Bostäder till salu i Påarp

Hitta din nya bostad i Påarp

Attraktiva bostäder till salu i Påarp

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Påarp just nu!

Området

Att bo i Påarp

Påarp är en trevlig och livlig ort endast sju kilometer öster om Helsingborg. Här bor det många pendlare på grund av tågstationen som ligger bekvämt nära. På endast nio minuter tar Pågatågen dig in till Helsingborgs Centralstation. Inne i Påarp finns ett centrum med bageri, affärer, bank och mataffär. Det finns också idrottshall, idrottsplats och gröna promenadstråk mellan bostadskvarteren för ett aktivt liv.

Påarp har endast funnits på nuvarande plats sedan slutet av 1800-talet. 1815 brann den lilla byn ner som då låg mellan Välluvs kyrka och nuvarande Påarp med 7-8 gårdar. Byn byggdes upp på nytt norr om det ursprungliga Påarp i samband med att järnvägen byggdes och fick därmed en bättre placering. Järnvägsförbindelsen var stängd i Påarp i tjugo år men till Påarpbornas stora glädje återupptogs trafiken igen 1991. Nu pendlar de som bor i Påarp till arbete och studier i Helsingborg på några minuter.

I början på 1900-talet öppnades en handelsträdgård i Påarp och grönsaksodlingen blev viktig för orten. Här fanns bland annat Sveriges största jordgubbsodling.

I Påarp ligger Helsingborgs lek-och djurpark som är ett populärt utflyktsmål med massor av aktiviteter för hela familjen. Här kan barnen vara i lekparken och roa sig och de vuxna avnjuta en god fika i trädgårdskaféet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Påarp? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Helsingborg City. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.