Bostäder till salu i Dalarö

Hitta din nya bostad på Dalarö

Attraktiva bostäder till salu på Dalarö

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu på Dalarö just nu!

Området

Att bo på Dalarö

Dalarö är kommunens äldsta tätort, ursprungligen ett gammalt lots- och tullsamhälle. Dalarö samhälle och omgivande områden Schweizerdalen, Smådalarö och närliggande öar har en blandad åretrunt- och fritidsbebyggelse och en befolkning på 2 657 personer. Under sommarmånaderna besöks Dalarö av en stor mängd turister. Den kulturhistoriskt värdefulla bebyggelsen är förklarat som riksintresse.

Dalarö har under senare år försetts med kommunalt vatten och avlopp. I takt med att VA-nätet byggs ut till de tidigare fritidshusområdena vid Vadviken och Schweizerdalen möjliggörs permanentboende i större omfattning. Dalarö samhälle är i stort sett färdigbyggt och endast smärre kompletteringar enligt befintlig detaljplan kan tillkomma.

Det finns flera småbåtshamnar varifrån man med egen båt kan nå stora delar av Södertörns skärgård. Sommartid går skärgårdsbåtar till bland annat Fjärdlång, Huvudskär och Kymmendö. Vid Schweizerdalen finns idrottsplats, tennisbanor, friluftsbad och motionsspår.

Dalarö skola har undervisning till och med årskurs 9. Vid Dalarö skola finns också barnomsorg och förskola. Vid Schweizerdalen ligger ålderdomshemmet Malmgården.

Det finns buss till Haninge Centrum. Restid cirka 30 minuter, därefter 25 minuter pendeltågsresa till Stockholm. Vissa tider går det en direktbuss till Gullmarsplan. Bilfärja från Dalarö till Ornö året om. I övrigt finns båttrafik till omkringliggande öar med ökad frekvens sommartid. Huvudskärsbåten trafikerar på sommaren Fjärdlång och Huvudskär. Med bil tar det cirka 20 minuter till Haninge Centrum och cirka 40 minuter till Stockholm.

Köpa eller sälja bostad på Dalarö? Kontakta våra mäklare i Haninge! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.