Hoppa till innehåll
Bjurfors Beyond presenterar en stiltrogen skärgårdsvilla om 295 kvm. Snappegatan 7 - Bjurfors

Stor skärgårdsvilla mitt i Grebbestad med utsikt över havet.

Grebbestad, Tanum

Snappegatan 7

Utgångspris:
13 500 000 kr
Antal rum:
10
Boarea / Biarea:
295 kvm / 65 kvm
Tomtarea:
758 kvm
Byggår:
1969

Stor skärgårdsvilla mitt i Grebbestad med utsikt över havet.

Bjurfors Beyond presenterar en stiltrogen skärgårdsvilla om 295 kvm och tio rum på mycket högt klippläge med havsutsikt – mitt i stan.

Beskrivning

Från Nedre Långgatan, som löper längs havet rakt genom Grebbestad, letar sig den smala gatan uppför den branta backen. Gränden vindlar sig stadigt uppåt mellan vita träkåkar med prydliga trästaket och lummig grönska. Uppe på krönet öppnar sig nästan som ett litet torg där den stora och höga skärgårdsvillan reser sina tre plan i ensamt majestät. Stilen är traditionell med stående träpanel och en hög takkupa i det branta tegeltaket. På baksidan vänder villan sina enorma glaspartier mot den höga klippträdgården där insynen är skyddad men utsikten över havet är fri. Villan är förberedd för två separata lägenheter och en gästlägenhet.

Trots det centrala läget ligger denna stora och villan skyddad från insyn tack vare sitt mycket höga läge. Villans interiör präglas av rena naturmaterial, ljusa rumsvolymer och skärgårdsvillans många stiltrogna detaljer och blonda uttryck. Mellanplanets stora och exklusivt renoverade sällskapsytor, i öppen planlösning med påkostat kök, radar upp sina heltäckande, skjutbara glaspartier. En sommarkväll tycks det vackra ekgolvet nästan fortsätta ut på trädäcket och de mjukt formade klipporna, ännu varma efter dagens sol. I solnedgången blänker havet i rött och masterna gungar stilla nere i hamnen – bara drygt 100 meter ner. Den höga platsen känns nästan lite hemlig; omfamnad av träplank och grönska, med vidsträckt utsikt över stad och skärgård. Trädgården är stor för att vara Grebbestad. Det ståtliga huset är om hela 295 kvm och tio rum över tre plan. På både entréplanet och översta planet finns kompletta lägenheter med kök och badrum för gäster, tonårsbarn, generationsboende, uthyrning eller eget företagande. Entréplanets lägenhet har egen entré. Villan har upp till fem sovrum, fyra badrum, två wc, stora sällskapsytor på alla plan, tre kompletta kök, dubbelgarage, lusthus, flera uteplatser, takterrass, stor balkong mm. Det upphöjda läget mitt i Grebbestad, ett par minuter från morgondoppet, är svårslaget.

Interiör

ENTRÉHALL

Parkera på den stora uppfarten eller i dubbelgaraget. Villans entré ligger under tak, en glasdörr med spröjs och stiltrogna beslag leder in till entréhallen. Den blonda skärgårdstonen tar emot med liggande vit väggpanel och vackert patinerat ekgolv. Det är högt till tak och spegeldörrarna radar upp sig.

GÄST-WC
Bakom den första dörren finns ett sobert gäst-wc med grafitgrå klinker, formren handfatskommod och wc.

GÄSTRUM
Längre in i hallen finns takhöga skjutdörrsgarderober och till vänster, bakom ännu en spegeldörr, ligger ett charmigt sov- eller gästrum med en liten förhall. På golvet vilar glaserat tegel och den vita panelen på väggar och tak ger rummet en ljus och lätt ton. Rummets fönster vetter mot entrésidan.

ALLRUM
I fil ligger ett stort allrum där det vackra tegelgolvet tar ut svängarna. Den vita panelen går igen och rummet har en rad med långsmala fönster. Här finns en öppen spis och en vägg med takhöga garderober. Här finns plats för lek, tevespel eller tonårshäng.

BADRUM
Tillbaka i den inre hallen ligger ett smakfullt inrett badrum med grafitgrå klinker, vitt helkakel, handatskommod, spegelskåp, handdukstork och stor duschalkov bakom glasväggar.

TVÄTTSTUGA
Här nere finns även villans stora tvättstuga med helkakel, arbetsytor, vask, maskiner och förvaring. En dörr leder in till pannrummet och en annan ut till dubbelgaraget.

GÄSTLÄGENHET
Från den inre hallen kommer du även in i den stora och kompletta lägenheten med egen entré från uppfarten. Ett ljust trägolv slår an den traditionella tonen ihop med väggarnas vita pärlspontspanel. Efter en sovavdelning öppnar sig en sällskapsyta i öppen planlösning. Vid entrén ligger ett fint badrum med vitt helkakel och schackrutig våtrumsmatta. Här finns wc, handfatskommod och dusch. Mittemot ligger det stora, ljusa och fullt utrustade köket med matplats. Denna avdelning är även tänkbar för uthyrning eller kanske eget företagande, tack vare den separata entrén.

SÄLLSKAPSYTOR
Tillbaka i entréhallen vrider sig den vita trätrappan upp till villans mellanplan. Häruppe är planlösningen öppen och de stora, L-formade sällskapsytorna breder återigen ut det vackra signaturgolvet i patinerad ek. Det första intrycket präglas helt av rymd, yta och härlig rumsvolym. Designlinjens rena och ljusa formspråk, går igen. Ljuset fullkomligt forsar in från långväggens i princip heltäckande glaspartier som kan stå på vid gavel ut till sommarkvällens ljud och dofter. Villans höga och insynsskyddade utemiljö öppnar sig därute och i fonden syns Grebbestads karaktäristiska klippformation under den fria himlen. Här vid glasväggen finns en naturlig matsalsplats där långbordet kan sträckas ut för riktigt stora sittningar. In till vänster finns en naturlig vardagsrumsdel i vinkel med stora glaspartier mot trädäcket.

KÖK
I öppen planlösning ligger det stora och diskret exklusiva köket. Ekgolvet följer med in bakom köksön med barhäng och arbetsyta i svart sten. Inredningen är stiltroget formren med stiliserade speglar och smäckra beslag i vitmetall och svart dekor. Väggarna är helkaklade med långsmal, vit mosaik. Det nyskapade köket är topputrustat med integrerade vitvaror i rostfritt som bland annat extrabred häll, dubbla ugnar, stor vinkyl, kyl och frys i fullhöjd med is- och isvattenfunktion. En altandörr leder ut till en stor terrass, högt över entrésidans gränder och takåsar.

TERRASS & TRÄDGÅRD
En sommarmorgon dukas jordgubbar och yoghurt ut på det stora soldäcket i villans skyddande vinkel. Det höga läget, grönska och träplank lyckas skapa en upphöjd och insynsskyddad plats – mitt i stan. Det silvergrå trädäcket flyter ut tills den mjukt formade graniten tar över i den kuperade trädgården som är mycket stor, med Grebbestadmått mätt. Plötsligt glittrar havet till och hamnens master gungar där nere i morgonsolen. Vågorna slår mot kajerna drygt 100 meter ner. Efter ett högre granitetage överraskar trädgården med en stor gräsyta för kullerbyttor och studsmatta. Flera olika uteplatser fångar sol och havsutsikten under dagen.

ORANGERI
Högst upp på klipporna balanserar ett stort, helglasat orangeri med drag av lusthus i klassisk New England-stil. Härifrån är utsikten fri över hav och skärgård och atmosfären är mycket speciell när solen går ner. Lusthuset tidigarelägger våren och förlänger de svala höstkvällarna. Kräftskivan känns nästan obligatorisk härinne under det höga taket.

SOVRUM
Invid trappan finns ett sovrum med ekgolv, stort fönsterparti samt skjutdörrsgarderober.

WC
Mittemot ligger ett WC med klinker, wc och handfatskommod.

BADRUM
Från vardagsrumsdelen leder en dörr in till ett badrum i samma stil med klinker, helkakel, wc, handfatskommod och badkar.

SOVRUM
På andra sidan köket ligger ett större sov- eller allrum med utgång till terrassen mot entrésidan. Det vackra golvet går igen och gavelrummet har härligt ljus från två håll. Ett cirkelrunt fönster i gavelväggen ger lite marin karaktär.

ARBETSRUM
Ytterligare en spegeldörr i sällskapsytorna leder in till ett mindre arbets- eller barnrum med vy mot trädgården.

TAKTERRASS
Följ trappan i sällskapsytorna upp till tredje planets hall. Ekgolvet breder ut sig under charmigt snedtak och via altandörrarna öppnar sig havsutsikten än mer vidsträckt. Här ligger en stor takterrass med trädäck och räcken i glas. Det höga läget skapar en mycket speciell plats med fri utsikt över klippor, hav och hamn. Via en trappa kommer du ner i trädgården.

SOVRUM
En spegeldörr leder in till ett ljust sovrum med ekgolv och två fönster ner mot entrésidan.

BADRUM
Planets badrum får ljus från ett stort takfönster. Här finns vitt helkakel, klinker, wc, handfatskommod, dusch, handdukstork och skåpsförvaring.

SÄLLSKAPSYTOR
Den inre hallen har en rad med skjutdörrsgarderober och ekgolvet försvinner nu ut i planets stora och ljusa sällskapsytor med inslag av snedtak och ljus från två håll. I öppen planlösning finns ett komplett kök och i vinkel finns en naturlig matplats med enastående utsikt över hav och skärgård.

Ansvarig mäklare

Bilder

 • Bjurfors Beyond presenterar en stiltrogen skärgårdsvilla om 295 kvm. Snappegatan 7 - Bjurfors
  Bjurfors Beyond presenterar en stiltrogen skärgårdsvilla om 295 kvm
 • Högt klippläge med havsutsikt – mitt i stan. Snappegatan 7 - Bjurfors
  Högt klippläge med havsutsikt – mitt i stan
 • Övre planet med öppen planlösning. Snappegatan 7 - Bjurfors
  Övre planet med öppen planlösning
 • Lusthus i klassisk New England-stil. Snappegatan 7 - Bjurfors
  Lusthus i klassisk New England-stil
 • Härifrån är utsikten fri över hav och skärgård. Snappegatan 7 - Bjurfors
  Härifrån är utsikten fri över hav och skärgård
 • På det här planet finns tre fina sovrum. Snappegatan 7 - Bjurfors
  På det här planet finns tre fina sovrum
 • En trappa upp finns en komplett lägenhet. Snappegatan 7 - Bjurfors
  En trappa upp finns en komplett lägenhet
 • En speciell plats med fri utsikt över klippor, hav och hamn. Snappegatan 7 - Bjurfors
  En speciell plats med fri utsikt över klippor, hav och hamn
 • Allrum, kök, badrum och sovrum. Snappegatan 7 - Bjurfors
  Allrum, kök, badrum och sovrum
 • Entré till första planet. Snappegatan 7 - Bjurfors
  Entré till första planet
 • Här finns bl.a sovrum ,allrum och en gästlägenhet. Snappegatan 7 - Bjurfors
  Här finns bl.a sovrum ,allrum och en gästlägenhet
 • Gästlägenhet med kök, badrum, sovrum och allrum. Snappegatan 7 - Bjurfors
  Gästlägenhet med kök, badrum, sovrum och allrum
 • Fastighetskarta. Snappegatan 7 - Bjurfors
  Fastighetskarta
 • Fastighetskarta. Snappegatan 7 - Bjurfors
  Fastighetskarta

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Grebbestad 19:23

TV/bredband

Fiber

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Nyttjanderätt Bostad

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 692 000 kr
Byggnadsvärde
3 631 000 kr
Fastställt
2021
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
9 287 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggår
1969
Uppvärmning
Bergvärme, bergvärmepanna från 2023
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Delvis mekanisk ventilation

Pantbrev

Det finns 14 st pantbrev uttagna om sammanlagt 10 200 000 kr

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Ombyggnad, Renoveringar

2004 och 2016

Planbestämmelser

Tomtindelning (1983-11-08) Stadsplan (1981-06-18)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Samfällighet: Tanum Grebbestad S:17, Samfällighet: Tanum Grebbestad S:18

Förmån: Officialservitut Gångväg, 1435-84/93.1

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
13 500 000 kr
Rum
10
Antal sovrum
5
Boarea
295 kvm*
Tomtarea
758 kvm
Biarea
65 kvm

*Areauppgifter enligt mätprotokoll 2023-09-05.

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
30 890 kr
Försäkring
8 256 kr
Renhållning
2 794 kr
Vatten/Avlopp
9 782 kr
Summa
51 722 kr
Elförbrukning
15 000 kWh/år

Driftkostnader och elförbrukning är inhämtade från säljaren och bör endast ses som en uppskattning. Kostnaden kan variera och baseras på förbrukning och avtal.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Länkar

Om Tanum

Mäklaren om Tanum kommun

Vill du bo nära havet och en av Sveriges förtjusande skärgårdar? Gillar du att lyssna på ljudet när vågorna slår in mot stranden? Då är du välkommen till Tanum kommun och västkustpärlorna längs den bohuslänska skärgården. Här finner du trivsamma kustsamhällen som Fjällbacka, Grebbestad, Hamburgsund, Havstenssund, Kämpersvik, Gerlesborg och centralorten Tanumshede inåt landet.

LIVET NÄRA HAVET
Att gå runt i Tanum ger ofta en känsla av lugn och avkoppling. Området är omgivet av en härlig och varierande natur, och det finns otaliga vandringsleder och cykelvägar att utforska. Många av platserna är också rika på kulturarv, vilket ger en historisk och intressant dimension till upplevelsen.

UPPTÄCK BOSTÄDER I BOHUSLÄNS STÖRSTA KOMMUN
Tanum är den största kommunen i Bohuslän och har en befolkning på över 13 000 människor. Det är en kommun som sträcker sig längs en lång kustlinje mot Skagerrak och innehåller flera fjordar och havsvikar. Tanum är känd för att ha Sveriges saltaste och renaste hav, med en kustlinje på 525 km. Skärgården i Tanum är enastående sagolik, med sina kobbar och skär, klart vatten och fina stränder. På kusten är det vanligt med slätpolerade klippor som blandas med strandängar. I de östliga delarna av kommunen är det främst skog, berg och sjöar som dominerar, inklusive fjälliknande områden med små tjärnar och myrar.

Längs kuststräckan finns hamnar för såväl handelssjöfart som yrkesfiske. För kustsjöfarten finns hamnar i Grebbestad och Fjällbacka och för yrkesfisket finns hamnar från Resö i norr till Hamburgsund i söder.

Det finns också många olika föreningar och klubbar som erbjuder möjligheter att engagera sig och träffa nya människor.

EN VIKTIG SAMLING AV FORNTIDA KONST OCH SYMBOLIK
I Tanum kommun finns det en mängd av forntida ristningar som återfinns på ett antal platser. De flesta hällristningarna är från bronsåldern, mellan 1800 och 500 f.Kr och det finns flera besöksplatser runt om i området där man kan beskåda dessa och lära sig mer om deras historia och betydelse.

KONTAKT
Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Tanum kommun? Kontakta då Bjurfors Fjällbacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Snappegatan 7

Snappegatan 7

45772 Grebbestad

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Snappegatan 7

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND