. På entréplan finns bland annat stora sällskapsytor samt kök i öppen planlösning med matplats. Mellan framsidans och baksidans terrasser finns ett mycket stort och helglasat uterum med skjutbara glaspartier och klinker. På övre plan finns ytterligare sällskapsytor samt tre sovrum. Häruppe finns även det charmigt rundade tornrummet med fri utsikt över markerna. Till den välskötta och utvecklade hästgården hör flera byggnader – stall med nio boxar, maskinhall med sju uteboxar, ridhus med läktare, paddock, rymliga förrådsbyggnader, växthus, hundgård, separat vilorum, källarvind mm. Villan har tre sovrum, helkaklat badrum, stora sällskapsytor på båda planen, välutrustat kök i öppen planlösning med matsal, enorma träterrasser, stort uterum med klinker, uteplatser i alla väderstreck, två balkonger, kamin, groventré mm.

Stallbyggnaderna är idag uthyrda för 25 000 kr/mån, kallhyra.

Här i Björlanda bor man nära natur och hav nästan lite lantligt men ändå nära till allt. Området är barnvänligt med skola Björlandagården, där daghem och årskurs 0-6, finns. From årskurs 7 till 9 går man på Trulsegårdsskolan vilken ligger några hundra meter från Björlandagården. Vid Trulsegården ligger även en sporthall och det byggs en ny sportarena mittemot Björlandagården.

I grannskapet anordnas varje år ett trevligt midsommarfirande och arbetsdagar med korvgrillning. Fastigheten ligger nära en av Sveriges största småbåtshamnar, Björlanda Kile. Volvo når man på 10 minuter och in till Göteborgs City tar det ca 25 min. Det är endast ca 200 meter till busshållplatsen där buss 22 går.

Som ägare av gården kan man vara med i föreningen Stugan som innebär att man får tillgång till den privata ön Grågåsholmen nere i Nolviks Kile. På ön finns det bad för både vuxna som barn och en liten fotbollsplan. På ön finns också en båtförening som har ett antal båtplatser och sjöbodar.

Rumsbeskrivningar

ENTRÉHALL
Den breda entrétrappan ligger under tak. Dubbla spegeldörrar med glas leder in i villans entréhall med värmeklinker och takhög skjutdörrsgarderob.

SÄLLSKAPSYTOR
Bakom en spegeldörr överraskar nu villan med mycket stora och strålande ljusa sällskapsytor. Ljuset faller in över trestavsparketten i ek via fyra fönster i tre olika väderstreck. Där utanför står grönskan tät och hög och det mycket privata läget, omgivet av egna marker, blir uppenbart. Det stora rummet är kvadratiskt med rena linjer och sparsmakade detaljer som smäckra fönsterbänkar i kalksten samt den öppna, vitlaserade trätrappan upp till övre plan. Detta är stora och fria ytor för fest och mingel. Och en kulen kväll, när hästarna tagits in för natten, sprakar elden i den formrena täljstenskaminen.

KÖK
Ett stiltypisk dörrvalv leder in till villans stora kök i öppen planlösning med en stor och ljus matplats. Härinne ligger kalkstenfärgad laminatgolv som fortsätter in i den rymliga köksdelen. Köksinredningen har ljusa, trärena fronter med stiltrogna beslag. De långa, U-formade arbetsytorna är i tjock granit med kaklade stänkskydd. Ett stort fönster ger extra ljus och förenklar utdukningen till det stora uterummet. En julmorgon värms glöggen på den smäckra vedspisen i gjutjärn under klassisk spiskupa. En liten gaspis kompletterar induktionshällen. Kyl och frys är i fullhöjd, side-by-side, med is- och isvattenfunktion.

TERRASS
Dubbla altandörrar leder ut till ett trädäck inramat av trästaket. En skön morgon dukas frukosten upp härute i morgonsolen. En trappa leder ner till den skyddade gårdsmiljön mellan stallbyggnaderna.

UTERUM
På sommarfesten står de skjutbara glaspartierna på vid gavel i det mycket stora uterummet med klinkergol och tre helglasade väggar. Det stora och ljusa rummet har nästan drag av en liten festsal med pergolatak och plats för både midsommarfester och kräftskivor. Mot villans baksida vetter skjutpartierna ut mot det enorma trädäcket i kvällssoligt västerläge.

BADRUM
En spegeldörr i sällskapsytorna leder in till en inre hall med grafitgrå klinker och takhöga skjutdörrsgarderober. Till vänster, bakom ytterligare en spegeldörr, ligger ett stort och nyskapat badrum. Här finns grafitgrå värmeklinker och vita, helkaklade väggar. Badrummet får fint ljus och extra karaktär från ett glasat burspråk. Badrummet har inredning i ädelträ med kommod med dubbla handfat, högskåp, wc, handdukstork samt duschalkov bakom vägg i glasbetong. En dörr i frostat glas leder ut till det glasade uterummet mot baksidans terrass.

GROVENTRÉ
Vad vore väl en hästgård utan en rejäl groventré? Den ligger på andra sidan om den inre hallen och här finns värmeklinker, sobert helkakel, avhängning, takhög garderob, arbetsyta samt tvättmaskin och torktumlare. En dörr leder ut till en liten träterrass som förbinder till det stora trädäcket på husets baksida.

ÖVRE ALLRUM
Den öppna trätrappan vrider sig upp till villans övre plan. Här sträcker trestavsparketten ut sig över stora, fria ytor. Längs hela den bortre väggen löper stora glaspartier som öppnar panoramautsikten över de egna ägorna. Här utanför ligger en lång träbalkong med vitt räcke. En sommarkväll härute är stämningen inte sällan mycket speciell. Allt är stilla så när som ett och annat frustande från hästarna som betar i den fridfulla pastoralen.

SOVRUM 1
Till vänster ligger ett stort sovrum med stort fönster i villans gavel och ett charmigt litet fönster mot entrésidan – de smäckra fönsterbänkarna är i ljus marmor. Trestavsparketten följer med in och rummet har två rymliga garderobsväggar med skjutdörrar samt downlight i taket.

TORNRUM
Villans charmiga lilla tornrum vänder sina högsmala, rundade fönsternischer mot grönskan och de öppna betesängarna. Har finns platsbyggd förvaring bakom skjutdörrar och den specialtillverkade arbetsytan i massiv ek följer den rundade väggen. Rummet används idag som arbetsrum. Atmosfären härinne är mycket speciell och med ett par levande ljus på fönsterbänkarna i marmor blir stämningen nästan lite sakral. Kanske är det här du sitter för att skriva några rader eller stämma ditt musikinstrument. Takets downlight skapar extra atmosfär.

SOVRUM 2
Via en inre hall med tre spegeldörrar når du ytterligare ett barn-, gäst- eller tonårsrum. Rummet får karaktär av de branta sidoväggarna som följer det brutna taket. Tre fönsterpartier ger fint ljus och här kommer du ut på en liten balkong med utsikt över gårdsmiljön och ängarna. Rummet har en klädkammare bakom en spegeldörr.

SOVRUM 3
På andra sidan den inre hallen ligger planets tredje sovrum med fönster i två väderstreck. Här finns en låg fondvägg i massiv ek med platsbyggda nattduksbord och utrymme för dubbelsäng emellan. En brant sluttande vägg ovanför sängen ger rummet en inbjudande och harmonisk karaktär.

WC
I den inre hallen finns ett wc med helkakel, wc-stol samt handfat.

Ansvarig mäklare

Film

Hästgård med promenadavstånd till havet

Bilder

 • Fastigheten med dess byggnader. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Fastigheten med dess byggnader
 • Mangårdshuset med den vackra exteriören. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Mangårdshuset med den vackra exteriören
 • Välkomna fram till dubbeldörrarna som leder er in!. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Välkomna fram till dubbeldörrarna som leder er in!
 • Fantastisk utomhusmiljö kring mangårdshuset med stort altandäck. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Fantastisk utomhusmiljö kring mangårdshuset med stort altandäck
 • Många rasthagar i direkt anslutning till stallarna. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Många rasthagar i direkt anslutning till stallarna
 • Kontakta mig!
 • Tornrummet. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Tornrummet
 • Stort trädäck på husets baksida som rymmer både loungegrupp och matgrupp. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Stort trädäck på husets baksida som rymmer både loungegrupp och matgrupp
 • Del av altanen med loungegrupp. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Del av altanen med loungegrupp
 • Del av altanen med matgrupp. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Del av altanen med matgrupp
 • Hela fastigheten, även marken på andra sidan vägen. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Hela fastigheten, även marken på andra sidan vägen
 • Inbjudande infart med vita staket. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Inbjudande infart med vita staket
 • Stort inglasat uterum. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Stort inglasat uterum
 • Uterummet är glasat åt tre håll. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Uterummet är glasat åt tre håll
 • Altanen utanför köket. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Altanen utanför köket
 • Köket med bra med arbetsytor. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Köket med bra med arbetsytor
 • Vedspisen i köket. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Vedspisen i köket
 • Matplatsen med utgång till altanen. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Matplatsen med utgång till altanen
 • Köket mot matplatsen. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Köket mot matplatsen
 • Vardagsrum med soffgrupp. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Vardagsrum med soffgrupp
 • Vardagsrum. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Vardagsrum
 • Vardagsrum med matsalsbord. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Vardagsrum med matsalsbord
 • Mysig täljstenskamin. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Mysig täljstenskamin
 • Helkaklat badrum med utgång till uterummet. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Helkaklat badrum med utgång till uterummet
 • Tvättstuga med groventré och utgång till altanerna på baksidan. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Tvättstuga med groventré och utgång till altanerna på baksidan
 • Stora sällskapsytor. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Stora sällskapsytor
 • Allrummet på plan två med utgång till balkongen. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Allrummet på plan två med utgång till balkongen
 • Balkongen på framsidan med utsikt över markerna. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Balkongen på framsidan med utsikt över markerna
 • Tornrummet, så läckert!. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Tornrummet, så läckert!
 • Bästa arbetsplatsen!. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Bästa arbetsplatsen!
 • Master bedroom. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Master bedroom
 • Sovrum 2 med utgång till liten balkong. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Sovrum 2 med utgång till liten balkong
 • Sovrum 3 med skjutdörrsgarderober på två väggar. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Sovrum 3 med skjutdörrsgarderober på två väggar
 • WC plan två. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  WC plan två
 • Mellan stallarna. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Mellan stallarna
 • Stallet med 9 boxar. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Stallet med 9 boxar
 • Maskinhallen med 10 uteboxar. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Maskinhallen med 10 uteboxar
 • Ridhuset 20*40 m. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Ridhuset 20*40 m
 • Vilorummet ovanför stallet. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Vilorummet ovanför stallet
 • Vilorummet ovanför maskinhallen. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Vilorummet ovanför maskinhallen
 • Ön Grågåsholmen nere i Nolviks Kile. Hjälmavägen 25 - Bjurfors
  Ön Grågåsholmen nere i Nolviks Kile

Planritning

Planlösning

Planlösning plan 1

Planlösning

Planlösning plan 2

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Nolvik 2:6

Mark

Åkermark

Areal 5 ha. Idag har man flertalet hästhagar runt gården och andra sidan vägen har man inte använt alls dom senaste åren. Brukningsvärde: Mycket sämre än normalt. Dränering: Otillfredställande.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut D-2017-00111992:1

Ekonomi

120, Lantbruksenhet, bebyggd (2022)
Småhusmark på lantbruk, Taxeringsvärde
1 725 000 kr
Småhusbyggnad på lantbruk, Taxeringsvärde (1972)
3 006 000 kr
Åkermark, Taxeringsvärde
428 000 kr
Ekonomibyggnad, Taxeringsvärde
136 000 kr
Ekonomibyggnad, Taxeringsvärde (1992)
572 000 kr
Ekonomibyggnad, Taxeringsvärde (2000)
912 000 kr
Totalt
6 779 000 kr

Information

Typ
Hästgård/Jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal skiften
3
Pris
14 000 000 kr
Byggnadstyp
1 ½ plan
Rum
5
Boarea
180
Biarea
25
Byggnadsår
1936

Driftskostnad (per år)

Sotning
500 kr
Hushållsström
86 107 kr
Försäkring
8 000 kr
Samfällighetsavgift
7 000 kr
Renhållning
6 000 kr
Vatten/Avlopp
13 000 kr
Summa
120 607 kr

Kostnaden som står som elkostnad är all el för hela gården inkl uppvärmning.
Stallbyggnaderna är idag uthyrda för 25 000 kr/mån, kallhyra.

Pantbrev

Det finns 22 st pantbrev uttagna om sammanlagt 7 919 000 kr

AREAL

Arealkälla
Taxerad areal
Åker
5
Övrigt
1
Totalt
6

Uteplats/balkong

Stort altandäck på husets baksida.
Altan som nås från köket.
Altan som nås från tvättstugan groventrén.
Balkong från allrummet med vidsträckt utsikt.
Liten balkong från ett sovrum.

Tomt

Tomten runt huset ca 1500 kvm med stor gräsmatta för hopp och lek.

Planbestämmelser

Detaljplan (2016-03-22) Naturreservat (2005-12-20)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Nolvik GA:2 ändamål: Vägar, Samfällighet: Göteborg Björlanda S:1, Samfällighet: Göteborg Fåglevik S:1, Samfällighet: Göteborg Kippholmen S:1, Samfällighet: Göteborg Kvisljungeby S:1, Samfällighet: Göteborg Nolvik FS:20, Samfällighet: Göteborg Nolvik S:1, Samfällighet: Göteborg Nolvik S:10, Samfällighet: Göteborg Nolvik S:11, Samfällighet: Göteborg Nolvik S:12, Samfällighet: Göteborg Nolvik S:19, Samfällighet: Göteborg Nolvik S:2, Samfällighet: Göteborg Nolvik S:3, Samfällighet: Göteborg Nolvik S:4, Samfällighet: Göteborg Nolvik S:5, Samfällighet: Göteborg Nolvik S:6, Samfällighet: Göteborg Nolvik S:7, Samfällighet: Göteborg Nolvik S:8, Samfällighet: Göteborg Nolvik S:9

Last: Avtalsservitut Kraftledning, D201700111992:1.1
Last: Ledningsrätt Starkström, 1480K-2010F104.1
Last: Ledningsrätt Starkström, 1480K-2013F204.1
Last: Ledningsrätt Tele, 1480K-2015F6.3
Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 1480K-1994F113.1
Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 1480K-2015F6.1
Last: Officialnyttjanderätt Område, 14-IM1-45/2766.1

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Fasad
Trä
Grund
Krypgrund med avfuktare
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Vedspis som är kopplat till vattenburna golvvärmen i vardagsrummet och vissa element. Oljefyllda el-element.
Takbeklädnad
Plåt
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Målad plåt
Fönster
3 - glas fönster
Grundmur
Gråsten

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten och avlopp

Övriga byggnader/utrymmen

Ekonomibyggnader

Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980

Källarvind från 1936 ihop byggd med stallet area 60 + 60 kvm. Beskaffenhet: Normalt.

Maskinhall, gårdsverkstad, mm, värdeår 1980-

Area 800 kvm. Manege 40*20 m med liten läktare. Byggd 2001. I anslutning till manegen ligger paddocken 40*20 m. Beskaffenhet: Normalt.

Djurstall för hästar, värdeår 1980-

Area 225 kvm. Välskött häststall byggt 1992 med 9 boxar, uppvärmd sadelkammare med tvättmaskin, foderavdelning, spolplatta, lunchrum/omklädningsrum med Wc samt höloft. Ovanför en del av stallet finns det ett vilorum ca 50 kvm med pentry och badrum, äldre. Beskaffenhet: Normalt.

Maskinhall

434 kvm som är fördelat på maskinhall som det idag finns 10 boxar i, verkstad, förråd, sadelkammare samt pentry. På övre plan finns ett stort rum. Byggår 1997.

Om Torslanda - Björlanda

Att bo i Torslanda

BO KUSTNÄRA I TORSLANDA

I Torslanda bor du med närhet till havet, norra skärgården och lantliga omgivningar, samtidigt som storstaden Göteborg finns runt hörnet.

BARNVÄNLIGT I VACKER MILJÖ
Torslanda tillhör stadsdelen Västra Hisingen och bebyggelsen i området består av både villor, radhus och bostadsrättslägenheter. Många barnfamiljer väljer att flytta till detta barnvänliga områdedet finns både förskolor och grundskolor här. Torslanda består av de gamla socknarna Björlanda och Torslanda och omfattar även Arendal.

Kustlivet bjuder på många möjligheter till avkoppling och naturupplevelser och här finns flera olika badplatser. Hällsviks badplats, Hästeviksbadet och Sillviksbadet med Sillviks naturreservat för att nämna några. Här ligger också flera stora båthamnar som Torslanda Lagun och Björlanda Kile, som är en av norra Europas största hamn.

Högt över havet reser sig Telegrafberget i Sillvik, ta en promenad dit och du får en vacker utsikt över vattnet. Härifrån kan du se en stor del av den norra skärgården och en klar dag faktiskt ända till Marstrand med Carlstens fästning.

För dig som är idrottsintresserad finns bland annat Torslanda Golfklubb som med både en 18-hålsbana och en korthålsbana om 9-hål. Lockar hästryggen desto mer så har Torslanda flera fina stall och ridskolor. I området finns träningsanläggningar och olika idrottsföreningar för till exempel fotboll, handboll, innebandy och tennis.

TA DIG ENKELT TILL BÅDE CITY OCH SKÄRGÅRDEN
I Amhults centrum är utbudet stort i form av butiker, kulturhus, bank, vårdcentral, apotek och livsmedelsbutik. Området står under utveckling och fler bostäder, butiker och kontor växer fram här. Med sitt läge vid Öckeröleden är det gångavstånd till hav, bad och båtliv i den bohuslänska skärgården.

Med kollektivtrafik eller bil tar du dig smidigt in till stan och övriga Hisingen. Från Torslanda har du också nära till färjelägret på Lilla Varholmen med färjor som tar dig ut i Göteborgs norra skärgård med Hönö och Björkö som närmsta öarna. Från dessa öar tar du dig lätt vidare med färja eller bil till andra öar i Öckerö kommun.

KONTAKT
Köpa, sälja eller värdera bostad i Torslanda - Björlanda? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Torslanda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Hjälmavägen 25

Hjälmavägen 25

42363 Torslanda

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Hjälmavägen 25

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND