Hoppa till innehåll
Den mycket stora trädgården om 4 530 kvm är i flera grönskande etage.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors

Hög och fri utsikt, ljusa rumsvolymer samt exklusiv design och inredning i skyddat solnedgångsläge

Särö - Budskär, Kungsbacka

Krokaviksvägen 60

Utgångspris:
33 000 000 kr
Antal rum:
7
Boarea / Biarea:
308 kvm / 97 kvm*
Tomtarea:
4 530 kvm
Byggår:
2006

*Areauppgifter enligt mätning 2024

Hög och fri utsikt, ljusa rumsvolymer samt exklusiv design och inredning i skyddat solnedgångsläge

Bjurfors Beyond presenterar en smått makalös villa om totalt 405 kvm på högt och privat läge med panoramautsikt över havet – drygt 100 m från vågorna

Beskrivning

En privat uppfartsväg leder upp till den mycket höga platån över havet. Om man önskar kan vägen värmas upp vid frost och is. Den stora, U-formade poolvillan reser sin modernistiska byggnad i tre plan, med enorma glaspartier och tre terrasser ut mot Krokaviken. Inne i den stora villan om totalt 405 kvm är det nästan svårt att undvika den 180-gradiga panoramautsikten. Trots det höga och fria läget ligger såväl terrasserna som den transparenta interiören helt skyddade för insyn. Drygt 100 meter nedanför den höga branten slår vågorna mot stranden.

Den mäktiga treplansvillans tidlöst internationella ton präglas av en sällsynt smakfull och diskret exklusiv inredning med ofta massiva material som ek, kalksten, granit och stål. En glashiss löper mellan de tre våningsplanens stora och ljusa rumsvolymer i en till stor del öppen planlösning. Villan byggdes 2006 men har på senare år genomgått en större om- och tillbyggnad samt en närmast total renovering med fokus på material och samtida design. Villans många heltäckande glasväggar öppnar vyerna över hav och skärgård i obrutet solnedgångsläge. Skjutbara glaspartier knyter ihop terrasserna med sällskapsytor på två plan. På mellanplanet flyter den skyddade terrassen ihop med poolområdet. Den mycket stora trädgården om 4 530 kvm är i flera grönskande etage med inslag av stensatta branter, grönytor och lummig lövskogsgrönska. Villan har upp till fem sovrum, tre sobra badrum, omfattande sällskapsytor, kök från Bulthaup i rostfritt, öppen spis, penthousevåning, hiss, gjuten pool, utespa, utedusch, platsbyggd förvaring, downlight, kaklat garage, förrådsutrymmen, stora terrasser i tre olika etage, golvvärme via bergvärme, FTX mm. Idylliska Särö representerar det lugna och goda livet vid havet. Särö var en klassisk badort och sommarresidens för många Göteborgsfamiljer i början av 1900-talet. Närheten till havet ger givna möjligheter till båt- och vattensport och promenader längs stranden. Flera fina sandstränder finns några minuter bort. Den populära Blomstermåla restaurang når du efter en kort promenad och golf- respektive tennisbanan ligger nära. I närområdet finns skola, dagis, apotek, vårdcentral, bensinstation, affärer, restauranger mm. Via den gamla Säröbanan cyklar du längs kusten till centrala Göteborg.

Interiör

ENTRÉHALL
Den imponerande entrén ligger under tak. Tack vare höga glaspartier i två väderstreck, och den fria takhöjden upp till mellanplanet, präglas den stora entréhallen av en ljus och luftig rymd. Innanför den glasade entrédörren ligger ett golvparti med kalksten, i övrigt sveper bred ekparkett i enstavsläggning ut under det skyhöga taket. Golvet följs upp av trärena dörrar och garderober i ek. Till vänster leder en stilren, öppen trappa i ek, glas och vitmetall upp till villans mellanplan. Har du många matkassar tar du troligen hissen från garaget; den stannar i köket.

SÄLLSKAPSYTOR
Entréhallens glaspartier följer med upp till de stora sällskapsytorna i öppen planlösning med matsal och kök. Ett vackert slipat betonggolv försvinner ut över de mycket stora ytorna, där ljuset faller in från flera håll. Men framförallt är det den fria panoramautsikten över havet som överraskar besökaren. Direkt till höger viker ytorna av i vinkel och den stora kortväggen är helt i glas med högsmala sidoglaspartier som bildar ett modernt burspråk. Väggen blir som en enorm målning med rörligt skärgårdsmotiv. Detta är smått spektakulära ytor för allt från familjens vardagsliv till storslagna fester som börjar lagom till att solen går ner i Västerhavet och sätter stämningen. Känslan av att stå på en upphöjd och privat plats är påtaglig.

GÄST-WC
Invid trappan finns ett sobert gäst-wc bakom en trären ekdörr. Här finns ljus granitkeramik och fristående handfat på granitskiva.

MATSAL
Invid trappan finns även en formren öppen spis och här öppnar sig en mycket stor och luftig matsal för stora sittningar. Ut mot havet och den övre terrassen vetter takhöga, skjutbara glaspartier. Här kan glasväggen stå öppen och låta matsalen flyta ihop med sommarkvällens ljud och dofter.

TERRASS
Den stora solterrassen ligger delvis under tak och har vackert trägolv. Den höga, privata och skyddade platsen ligger mellan villans två flyglar. Terrassen övergår i ett poolområde där den gjutna poolen med mosaik tycks balansera ute på kanten av den branta sluttningen – utsikten över hav, öar och havshorisont är obruten. I soligt söderläge fortsätter terrassen runt villans ena hörn. Den höga platån är omfamnad av grönytor och grönska i olika etager. Trappor leder nerför den stensatta branten till ytterligare ett stort trädäck utanför sluttningsplanet.

KÖK
Ett mycket exklusivt kök från Bulthaup öppnar sig i höjd med matsalsdelen. Inredningen går helt i rostfritt med minimalistisk design och sparsmakade beslag. En lång köksö i rostfritt skapar rumslighet och blir som ett ikoniskt konstverk. Kökets design är mycket sober och det är mer än väl utrustat med bland annat hög vinkyl, dubbla hoar, gasspis, integrerade vitvaror, espressomaskin och lådbaserad förvaring.

SOVRUM
En suite med badrum och walk-in-closet ligger ett ljust sovrum med vidunderlig utsikt över viken och ljus från två håll. I den hela glasväggen mot havet finns en dörr ut till poolområdet.

BADRUM MED BASTU
I det stora badrummet ligger ett stilfullt kalkstensgolv och väggarna är klädda i ljusskimrande granitkeramik. En frostad glasdörr leder ut till terrassen på södersidan med utedusch och bubbelpool. Badrummet har inkaklat badkar, vägghängd wc, kommod med dubbla handfat samt duschalkov bakom glas. Bakom en glasdörr skymtar den formrent inredda bastun med fönster.

WALK-IN-CLOSET
Bakom en av villans signaturdörrar i ek fortsätter det slipade betonggolvet in i en ljus walk-in-closet. Här finns takhöga skjutdörrsgarderober och längst bort syns en glasdörr ut till trädgårdens klippor på villans baksida. Trappor leder ner till garageuppfarten.

TVÄTTSTUGA
I vinkel, med smart förbindelse in till köket, ligger villans fräscha tvättstuga. Här finns arbetsyta, skåpsförvaring, vask samt maskiner i ergonomisk arbetshöjd.

SOVRUM
En ektrappa invid hissen i köket leder upp till villans nyskapade penthousevåning med bred ekparkett i enstavsläggning. Utanför långväggens heltäckande glaspartier öppnar sig den fria panoramautsikten om möjligt än mer andlös. De skjutbara glaspartierna kan stå öppna ut mot takterrassen och solnedgången – vågarna slår mot stranden drygt 100 meter nedanför. Med drag av internationell master bedroom svit finns här en platsbyggd sänggavel i ek. På andra sidan av det stora rummet med detaljer i mässing finns en naturlig loungedel med plats för sittmöbler. I det vita paneltaket sitter infälld downlight. Hissen stannar häruppe och rummet har en mycket formren och Japanskinspirerd garderobsvägg med skjutdörrar i slätvitt med inslag av gulmetall.

BADRUM
Planets femstjärniga badrum har kalkstengolv och skimrande granitkeramik med inslag av mosaik. Här finns vägghängd wc, garderob, inkaklat badkar med havsutsikt, handdukstork, duschalkov bakom glas, bidé samt en kommod i ek med underlimmade handfat i kalkstensskivan. Rummet har infälld downlight.

ALLRUM
Tillbaka nere i entréhallen leder en ekdörr in till en avdelning med allrum, sovrum och badrum. Ytorna är tänkbara som kontor för den egna verksamheten, gästvåning eller tonårsavdelning. Allrummet har glaspartier mot entrésidans klippor samt villans signaturgolv i ek.

BADRUM
Bakom en ekdörr i allrummet finns ett badrum med kalkstensgolv och samma sobra ton som övriga badrum. Här finns handfatskommod, vägghängd wc, handdukstork och duschalkov bakom frostat glas. Badrummet kan även nås från entréhallen.

SOVRUM
Avdelningens sovrum har två glaspartier mot havet. Inramad av grönska och klippor öppnar sig havsutsikten även här nere. Det stora sovrummet har ekgolv.

GYM
I anslutning till entréhallen ligger ett mindre rum som idag används som gym. Det är även tänkbart som arbets- eller gästrum. Ljuset faller in från två håll och utsikten vetter mot villans trädgård och entrésida.

GARAGE & FÖRRÅD
Bakom extra breda ekdörrar ligger villans vitkaklade garage med eldörrar och klinkergolv. En dörr leder in till hissen och en annan till ett stort och rymligt förråds- och teknikrum.

Ansvarig mäklare

Bilder

 • Den mycket stora trädgården om 4 530 kvm är i flera grönskande etage.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Den mycket stora trädgården om 4 530 kvm är i flera grönskande etage.
 • Terrassen övergår i ett poolområde med en gjuten och mosaikklädd pool.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Terrassen övergår i ett poolområde med en gjuten och mosaikklädd pool.
 • Den mäktiga treplansvillans tidlöst internationella ton präglas.... Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Den mäktiga treplansvillans tidlöst internationella ton präglas...
 • ...av en sällsynt smakfull och diskret exklusiv inredning.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  ...av en sällsynt smakfull och diskret exklusiv inredning.
 • Mycket påkostad och stor Infinitypool som värms upp av bergvärme.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Mycket påkostad och stor Infinitypool som värms upp av bergvärme.
 • Enorma glaspartier och.... Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Enorma glaspartier och...
 • ... tre terrasser ut mot Krokaviken.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  ... tre terrasser ut mot Krokaviken.
 • Ljusa rumsvolymer samt exklusiv design och inredning i skyddat solnedgångsläge.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Ljusa rumsvolymer samt exklusiv design och inredning i skyddat solnedgångsläge.
 • Om man önskar kan vägen värmas upp vid frost och is.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Om man önskar kan vägen värmas upp vid frost och is.
 • Hiss med inredning i ek till alla våningsplanen.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Hiss med inredning i ek till alla våningsplanen.
 • Trappan är med 6-7 steg, klädd med en guldskimrande mosaik.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Trappan är med 6-7 steg, klädd med en guldskimrande mosaik.
 • Makalös villa om totalt 405 kvm på högt och privat läge.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Makalös villa om totalt 405 kvm på högt och privat läge.
 • Villans många heltäckande glasväggar öppnar vyerna över hav.... Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Villans många heltäckande glasväggar öppnar vyerna över hav...
 • ...och skärgård i obrutet solnedgångsläge.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  ...och skärgård i obrutet solnedgångsläge.
 • På mellanplanet flyter den skyddade terrassen ihop med poolområdet.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  På mellanplanet flyter den skyddade terrassen ihop med poolområdet.
 • En ektrappa invid hissen i köket leder upp till villans nyskapade penthousevåning.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  En ektrappa invid hissen i köket leder upp till villans nyskapade penthousevåning.
 • Med drag av internationell master-bedroom-svit finns här en platsbyggd sänggavel.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Med drag av internationell master-bedroom-svit finns här en platsbyggd sänggavel.
 • Panoramautsikt över havet – drygt 100 m från vågorna.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Panoramautsikt över havet – drygt 100 m från vågorna.
 • Planets femstjärniga badrum har kalkstengolv och skimrande granitkeramik med inslag av mosaik.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Planets femstjärniga badrum har kalkstengolv och skimrande granitkeramik med inslag av mosaik.
 • Badkar på översta plan med fri havsutsikt.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Badkar på översta plan med fri havsutsikt.
 • Utanför långväggens heltäckande glaspartier öppnar sig den fria panoramautsikten.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Utanför långväggens heltäckande glaspartier öppnar sig den fria panoramautsikten.
 • Ett vackert slipat betonggolv försvinner ut över mycket stora ytorna.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Ett vackert slipat betonggolv försvinner ut över mycket stora ytorna.
 • Ett mycket exklusivt Bulthauptkök öppnar sig i höjd med matsalsdelen.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Ett mycket exklusivt Bulthauptkök öppnar sig i höjd med matsalsdelen.
 • Formren och gasoldriven öppen spis.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Formren och gasoldriven öppen spis.
 • En lång köksö i rostfritt skapar rumslighet och blir som ett ikoniskt konstverk.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  En lång köksö i rostfritt skapar rumslighet och blir som ett ikoniskt konstverk.
 • Entré finns både på sluttningsplan och entréplanet.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Entré finns både på sluttningsplan och entréplanet.
 • Inredningen går helt i rostfritt med minimalistisk design och sparsmakade beslag.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Inredningen går helt i rostfritt med minimalistisk design och sparsmakade beslag.
 • En suite med badrum och walk-in-closet ligger ett ljust sovrum med vidunderlig utsikt.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  En suite med badrum och walk-in-closet ligger ett ljust sovrum med vidunderlig utsikt.
 • Stilfullt kalkstensgolv och väggarna är klädda i ljusskimrande granitkeramik.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Stilfullt kalkstensgolv och väggarna är klädda i ljusskimrande granitkeramik.
 • Bakom en glasdörr skymtar den formrent inredda bastun med fönster.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Bakom en glasdörr skymtar den formrent inredda bastun med fönster.
 • Tack vare höga glaspartier i två väderstreck, och den fria takhöjden.... Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Tack vare höga glaspartier i två väderstreck, och den fria takhöjden...
 • ...upp till mellanplanet, präglas den entréhallen av en ljus och luftig rymd.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  ...upp till mellanplanet, präglas den entréhallen av en ljus och luftig rymd.
 • Stilren, öppen trappa i ek, glas och vitmetall upp till villans mellanplan.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Stilren, öppen trappa i ek, glas och vitmetall upp till villans mellanplan.
 • Här kan man ha kontor för den egna verksamheten, gästvåning eller tonårsavdelning.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Här kan man ha kontor för den egna verksamheten, gästvåning eller tonårsavdelning.
 • Bakom en ekdörr i allrummet finns ett badrum med kalkstensgolv.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Bakom en ekdörr i allrummet finns ett badrum med kalkstensgolv.
 • Det stora sovrummet på sluttningsplanet har havsutsikt.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Det stora sovrummet på sluttningsplanet har havsutsikt.
 • Fastighetskarta. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Fastighetskarta
 • Den stora, U-formade poolvillan reser sin modernistiska byggnad i tre plan.. Krokaviksvägen 60 - Bjurfors
  Den stora, U-formade poolvillan reser sin modernistiska byggnad i tre plan.

Planritning

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Skörvalla 1:87

Tomt

Tomtarea 4 530 m² (friköpt).

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1988-04-14)

Ekonomi

Taxeringsvärde
8 202 000 kr
Byggnadsvärde
5 000 000 kr
Fastställt
2021
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
9 525 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Sotning
500 kr
Värme
47 000 kr
Försäkring
9 000 kr
Samfällighetsavgift
1 000 kr
Renhållning
2 300 kr
Vatten/Avlopp
6 600 kr
Summa
66 400 kr
Elförbrukning
23 100 kWh/år

Driftkostnaderna är ej på detta hus utan är en bedömning utifrån andra hus

Pantbrev

Det finns 5 st pantbrev uttagna om sammanlagt 9 955 000 kr

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
46
Energideklarationsdatum
2024-01-30

Ombyggnad, Renoveringar

Om-och tillbyggt med mycket hög standard 2012/2013

TV/bredband

Fiber är framdragen till tomtgräns

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Skörvalla GA:2 ändamål: Vägar

Förmån: Officialservitut Väg, 13-SLÄ-584.1
Förmån: Officialservitut Väg, 13-SLÄ-584.2

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
33 000 000 kr
Rum
7
Antal sovrum
4
Max antal sovrum
5
Boarea
308 kvm*
Tomtarea
4 530 kvm
Biarea
97 kvm
Bastu
Ja
Trädgård
Ja

*Areauppgifter enligt mätning 2024

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 ½ plan med sluttningsvåning
Byggår
2006
Fasad
Puts/träpanel
Stomme
Betong
Uppvärmning
Bergvärme, Nibe Fighter. Vattenburen golvvärme
Takbeklädnad
Dubbelfalsad plåt
Fönster
3-glas isolerfönster

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Om Särö - Budskär

Mäklaren om Särö

En ljuvlig västkustdröm, med rogivande naturområden, kala klippor, salta bad och mjuka sandstränder – det är Särö. De pampiga sekelskiftesvillorna, från tiden då den exklusiva badorten etablerades utmärker området allra mest. Många av dem är helt unika i sin storslagna arkitektur.

NATUR På Särö, Kungsbackas eget lilla paradis bara tre mil från Göteborg, bor runt 3000 personer. Ändå består stora delar av halvön av vidsträckta naturområden, där man kan ströva genom orörda landskap. Västerskog och Nordanskog är två bergshöjder med varierande natur och lövskogar. Och i öster ligger Sandsjöbacka Naturreservat med vandringsleder och badsjöar. Utmed Särös kustlinje är det lätt att hitta sina egna favoritstränder eller klippor för att ta sitt dagliga morgon- eller kvällsdopp – båda självklara ritualer för en säröbo.

HISTORIA När badanläggningen uppfördes 1839 etablerades Särö som en av de första bad- och kurorterna i Sverige. Sommargästerna anlände då med ångfartyg till ångbåtsbryggan, och så småningom med tåg från Göteborg, via Säröbanan som hade slutstation Särö Västerskog. Idag har tågbanan blivit en cykelväg som löper plant, rakt och naturskönt hela vägen till centrala Göteborg. Det gamla stationshuset vid kajkanten hyser idag den omtyckta restaurangen Blomstermåla. Det sägs att det var på Särö som de första tennismatcherna spelades i Sverige. Särö Lawn Tennis klubb kom till när societeten tillbringade somrarna här, däribland tenniskungen Gustaf V som gärna svingade sin racket där. Än idag präglas vardagen för säröborna av mycket idrott och aktiviteter. Läget gör att möjligheterna till golf, tennis, bad, båtliv och hästsport är oändliga.Man får anta att det var ett gott liv de första sommargästerna levde och det är kanske inte så konstigt att de valde just Särö. För här är det verkligen lätt att njuta av det goda i livet: unik arkitektur, trevliga etablissemang där man gärna umgås över en bit god mat och dryck, alltid tillgång till idrott och rekreation utanför knuten och inte minst – ett rikt överdåd av svensk natur när den är som vackrast.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Särö? Kontakta våra mäklare i Kungsbacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Krokaviksvägen 60

Krokaviksvägen 60

42941 Särö

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Krokaviksvägen 60

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND
}