Hoppa till innehåll

Exklusiv etagevåning vid kajen, med fri utsikt från terrasser över hamn och hamninlopp

Grebbestad, Tanum

Hamnpromenaden 3B

Utgångspris:
9 850 000 kr
Avgift:
2 254 kr
Antal rum:
5
Boarea:
155 kvm*
Byggår:
2011
Våningsplan:
2

*Enligt föreningen

Exklusiv etagevåning vid kajen, med fri utsikt från terrasser över hamn och hamninlopp

Bjurfors Beyond presenterar en ljus, exklusiv etagevåning med terrasser och glaspartier, högt över kajen i Grebbestads hamn. Föreningen är obelånad.

Beskrivning

Den stora och ljusa etagevåningen i ett traditionellt skärgårdshus vänder en av sina två terrassbalkonger ut över kajen. Vågorna kluckar stilla, bara några meter bort. Till vänster är utsikten fri över hamninloppet och på andra sidan reser sig klipporna högt. Stämningen härute en tidig morgon är inte sällan mycket speciell, när tunna dimslöjor glider över den blanka vattenytan. Från de två terrasserna och våningens bitvis heltäckande glaspartier är livet i den fridfulla hamnen ständigt närvarande.

Etagevåningens interiör är starkt präglad av tidlöst ren arkitektur kombinerat med tidsperiodens djupa fönsterkupor och inslag av snedtak i kombination med takhöjd upp till nock. Dagsljuset faller in från flera håll. Planlösningen är till stor del öppen med ljusa sällskapsytor i förbindelse med matsal och exklusivt kök. Härinne kan de stora glaspartierna stå öppna i sommarkvällen och låta terrassen bli en integrerad del, högt över båthamnen. Våningens stilrena och blonda designlinje hålls ihop av det genomgående parkettgolvet i laserad ek. Köket går i en närmast minimalistisk vit ton och de sobra badrummen har grafiskt ren inredning i vitt och grafitgrått. Sovrummen är fördelade på två plan, med direkt närhet till badrum. Den stora våningen har upp till fyra sovrum, två badrum, bastu, två terrassbalkonger, en mindre balkong mot gården, kamin, välutrustat kök, walk-in-closet samt en egen entré på det första planet med trappa upp till de två bostadsetagen. Det mer än centrala läget, bokstavligen på kajen, mitt i Grebbestads pittoreska hamnmiljö, kräver troligen ingen djupare förklaring. Föreningen är obelånad och har mycket låga driftskostnader.

Interiör

Gruset knastrar på den breda trädgårdsgången som löper längs gräsytor med blommade buskar och träd. Mellan de traditionella skärgårdshusen bildas en genuin gårdsmiljö. Våningens privata entré nås via en lång förstubro med vita träräcken.

ENTRÉHALL
Bakom entrédörren, med högsmalt glasparti och kodlås, finns en entréhall. Takhöjden är ansenlig över golvets sobra klinker med orientaliskt mönster. Till höger finns plats för avhängning och en skjutdörrsgarderob trollar snabbt bort gympaskor och seglarvästar, när gästerna är på väg.

SÄLLSKAPSYTOR
Bjud dem uppför den traditionella trätrappan i vitt, som leder upp till nästa plan. Vitlaserad ekparkett i enstavsläggning flyter ut över de stora och fria sällskapsytorna i öppen planlösning med kök och matsal. Det första intrycket imponerar. Massivt ljus faller in från två olika håll via stora glaspartier och spröjsade fönster i djupa takkupor. De tidlöst rena arkitekturlinjerna präglas av diagonaler och spännande vinklar. Bakom den bortre väggens närmast heltäckande glaspartier avslöjas det höga läget över den pittoreska båthamnen. Till vänster öppnar sig en naturlig matsalsedel och till höger, i höjd med köket, finns en vardagsrumsdel. Lågorna i rummets formrena kamin i kontrasterande svart syns från flera håll.

TERRASS
En julikväll letar sig gästerna ut genom det vidöppna glaspartiet. Våningens stora terrass, delvis under tak och med räcken i glas, ligger alldeles över kajen. På andra sidan reser sig kvällssoliga klippor och sjöbodarna radar upp sig. Till vänster löper blicken långt bortom hamninloppet och i förgrunden vajar masterna stilla i den ljumma kvällsbrisen. Har du någon gång tagit en kvällsprommenad längs kajerna i denna klassiska båthamn vet du hur atmosfären känns; full av liv och rörelse men ändå med en lågmäld och fridfull stämning. Häruppe är du både långt borta och nära, med total överblick. Till höger på terrassen finns ett praktiskt förråd för vinterns förvaring.

KÖK
Våningens stilrena kök får rumslighet från den långa köksön med plats för både väntande gäster och grillkvällens tillbehörsbuffé. Den lådbaserade inredningen går i minimalistiskt vitt med diskreta beslag och släta fronter. En djup fönsterkupa ger karaktär och bra arbetsljus. Köket är fullt utrustat med helintegrerade vitvaror från främst Siemens med inslag av rostfritt i fläkt och underlimmad vask.

SOVRUM 1
I höjd med trapporna bildas en bred inre hall. Två dekorativa väggnischer med belysning lättar upp den formrena miljön. I slutet av hallen, till vänster, ligger det första av fyra sovrum. En formren skjutdörr leder in och det genomgående ekgolvet följer med in. Mot den grönskande gården finns en fönsterkupa intill platsbyggda garderober med skjutdörrar.

SOVRUM 2
I fil ligger ytterligare ett sovrum med samma inredning; ekgolv spröjsat fönsterparti och ett set med garderober. Fönstret överblickar grönskan på husets entrésida.

BADRUM MED BASTU
Planets stora och smakfullt designade badrum ligger alldeles intill sovrummen. Här ligger sober golvklinker med lekfullt orientalist mönster mot väggarnas via helkakel med stora plattor. Tonen är grafiskt ren med vitt porslin och grafitgrå, vägghängd handfatskommod. Härinne finns även wc, duschalkov, tvättmaskinsstapel samt en glasdörr in till våningens bastu. Badrummet får dagsljus via en dörr i frostat glas som leder ut på en mindre balkong över gården.

SOVRUM 3
Från den inre hallen försvinner en vit trätrappa med räcken i borstat stål upp till det översta etaget. En inre hall förbinder till planets två sovrum och badrum. Rakt fram ligger det första, med skjutbart glasparti mot hamnen. Härute finns ytterligare en terrassbalkong med glasräcken och av lätt insedda skäl ännu högre utsikt över hamninloppet.

BADRUM
Tillbaka i den inre hallen, bakom en diagonal skjutdörr, ligger planets sobra badrum. Även det går i en grafisk gråvit ton med inkaklat badkar och vitt helkakel på väggarna. Här finns även wc, handfatskommod och dusch bakom glasvägg.

SOVRUM
I fil ligger nästa sovrum med fönster mot innergården samt en fönsterkupa med plats för skrivbord. Alldeles utanför i hallen finns en större walk-in-closet.

Ansvarig mäklare

Film

Bjurfors Beyond presenterar en ljus, exklusiv etagevåning

Bilder

Planritning

Planlösning

Entréhall

Planlösning

Vån 1

Planlösning

Etage

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Grebbestad 2:410

TV/bredband

Fiber

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 254 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
34,68%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
0 kr

Obelånad förening

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
9 850 000 kr
Lägenhetsnummer
103
Våningsplan
2
Hiss
Nej
Rum
5
Antal sovrum
4
Boarea
155 kvm*

*Enligt föreningen

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Solsidan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
4
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen äger marken
Föreningen äger marken

*Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Tanum Grebbestad 2:410
Byggnaden uppförd under 2011. Fasaden målades 2023
Föreningens byggnad är fullvärdesförsäkrad hos Dina Försäkringar
Total lägenhetsarea uppgår till 442kvm, och de fyra lägenheterna fördelar sig enligt nedan:
1 rum & kök: 1st
3 rum & kök: 1st
4 rum & kök: 1st
5 rum & kök: 1st
Föreningen har sitt säte i Grebbestad.

TV/bredband

Fiber

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
5
Hushållsström
334 kr
Försäkring
50 kr
Summa
384 kr

Byggnadssätt

Byggår
2011

Länkar

Om Tanum

Mäklaren om Tanum kommun

Vill du bo nära havet och en av Sveriges förtjusande skärgårdar? Gillar du att lyssna på ljudet när vågorna slår in mot stranden? Då är du välkommen till Tanum kommun och västkustpärlorna längs den bohuslänska skärgården. Här finner du trivsamma kustsamhällen som Fjällbacka, Grebbestad, Hamburgsund, Havstenssund, Kämpersvik, Gerlesborg och centralorten Tanumshede inåt landet.

LIVET NÄRA HAVET
Att gå runt i Tanum ger ofta en känsla av lugn och avkoppling. Området är omgivet av en härlig och varierande natur, och det finns otaliga vandringsleder och cykelvägar att utforska. Många av platserna är också rika på kulturarv, vilket ger en historisk och intressant dimension till upplevelsen.

UPPTÄCK BOSTÄDER I BOHUSLÄNS STÖRSTA KOMMUN
Tanum är den största kommunen i Bohuslän och har en befolkning på över 13 000 människor. Det är en kommun som sträcker sig längs en lång kustlinje mot Skagerrak och innehåller flera fjordar och havsvikar. Tanum är känd för att ha Sveriges saltaste och renaste hav, med en kustlinje på 525 km. Skärgården i Tanum är enastående sagolik, med sina kobbar och skär, klart vatten och fina stränder. På kusten är det vanligt med slätpolerade klippor som blandas med strandängar. I de östliga delarna av kommunen är det främst skog, berg och sjöar som dominerar, inklusive fjälliknande områden med små tjärnar och myrar.

Längs kuststräckan finns hamnar för såväl handelssjöfart som yrkesfiske. För kustsjöfarten finns hamnar i Grebbestad och Fjällbacka och för yrkesfisket finns hamnar från Resö i norr till Hamburgsund i söder.

Det finns också många olika föreningar och klubbar som erbjuder möjligheter att engagera sig och träffa nya människor.

EN VIKTIG SAMLING AV FORNTIDA KONST OCH SYMBOLIK
I Tanum kommun finns det en mängd av forntida ristningar som återfinns på ett antal platser. De flesta hällristningarna är från bronsåldern, mellan 1800 och 500 f.Kr och det finns flera besöksplatser runt om i området där man kan beskåda dessa och lära sig mer om deras historia och betydelse.

KONTAKT
Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Tanum kommun? Kontakta då Bjurfors Fjällbacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Hamnpromenaden 3B

Hamnpromenaden 3B

457 72 GREBBESTAD

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Hamnpromenaden 3B

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND
}