Bostäder till salu i Domsten

Hitta din nya bostad i Domsten

Attraktiva bostäder till salu i Domsten

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Domsten just nu!

Området

Att bo i Domsten

Domsten är ett gammalt fiskeläge och en av Helsingborgs charmigaste stadsdelar. Både i norr och söder finns det naturreservat. I den mysiga småbåtshamnen med gästhamn kan man handla glass, enklare rätter och gå på segelskola.

Domsten är ett pittoreskt samhälle med en småbåtshamn, strand och flera grönområden cirka 1 mil norr om Helsingborg. Bebyggelsen är koncentrerad runt Bygatan och dess tvärgator mellan landborgsryggen och stranden. Mot Kulla Gunnarstorps naturreservat finns en del välbevarade korsvirkeshus från sent 1800-tal när det endast bodde några fiskare här. Under 1920-talet utökades området med ytterligare några hus i området som delvis finns kvar än i dag. På 1930–40-talet blev stadsdelen en populär semesterort för stadsborna, vilket ledde till att det byggdes ett flertal sommarhus under denna tid. I dag har dessa till största del ersatts av åretruntbostäder av större och modernare karaktär. I Domsten finns en montessoriförskola för de små. Skolbarnen går på Laröds skola.

Domsten bjuder på vacker natur med såväl hav som grönska. Domstensstranden är en fin och populär sandstrand, inte minst bland barnfamiljerna eftersom den är långgrund. Man kan även ta ett dopp direkt från en av badbryggorna och köpa något gott i kiosken. Stadsdelen är omgiven av ett brett jordbrukslandskap med inslag av tallskog. Kulla Gunnarstorp i söder erbjuder både kultur-och naturupplevelser. Här finns ett stort naturreservat med underbara utsiktsplatser, skogsmarker, raviner och badmöjligheter. I Slottsparken kan man ta en trädgårdspromenad, se en utställning i Kulturhallen, handla i gårdsbutiken och beskåda de vackra borg- och slottsbyggnader som går ända tillbaka till 1400-talet. Domsten-Vikens naturreservat är beläget i norr, vid kustorten Grå läge.

Kända personer som har varit bosatta i Domsten är bland annat skådespelaren Nils Poppe och konstnären och formgivaren Stig Lindberg.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Domsten? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Helsingborg City. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Domstens 3 bästa

3
  • Christians fiskebod
    I Domstens hamn serveras bland annat nyrökt fisk, smörgåsar, fika och glass
  • Poppegården
    Varje sommar hålls traditionen om en teaterföreställning vid liv av Nils Poppes fru Gunilla
  • Kulla-Gunnarstorp
    Naturreservat på landborgen med vackra utsiktsplatser, bad, skogsmarker och raviner