Magnifikt gathus med tillhörande gårdshus i Kulturkvadranten

Kulturkvadranten, Lund

Stora Tomegatan 9

Exklusiv
Utgångspris
10 900 000 kr
Antal rum
9
Tomtarea
265 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
202 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Magnifikt gathus med tillhörande gårdshus i Kulturkvadranten

På Lunds bästa läge i ett strålande skick finner vi denna drömfastighet! Gathus på 150 kvm samt ett gårdshus på 52 kvm. Plats för bil på innergården.

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 0739-20 66 55

Bilder

Planskiss

Planlösning
Entréplan Gathus
Planlösning
Övre plan Gathus
Planlösning
Gårdshus

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till denna gathusdröm på allra bästa läge i charmiga Kulturkvadranten i Lund. Kombinationen av äldre charm och modern standard är helt oslagbart. Gathuset är från 1869 och Stora Tomegatan bär på anor från så långt tillbaka som medeltiden. Både gathus och gårdshus totalrenoverades 2008 och håller en ytterst hög kvalitet. Gården är magisk med sin beläggning av kullersten och så fort man sätter sin fot här infinner sig ett lugn och det är som att man slungas in i en annan värld. Det stora trädet som står mitt på gården är ett Kinesiskt Gudaträd som stått här sedan urminnes tider och skänker den yttre miljön en mycket trivsam och behaglig karaktär. Här finns även plats för en mindre bil. Gathuset är 150 kvm stort samt med en vinkällare på ca 10 kvm med lägre takhöjd.

Gårdshuset fungerar idag som ateljé för nuvarande ägares egna verksamhet. Huset kan dock fungera lika bra till uthyrning, generationsboende eller annat. Här finns ett eget kök/pentry, badrum med tvättpelare. allt man behöver till ett eget boende eller verksamhet. Gårdshuset har förutom sina 52 kvm boarea även 24 kvm golvyta i de två loften ovanför.

Runt hörnet nås Mårtenstorget med sin trevliga torghandel, butiker, saluhallen och allt som hör centrum till. Även Universitetet och några av stadens bästa skolor ligger ett stenkast bort. Välkomna att boka tid för visning!

Interiör

Gathus
Entréplan med vardagsrum/bibliotek, matrum, kök, sovrum/arbetsrum, hall, tvättstuga och wc. Dessutom en liten vinkällare på ca 10 kvm som nås från halldelen. Köket är stilrent och vackert och håller hög kvalitet. Bänkskivor av granit, hela maskinparken är från Miele (2008), vackra originalgolv av breda trätiljor samt handslaget tegel vid köksdel. Matplats i köket för 4-8 personer. Från köket nås tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare från Miele. I matrum, vardagsrum och sovrum är det även där vackra materialval. Breda golvtiljor handslaget tegel i halldelen. Väggen mellan sovrum och vardagsrum kan enkelt tas ner för den som så önskar ha ett vardagsrum med genomgående ljusinsläpp. Vacker entrédörr från Qvesarum. Gäst-wc även det från 2008 i ett stilrent uttryck, golvvärme, wc och handfat.
Övre plan med tre sovrum, allrum med öppen spis och balkong mot gården samt ett stort badrum. Synliga bjälkar i taket, trägolv och andra tidstypiska detaljer. Badrummet från 2008 med golvvärme, duschhörna, badkar, handdukstork, wc och badrumsskåp.

Gårdshus
Stort rum med öppet upp till nock och en köksdel, sovrum/kontor, två loft, hall och badrum med wc, handfat, dusch och tvättpelare. Allt renoverat 2008 även här. Gårdshuset används idag som egen verksamhet i form av ateljé men fungerar förstås lika bra som uthyrning eller generationsboende.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Blekhagen 5

Ombyggnad, Renoveringar

Totalrenovering 2008. All el, alla vattenstammar, avloppsstammar, värmesystem, kök, tvättstuga, badrum. yttre ommålningar och lagningar.

Planbestämmelser

Detaljplan (1999-01-28) Tomtindelning (1990-01-02) Fornlämning (1 st)

Ekonomi

Taxeringsvärde
7 057 000 kr
Byggnadsvärde
3 942 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
11 000 kr
Värme
40 800 kr
Renhållning
3 000 kr
Vatten/Avlopp
5 100 kr
Summa
59 900 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
G
Energiförbrukning per kvm och år
358
Energideklarationsdatum
2018-10-27

Uteplats/balkong

Trivsam och behaglig uteplats som under den varma årstiden gör detta till ett extra vardagsrum.

Tomt

Insynsskyddad tomt med kullerstensgård och ett stort Kinesiskt Gudaträd.

TV/bredband

Fiber

Parkering

Plats för mindre bil på gården, samt möjlighet att överta en hyrd p-plats i garage på Stora Tomegatan 4 för 600 kr/månad.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
10 900 000 kr
Rum
9
Sovrum
5
Boarea
202 kvm*
Tomtarea
265 kvm

* Areauppgifter enligt uppmätning utförd enligt gällande normer

Byggnadssätt

Byggår
1869
Fasad
Tegel (gathus) Puts (gårdshus)
Grund
Krypgrund (gathus) Betongplatta (gårdshus)
Stomme
Tegel
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Fjärrvärme (2008)
Takbeklädnad
Tegel (gathus) Plåt (gårdshus)
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Koppar och plåt
Fönster
2-glasfönster kopplade

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen. ovan. lund präglas av gröna områden, perfekta för rekreation och avkoppling nedan. inbjudande arkitektur i centrala lund

Köpa eller sälja bostad i Kulturkvadranten? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 0739-20 66 55