Hoppa till innehåll
Ineshill - ett ståtligt bygge om 286/186 kvm  från 1905 med bevarad jugendkaraktär. Getgatan 53 - Bjurfors

Karaktäristisk och påkostat vid hav och centrum

Limhamn, Malmö

Getgatan 53

Utgångspris:
12 995 000 kr
Antal rum:
10
Boarea / Biarea:
284 kvm / 136 kvm
Tomtarea:
666 kvm
Byggår:
1905

Karaktäristisk och påkostat vid hav och centrum

Bjurfors Beyond presenterar Ineshill, en pampig villa i Limhamns hjärta med unika boytor, vackra originaldetaljer från 1905 och en njutbar utemiljö.

Beskrivning

Med en vacker inramning av smidesstaket och ligustergrönska reser sig den pärlvita villan i Limhamns centrum. Ett ståtligt bygge från 1905 som än idag förmedlar jugendstilens oklanderliga elegans tack vare tidstrogen renovering med påkostade materialval. Ljus och volym, liksom mängder av genomtänkta och dekorativa detaljer, återkommer i samtliga rum.

Villan har en imponerande yta om över 400 kvm på de två våningsplanen, vindsplan och källare, vilket är idealiskt för de stora familjerna. Likaså är det är det ypperligt för de som vill ha ett generationsboende eller kombinera boende med egen verksamhet. Utöver de unika ytorna, karaktäriseras detta hem av en oerhört finstämd mix av det moderna och ursprungliga. Kakelugnar, brädgolv, profilerade snickerier och takrosetter trivs alldeles ypperligt med platsbyggda förvaringslösningar och nattsvarta moderna köksluckor. Planlösningen gör det dessutom enkelt att få utrymme för både det sociala och privata livet. Entréplanet är främst ägnat åt ytor för umgänge och har fin kontakt med den njutbara utemiljön som täcker alla väderstreck. Det andra våningsplanet är vigt åt fina sovrumsmiljöer och allrum, liksom det allra översta vindsplanet som rymmer två rum. Källarplanet är som en komplett bostad med kök, badrum/tvättstuga, vinkällare och två rum.

Här, mitt i Limhamns innersta kärna, krävs det bara några kliv för att handla något gott till middagen, slå sig ner på ett kafé, shoppa kläder, inredning eller en bukett blommor. Utöver den fantastiska närheten till hav och hamn sticker stadsdelen ut med sitt fantastiska utbud av lokala kvalitetsprodukter. För mer storstadspuls och utbud cyklar du in till Malmö eller kliver på bussen till Hyllie som på dryga halvtimmen tar dig till andra sidan sundet.

Interiör

OMRÅDE
Frukthandlare, konfektyrbutik, ostbutik, tehandel, fiskrökeri, glassmejeri, köttaffär, karamellkokeri, kafferosteri, keramiker och chocolaterie. Utbudet av lokala aktörer på Limhamn bara växer och förstärker den äldre andan. Stränder, badplatser och småbåtshamn har alltid varit en dragmagnet för stadsdelen, men har på senare tid även fått sällskap av fler mötesplatser och ett större matutbud. Ett bra exempel på detta är Dragörkajen som har blivit Limhamns egen piazza med både kvalitetpizza och handgjord italiensk gelato.

Villan som bär namnet Ineshill, är placerad på en hörna, få minuters gångväg till hela centrums utbud. Tomten sträcker sig både mot Linnégatan och Getgatan, med huvudentré från den sistnämnda. Fastigheten är en av de få centralt belägna patriciervillorna och ett välbekant inslag i Limhamnsmiljön. Liksom dess insida kännetecknas huset av ett bevarat, tidstroget uttryck med vit slätputsad fasad, frontespis, tvärpostfönster, smidesbalkonger och valmat tak med röda tegelpannor. Stenlagda ytor välkomnar dig fram till entrén som nås via en dubbelsidig trappa med smidestäcke. Bredvid finns en rymlig uppställningsplats för två bilar.

ENTRÉPLAN
HALL
En lång och ståtlig hall med välvt tak och vackert brädgolv möter dig innanför den gröna ytterdörren. Golvet är genomgående för samtliga rum på detta plan och består av cirka 35 mm tjocka och 14 meter la°nga tiljor av Douglasgran från danska Dinesen. Väggarna är slätt vitmålade och ramas in av tidstypiskt profilerade snickerier. Plats för ytterplagg erbjuds direkt till vänster samt i en öppen garderobsnisch i anslutning till trädgårdsentrén. Vid denna entré finns trappa både till det övre planet och källaren.

SÄLLSKAPSRUM & MATSAL
Direkt till höger om entrén välkomnas du in i den första av villans två storslagna sällskapsrum som länkas samman av bevarade pardörrar med frostat glas. Båda rummen är av pampig salongskaraktär med flera vackra detaljer från förr såsom takrosetter, profilerade snickerier, djupa fönstersmygar och höga fotsocklar. Sällskapsrummet har en imponerande rumsvolym med ett spektakulärt ljusinsläpp från höga fönster. Matsalen intill har fin kontakt med köket på andra sidan hallen och en fantastisk yta för stora middagsbord. Den brukbara ståtliga kakelugnen är som ett smycke i rummet, liksom den mäktiga trappan som leder upp till övre plan. Under trappan finns ett platsbyggt skåp i svart ek med toppskiva av corian. Ytterligare en fin detalj är den välvda väggnischen som fungerar som ett infällt barskåp med belysning och glasdörrar. Från matsalen strömmar ljuset in från ett stort fönsterparti och en glasad dörr som leder ut till en stensatt uteplats.

KÖK
Modern och påkostad elegans välkomnar dig till köket som ligger mitt över matsalen. Köksinredningen består av nattsvarta släta luckor i ek som stilfullt ramar in en bänkskiva av corian samt en handhamrad vask och stänkskydd i koppar. Funktionella ytor för umgänge och arbetsytor erbjuds runt den centrala köksön som går helt i vitt, liksom övriga väggytor. Den maskinella utrustningen består bland annat av både induktion- och gashäll, dubbla diskmaskiner och en fjärrstyrd takfläkt. Från köket nås trädgårdens södersida via en specialritad granittrappa med sittavsatser som är optimala för en spontan kopp kaffe i solen.

ARBETSRUM/SOVRUM
Rummet direkt till vänster om entrén väcker både lust och ro för arbete med sin smäckra platsbyggda inredning i valnöt som byggts av Bröderna Persson i Bromölla. De vackert svängda skåpen som går från sockel till tak har skjut-och tryckdörrar och infälld belysning som för tankarna till funktionalismens snickerikonst. Ett rikt ljusinsläpp fås från två stora fönsterpartier mot både söder och öster. Rummet passar även ypperligt som bibliotek eller sovrum.

BADRUM 1
Badrummet vid hallens slut möter dig med en genomgående tidstrogen sekelskiftesstil. Wc-stol, krokar och beslag kommer från engelska Burlington och tvättställskommoden från Miller. Under fönstret står ett badkar med svart front. Väggarna är klädda med facettslipat vitt metrokakel lagt i halvförband och golvet med värme består keramiska plattor i viktorianskt mönster.

ÖVRE PLAN
ALLRUM
Det övre planet nås både från trappan i matsalen och trapphuset vid trädgårdsentrén. Kommer du från matsalen träder du rakt upp i allrummet som har flera vackra inslag från förr såsom brädgolv, takrosett, profilerade listverk, spegeldörrar och en cylinderformad fungerande kakelugn i vitt och mässing. Ett rikt ljusinsläpp kommer från två höga fönster mot norr.

INRE HALL & BADRUM
Från allrummet kommer du vidare ut i en inre hall med brädgolv som leder vidare till både vindstrappa och badrummet på detta plan. Även detta badrum har renoverats i tidstrogen anda med vit tvättställskommod fra°n Miller samt wc, krokar och beslag fra°n Burlington. I badrummet finns även en generös duschalkov med glasdörr. Väggytorna är kaklade med facettslipat metrokakel i halvförband och golvet pryds av keramiska plattor med marockanskt mönster i rött och beige.

TRE SOVRUM
Våningsplanets tre sovrum är alla av olika karaktär med flexibelt användningsområde utifrån behov. I anslutning till allrummet nås det största sovrummet som idag är inrett som dressing room med vackra detaljer såsom spegelpardörrar, klädkammardörr med frostat glas, danska handtrycken, takrosett och profilerade listverk. Fötterna vilar på en beige heltäckningsmatta som är lagd ovanpå brädgolvet. I rummet finns en stor sektion med platsbyggda skjutdörrsgarderober i valnötsfanér med inbyggd belysning. Från rummet når du även en balkong. Det andra sovrummet ligger intill och har liksom det första, en generös volym, heltäckningsmatta och vackra sekelskiftesdetaljer. Det tredje rummet nås från hallen och har utsikt mot trädgården i söder och originalbrädgolv.

VINDSPLAN
Det inredda översta våningsplanet bjuder på två avdelningar mot både öster och norr med vitmålade charmiga snedväggar och lunettfönster. Samtliga golvytor är belagda med trägolv. Vindsplanet är idealiskt att använda sovrum i kombination med allrum för gäster eller äldre tonåringar som vill ha eget utrymme alternativt som ett kreativt hobbyrum. På detta plan finns även en råvind med bra förvaringsutrymme.

KÄLLARPLAN
Via trapphuset vid trädgårdsentrén nås villans källarplan som är utmärkt som en komplett bostad för generationsboende eller kontor. Våningsplanet har charmiga inslag av synliga takbjälkar, tjocka välvda stenväggar, spegeldörrar och rustikt tegelgolv. Nedanför trappan nås en fin hall med anslutande garderob och ytor för avhängning av ytterplagg. Direkt till vänster nås ett stilfullt tvätt-och badrum med bland annat jacuzzi, tvättställskommod, wc samt tvättmaskin och torktumlare bakom skjutdörrar. Golvet är belagt med mönstrat klinkergolv och väggarna är kaklade i vitt. På andra sidan av badrummet finns köket som har komplett maskinell utrustning, modern interiör i vitt, bänkskiva i valnöt och ett stort utrymme för matplats. Ljusinsläpp kommer från övre fönster i öster och söder.
Som sig bör är våningsplanet även försett med en vinkällare utrustat med kylaggregat och glasdörr med kodlås. Intill denna finns ett allrum som också kan användas som villans sjätte sovrum. I rummet finns ett fönster mot söder.

UTEMILJÖ
Trädgårdstomten sträcker sig hela vägen runt, från den stenlagda entrén i öster till grönskan i sydväst. Mest tid spenderas utan tvekan i den insynsskyddade trädgården på baksidan i sydväst som nås smidigt från både köket och trapphuset. Kökstrappan är en given plats för spontana soliga stunder från tidig vår till sen höst. För sommarens måltider samlas man gärna på den stenlagda uteplatsen som har en grönskande spaljé och blomsterlådor med murgröna och blåregn. En fjärrstyrd automatiskt markis skyddar mot både regnstänk och blåst. Noga avvägd belysning skapar rätt stämning kvällstid. Även på husets framsida finns en stor stenlagd uteplats som omges av väl uppvuxna häckar av Portugisisk lagerhägg och träd samt gräsytor. En lättskött utemiljö med hög trivselfaktor.

Ansvarig mäklare

Ansvarig mäklare

Thierry Asso

Anmäl dig till visning

Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Jag vill anmäla mig

Film

Film

Bilder

 • Ineshill - ett ståtligt bygge om 286/186 kvm  från 1905 med bevarad jugendkaraktär. Getgatan 53 - Bjurfors
  Ineshill - ett ståtligt bygge om 286/186 kvm från 1905 med bevarad jugendkaraktär
 • Matsal med härlig volym och fin kontakt med sällskapsrum och kök. Getgatan 53 - Bjurfors
  Matsal med härlig volym och fin kontakt med sällskapsrum och kök
 • Utgång till stenlagd terrass på husets framsida mot norr. Getgatan 53 - Bjurfors
  Utgång till stenlagd terrass på husets framsida mot norr
 • Trädgårdens norrsida med stenlagd uteplats och gräsytor. Getgatan 53 - Bjurfors
  Trädgårdens norrsida med stenlagd uteplats och gräsytor
 • Lummig inramning. Getgatan 53 - Bjurfors
  Lummig inramning
 • Fungerande och pampig kakelugn i matsalen. Getgatan 53 - Bjurfors
  Fungerande och pampig kakelugn i matsalen
 • Sällskapsrum med massor av volym och ljus. Getgatan 53 - Bjurfors
  Sällskapsrum med massor av volym och ljus
 • Sällskapsrummets andra del vetter mot trädgården i söder. Getgatan 53 - Bjurfors
  Sällskapsrummets andra del vetter mot trädgården i söder
 • Modernt och påkostat med svarta luckor i ek, corianbänkskiva samt vask och stänkskydd i koppar. Getgatan 53 - Bjurfors
  Modernt och påkostat med svarta luckor i ek, corianbänkskiva samt vask och stänkskydd i koppar
 • Den skyddade trädgården i söder från ovan. Getgatan 53 - Bjurfors
  Den skyddade trädgården i söder från ovan
 • Uteplats för många med elektrisk markis. Getgatan 53 - Bjurfors
  Uteplats för många med elektrisk markis
 • Nytt möter svunna tider. Getgatan 53 - Bjurfors
  Nytt möter svunna tider
 • Elegant arbetsrum i entréplan med platsbyggda snickerier i valnöt. Getgatan 53 - Bjurfors
  Elegant arbetsrum i entréplan med platsbyggda snickerier i valnöt
 • En av de två pampiga trapporna till övre plan. Getgatan 53 - Bjurfors
  En av de två pampiga trapporna till övre plan
 • Vy mot allrummet från ett av sovrummen som idag är inrett som dressing room. Getgatan 53 - Bjurfors
  Vy mot allrummet från ett av sovrummen som idag är inrett som dressing room
 • Dressing room med utgång till balkong. Getgatan 53 - Bjurfors
  Dressing room med utgång till balkong
 • Platsbyggda snickerier på en hel vägg i dressing room. Getgatan 53 - Bjurfors
  Platsbyggda snickerier på en hel vägg i dressing room
 • Ett av de tre sovrummen på övre plan. Getgatan 53 - Bjurfors
  Ett av de tre sovrummen på övre plan
 • Det tredje sovrummet med vackert ljusinsläpp och brädgolv. Getgatan 53 - Bjurfors
  Det tredje sovrummet med vackert ljusinsläpp och brädgolv
 • Det ena sovrummet/allrummet på vindsplanet. Getgatan 53 - Bjurfors
  Det ena sovrummet/allrummet på vindsplanet
 • Charmigt rum på det inredda vindsplanet. Getgatan 53 - Bjurfors
  Charmigt rum på det inredda vindsplanet
 • Den andra entrén och trapphuset nås från trädgården på baksidan. Getgatan 53 - Bjurfors
  Den andra entrén och trapphuset nås från trädgården på baksidan
 • Vackra golv och valv i källarplanets entré. Getgatan 53 - Bjurfors
  Vackra golv och valv i källarplanets entré
 • Fint och rymligt sovrum i källaren. Getgatan 53 - Bjurfors
  Fint och rymligt sovrum i källaren
 • I källaren finns även ett komplett kök med stor matplats. Getgatan 53 - Bjurfors
  I källaren finns även ett komplett kök med stor matplats
 • Exklusivt vinrum med kylaggregat och glasdörr med kodlås. Getgatan 53 - Bjurfors
  Exklusivt vinrum med kylaggregat och glasdörr med kodlås
 • Eget gym i källaren. Getgatan 53 - Bjurfors
  Eget gym i källaren
 • Stilfullt tvätt-och badrum med jacuzzi, tvättställskommod, wc samt tvättmaskin och torktumlare bakom. Getgatan 53 - Bjurfors
  Stilfullt tvätt-och badrum med jacuzzi, tvättställskommod, wc samt tvättmaskin och torktumlare bakom
 • Villan är ett bekant och anrikt inslag i Limhamns centrum. Getgatan 53 - Bjurfors
  Villan är ett bekant och anrikt inslag i Limhamns centrum
 • Gedigen villa som har renoverat i tidstrogen anda. Getgatan 53 - Bjurfors
  Gedigen villa som har renoverat i tidstrogen anda

Planritning

Planlösning
Planlösning
Planlösning
Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Ekorren 10

TV/bredband

Via Telenor

Via Telenor

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 604 000 kr
Byggnadsvärde
2 548 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
9 525 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
6
Hushållsström
55 000 kr
Försäkring
8 000 kr
Renhållning
2 000 kr
Vatten/Avlopp
3 627 kr
Summa
68 627 kr

Notera att i Elkostnad ingår uppvärmning också

Pantbrev

Det finns 8 st pantbrev uttagna om sammanlagt 5 875 000 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

Uteplats i syd väst
Uteplats i norr

Planbestämmelser

Stadsplan Detaljplan

Parkering

Biluppställningsplats
3 st Bilar

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
12 995 000 kr
Rum
10
Antal sovrum
5
Boarea
284 kvm*
Tomtarea
666 kvm
Biarea
136 kvm
Trädgård
Ja

*Enligt uppmätning med dagens norm. . 200 kvm +50 kvm enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 ½ plan med källare
Byggår
1905
Fasad
Puts
Grund
Källargrund
Stomme
Tegel (murverk)
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Grundvattenvärme
Takbeklädnad
Tegelpannor
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Aluzink
Fönster
2 glasfönster

Angiven BOA avser :
Vind 30,29 kvm
Ovanvåning 116,14 kvm
Bottenvåning 137,16 kvm

Angiven BIA avser
Källarvåning 113 kvm
Del av utrymme på vind är snedtak som faller utanför BOA ca 23 kvm

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
86
Energideklarationsdatum
2015-01-11

Länkar

Om Limhamn

Att bo på Limhamn

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn erbjuder bland annat möjlighet till bad, promenadspår och fantastisk solnedgång över Öresund. Här finns även en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag samt skola, gym och matbutik.

Centrala Limhamn når du på 5 minuter med cykel och här erbjuds ett stort serviceutbud. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9 vilket ger plats för cirka 450 elever.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Limhamn? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Getgatan 53

Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND
}