Hoppa till innehåll

Ljus strandvilla på sensationellt läge i Fjällbacka med fri havsutsikt

Fjällbacka, Tanum

Sälviksvägen 15

Utgångspris:
27 500 000 kr
Antal rum:
4
Boarea:
125 kvm*
Tomtarea:
1 035 kvm
Byggår:
1970

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Ljus strandvilla på sensationellt läge i Fjällbacka med fri havsutsikt

Bjurfors Beyond presenterar en ljus och luftig strandvilla med fritt havspanorama över skärgården och bara tio meter till strandkanten.

Beskrivning

Några hundra meter söder om sommarkvällens folkliv på Fjällbackas strandpromenad, lägger sig livet i kustlinjens hamnar och på stränder till ro. I villans stora och ljusa sällskapsytor med mäktiga glaspartier, och ute på den höga terrassen, står du öga mot öga med havet. Inget finns mellan dig och panoramautsikten över skärgården och de små granitöarna som glöder i solnedgången. Den ljusa och luftiga villan är skapad utifrån det spektakulära läget vid havet, med tomtgränsen bara tio meter från stranden.

En stor uppfart med handhuggen gatsten, satt i stora cirklar öppnar ytorna ovanför villan. Havsglitter och vågskvalp antyder det smått sensationella läget vid stranden. Härifrån ser det charmiga trähuset, med gul lockpanel och svagt sluttande tegeltak, nästan lite anspråkslöst ut. Men det väntar en stor överraskning ut mot havet. I en stor tillbyggnad reser sig här taket skyhögt upp till nock och skapar en omedelbar känsla av och ljusa och härliga rumsvolymer. De stora sällskapsytorna, i öppen planlösning med matsal och kök, vänder sina närmast heltäckande glaspartier ut mot sol, himmel och hav. Därutanför breder det höga trädäcket ut sig, med skyddade ytor för ett aktivt liv vid strandkanten. Nedsänkt mellan tomtens mjukt formade klippor ligger ytterligare en terrass, skyddad för både vind och insyn. Här nere vetter den inredda sjöbodens glaspartier och terrass ner mot stranden, bara några meter nedanför. Båtarna längs den långa bryggan gungar stilla i kvällsbrisen. Utöver de helt enastående sällskapsytorna med vackert Nordingrå trägolv har villan tre sovrum, två badrum, öppen spis, inre hallar, stora träterrasser, tomt i flera olika etage, gräsytor, stor sjöbod med allrum och sovrum, gäststuga med sovrum mm. Läget, med några minuters promenadavstånd in till stan och bara sekunder till morgondopp och båtliv, tillhör Fjällbackas mest eftertraktade.

Interiör

ENTRÉHALL
Uppfarten har plats för flera bilar. En stentrappa leder ner till framsidans grönska och gräsytor. Entrédörren finns i den lilla verandan under sadeltak. Klassiskt Höganäsklinker under högt paneltak tar emot i den rymliga entréhallen som får ljus från ett fönster mot entrésidan. Till vänster finns ett set med garderober och i siktperspektivet rakt fram öppnar sig havsutsikten bortom sällskapsytornas närmast heltäckande glaspartier. Stora Eneskärs siluett tornar upp sig där ute.

SOVRUM 1
Till höger, bakom en av villans trärena spegeldörrar, ligger det första av tre ljusa sovrum. Det har småspröjsat fönster mot entrésidan, mjuk matta och en garderobsvägg med tre takhöga garderober.

SOVRUM 2
Entréhallens vackra klinker viker av till vänster in i en inre hall. Här leder en spegeldörr in till ytterligare ett sovrum med fönster mot entrésidan. Mellan två garderober bildas en naturlig sovalkov.

BADRUM 1
Bakom en spegeldörr i den inre hallen ligger ett badrum. På golvet vilar ljus klinker i förbandssättning. Här finns handfatskommod, wc samt en inkaklad duschalkov.

SÄLLSKAPSYTOR
Några steg in från hallen överraskar så villan totalt. I en tillbyggd huskropp reser sig plötsligt det trärena paneltaket skyhögt upp till nock. De mycket stora sällskapsytornas släpper iväg det vackra trägolvet från Nordingrå över den öppna planlösningen. Till höger, ut mot havet, följer de närmast heltäckande glaspartierna med upp till den höga nockens limträbalk. De varierade, branta och diagonala arkitekturlinjerna för tankarna till en klassiskt galleri. Stora och ljusa rumsvolymer skapar en lätt och luftig atmosfär. Den fascinerande arkitekturen överskuggas dock av den spektakulära havsutsikten som öppnas i ett brett och ohindrat panorama. Den egna sjöbodens låga tegeltak är det enda som finns mellan dig och skärgårdsvyerna. Närheten till hav och hamn blir uppenbar, vågorna slår mot stranden alldeles nedanför tomtgränsen. Till vänster i de stora ytorna, under lägre takhöjd, öppnar sig en naturlig och trivsam vardagsrumsdel med närmast heltäckande glasvägg ut mot havet. En vinterkväll knäpper brasan i den traditionella och mäktiga öppna spisen i vitputs med luckor i glas och mässing.

MATSAL
Under den fria takhöjden till höger får sällskapsytorna nästan drag av traditionell storstuga med det vackra golvet och de trärena takbjälkarna. Här finns stora fria ytor för mingel och stort matsalsbord. Ljuset faller in från två håll och vyerna ut mot hav och himmel ramar in hemmets alla måltider. Till höger om matsalsdelen öppnas ytterligare en öppen yta under det sluttande paneltaket. Den känns tänkbar som loungedel eller teverum.

KÖK
I öppen planlösning ligger köket, naturligt avdelat med en svagt rundad köksö inramad med ett långt barhäng i massiv ek. Här ryms många gäster med sina glas, i väntan på att maten ska bli kvar. Entréhallens vackra klinkergolv smiter in bakom köksön. Kökets inredning har fronter med traditionella speglar och långa arbetsytor. Stänkskydden är i vitt kakel satt i förband. Vitvarorna är integrerade och det finns hoar på två olika ställen. Den höga spisfläkten bryter av med utförande i rostfritt.

TERRASSER
I solnedgången står sällskapsytornas stora glaspartier öppna mot skärgårdsvyerna. Gästerna letar sig ut på den stora och höga träterrassen omfamnad av tomtens mjuka klippor och träplank med lockpanel. Knappt 30 meter ner rullar stilla vågor mot stranden och de låga klippöarna glöder i kvällssolen därute. En tropisk natt känns atmosfären nästan igen från en skyddad lagun i en arkipelag vid Medelhavet. Trappor leder ner till tomtens nedsänkta träterrass, omgiven av skyddande berg och den egna sjöbodens entrésida. Här är det lä och morgonsol.

SOVRUM 3
Tillbaka inne i sällskapsytorna leder en passage invid köket in i en lite mer privat placerad sovrumsdel. Här till vänster ligger ett ljust och charmigt sovrum med dubbla fönsterpartier. Även här finns mjuk matta och hel garderobsvägg. Härinne vaknar du med havsutsikt.

BADRUM 2
Ett steg från sovrummet ligger ett badrum med fönster mot entrésidan. Här finns handfatskommod, wc, tvättmaskin samt inkaklad duschalkov.

SJÖBOD
Den vackra och ljusa sjöboden har småspröjsade fönsterpartier i tre väderstreck samt dubbla glasdörrar ut mot en egen terrass, alldeles över stranden. Det är cirka tio meter till vattnet och blicken kan följa den lilla vikens kustlinje där sjöbodarna klättrar på klipporna. Sjöboden har stort allrum, trägolv och paneltak. Sovrummet har sadeltak, vitlaserade panelväggar och fri havsutsikt.

GÄSTHUS
I höjd med sjöboden finns en liten gäststuga i traditionell stil med lockpanel och tegeltak.

Ansvarig mäklare

Bilder

  • Fastighetskarta

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Fjällbacka 176:48

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
27 500 000 kr
Rum
4
Antal sovrum
3
Boarea
125 kvm*
Tomtarea
1 035 kvm

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan
Byggår
1970
Fasad
Trä
Uppvärmning
Vattenburengolvvärme, luftvärmepump,elelement
Takbeklädnad
Takpannor

Ombyggnad, Renoveringar

Tillbyggt 1996

Besiktning

Besiktigad
Ja

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Planbestämmelser

Avstyckningsplan (1935-02-12)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Samfällighet: Tanum Fjällbacka S:14

TV/bredband

Fiber

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 068 000 kr
Byggnadsvärde
1 986 000 kr
Fastställt
2021
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
9 525 kr

Driftskostnad (per år)

Hushållsström
18 147 kr
Försäkring
4 700 kr
Vatten/Avlopp
15 600 kr
Summa
38 447 kr
Elförbrukning
15 705 kWh/år

I kostnaden för VA ingår Renhållning, vatten och avlopp

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Pantbrev

Det finns 16 st pantbrev uttagna om sammanlagt 3 500 000 kr

Länkar

Om Fjällbacka

Mäklaren om Fjällbacka

Fjällbacka är en idyllisk västkustpärla med anor från tidigt 1600-tal. Här, mellan Uddevalla och Strömstad, hittar du en av Bohusläns bästa gästhamnar. Här möts natur med kultur med den otroligt vackra skärgården som breder ut sig mot Väderöarna i väster.

LIVET I FJÄLLBACKA
Den lilla kuststadens traditionella skärgårdshus hukar under de branta klipporna, vända ut mot havet och de små klippöarna. Det ursprungliga fiskelägets namn nämns första gången 1617 och syftar på det branta Vetteberget mitt i samhället. I berget finns Kungsklyftan som syns bland annat i filmen Ronja Rövardotter. Men det är framför allt stadens egen författare, Camilla Läckberg, som har satt Fjällbacka på världskartan. Även om också skådespelaren Ingrid Bergman hade sitt hjärta på en av öarna härute.

Drygt 800 människor bor året runt i Fjällbacka och tack vare sommarturismen är servicen relativt väl utbyggd. I Fjällbacka finns förskola, skola F­–6, apotek, livsmedelsbutik, vårdcentral, restauranger, bibliotek m.m. Annars präglas livet i Fjällbacka av närheten till havet med segel- och vattensport samt fiske av allt från hummer till ostron. Inom några sjömil finns en mängd pittoreska öar med rik kulturhistoria, bland annat de mytomspunna Väderöarna. Fjällbacka tillhör Tanums kommun.

EN LEVANDE VÄSTKUSTPÄRLA ÅRET OM
Fjällbacka är en expansiv ort med många pågående byggprojekt vilket gör att inget står stilla, även under vinterhalvåret. Under advent anordnas den årliga julmarknaden och en rad vinteraktiviteter som långfärdsskridskor och såklart vinterbad är nära till hands.

Att nå till Fjällbacka är enkelt. Här hittar du en stor gästhamn och kaj med plats för större fritidsbåtar. Anländer du inte via inlandet eller till havs finns även möjlighet att landa med helikopter och eget flygplan via flygklubben. På så sätt leder alla vägar till Fjällbacka.

KONTAKT
Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Fjällbacka? Kontakta då Bjurfors Fjällbacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Sälviksvägen 15

Sälviksvägen 15

45740 Fjällbacka

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Sälviksvägen 15

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND