Bostäder till salu i Dala

Hitta din nya bostad i Dala.

Attraktiva bostäder till salu i Dala

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Dala just nu!

 • Bostadsrättslägenhet

  Dala, Båstad

  Budgivning pågår
  Adress
  Korrödsvägen 22B
  Utgångspris
  3 250 000 kr
  Månadsavgift
  3 453 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  70 kvm

Området

Att bo på Norra Bjärehalvön

I Båstads kommun hittar vi detta område, rikt på fornminnen med pittoreska fiskelägen, långgrunda strandängar, steniga klippstränder och djupa lövskogar. Ängelholm/Helsingborgs flygplats ligger endast ca 30 min bort med bil och närliggande E6:an gör det lätt att transportera sig till de större närliggande orterna i norr och söder.

Flera små trivsamma byar breder ut sig längs den norra Bjärehalvön och tillsammans med den fantastiska naturen nära havet skapar de en plats för ett gemytligt boende. Permanent eller kanske bara som sommarboende, det väljer ni själva.

Boarp är en av dessa byar. Med fornminnen från bronsåldern har Boarp vuxit upp till en handelsby med bland annat kötthall, bageri, fisk, grönsaker, klädes- och designbutik.

På väg ut mot det vackra Hovs Hallar ligger Hallavara. Här växer företagsamhet och både besökare och invånare kan beskåda konst och silversmide, koppla av med en kopp kaffe bland blommor och växthus, eller varför inte köpa nyrökt fisk på Kajs fisk och rökeri.

Hov (skåningarna uttalar det håv) är en småort med en vacker vitmålad stenkyrka, byggd på 1100-talet. Här finns ett seniorlag i fotboll som invånarna hejar fram på matcherna som spelas på idylliska Hovvalla. Ett välutvecklat vägnät med asfalterade mindre trafikerade landsortsvägar gör det smidigt för de boende att transportera sig både till fots och på cykel. Det går även bussar som kontinuerligt tar dig ut till halvöns huvudorter.

För dig som pendlar med bil gör du det enkelt via Europaväg 6 med åtkomst till Bjärehalvön både söder och norr ifrån med avfart i Hjärnarp respektive Östra Karup. På några mils avstånd finner du sedan Halmstad i norr och Helsingborg i söder.

Ängelholm Helsingborg Airport (AGH) ligger endast 30 minuter från Bjärehalvön. Härifrån kan du också ta dig till destinationer som Stockholm, Sälen, Helsingfors och New York.Vid Hallandsåsens slut finns även en tågstation där även Öresundstågen stannar. Det gör det enkelt att pendla oavsett om du ska norr eller söderut och buss anknyter till varje avgående/ankommande tåg och tar dig till centrala Båstad.

På Norra Bjärehalvön myllrar det av aktivitet. Här finns till exempel flertalet golfbanor, rid-möjligheter, vandringsleder och tennisbanor. För den kulturelle finns bland annat flera konstgallerier och emellanåt anordnas det även loppisar, konserter och barnföreställningar.

I de större kringliggande orterna Torekov eller Båstad, når du ett större serviceutbud med butiker och shopping.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Dala? Kontakta våra mäklare i Båstad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Norra Bjärehalvöns 3 bästa

3
 • Norrvikens trädgårdar
  En magisk plats som måste upplevas!
 • Sinarpsdalen
  En 8 km lång naturskön vandring förbi äppelodlingar och betande får
 • Solbackens Wåffelbruk
  Ett hundraårigt våffelbruk med smarriga våfflor och vacker utsikt