Elegant 1930-tal möt mordernt inslag

Davidshall, Malmö

Storgatan 43A

Utgångspris
6 795 000 kr
Avgift
6 262 kr
Antal rum
4
Boarea
118 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja

Elegant 1930-tal möt mordernt inslag

Attraktiv fyra med flera tillval i det ursprungliga polishuset mot torget

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu har du möjlighet att flytta in i det anrika polishuset mitt på underbara Davidshallstorg. En stor del av Malmös historia som åter väcks till liv genom ett flertal nya bostäder i Brf Neo. Gammalt och nytt möts med bravur. Just denna lägenhet är placerad nästhögst upp i den ursprungliga delen av polishuset. Lägenheten är en av de lägenheterna som såldes allra först och letar efter en ny ägare som blir den första att flytta in.

Bostadsytan är på hela 118 kvadratmeter, fördelade på fyra rum och kök. Mot innergården finns en njutbar och rymlig balkong med förmiddagssol. De tre sovrummen är placerade mot gården medan de sociala ytorna med kök i öppen planlösning har ett pampigt läge mot torget. Lägenheten har två badrum, varav ett med kombinerad tvättstuga samt gott om förvaring i inbyggda klädkammare. Flera tillval som har gjorts har en genomgående påkostad känsla. Takhöjden är på imponerande 2,7 meter i de flesta rummen. Flera vackra detaljer såsom nischer av tegel och originaldörrar har bevarats.

Att så många lockas att bosätta sig just runt Davidshallstorg finns det många goda skäl till. Här bor du mitt i stan med gångavstånd till precis allt men i ett skönt, lugnt tempo. Livet runt torget påminner lite om italiensk piazza där folk strosar runt i små personliga butiker, tar en paus för en kopp kaffe, ett glas vin eller en god bit mat på en av många uteserveringar. Utbudet är stort men charmigt. Parkernas grönska är alltid nära till hands när du bor här.

Interiör

ENTRÉ
Med vackra tegelnischer på vardera sida av entrén kommer du in i en rymlig hall med två garderober och bra möblerbar yta. I anslutning till hallen finns badrummet som är helkaklat och utrustat med wc, dusch, handfat och linneskåp. Väggarna är vita och golvet grått.
SÄLLSKAPSYTOR
Från entrén, två trappsteg upp nås de stora sociala ytorna som består av vardagsrum, matplats och kök i ett. Tre fönsterpartier vetter mot torget i söder. Den totala ytan är på över 40 kvm vilket ger gott om plats för flera middagsgäster och soffmöbler. På golvet ligger en parkett av vitlackerad matt ek som är genomgående för alla rum. Kökets tillvals är sober, vilket matchar väl känslan här. Skåpinredningen har åskblå släta luckor och bänkskiva är av blank vit kvartskomposit. Väggarna är klädda med hexagonmönstrat vitt kakel och vitvarorna är rostfria. Ett av tillvalen är en vinkyl.
FUNKTIONELLT
I andra delen av lägenheten finns de privata och mer funktionella rummen. En central hall nås från vardagsrummet och ansluter till bostadens andra badrum som har en generös yta med tvättavdelning. Även i detta badrum går skalan i stilfullt vitt och grått. Golvvärme finns. I den ena sidan finns wc, tvättställskommod och dusch och i den andra tvättmaskin, torktumlare och förvaringsskåp. På andra sidan badrummet finns en rymlig klädkammare.
SOVRUM
De tre sovrummen är placerade i svalt norrläge mot innergården. Ett av rummen är på hela 17 kvm och placerat på östra gaveln. Intill finns två sovrum på vardera 8 kvm som även kan bli ett större om så önskas. Ett av rummen har utgång till en fin balkong.

Fakta

Uteplats/balkong

Stor balkong mot innergården

Parkering

I garaget finns det utöver de 2 platserna som är avsedda för bilpoolsbilarna ytterligare 13 parkeringsplatser varav 3 är reserverade till boende med handikapptillstånd. 1 800 kr/månad. Kösystem
Brf NEO Davidshall har även rätt att hyra minst 57 parkeringsplatser i P-huset Anna. Hyran 580 kr/månad och
1 450 kr/månad.
I garaget kommer det att parkeras 2 bilar av märket Tesla modell 3 som kommer kopplas till Brf NEO Davidshalls egna bilpool.

Månadsavgift

Avgift
6 262 kr

I avgiften ingår kallvatten, värme och bostadsrättstillägg. Varmvatten och hushållsel debiteras utifrån förbrukning. Kostnad för TV och bredband tillkommer, kostnad ca 250 kr/månad för baspaket.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,010883%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
6 795 000 kr
Lägenhetsnummer
0131
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
118 kvm*

* Enligt föreningens register

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1938*
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk
Fönster
3 glasfönster

* Renoverad 2020/2021

Till lägenheten tillhör ett källarförråd.
Se mer på Riksbyggens hemsida
https://www.riksbyggen.se/ny-bostad/aktuella-projekt/skane/davidshall/

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf NEO Davidshall
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
122
Överlåtelseavgift
1190*

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Riksbyggen Brf NEO Davidshall. Föreningen består av fem flerbostadshus, benämda hus A-E. Hus A-B är ombyggda av kontor samt hus C-E är nybyggnad. Hus A-C har fem våningar, hus D har 8 våningar och hus E har 6 våningar. Totalt åtta trapphus med sammanlagt 12 lägenheter.

Upplåtelse av bostadsrätterna beräknas ske i november månad 2020.
Inflyttning i lägenheterna beräknas ske med början av maj månad 2021 och avslutas i oktober månad 2021.

Föreningen har elabonnemang samt individuella mätare i respektive lägenhet. Lägenhetsinnehavare debiteras utifrån förbrukning.

För mer information se ekonomisk plan samt https://www.riksbyggen.se/ny-bostad/aktuella-projekt/skane/davidshall/

Renoveringar - Utförda och planerade

Fastigheten färdigställs 2021.

Parkering

I garaget finns det utöver de 2 platserna som är avsedda för bilpoolsbilarna ytterligare 13 parkeringsplatser varav 3 är reserverade till boende med handikapptillstånd. Hyran för parkeringarna på innergården i garaget är 1 800 kr/månad. Kösystem tillämpas.
Boende i Brf NEO Davidshall har även rätt att hyra minst 57 parkeringsplatser i P-huset Anna. Hyran för parkeringarna i P-huset Anna varierar för närvarande mellan 580 kr/månad och
1 450 kr/månad. För exakta uppgifter se P-Malmös hemsida.

I garaget kommer det att parkeras 2 bilar av märket Tesla modell 3 som kommer kopplas till Brf NEO Davidshalls egna bilpool.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till ComHem.

Gemensamma utrymmen

I garaget finns det utöver de 2 platserna som är avsedda för bilpoolsbilarna ytterligare 13 parkeringsplatser varav 3 är reserverade till boende med handikapptillstånd. Hyran för parkeringarna på innergården i garaget är 1 800 kr/månad. Kösystem tillämpas.
Boende i Brf NEO Davidshall har även rätt att hyra minst 57 parkeringsplatser i P-huset Anna. Hyran för parkeringarna i P-huset Anna varierar för närvarande mellan 580 kr/månad och
1 450 kr/månad. För exakta uppgifter se P-Malmös hemsida.
I garaget kommer det att parkeras 2 bilar av märket Tesla modell 3 som kommer kopplas till Brf NEO Davidshalls egna bilpool. Utöver bilpoolen kommer det även i garaget att placeras 4 ellådcyklar som kopplas till Brf NEO Davidshalls egna cykelpool. Det finns över 300 cykelplatser i Brf Neo Davidshall både inomhus och utomhus.

Länkar

Området

Att bo på Davidshall

Området Davidshall är ett paradis för den som älskar mode och trender. Här samsas exklusiva och unika varumärken med vintage. Utbudet av restauranger och caféer är rikt och varierande. Davidshallstorg omges av eleganta byggnader och anses som ett av Malmös vackraste torg. I området Stadsteatern ligger Malmö Opera som håller högsta internationella nivå.

Davidshall är ett delområde i centrala Malmö. Området avgränsas av Södra Förstadsgatan, Regementsgatan, Fersens väg och Östra Rönneholmsvägen. Bebyggelsen består främst av flerbostadshus på fyra våningar från tidigt 1900-tal.

Södra Förstadsgatan är en härlig gågata med många mysiga butiker. På tvärsgående Storgatan finns biograf och butiker. Fersens väg som är en viktig gata i Malmö är uppkallad efter Fabian von Fersen, statsman och militär som levde på 1600-talet. När före detta statsminister Göran Persson fortfarande var hemmavarande i Malmö var han bosatt i en etagevåning på Fersens väg.

Mitt i området ligger Davidshallstorg. Det uppstod i tomrummet efter Kockums Mekaniska Werkstad som flyttade till Västra Hamnområdet 1910. Under slutet av 1800-talet fanns här också det välbesökta värdshuset Davidshall, vars ägare David Leander givit namn åt det nuvarande området och torget. Gatumiljöerna från sent 1920-tal och tidigt 1930-tal är ett typiskt exempel på Malmöitisk senklassicism. Vid torgets ena sida ligger det gamla polishuset som är står inför en förvandling som bostadshus. Kring torget finns många restauranger och uteserveringar som bjuder på en gemytlig atmosfär. Här finns också ett flertal unika butiker inom inredning och mode.

Ett lugnare område på en mer central plats än Stadsteatern är svårt att hitta i Malmö. Här finns också allt för den kulturintresserade. Malmö Opera, Malmö Konsthall och Konserthuset nås inom några minuters gångväg. Här hittar du också idrottsanläggningar, underbara S:t Petri kyrka samt Triangeln, ett paradis för shoppingfantaster. Triangelns tågstation är idag en av Europas mest trafikerade tågstationer. Här ifrån tar du dig till Kastrup och vidare till Köpenhamn på mindre än 30 min.

Malmö Opera och Musikteater (före detta Malmö Stadsteater) är i dag en av de mest expansiva i Norden med högsta internationella nivå. Här presenteras verk från klassisk till nyskriven opera till musikal och repertoaren är stor. Målet är att uppföra musikteater för alla, såväl barn och ungdomar som vuxna.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Davidshall? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Davidshalls 3 bästa

3
 • Escama
  Trevlig och populär tapasbar med äkta spansk stämning.
 • Di Penco
  En trappa ner hittar du denna genuina italienska pärla där Giovanni serverar typiska italienska rätter.
 • Teddys antikshop
  En personlig antikbutik ett stenkast från Fersens väg.

Karta

Storgatan 43A

Storgatan 43A,
211 42 MALMÖ

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Davidshall, Malmö

  Adress
  Storgatan 43J
  Utgångspris eller Högstbjudande
  5 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 402 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  79 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Davidshall, Malmö

  Nyproduktion
  Adress
  Storgatan (lgh 141)
  Pris
  6 995 000 kr
  Månadsavgift
  6 578 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  117 kvm