Renoverad tvårummare på populära Nobel!

Nobeltorget, Malmö

Osbygatan 1

På förhand
Pris
1 450 000 kr
Avgift
2 290 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Boarea
47 kvm

Renoverad tvårummare på populära Nobel!

Totalrenoverad lägenhet från 2016 på populära Nobeltorget! Här bor du med låg avgift, mysigt sovrum, helkaklat badrum samt öppen planlösning!

 • Ansvarig mäklare

  Johannes Rundberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 77

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Öppen social planlösning. Osbygatan 1 - Bjurfors
Öppen social planlösning
. Osbygatan 1 - Bjurfors
. Osbygatan 1 - Bjurfors
Matplats placerat i burspråket. Osbygatan 1 - Bjurfors
Matplats placerat i burspråket
. Osbygatan 1 - Bjurfors
. Osbygatan 1 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu saluförs denna charmiga och renoverade tvårummaren på populära Nobeltorget! Här bor du med låg avgift i en bostad som blivit totalrenoverad 2016. Bostaden erbjuder tidstypiska attribut med smakfulla originalgolv, vackra listverk samt takrosett. Här får du mysigt sovrum med plats för stor säng, helkaklat badrum med kakel och klinker i ljusa nyanser samt social öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.

På populära Nobel får du ett superläge med närheten till Folkets Park, Möllevången och Pildammsparken. Till Malmö Central tar du dig med buss från Nobeltorget på 9 minuter och knappt 15 minuter på cykel. Runt hörnet hittar du mysiga caféer och restauranger.

Denna bostaden måste upplevas, varmt välkommen på visning!

Interiör

Stig in genom porten och följ trapporna upp och kliv på. Från hallen möts vi av en inbjudande öppen känsla och luftiga ytor. Här erbjuds gott om förvaring i två bevarade och inbyggda garderober samt krokar att hänga av sig jackan på. Fiskbensparketten gör sig väl på golvet och löper vidare in i lägenheten.

I anslutning till hallen möts vi av det ljusa köket placerat i halvan med social öppen planlösning till vardagsrummet. Köket erbjuder tidsenliga köksluckor i vitt, vacker bänkskiva i ek och kaklat stänkskydd med rektangulära kakelplattor i vitt. På golvet finner vi smakfullt fiskbensparkett och väggarna är vitmålade. Köket är praktiskt utformat med gott om arbetsytor och är utrustat med induktionshäll, ugn, fläkt, plats för mikro, diskmaskin och kombinerad kyl/frys, allt nytt från 2016.

Vardagsrummet är välplanerat och öppet med gott om plats för soffgrupp och matsalsbord i det fina burspråket. Här finns ytorna för socialt umgänge med flertalet möbleringsalternativ. På golvet ligger den trevliga fiskbensparketten och väggarna är målade i en ljus nyans, taklisterna ramar in rummet på ett elegant sätt. Lampan hänger fritt i den vackra takrosetten, ett rum att trivas i.

Vidare in från vardagsrummet hittar vi bostadens avskilda sovrum där du enkelt möblerar en större dubbelsäng. Ett rofyllt rum med trevliga originaldetaljer i brädgolvet och den breda fönsterbrädan där du låter fantasin dekorera fritt. Här ges plats till sängmöblemang och förberett för tv.

I direkt anslutning till hallen återfinns det renoverade och stilfulla badrummet från 2016. På golvet ligger grått klinker och väggarna är klädda med vita kakelplattor med ljusgrå fog. Här finns en duschhörna med glasväggar, wc, högskåp, kommod samt överhängande spegelskåp.

Välkommen att kontakta mäklaren för visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Älgen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
25
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheten Malmö Friden 2 i Malmö Kommun med därpå uppförd byggnad med 25 lägenheter. Byggnaden är uppförd 1936. Fastighetens adress är Osbygatan 1.

Föreningen tillåter delat ägande, inga speciella ägarandelar önskas.

Föreningen höjde avgiften med 2% vid årsskiftet 2020/2021. De kommer troligtvis att fortsätta höja med 2% per år men inga beslut finns än (kontrollerat med styrelsen 2021-02-19)

Bredablick Förvaltning i Sverige AB har biträtt styrelsen med föreningen ekonomiska förvaltning enligt tecknat avtal.

Föreningens ekonomi

God ekonomi med lågt belånad fastighet. Enligt föreningen är ekonomin väldigt god. Detta medför att det för närvarande inte några planerade avgiftshöjningar. Renoveringar som är utförda i fasgitheten är bland annat; Fönsterbyte Installationer av säkerhetsdörrar till alla bostäder. Byte av el-stammar, vattenstammar. Avloppstammarna är spolade, och vid det tillfället bedömda att vara i gott skick.. El i källare byttes under 2006 samt på vinden 2007. Målning av trappuppgångar. Renoveringar som ligger i enlighet med budget är balkonger i trapphus. Takomläggning samt möjligen en omfogning av fasaden. Detta ska inte medföra någon avgiftshöjning utan ligger innanför budget. Lämnad information från föreningen. Förening bildades 1936.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda underhåll och reparationer
2020 Målning trapphus
2018 Byte av port, nytt taggsystem
2017 Värmesystem och tappvattensystem
2017 Relining, bottenavlopp
2017 Totalrenovering av tvättstuga samt installation av ny torktumlare
2016 Filmning och spolning av spillvattenledningar
2014 Fjärrvärmeanläggning, ny cirkulationspump
2013 Fasad, omfogning och balkongrenovering (gårdssida)
2011 Ny torktumlare
2010 Fasad, omfogning och balkongrenovering (framsida)
2009 Nya tvättmaskiner
2007 Spolning av spillvattenledningar
2005 El lägenheter och vind, nya ledningar och säkringsskåp.
2003 Säkerhetsdörrar
2000-2002 Byte av tappvattenledningar
1996 Fönster
1995 Fjärrvärmeanläggning

Pågående och kommande renoveringar (kontrollerat med föreningen 2021-02-19):
2021 Gemensamt gym i källaren uppförs
2021 Byte av elcentral och indragning av fiber för bredband. Ev. tvättning av tak.
2021 Dränering och putsning av sockel längst fasadens utsida
2022 Dränering och putsning av sockel mot gård

Parkering

Föreningen tillhandahåller inga parkeringsplatser. I området råder boendeparkering

TV/bredband

Kabel-TV och bredband via Comhem. Abonnemang tecknas själv. Ny leverantör under 2021 då fiber dras in med bättre prestanda till bättre pris.

Gårdsplats/innergård

Innergård med utemöbler, cykelparkering, grillmöjligheter samt sophantering.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga belägen i källaren utrustad med 2 tvättmaskiner, 2 torktumlare samt separat torkrum.
Cykelrum, snickeriverkstad samt gym i källaren.

Månadsavgift

Avgift
2 290 kr

Värme, vatten och kabel-tv ingår i månadsavgiften. Kabel-TV och bredband via Comhem. Abonnemang tecknas själv. El debiteras efter egen förbrukning.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
3,14%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
1 450 000 kr
Lägenhetsnummer
0020
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
47 kvm*

* Enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1936

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-12-04

Länkar

Området

Att bo i Södra Innerstaden

I Södra Innerstaden i Malmö är pulsen hög. Här möts människor över något gott att äta på krogarna runt Möllevången eller på en konsert i Folkets Park. Men området omfamnar mycket mer än så. Här kan man hitta hem nära Europas största stadsidrottsområde eller i eleganta Rörsjöstaden där inspirationen kommer från Paris.

Det mest kända området i Södra Innerstaden är utan tvekan Möllevången. Det kallas allmänt för ”Möllan” och är hela Malmös matkvarter. Här finns restauranger som serverar rätter från alla världens hörn och butiker som säljer svåråtkomliga ingredienser för den som själv vill laga kvällens middag. Möllevångstorget är hjärtat i stadsdelen med en livlig och populär torghandel som erbjuder allt inom frukt och grönt.

Närliggande Bergsgatan har varit insvept i goda dofter sedan år 1888 då Mazetti etablerade sig där. Idag är det prisade Malmö Chokladfabrik som huserar i kvarteret. Butiken Möllans Ost är himmelriket för den som gillar ost – här finns det alla sorter.

En av Malmös viktigaste mötesplatser är Folkets Park. Den anlades i början av 1800-talet och är Sveriges äldsta. Här bjuds det på konserter, teaterföreställningar och ett intensivt klubbliv men det finns också mer familjevänliga nöjen som karuseller, minibondgård, minigolfbana och en plaskdamm. Den har också en populär lekplats och på vintern är det många som åker skridskor på Folkets Parks isbana.

I det vackra området Rörsjöstaden har husen arkitektonisk inspiration från nationalromantik, jugend och nyklassicism. Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar, puts och studs, är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Här tronar S:t Pauli Kyrka.

Rådmansvången ger ett boende mitt i city med utmärkt läge ovanför Pildammsparkens grönska, shoppinggator utanför porten och Triangelns tågstation under fötterna. Precis bortom Pildammsparken ligger Stadionområdet som är ett av Europas största stadsidrottsområden. Mellan Pildammsparken och Stadiongatan ligger Borgmästaregården, som uppfördes i mitten av 1960-talet.

Nobelvägen löper från Malmös östra infarter genom bostadsområdet Katrinelund. Här bor man nära både cityliv och grönområden. I området Flensburg ligger köpcentret Mobilia som rymmer fler än 100 butiker under sina tak.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Södra Innerstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Innestadens 3 bästa

3
 • Pildammsparken
  En oas med flera dammar och rikligt fågelliv.
 • Casual Street Food
  Njut av vällagade hamburgare, fish tacos, fish n chips, milkshakes i avslappnad miljö.
 • Mat- och Chokladstudion
  En butik som ägs av Joel Lindquist, vinnaren av Dessertmästarna 2014.

Karta

Osbygatan 1

Osbygatan 1,
214 43 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Johannes Rundberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 77

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Nobeltorget, Malmö

  På förhand
  Adress
  Amiralsgatan 41B
  Pris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 692 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Nobeltorget, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ystadsgatan 38A
  Utgångspris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 344 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2021-04-25 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Nobeltorget, Malmö

  På förhand
  Adress
  Vitemöllegatan 3G
  Utgångspris
  1 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 983 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Nobeltorget, Malmö

  På förhand
  Adress
  Osbygatan 1
  Utgångspris
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 832 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Nobeltorget, Malmö

  På förhand
  Adress
  Lantmannagatan 6B
  Pris
  1 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 556 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  44 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Nobeltorget, Malmö

  På förhand
  Adress
  Torekovsgatan 4
  Utgångspris
  1 225 000 kr
  Månadsavgift
  3 162 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!