Bostäder till salu i Mariastaden

Hitta din nya bostad i Mariastaden

Attraktiva bostäder till salu i Mariastaden

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Mariastaden just nu!

 • Friliggande villa

  Mariastaden, Helsingborg

  Adress
  Sävsångaregatan 19
  Utgångspris
  4 990 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4
  Boarea
  165 kvm
  Tomtarea
  946 kvm

  Visning: 2020-06-09

 • Friliggande villa

  Mariastaden, Helsingborg

  Besiktigad
  Adress
  Rödhakegatan 13
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea
  135 kvm
  Tomtarea
  360 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Mariastaden, Helsingborg

  Adress
  Gyhultsvägen 44
  Utgångspris
  2 250 000 kr
  Månadsavgift
  5 304 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  85 kvm

  Visning: 2020-06-10 Boka här

Området

Att bo i Mariastaden

Som boende i Mariastaden har du bekvämt nära till strand, shopping, restauranger och natur. Du har cykelavstånd till allt det bästa Helsingborg har att erbjuda, men bor på lugnt läge i grönskande omgivningar.

Mariastaden är uppbyggt runt det tidigare sjukhusområdet som låg här som hette Sankta Maria sjukhus. När sjukhuset avvecklades på 1990-talet ändrade området namn till Maria Park. I de gamla, men bevarade byggnaderna finns det nu skolor, bostäder och kontorslokaler.

I Maria Park finns det både klassiska tegelhus från 1920-talet och nybyggen. Vägarna kantas av alléer och hela området är lummigt och grönskande.

Nära parken, i en anrik byggnad med tillhörande växthus finns det café, restaurang, butik och handelsträdgård i ett. Detta var tidigare ett trädgårdsmästeri och är nu ett populärt utflyktsmål där du kan handla växter, inredningsdetaljer och äta en god lunch eller middag i underbar miljö.
Ett stenkast från Mariastaden finns Pålsjö skog, som har underbara promenadstigar, motionsslingor och strövområden. Lite längre västerut ligger Sofiero slott som erbjuder massor av nöjen, kultur och matupplevelser.

Här är det inte svårt att förstå att barnfamiljerna trivs. Det är ett lugnt, barnvänligt område med flera skolor, förskolor och goda kommunikationer nära tillhands.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Mariastaden? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Helsingborg City. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.