Bostäder till salu i Gamla Stan

Hitta din nya bostad i Gamla Stan

Attraktiva bostäder till salu i Gamla Stan

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Gamla Stan just nu!

Området

Att bo i Gamla Stan

Gamla stan är Stockholms historiska centrum och uppbyggt på Stadsholmen. På 1600-talet revs de sista murresterna då Stora och Lilla Nygatan drogs linjerakt genom det tidigare myllret av smågator. Här bor du i bevarade hus klassade som riksintresse för kulturmiljövård av Riksantikvarieämbetet. Gamla Stan karaktäriseras av pittoreska små torg, kullerstensgator och vackra fasader. I Gamla Stan finns två matbutiker, den ena är välsorterade Munkbrohallen invid tunnelbanestationen samt Coop Nära vid Järntorget. Gamla Stan bjuder på ett mycket stort utbud av restauranger och mysiga caféer och det finns dessutom apotek och flera banker i området.

Som boende i Gamla Stan har ni mycket goda kommunikationer. Vid Munkbroleden ligger tunnelbanestationen, som trafikeras av både röd och grön linje, samt busslinje 3. Med 3:an är du på Slussen inom några minuter och kan där byta till flertalet busslinjer och Saltsjöbanan.

Köpa eller sälja bostad i Gamla Stan? Kontakta våra mäklare på Södermalm! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.