Hoppa till innehåll
Ljus skärgårdsvilla med panoramautsikt över hav och skärgård. Dörjevägen 6 - Bjurfors

Ljus skärgårdsvilla med panoramautsikt över hav och skärgård

Fotö, Öckerö

Dörjevägen 6

Utgångspris:
11 500 000 kr
Antal rum:
8
Boarea:
266 kvm*
Tomtarea:
539 kvm
Byggår:
2001

*Areauppgifter enligt uppmätning

Ljus skärgårdsvilla med panoramautsikt över hav och skärgård

Bjurfors Beyond presenterar en stor skärgårdsvilla med vackert solnedgångsläge med fri havsutsikt och skyddade terrasser, med kort promenad till havet

Beskrivning

Idylliska skärgårdsön Fotö med drygt 600 fastboende ligger söder om Hönö – en bro förbinder de båda öarna. Här finns bland annat en levande båthamn och på mjukt formade granitklippor klättrar de stora, vita skärgårdsvillorna. På ett av öns högsta klipplägen tronar denna traditionella trävilla som är omfamnad av trädäck och med glaspartierna vända mot solnedgången. Det höga läget ger fint insynsskydd och, på husets baksida breder det orörda bohusländska granitberget ut sig. På tomten finns också möjlighet till egen odling om man så önskar. Via flera fönsterpartier, terrasser och balkong är panoramautsikten fri mot bland annat Hönö Klåva och Göteborg, där Karlatornet syns sticka upp.

Villans mellanplan är socialt och helt i öppen planlösning och får kaskader av ljus från alla väderstreck. Arkitekturen är tidlöst blond och ren med bitvis nästintill heltäckande glaspartier mot havet och med ett vackert ekgolv som flyter ut under det höga taket. På detta plan ryms matsal, kök, vardagsrumsdel samt bibliotek. Transparensen mot havsdoft, klippor och solnedgång blir given via de stora träterrasserna som tar över efter sällskapsytorna och omfamnar stora delar av villan. Det höga läget och klipporna skapar här en insynsskyddad miljö med sol hela dagen och ljudet från havet. I det översta planet finns ett allrum med öppet upp till nock och burspråk i fritt västerläge och med obruten horisont. Här uppe finns även en sovrumsavdelning och badrum. I källarplanet med egen entré finns möjlighet till uthyrning, generationsboende eller eget företagande i två rum och en hall. Här nere är det förberett för badrum och ett av rummen har ett pentry. Villan har bland annat fyra sovrum, två stilrena badrum, hörnbadkar, exklusivt kök med vitvaror från Miele och inredning från Gaggenau, kamin, öppen spis, stora terrassytor, tre terrassbalkonger, sällskapsytor på två plan, parkering och förrådsbyggnad.
Centrala Göteborg når du med bil på cirka 50 minuter.

Interiör

Den vita, stiltrogna skärgårdsvillan balanserar högt, uppe på den nästan lodräta klippan. Ut mot havet vänder sig stora glaspartier i husets mäktiga frontespis, inramad av stående lockpanel under det branta sadeltaket i tegel. Terrassen vrider sig runt villans hörn, bakom glasräcken högt däruppe. Parkera på uppfarten med plats för flera bilar och ta stentrapporna upp till entrén som ligger på baksidan.

ENTRÉHALL
Villans entrédörr har ett cirkelrunt glasparti. Ljuset faller in över entréhallens golvklinker med en dekorativ kompassros. Framför dig försvinner enstavsparketten i ek ut över planets ljusa och helt öppna planlösning. Till vänster finns en stor walk-in-closet bakom en stiliserad spegeldörr med trycken i vitmetall. Till höger försvinner en ektrappa ner till källarplanet och en annan upp till den övre våningen. Räckena är i glas och borstat stål och slår an tonen för en villa där samtida design korresponderar med den traditionella skärgårdsstilens tidlösa formideal. Hallens fristående brasa välkomnar gästerna i vinterkvällen.

GÄSTBADRUM
I en passage intill klädkammaren till vänster finns en skjutdörrsgarderob och en dörr in till planets badrum. Ljuset faller in från ett högsmalt glasparti och den sobra interiören har grått helkakel och ljus klinker. Här finns dusch, wc, handfat och handdukstork.

SÄLLSKAPSYTOR
I öppen planlösning med kök och matsal presenterar sig nu villans smått spektakulära sällskapsytor med ljuslaserat ekgolv. Tonen är tidlöst skandinavisk och de mycket stora ytorna är helt och hållet skapade utifrån den överraskande höga och smått dramatiska panoramautsikten över hav och skärgård. Ljuset faller in från fyra väderstreck. Närmast heltäckande glaspartier löper längs den breda väggen mot havet där ett burspråk sticker ut och breddar vyerna ytterligare. Horisonten ligger fri i 180 grader, högt över en och annan takås där nere. Vågorna slår mot klipporna, drygt 100 meter ner. Till höger finns en stor naturlig vardagsrumsdel med en formren öppen spis, för allt från fredagsmys till sommarkvällarnas festmingel. I vinkel och öppen planlösning ansluter en ljus musik- och biblioteksdel som får en trivsam rumslighet tack vare pelare och en synlig takbalk. Längs kortväggen löper en takhög, platsbyggd bokhylla med formren design.

MATSALSDEL
I det breda burspråket känns det naturligt med ett stort matsalsbord. Atmosfären och utsikten vid vardagsmåltider och stora middagar är helt enastående. Inte minst när mörkret har fallit och alla små ljuspunkter glittrar utifrån öarna. En varm kväll fläktar havsvindarna genom glasdörrarna som står öppna ut mot terrasserna på varsin sida om burspråket. Glaspartierna har bra solskydd när solen ligger på i överkant.

TERRASSER
I solnedgången letar sig kvällens gäster ut på de stora terrasserna – delvis under tak – som omfamnar nästan hela byggnaden i flera etage och med flera loungeytor. Räcken i glas och vitmetall löper längs de stora ytorna. Härute ligger havshorisonten fri i rakt västerläge och de låga granitkobbarna glöder därute. Det höga läget ger minimal insyn häruppe och på husets baksida öppnar sig de riktigt stora ytorna omfamnade av tomtens mjukt formade klippor. Terrasserna har sol från morgon till kväll.

KÖK
Den öppna planlösningens mycket sobra kök är centrerat kring en lång köksö med skiva och barhäng i blankslipad grå Bohusgranit med underlimmad ho. Det vackra ekgolvet följer med in och köket får ljus och utsikt via glaspartier i två väderstreck. Inredningen från Gaggenau går i en vit, närmast minimalistisk, ton med släta vita fronter och diskreta beslag i borstat stål. Vitvarorna från Miele är helintegrerade med inslag av rostfritt. Här finns bland annat hög vinkyl, ångugn, integrerad kaffemaskin samt extra bred induktionshäll med integrerad fläkt.

TVÄTTSTUGA
En dörr från köket leder in till villans tvättstuga med klinker, vask, arbetsyta, stor skjutdörrsgarderob, tvättmaskin och torktumlare. Härinne står även villans nyintsallerade frånluftsvärmepump (2024).

ALLRUM
Ektrappan vrider sig upp till villans övre plan med allrum, badrum och fyra sovrum. Nu överraskar villan återigen med stora öppna ytor och spektakulär utsikt. Det stora allrummet har samma blonda ekgolv och taket reser sig högt, ända upp till nock. Framme i burspråket, med glaspartier i tre väderstreck och fri havsutsikt, känns atmosfären närmast sakral med det cirkelrunda glaspartiet under den höga nocken. Ingen glömmer nog solnedgången här uppifrån. Till vänster leder en glasdörr ut till en terrassbalkong med drag av klassisk takterrass. Doften av hav och ljudet av vågor inramar den höga utsiktsplatsen. Även i andra änden av allrummet ligger en terrassbalkong som överblickar de stora terrassytorna och öppnar havsutsikten även åt detta håll. Här kan man njuta av vackra soluppgångar samtidigt som man intar morgonkaffet. Sammantaget har villan en magisk havsutsikt!

BADRUM
En dörr i allrummet leder in till planets nyskapade badrum med väggar i marmorerad granitkeramik och sobert grå värmeklinker. Två fönsterpartier ger ljus och utsikt. Här finns ett inkaklat hörnbadkar, vägghängd wc, handfatskommod, spegelskåp och dusch bakom glasdörrar.

SOVRUM 1 & 2
Till vänster ligger två speglade sovrum med fönster i villans gavel. Utsikten är enastående och rummen har ekparkett och varsitt snedtak med vit panel. Det ena rummet har tre takhöga garderober med stiliserade speglar och beslag i läder.

SOVRUM 3
Till höger, bakom en diagonaldörr ligger planets största sovrum. Det har samma utförande samt en hel garderobsvägg.

SOVRUM 4
I fil ligger det sista sovrum. Även det har snedtak och ekparkett samt fönster i gaveln.

KÄLLARPLAN
Trappan ner från entréhallen slutar i en stor hall med egen entrédörr och nåtat skeppsgolv. Det skapar möjlighet till allt från uthyrning, generationsboende eller eget företagande. Här nere finns ett allrum med pentry, vask och arbetsyta. På andra sidan om hallen finns ett stort förråd eller hobbyrum. Här nere finns även förberett för ett badrum, i en yta med indraget vatten och avlopp.

Ansvarig mäklare

Anmäl dig till visning

Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Jag vill anmäla mig

Film

Bjurfors Beyond

Bilder

 • Ljus skärgårdsvilla med panoramautsikt över hav och skärgård. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Ljus skärgårdsvilla med panoramautsikt över hav och skärgård
 • Atmosfären och utsikten vid vardagsmåltider och stora middagar är helt enastående. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Atmosfären och utsikten vid vardagsmåltider och stora middagar är helt enastående
 • Modern skärgårdsvilla på högt solnedgångsläge med fri havsutsikt. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Modern skärgårdsvilla på högt solnedgångsläge med fri havsutsikt
 • Terrassen vrider sig runt villans hörn. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Terrassen vrider sig runt villans hörn
 • En formren öppen spis bidrar med värme kalla kvällar. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  En formren öppen spis bidrar med värme kalla kvällar
 • I det breda burspråket känns det naturligt med ett stort matsalsbord. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  I det breda burspråket känns det naturligt med ett stort matsalsbord
 • När mörkret har fallit ser man alla små ljuspunkter som glittrar utifrån öarna. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  När mörkret har fallit ser man alla små ljuspunkter som glittrar utifrån öarna
 • Atmosfären och utsikten vid vardagsmåltider och stora middagar är helt enastående.. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Atmosfären och utsikten vid vardagsmåltider och stora middagar är helt enastående.
 • Havsvindarna fläktar genom glasdörrarna som står öppna ut mot terrasserna. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Havsvindarna fläktar genom glasdörrarna som står öppna ut mot terrasserna
 • Den väl tilltagna altanen inbjuder till avkoppling. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Den väl tilltagna altanen inbjuder till avkoppling
 • Spektakulära sällskapsytor med ljuslaserat ekgolv. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Spektakulära sällskapsytor med ljuslaserat ekgolv
 • Tonen är tidlöst skandinavisk. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Tonen är tidlöst skandinavisk
 • Vardagsrumsdelen bjuder in till allt från fredagsmys till sommarkvällarnas festmingel. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Vardagsrumsdelen bjuder in till allt från fredagsmys till sommarkvällarnas festmingel
 • Det sobra köket är centrerat kring en lång köksö med skiva i blankslipad grå Bohusgranit. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Det sobra köket är centrerat kring en lång köksö med skiva i blankslipad grå Bohusgranit
 • Tillaga härliga måltider med havet i blickfånget. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Tillaga härliga måltider med havet i blickfånget
 • Inredningen från Gaggenau går i en vit, närmast minimalistisk ton. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Inredningen från Gaggenau går i en vit, närmast minimalistisk ton
 • Vitvarorna är helintegrerade med inslag av rostfritt. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Vitvarorna är helintegrerade med inslag av rostfritt
 • Det finns bland annat en vinkyl, ångugn, integrerad kaffemaskin samt extra bred induktionshäll. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Det finns bland annat en vinkyl, ångugn, integrerad kaffemaskin samt extra bred induktionshäll
 • Samtida design korresponderar med den traditionella skärgårdsstilens tidlösa formideal. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Samtida design korresponderar med den traditionella skärgårdsstilens tidlösa formideal
 • Entréplanets badrum med klassikt grått helkakel och ljus klinker. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Entréplanets badrum med klassikt grått helkakel och ljus klinker
 • Ektrappan med glas och borstat stål vrider sig upp till villans övre plan. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Ektrappan med glas och borstat stål vrider sig upp till villans övre plan
 • På övre plan överraskar villan återigen med stora öppna ytor och spektakulär utsikt. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  På övre plan överraskar villan återigen med stora öppna ytor och spektakulär utsikt
 • Burspråket har glaspartier i tre väderstreck och fri havsutsikt. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Burspråket har glaspartier i tre väderstreck och fri havsutsikt
 • En glasdörr leder ut till en terrassbalkong med magisk havsutsikt. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  En glasdörr leder ut till en terrassbalkong med magisk havsutsikt
 • Härifrån har man panoramautsikt mot Hönö. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Härifrån har man panoramautsikt mot Hönö
 • Doften av hav och ljudet av vågor inramar den höga utsiktsplatsen. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Doften av hav och ljudet av vågor inramar den höga utsiktsplatsen
 • En av alla vackra solnedgångar man kan få uppleva. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  En av alla vackra solnedgångar man kan få uppleva
 • Ingen glömmer nog solnedgången här uppifrån. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Ingen glömmer nog solnedgången här uppifrån
 • Det stora allrummet har samma blonda ekgolv och taket reser sig högt, ända upp till nock. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Det stora allrummet har samma blonda ekgolv och taket reser sig högt, ända upp till nock
 • Sovrummet har tre takhöga garderober med stiliserade speglar. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Sovrummet har tre takhöga garderober med stiliserade speglar
 • Med ekparkett och snedtak med vit panel.. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Med ekparkett och snedtak med vit panel.
 • Det spegelvända sovrummet har även det härlig utsikt. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Det spegelvända sovrummet har även det härlig utsikt
 • En ljus och harmonisk skrivbordsplats för hemarbete eller läxläsning. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  En ljus och harmonisk skrivbordsplats för hemarbete eller läxläsning
 • Bakom en diagonaldörr ligger planets största sovrum med en hel garderobsvägg.. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Bakom en diagonaldörr ligger planets största sovrum med en hel garderobsvägg.
 • I fil ligger det sista sovrum. Även det har snedtak och ekparkett. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  I fil ligger det sista sovrum. Även det har snedtak och ekparkett
 • Övre planets nyskapade badrum med väggar i marmorerad granitkeramik och sobert grå värmeklinker. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Övre planets nyskapade badrum med väggar i marmorerad granitkeramik och sobert grå värmeklinker
 • En glasdörr leder ut till en terrassbalkong där man kan njuta av soluppgången. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  En glasdörr leder ut till en terrassbalkong där man kan njuta av soluppgången
 • Välkomnande entré under tak med ovanliggande terrassbalkong. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Välkomnande entré under tak med ovanliggande terrassbalkong
 • Det höga läget ger minimal insyn. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Det höga läget ger minimal insyn
 • Entréhallens golvklinker som övergår i enstavsparketten i ek ut över planets ljusa öppna planlösning. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Entréhallens golvklinker som övergår i enstavsparketten i ek ut över planets ljusa öppna planlösning
 • Nedre plan erbjuder en stor hall med egen entrédörr och nåtat skeppsgolv. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Nedre plan erbjuder en stor hall med egen entrédörr och nåtat skeppsgolv
 • Här finns bland annat ett allrum/hobbyrum med pentry, vask och arbetsyta. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Här finns bland annat ett allrum/hobbyrum med pentry, vask och arbetsyta
 • När kvällen skymmer och belysningen tänds. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  När kvällen skymmer och belysningen tänds
 • En traditionell trävilla som är omfamnad av havet med utsikt mot solnedgången. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  En traditionell trävilla som är omfamnad av havet med utsikt mot solnedgången
 • De stora terrasserna – delvis under tak – omfamnar nästan hela byggnaden i flera etage. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  De stora terrasserna – delvis under tak – omfamnar nästan hela byggnaden i flera etage
 • På mjukt formade granitklippor klättrar den stora, vita skärgårdsvillan. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  På mjukt formade granitklippor klättrar den stora, vita skärgårdsvillan
 • På andra sidan havet glittrar ljusen från Hönö. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  På andra sidan havet glittrar ljusen från Hönö
 • Idylliska skärgårdsön Fotö ligger söder om Hönö – en bro förbinder de båda öarna. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Idylliska skärgårdsön Fotö ligger söder om Hönö – en bro förbinder de båda öarna
 • En genuint levande skärgårdsmiljö med Vinga som granne. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  En genuint levande skärgårdsmiljö med Vinga som granne
 • Sveriges vackraste busshållplats finns nedanför huset. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Sveriges vackraste busshållplats finns nedanför huset
 • Fotö gästhamn. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Fotö gästhamn
 • Promenera längs med de röda charmiga sjöbodarna. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Promenera längs med de röda charmiga sjöbodarna
 • Fotö bastu. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Fotö bastu
 • Magisk utsikt och nära till ett svalkande dopp. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Magisk utsikt och nära till ett svalkande dopp
 • Vinga Fyr ligger som närmsta granne. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Vinga Fyr ligger som närmsta granne
 • Runt hamnen ligger skärgårdsbebyggelsen gemytligt hopträngd. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Runt hamnen ligger skärgårdsbebyggelsen gemytligt hopträngd
 • Fastighetskarta. Dörjevägen 6 - Bjurfors
  Fastighetskarta

Planritning

Planlösning

Entréplan

Planlösning

Övre plan

Planlösning

Källarplan

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Fotö 1:274

Ombyggnad, Renoveringar

2007 - öppnas vägg upp i vardagsrummet på mellanplan och
avlastande balk monteras.
2010 - Byggs fastigheten till med burspråken i 2 plan samt ny
takkupa med badrum mot baksidan.
I samband med detta
installeras trappa mellan entréplan och mellanplan.
2010 - Större renovering invändigt med bland annat nytt kök och
merparten nya ytskikt i bostaden samt så byggs nya balkonger
och altan.
2020 - Inreds förrådet i entréplan.
I samband med detta monteras
elektrisk golvvärme i entréplan.
2022 - Braskamin installeras
2024 - Nyinstallerad frånluftsvärmepump. Beräknas minska driftskostnaderna med ca 40%.
- Fasaden har blivit löpande målad vid behov.

Planbestämmelser

Ändring Av Detaljplan (2000-12-07) Byggnadsplan (1984-04-26)

Övrigt

Fotö är den sydligaste av de tio bebodda öarna i Öckerö kommun. En genuint levande skärgårdsmiljö med Vinga som granne.
Runt den gamla hamnen ligger skärgårdsbebyggelsen gemytligt hopträngd och här kan man tillbringa en sommarkväll på det mysiga caféet och titta på alla båtar som angör kajen, eller ta ett dopp i havet för att sedan koppla av i hamnföreningens bastu. Runt om ön finns en mängd promenadstigar att välja på och det finns även flera unika fornlämningar att utforska. Liksom för de flesta av de andra öarna i Norra Skärgården har fisket varit den viktigaste näringen. Det finns också flera badplatser på ön och den populäraste heter Vivik där det finns både trampolin, hopptorn och brygga. På toppen av ön ligger Fotö skola med vacker utsikt och närhet till naturen. Skolan har undervisning från förskoleklass till och med årskurs tre.
På cykelavstånd finner du Hönö Klåva med ett stort utbud av restauranger och affärer, och som med sin småbåtshamn har ett unikt läge precis vid havet.

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggår
2001
Fasad
Stående träpanel
Grund
Betongplatta på mark / krypgrund
Stomme
Betong/ Trä
Uppvärmning
Vattenburet värmesystem via frånluftsvärmepump
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation med värmeåtervinning
Fönster
3-glas isolerfönster

*Ny frånluftsvärmepump installerad 2024-03-12

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

Flera uteplatser och balkonger i olika väderstreck där man kan följa solen hela dagen och med havet i blickfånget

Övriga byggnader/utrymmen

Förrådshus på ca 7kvm med el och vatten

Tomt

Bergstomt med högt läge och magisk havsutsikt

TV/bredband

Fiber

Parkering

Asfalterad parkering med plats för 3-4 bilar

Tillträde

Enligt överenskommelse

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 430 000 kr
Byggnadsvärde
3 730 000 kr
Fastställt
2021
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
9 525 kr

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
11 500 000 kr
Rum
8
Antal sovrum
4
Max antal sovrum
5
Boarea
266 kvm*
Tomtarea
539 kvm

*Areauppgifter enligt uppmätning

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Sotning
501 kr
Värme
28 303 kr
Försäkring
5 486 kr
Renhållning
3 690 kr
Vatten/Avlopp
8 618 kr
Summa
46 598 kr
Elförbrukning
25 383 kWh/år

* Mars 2024 installerades en ny frånluftsvärmepump, Nibe S735 . Beräknas sänka elenergianvändningen med ca 40 %, jämfört med elförbrukningen med den frånluftsvärmepump som den angivna värmedriftkostnaden historiskt baserar sig på.

Pantbrev

Det finns 7 st pantbrev uttagna om sammanlagt 5 150 000 kr

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
84
Energideklarationsdatum
2024-02-20

Länkar

Om Öckerö

Mäklaren om Öckerö

BO I IDYLLISK SKÄRGÅRDSMILJÖ
När du bor i norra skärgården bor du i en vacker och unik havsmiljö utanför Göteborg. Vart du än väljer att bo har du här nära till salta bad och vackra utsiktsplatser.

FRÅN VINGA TILL MARSTRAND
Göteborgs norra skärgård består av nära tusen öar och kobbar vilka ligger som ett pärlband mellan Vinga och Marstrand. Med färja från Lilla Varholmen i Torslanda tar du dig enkelt ut till Öckerö Kommun med sina tio bebodda öar. En bebyggelse där lummig natur och klippor blandas med villor och lägenheter. Många av öarna är obebyggda på västsidan så det finns gott om stigar och naturreservat att upptäcka.

BLAND TUSEN ÖAR
Öckerö är kommunens centralort och här finns service i form av livsmedelsbutik, vårdcentral, bank och apotek. Invid apoteket finns en örtagård som är öppen för allmänheten. Öckerö bjuder också på flera restauranger och caféer. På Hönö har fisket alltid varit en viktig del för de boende. I populära Hönö Klåva hamn har många av de lokaler som förr används till fiskerinäringen byggts om. Numera inhyser de kommunens största utbud av restauranger och butiker.

Från Lilla Varholmen tar färjan bara fyra minuter till Björkö. Björkö är en bergig ö och tar du dig upp på Valeberget ser du från Vinga ända till Marstrand. På ön finns många barnvänliga badplatser och ett serviceutbud i form av livsmedelsbutik, restaurang och bageri. Från Björkö kan du ta färjan vidare till den bilfria ön Grötö. I skärgårdens norra del ligger Rörö som är uppskattat av fågelskådare för sin unika natur med hedmarker.

Tillsammans erbjuder öarna ett rikt föreningsliv och det finns fotbollsplaner, ishall, boulebanor, löparbanor och idrottshallar. Det finns också gym, tennishall och paddelbanor. Utöver detta erbjuder området flera öar med naturhamnar för avkoppling och näst intill oändliga möjligheter till salta bad.

I kommunen finns både kommunala och fristående förskolor och grundskolor. På Öckerö finns kommunens gymnasieskola – den populära Öckerö seglande gymnasieskola som har havet som klassrum.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Öckerö kommun? Kontakta våra mäklare i Torslanda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Dörjevägen 6

Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND
}