Hoppa till innehåll

Modernism i sceniskt naturlandskap nära hav och centrum

Pålsjö, Helsingborg

Senderödsvägen 21

Utgångspris:
8 700 000 kr
Avgift:
6 004 kr*
Antal rum:
4
Boarea:
131 kvm
Byggår:
2024
Våningsplan:
5
Hiss:
Ja

*IMD: Individuell mätning och debitering av hushållsel och tappvarmvatten. Hushållsel *884 kr/mån och varmvatten * 429 kr/månad. *uppskattad kostnad.

Modernism i sceniskt naturlandskap nära hav och centrum

Bjurfors Beyond presenterar en nyproducerad fyrarumsvåning högst upp i huset med extraordinär takterrass med fri utsikt mot Pålsjö skog.

Beskrivning

Ostörda vyer över ängar och skog. Stilsäker interiör med en känsla av påkostad elegans inifrån och ut. Kontinental takterrass som överträffar det mesta med sin imponerande yta om drygt 190 kvm. På Senderödsvägen 21 fås praktiskt taget två hem i ett. Åtminstone under årets varma månader när rummen ute nyttjas minst lika mycket som de där inne.

Lägenheten om 131 kvm, fördelat på fyra rum och kök, är placerad allra högst upp i ett av de tre helt nyuppförda huskropparna som omfattar Pålsjö ängar. Precis som namnet antyder är det just Pålsjö skog och de vidsträckta ängarna framför som utgör en nästan overklig kuliss här. Att kunna flytta in i ett fullkomligt modernt hem där allt är minutiöst genomtänkt - mitt i en naturidyll, hör inte till det vanliga. Och det bästa av allt är att utsikten kommer att få fortsätta vara just så här vacker då marken framför inte får bebyggas eftersom det är naturreservat. Den lantliga känslan till trots väntar både stadskärnan och badstränderna några ynka kilometer bort. På en kvart med cykel eller tio minuters bilfärd nås det mesta av stadens utbud.

Byggnadernas minimalistiska och rena arkitektur återspeglas hela vägen. Pampiga och pråliga detaljer vore bara överflödigt. Här är det naturen och ljuset som talar genom öppna rumsvolymer och omfattande glaspartier. Interiören är enhetlig och följer ett stilfullt nordiskt stilspråk med genomgående mattlackerade ekgolv, fönsterbänkar av kalksten, släta vita väggar samt matt sandfärgad kakel och klinker i badrum. Även köksinredningen från Marbodal har skapats med naturen som inspirationskälla och passar utmärkt in med dess brunbetsade luckor och arbetsbänkar av granit. En värmande och stämningsfull braskamin för årets svalare månader finns också på plats. De fyra rummen är fint fördelade med en hall som tydlig skiljelinje mellan privat och socialt. Sällskapsrum, matplats och kök är naturligt sammanlänkande och har alla utgång till terrassen. De tre sovrummen är placerade i den andra delen, liksom tvättrum, klädkammare och dubbla badrum.
Terrassen har, utöver en spektakulärt fri utsikt och många soltimmar, naturliga avdelningar och fler att skapa om så önskas. Det finns härligt öppna ytor under bar himmel för umgänge och avkoppling, men också en pergola i söder som skänker välbehövlig skugga när solen är som starkast. Vatten och el är indraget vilket gör det möjligt att ha utekök, dusch eller spa-bad. Det går också att glasa in delar av terrassen. Det går väl knappast att få det mer njutbart än såhär vid Skånes västra kust?

Interiör

VÄLKOMMEN
Pålsjö har en fin placering i Helsingborgs nordöstra del, fridfullt intill skogens frodiga famn, Linneträdgårdens skönhet och öppet landskap, men också bekvämt nära pulsen. Som boende här är det lätt att finna uppskattning i alla beståndsdelar. Kanske startar ni dagen med en joggingtur längs slingriga skogsstigar, tar en långpromenad eller en cykeltur ner för ett havsdopp. Eller avslutas kvällen med ett yogapass i solnedgången? Brf Pålsjöängars tre huskroppar är uppförda likt en nedåtgående spiral så att alla kan ta del av även den låga kvällssolen. I centrum finns en skyddad och ljus innergård med kontakt till ängarna som breder ut sig framför. Lägenheten är placerad på den femte och översta gången i huset som är placerat med entré mot öster. Parkering för bil med elplats finns i garage i källarplan, där hissen går hela vägen upp till lägenheten.

ENTRÉHALL
Redan i entréhallen startar den ultramattlackerade tvåstavsparketten i ek som fortsätter vidare genom alla rum, liksom vitmålade släta väggar. Direkt till höger finns en skjutdörrsgarderob för ytterplagg, accessoarer och skor. Den långa korridoren löper vidare in mot sällskapsrummet och glasdörrarna mot terrassen, vilket ni får en skymt av redan här. De tre sovrummen och tvättrummet radar upp sig på vänster sida. De två badrummen och en till höger.

KÖK & MATPLATS
En dörröppning direkt till höger om entrén visar vägen in till det öppna köket med matplats. Längs med rummet finns ett omfattande fönsterparti med lågt sittande fönsterbänkar och dörr ut till en del av terrassen som delvis är under tak mot rakt västerläge. Räcket av glas ger även inifrån en helt fri utsikt mot det gröna landskapet. Köksinredningen är från Marbodals serie ”Signatur Ekbacken” som har skapats med naturens organiska former i åtanke. Luckorna i mörkbetsad ek är både räfflade och släta och får en stilfull kontrast från bänkskivor och väggytor i ljusgrå granit. Köksön med mjukt formade hörn är en central mötesplats som inte bara har full överblick över omgivningarna utan också middagsgästerna i matplatsen framför. Terrassen nås två trappsteg upp och bjuder på spektakulära solnedgångar.

SÄLLSKAPSRUM & TAKTERRASS
Matplatsen övergår nästan obemärkt vidare in mot sällskapsrummet som öppnar sig med en häpnadsväckande volym och fritt ljusflöde från generösa glaspartier i söder och väster. På väggen mot matplats och kök tronar kaminen i gjutjärn som är en härligt värmande och mysigt inslag höst och vinter. Terrassen mot väster utanför köket löper vidare längs med sällskapsrummet för att sedan öppna upp sig rakt ut mot söder. Ytan på 200 kvm är minst sagt mäktig och erbjuder sanslösa möjligheter att ha sammankomster på. Under sommaren blir det bokstavligt talat som ett extra hem från morgon till kväll. Vill man nyttja det ännu större del av året är det möjligt att glasa in några av uteplatser som idag har tak, vilket är en relativt stor del. Vill man kunna bubbelbada under stjärnorna eller tillaga mat mer än på grillen här ute gör det indragna vattnet det möjligt att installera ett spa-bad och utekök. Även odlingen kan tas till andra höjder genom inglasning eller i odlingskragar.

SOVRUM 1–3 & TVÄTTRUM
Samtliga av lägenhetens sovrum är vända mot öster och ger ett svalt, ljust och luftigt intryck med släta vita väggar och matt ekgolv. Alla rum har garderober eller förvaring bakom skjutdörrar. Det största av de tre rummen är placerat längst in intill sällskapsrummet. Mellan sovrum ett och två är det separata tvättrummet placerat. Rummet har fint ljusinsläpp från ett fönster samt stilren interiör från Marbodal i ljusgrått med gott om förvaring, arbetsbänk med handfat, tvättmaskin och torktumlare. På golvet ligger gråa klinkerplattor och väggarna ovanför arbetsbänken är kaklad i vitt.

BADRUM 1–2
Badrummen som är placerade bredvid varandra, i fin anslutning till sovrummen mitt emot, är närmast identiska. Båda är inredda med kakel och klinker i en harmonisk färgskala av beige och sand, wc, vägghängd tvättställskommod och dusch med glasväggar.

Ansvarig mäklare

Film

Med himlen som granne

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
8 700 000 kr
Lägenhetsnummer
20-1401
Våningsplan
5
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
131 kvm

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 004 kr

IMD: Individuell mätning och debitering av hushållsel och tappvarmvatten. Hushållsel *884 kr/mån och varmvatten * 429 kr/månad.
*uppskattad kostnad.

Byggnadssätt

Byggår
2024

Uteplats/balkong

Takterass om ca 190 kvm

Parkering

Garageplats med laddning för elbil

Ekonomi

Andel i föreningen
2,6174%

Relevant andelstal gällande andel av årsavgift har ej gått att få fram från föreningen eller förvaltaren.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
C
Energideklarationsdatum
2024-03-26

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Pålsjöängar
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
57
Överlåtelseavgift
1 433 kr*

*Betalas av köpare

Parkering

Brf Pålsjöängar har en underjordisk parkering med nästan en plats per bostad.
I garaget finns 52 st p-platser , 32 st av platserna i garaget är vanliga för 1100 kr/mån. 20 av platserna har el-laddnings möjlighet för 1500 kr/mån. 1 st handikappplats finns på gården för 625kr/mån.

TV/bredband

Fastigheten ansluts med fiber via Pingday. Respektive bostadsrättshavare tecknar individuella abonnemang hos operatör efter vilka tjänster som önskas.

Gårdsplats/innergård

En grönskande innergård för umgänge och avkoppling med sittgrupp.

Gemensamma utrymmen

Gemensamt miljöhus finns i Hus 3 med ingång från gården. Lägenhetsförråd finns i källaren. Det finns ett förråd per lägenhet. Det finns äcen cykleparkering i källaren på ett antal ställen utmed fastigheten.

Om Helsingborg

Att bo i Helsingborg

Helsingborg är en av Nordens äldsta städer. Redan i slutet av 900-talet har det troligtvis funnits en mindre befästning uppe på landborgen. Staden tillhör Öresundsregionen och är Skånes andra största stad. Här befinner du dig endast 4 km från Helsingör i Danmark. Fram till mitten 1800-talet betecknades Helsingborg som småstad men antal invånare ökade explosionsartat i samband med att industrialismen i staden tog fart. Helsingborg växer fortfarande och efterfrågan på nya bostäder blir allt större.

Helsingborg är förutom den breda kustremsan omgivet av parker, grönområden och skog för ett aktivt liv. Här finns naturreservat, vandringsleder, lekplatser, badplatser och cykelleder i varierande miljöer. Helsingborgs centrum ligger alldeles intill havet och är den äldsta delen av staden. Här sjuder det av liv året om. Restauranger, caféer och barer ligger tätt både inne bland husen och nere vid Öresundskusten.

På sommaren solar och badar du mitt i centrum. Här finns det ett flertal badplatser att välja på utifrån väder och humör. Gröningen är en populär plats för folk i alla åldrar med stora gräsytor, lekplats, promenadstråk, trädäck och badbrygga. Fria bad är en bred sandstrand med tre badbryggor och en trevlig fiskrestaurang som vetter mot havet.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Helsingborg? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Helsingborg City eller Bjurfors mäklare i Helsingborg Norr. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Senderödsvägen 21

Senderödsvägen 21

254 51 Helsingborg

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Senderödsvägen 21

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND