Bostäder till salu på Fåglarö

Hitta din nya bostad på Fåglarö

Attraktiva bostäder till salu på Fåglarö

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu på Fåglarö just nu!

Området

Att bo på Fåglarö

Fåglarö är en skärgårdsö i Österåkers Kommun, som så sent som på 1950-talet hade ett levande jordbruk. Idag domineras ön av fritidsboende med skärgårdsinriktning. Fåglarö ligger i Saxarfjärden mellan Skärgårdsstad och Linanäs på Ljusterö.

Fåglarö har en typisk skärgårdsnatur med en attraktiv blandning av klippor, löv- och tallskog, tidigare åkrar och ängar samt klippbad. Ön har stora allmänningar som bidrar till de boendes trevnad och rekreation. Ön har en rik fauna. Fastighetsägarna på ön tar på egen hand eller tillsammans ofta initiativ till uppskattade gemensamma aktiviteter, nämnas kan en mycket populär fotbollsskola och midsommarfirande. Ön trafikeras året runt av Waxholmsbolaget. Närmaste allmänna brygga på fastlandet är Skeppsdal (NO om Åkersberga). Båtfärden tar ca 15 minuter från Skeppsdal där även båt- och bilplatser finns. Samtidigt är Stockholm och Arlanda inte långt bort, vilket gör Fåglarö till en attraktiv fritids ö, för den som önskar närhet och pendelavstånd till storstaden men också en skön känsla av avskildhet och skärgård.

Linanäs på Ljusterö, som ligger ca 15 minuters båtresa bort, har gästhamn, bensinstation, butik, systemombud, restauranger och uthyrning av båtar. I närområdet finns också den populära ön Grinda med värdshus och till Waxholm tar det ca 55 minuter med Waxholmsbåt.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Fåglarö? Kontakta Bjurfors mäklare i Sollentuna! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.