Hoppa till innehåll

Fräsch och genomgående lägenhet med västerbalkong

  • Såld, 2024-02-16
  • 91,2 kvm
  • 3 rum
  • 2 315 000 kr

Bjärred - Mellanvången, Lomma

Salviavägen 3

Slutpris:
2 315 000 kr
Avgift:
5 787 kr*
Antal rum:
3
Boarea:
91,2 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
2 av 2

*I avgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 300 kr/månad som avser TV och fiber.

[En bra dold rubrik här]

Ansvarig mäklare

P-O Renvalder

Fastighetsmäklare / Senior Partner

Kontakta mig

Bjurfors Bjärred
P-O Renvalder

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Vill du också sälja din bostad?

Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig!

Bilder

Om Bjärred - Mellanvången

Att bo i Bjärred

Bjärred är en tätort i Lomma kommun drygt en mil väster om Lund. Bjärred delas in i tre områden; den norra delen Löddenäs, Centrum och den södra delen som kallas Gamla Bjärred.

Längs stranden i Löddenäs finns ett naturreservat med det så kallade Gyllins ängar. I detta ängsområde finns bland annat ett fågeltorn samt den natursköna Trollsjöparken. Parken är ett mycket populärt ställe för rekreation och omtyckt lekområde för barn från skolor och förskolor i närheten. Området söder om parkallén är bebyggt med villor, medan den norra delen har förblivit en naturpark. Här finns planteringar kvar från den ursprungliga parken, främst bok som nu utgör ett ståtligt bestånd. Vissa av träden är över hundra år gamla.

Bjärred var från början en badort som hörde till Lund. Under slutet av 1800-talet byggdes här restaurang och hotell. I Bjärred finns också en av Sveriges längsta badbryggor med ett fint kallbadhus. I badhuset kan man förutom att bada eller svettas i bastun även besöka den fina restaurangen och vissa dagar också få musikunderhållning under måltiden.

I Borgeby finns Borgeby slott som har sitt ursprung i en av vikingakungen Harald Blåtands så kallade trelleborgar. Under medeltiden var Borgeby en av ärkebiskopen av Lunds borgar men vid reformationen kom det i privat ägo. I dag ägs slottet av en stiftelse och här finns ett museum över de förra ägarna Hanna Larsdotter och hennes make, konstnären och författaren Ernst Norlind. Strax söder om slottet ligger Borgeby kyrka.

Berga kyrka ligger mitt inne i Bjärred. Kyrkan invigdes i mitten av 1970-talet och den är skapad av Bengt och Kristina Hellborg i ren stram arkitektur. Den är byggd helt i naturmaterial och räknas till en av de förnämsta i nutid. I kyrkans inredning finns ett flertal mycket fina detaljer, bland annat ett krucifix från 1400-talet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Mellanvången? Kontakta Bjurfors mäklare i Bjärred! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Ansvarig mäklare

P-O Renvalder

Liknande bostäder

}