Bostäder till salu i Mörarp

Hitta din nya bostad i Mörarp

Attraktiva bostäder till salu i Mörarp

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Mörarp just nu!

Området

Att bo i Mörarp

Hässlunda är en mysig landsby mellan Mörarp och Påarp med öppna åkerfält, gårdar och en vacker kyrka från 1200-talet. De flesta bostäder ligger koncentrerade norr om kyrkan och består av gårdar, villor och några gamla skolhus från slutet av 1800-talet. Här bor du genuint på landet men befinner dig endast en kvart från Helsingborgs storstadspuls.

Tre kilometer nordöst om Hässlunda ligger Mörarp som är ett modernt villasamhälle med tågstation, affär, skola och idrottshall. I Mörarp finns ett bevarandeprogram för särskilt värdefull bebyggelse. En spännande byggnad är Caltexmacken som är en bevarad bensinmack, nästan i originalskick.

Tågtrafiken slutade att passera Mörarp i början på 1970-talet men återupptogs igen 1991. Nu kan du ta tåget härifrån till Helsingborg på tolv minuter.

Väster om Mörarp ligger den lilla orten Hjortshög med breda åkerfält, beteshagar, skogspartier och skön lantlig miljö. Här ligger Vasatorps golfklubb och Hjortby torp som hyr ut stugor och lägenheter nära golfbanan. Från golfklubben har du nära till fritidsområdet i Bruces skog Bruces skog som är ett naturreservat med våtmarker, betesmarker, äng och skog. Här finns bland annat motionsslingor, cykelled och ridstig.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Mörarp? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Helsingborg City. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.