Bostäder till salu i Lyby

Hitta din nya bostad i Lyby.

Attraktiva bostäder till salu i Lyby

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Lyby just nu!

 • Utgångspris eller Högstbjudande
  375 000 kr
  Tomtarea
  700 kvm

Området

Att bo i Askeröd

”Laget med fart – Askeröd så klart!” Ja, så kan det låta över nejden. I ett lapptäcke av odlingsmark samlas gårdar och friliggande enfamiljsvillor. De små byarna Askeröd, Västerstad och Osbyholm ligger lugnt och lantligt på lagom avstånd till centralorten Hörby och tätorten Löberöd. I Askeröd med omgivning erbjuder AIF och byföreningen gemenskap för gammal och ung.

I ett öppet landskap ligger de mindre orterna Askeröd, Västerstad och Osbyholm. Bebyggelsen består främst av lantgårdar och fristående enfamiljshus. Laget med fart – Askeröd så klart! Ja så hejar man under fotbollsmatcherna. AIF, Askeröds Idrottsförening, bildades redan 1944 och idag finns junior- och seniorlag på nivåer upp till division 3. Den lokala byföreningen representerar alla orterna och dess medlemmar är mycket engagerade, ordnar pepparkakshus-bak och andra aktiviteter.

Hörby, som är kommunens centralort, ligger mindre än 2 mil från Askeröd. Här finns all service som livsmedelsbutiker, klädaffärer, bibliotek samt apotek och vårdcentral men också skolor från förskola upp till förberedande gymnasium. I lilla Västerstad finns en skola för f-åk 3. De La Gardie-skolan har långa anor, den är över 200 år gammal.

Löberöd, som ligger 5 minuter bort med bil, är en liten tätort. Här finns livsmedelsbutik, bensinmack, vårdcentral samt Ölyckeskolan. Det är en integrerad skola, från förskoleålder upp till 16 år.

Båda orterna Lyby och Osbyholm ligger i nära anslutning till Hörby. Det är inte mer än 4 km in till Hörby Centrum. Mellan gårdarna och villakvarteren i Osbyholm slingrar sig ån på sin väg mot Östra Ringsjön. Osbyholm ligger nära E22:an vilket ger enkel pendling med bil eller buss till Eslöv eller Lund, som båda nås på mindre än 30 minuters bilfärd.

För golfaren erbjuder Elisefarms GK spel på 18håls-bana nära Östra Ringsjön, drygt en mil från Askeröd. Västerut lockar Flyingebygden, ett paradis för alla hästintresserade.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Lyby? Kontakta Bjurfors mäklare i Mellanskåne! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Askeröds 3 bästa

3
 • Sommarfesten i Askeröd
  Två dagar om sommaren är det dans, musik, loppmarknad.
 • Almedals lilla gårdsbutik, Askeröd
  Mysig gårdsbutik med egenodlade ekologiska grönsaker.
 • Café 7088, Västerstad
  Charmigt café i en nerlagd byskola.