Hoppa till innehåll
Två stora takterrasser i västerläge erbjuder sol från förmiddag till kväll. Aschebergsgatan 17 - Bjurfors

Internationell takvåning med vidsträckt utsikt, helt unik i sitt slag

Vasastaden, Göteborg

Aschebergsgatan 17

Avgift:
5 056 kr*
Antal rum:
4
Boarea:
256 kvm
Byggår:
1912
Våningsplan:
6
Hiss:
Ja
Takterrass:
Ja

*I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (basutbud) och bredband.

Ansvarig mäklare

Vill du också sälja din bostad?

Bilder

 • Två stora takterrasser i västerläge erbjuder sol från förmiddag till kväll. Aschebergsgatan 17 - Bjurfors
  Två stora takterrasser i västerläge erbjuder sol från förmiddag till kväll
 • Den vackra terrassdörren kan med fördel stå öppen mot sommarkvällens dofter under rosa kvällshimmel. Aschebergsgatan 17 - Bjurfors
  Den vackra terrassdörren kan med fördel stå öppen mot sommarkvällens dofter under rosa kvällshimmel
 • Utsiktsläget är helt makalöst. Aschebergsgatan 17 - Bjurfors
  Utsiktsläget är helt makalöst
 • Våningens spektakulära sekelskifteston känns lika tidlöst vacker som internationell. Aschebergsgatan 17 - Bjurfors
  Våningens spektakulära sekelskifteston känns lika tidlöst vacker som internationell
 • Ett kraftfullt dagsljus faller via en mängd spröjsade fönsterpartier i raden av vackra takkupor. Aschebergsgatan 17 - Bjurfors
  Ett kraftfullt dagsljus faller via en mängd spröjsade fönsterpartier i raden av vackra takkupor

Om Vasastaden

Mäklaren om Vasastaden

UPPLEVELSERNAS GÖTEBORG
Vasastaden är Göteborgs givna essens och ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möter stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna de trendiga kaféerna, barerna och stjärnkrogarna. Kombinationen som möter dig är en kosmopolitisk småstadscharm med konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

MED EN TOUCH AV PARIS
Utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i övriga delar av innerstaden och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med flera av stadens Michelinstjärnor. Hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet var att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

VASASTADENS KORV- OCH KONSTKLASSIKERMen en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Du kanske är en av är de göteborgare som någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att välja mellan.

Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND