Köp bostad med Bjurforsmetoden

På Bjurfors arbetar vi efter Bjurforsmetoden, en arbetsmetod i sju steg som sträcker sig från ditt första möte med oss ända fram till uppföljningen efter avslutad affär. En metod som kvalitetssäkrar alla steg i din bostadsaffär och hjälper både dig som ska köpa och dig som ska sälja att känna trygghet i din bostadsaffär. Kontakta din närmaste Bjurforsmäklare för mer information.

1. Första kontakten

Mötet med mäklaren är det första av sju steg i Bjurforsmetoden. Oavsett om du vill köpa nu eller i framtiden har Bjurfors förslag på hur det går till. Om du äger din bostad värderar vi den, erbjuder dig rådgivning och tar reda på vad du drömmer om inför ditt nästa boende. Det kan ske på en visning eller genom ett besök i din bostad.

Via vårt köparregisterBoagentenkan du till exempel få förhandsinformation om passande bostäder till salu. Om du äger din bostad är det vanligt att vi gör ett besök hemma hos dig, för att samla ihop tillräckligt mycket information om ditt boende. Då erbjuder vi dig även bland annat en professionell värdering av din bostad samt rådgivning och expertis inom områden som rör din bostadsaffär. Du får även möjlighet till en personlig köprådgivare som guidar dig genom hela processen.

Efter ditt första möte med Bjurfors mäklare gör vi en återkoppling till dig med erbjudande av tjänster som kan vara av intresse. Oavsett om du är redo att köpa nu eller vill vänta till senare har vi lösningar som passar.

2. På förhand

I Bjurforsmetodens andra steg hjälper vi dig som äger din bostad att förbereda dig och din bostad inför kommande försäljning. Något som kan vara bra att göra medan du letar efter din nya bostad.

Är du inte redo att sälja din bostad än, eller att marknadsföra den fullt ut finns det ett antal olika valmöjligheter inom tjänsten På förhand. Genom ett antal olika tjänster förbereder vi dig inte bara inför försäljning utan hjälper dig även i sökandet efter din nya bostad. Dessutom kan vi erbjuda dig en personlig köprådgivare på vägen.

Läs mer om På förhand

3. Förberedelser

För att du ska få en så trygg och smidig bostadsaffär som möjligt är det viktigt att förbereda sig ordentligt. Det gör du bäst genom att läsa på och lära dig så mycket som möjligt om de områden och bostadstyper du är intresserad av. Det kan också vara bra att hålla koll på hur priserna utvecklas i de områden du är intresserad av att bo i.

Vid en bostadsaffär är det extra viktigt att träffa en bank för att se över sina ekonomiska möjligheter. Du bör se över din finansiering och eventuella lånelöften redan innan du börjar leta efter din nya bostad. Det gör processen smidigare när du väl hittar din drömbostad. Vi på Bjurfors erbjuder dig goda bankkontakter om du behöver ett lånelöfte. Lånelöftet klargör att du får låna ett visst belopp för köp av bostad. Det gäller normalt i sex månader, sedan kan du ansöka om ett nytt. Att ha ett giltigt lånelöfte när du letar bostad ger dig fördelar. Ibland är det den köpare som först har sin finansiering klar som får teckna köpekontrakt. Om du i förväg har skaffat dig ett lånelöfte vet du hur mycket du kan låna och hur mycket din nya bostad får kosta.

4. Marknadsföring

När du letar efter ny bostad hittar du information om våra bostäder på internet, i dagspress, i lokalpress och i vissa fall direkt i brevlådan eller via olika tidningsmagasin. Vi på Bjurfors marknadsför våra bostäder till salu efter en noggrant strukturerad och bred marknadsföringsplan. Är du registrerad i vårt köparregister Boagenten har du dessutom chans att få exklusiv förhandsinformation om intressanta visningar och bostäder till salu redan innan bostaden annonseras publikt.

5. Försäljning

När du går på en visning som är anordnad av oss på Bjurfors möter du inte bara pålästa och kunniga mäklare. Som spekulant till våra bostäder får du även en trygg och öppen budgivningsprocess.

Bjurfors visningar leds alltid av dedikerade och väl förberedda mäklare som kan svara på dina frågor om bostaden. Via vår hemsida hittar du information om visningstider och vi erbjuder även möjlighet för dig att boka din visningstid. Dessutom erbjuder vi dig en god bankkontakt som ger dig rådgivning och en ekonomisk genomgång.

6. Kontrakt och tillträde

När din budgivning eller förhandling är över är det dags att skriva kontrakt för din nya bostad. Bjurfors har en noggrann och strukturerad arbetsmetod som grund för att hjälpa dig att avsluta din bostadsaffär. Vi är med dig från de allra första förberedelserna tills det att du har dina nya nycklar i handen. Allt för en trygg och smidig affär.

7. Uppföljning

På Bjurfors arbetar vi aktivt för att ständigt förbättra vår service till dig som är kund hos oss. Efter varje avslutad affär låter vi därför våra kunder fylla i en utvärdering för att få reda på hur de har upplevt affären. Detta sköts av ett externt och oberoende företag. Resultatet använder vi som underlag när vi utvärderar och utvecklar både företaget, våra tjänster och våra mäklare. Allt för att vi ska kunna bli bättre och samtidigt få riktigt nöjda kunder.