Perfekt planerad sjöstadstrea med stor uteplats i soligt läge

Hammarby Sjöstad, Stockholm

Konvojgatan 3

Accepterat pris
4 895 000 kr
Avgift
5 148 kr
Antal rum
3
Boarea
80,5 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
0,5
Hiss
Ja
Terrass/uteplats
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

FÖR DIN TRYGGHET

LÄS OM VÅRA RUTINER OCH ALTERNATIVA VISNINGAR FÖR ATT FÖRHINDRA SPRIDNINGEN AV CORONAVIRUSET.

Perfekt planerad sjöstadstrea med stor uteplats i soligt läge

Genomgående planlösning, luftiga rum och stora fönsterpartier. Perfekt boende med lugnt och attraktivt läge i Hammarby Sjöstad nära Södermalm.

 • Ansvarig mäklare

  Frida Edsmar

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 33

 • Extra kontaktperson

  Fanny Strand

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 44

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

ACCEPTERAT PRIS - Perfekt sjöstadstrea med solig uteplats där både infravärme och två vattentäta markiser som styrs via vägmonterad fjärrkontroll finns mot grönskande gård, genomgående planlösning, luftiga rum och stora fönsterpartier. Perfekt boende med lugnt och attraktivt läge i Hammarby Sjöstad nära Södermalm.

Lägenheten har en genomgående planlösning med luftiga rum, härliga sällskapsytor och en takhöjd om ca 2,60 meter. Välkomnande hall med läckert klinkergolv och snygg platsbyggd förvaring med skjutdörrar. Från vardagsrummet och det ena sovrummet ges access ut till den stora uteplatsen med tillhörande markiser och infravärme som höjer mysfaktorn och förlänger sommaren. Uteplatsen med omkring växande buskar blir den naturliga samlingsplatsen när vädret tillåter. Köket är modernt, rymligt och fullutrustat. I den inre hallen finns goda förvaringsmöjligheter bakom garderobsvägg med skjutdörrar. Badrum med tvättmaskin, torktumlare, badkar och bra förvaringsmöjligheter. Detta är också ett perfekt boende för en barnfamilj, bara att släppa ut barnen för lek och bus på den grönskande innergården.

I Hammarby Sjöstads marina miljö har du nära till både natur och storstadens alla bekvämligheter och möjligheter. I området finns mängder av restauranger, caféer och butiker vilket bidrar till områdets charmiga atmosfär. Området kombinerar det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur med vatten inpå knuten. Här har man också gångavstånd till Södermalm, Gullmarsplan, Eriksdalsbadet och badstranden vid Tantolunden.

Kommunikationerna är utmärkta och man kan ta sig fram enkelt med cykel, båt, tåg eller buss. Tvärbanan trafikerar Solna - Sickla Köpkvarter via Liljeholmen och Gullmarsplan. Inom gångavstånd finns busslinjerna 71, 74 och nattbuss 96. Vid station Årstaberg når du även pendeltågen. Båttrafiken med m/s Lotten och m/s Lisen är gratis och går mellan Hammarby Sjöstad och Södermalm med 10 till 15 minuters intervall mellan 06.00 och 24.00. På Södermalm får du även kontakt med flera busslinjer som tar dig vidare. M/S Emelie trafikerar Hammarby Sjöstad - Nybroviken med ett stopp på Djurgården och Gröna Lund.

Nya tunnelbanan och stationen i Hammarby Sjöstad planeras gå under Hammarby Kanal med en uppgång på varje sida av kanalen. Den ena beräknas bli vid Katarina Bangata och den andra vid Lumaparkens södra del (ca 250m från lägenheten). Även stationen Gullmarsplan kommer att få en ny ingång i Sjöstan. För mer information kring detta besök gärna www.nyatunnelbanan.sll.se

Varmt välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare Frida Edsmar, 070-782 00 33 eller frida.edsmar@bjurfors.se för mer information.

Interiör

HALL: Genom säkerhetsdörr nås lägenhetens välkomnande hall med mörkt klinkergolv och ljusa väggar. Här finns plats för avhängning och bra förvaringsmöjligheter via garderobsvägg med skjutdörrar. Från hallen nås både köket och vardagsrummet.

KÖK: Rymligt och fullutrustat kök med golv i valnöt och ljusa väggar. Här finns goda möjligheter till förvaring bakom vita högblanka skåpsluckor och överskåp som når ända upp i taket. Ovan arbetsbänk i trä finns stänkskydd i mörkt kakel. Köket är utrustat med fristående spis/ugn med induktion, köksfläkt, diskmaskin, mikrovågsugn (inköpt 2020) samt fullstor kyl och frys.

INRE HALL: Inre hall med golv i valnöt och ljusa väggar. Bra förvaringsmöjligheter bakom stor garderobsvägg med skjutdörrar.

SOVRUM 1: Rofyllt sovrum med golv i valnöt och ljusa väggar. Tre garderober samt utgång till den härliga uteplatsen.

SOVRUM 2: Sovrum med golv i valnöt och ljusa väggar. Fönster mot Konvojgatan.

BADRUM: Helkaklat badrum med mörkt klinkergolv och vitkaklade väggar. Badrummet är utrustat med badkar, WC, handfat med ovan spegel, handdukstork och flera skåp för förvaring. Praktisk arbetsbänk ovan tvättmaskin och torktumlare.

VARDAGSRUM: Rymligt vardagsrum med golv i valnöt och ljusa väggar. Gott om plats för stor soffa tv-möbel och annan passande inredning. En som sällskapsyta med fint ljusinsläpp genom stora fönster och utgång till den härliga uteplatsen.

UTEPLATS: Stor uteplats om cirka 30 kvm (varav cirka 6 kvm är lånad yta av föreningen, cirka 24 kvm hör till lägenheten) med utgång från både vardagsrummet och det ena sovrummet. Här finns plats för såväl loungemöbler som stort bord för många gäster. Till uteplatsen hör två vattentäta markiser som styrs via väggmonterad fjärrkontroll och monterad infravärme. Runt uteplatsen finns också staket samt en grind mot gården. Mer info om uteplatsen finns under bostadsfakta och rubriken uteplats/balkong.

ÖVRIGT: Lägenheten disponerar ett källarförråd om cirka 5 kvm med ståldörr.
Extra förråd finns för uthyrning, kontakta styrelsen för mer information: styrelsen@konvojen.se

Fakta

Fastighetsbeteckning

Konvojen 2

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggens Brf Konvojen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
55
Antal lokaler
2
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Riksbyggen Brf Konvojen är en bostadsrättsförening belägen i Hammarby Sjöstad. Föreningens fastighet Konvojen 2 som innehas med äganderätt bebyggdes 2006-2007. Fastigheten är ritad av arkitekterna Michelsen arkitekter för Riksbyggen och byggd av PEAB. Föreningens adresser är Konvojgatan 1-5 och Hammarby Allé 71-73 mellan Hammarby Allé och parken Hammarbyterassen ner mot hamnbassängen vid Hammarbykanalen.

Föreningens fastighet består av 55 lägenheter i varierande storlek 2-5 rok varav samtliga upplåts med bostadsrätt samt 2 affärslokaler som hyrs av restaurangen Phuket Island.

Total bostadsyta är 4459 kvm och lokalyta 213 kvm. Föreningen förvaltas av Riksbyggen.

Renoveringar - Utförda och planerade

För att bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhåll av normala förslitningar. Föreningens underhållsplan uppdaterades senast i juni 2016 och visar på ett underhållsbehov på 2 054 tkr för de närmaste 10 åren.

Utfört underhåll:
Fasadunderhåll och målning trapphus samt målning av allmänna utrymmen.

Planerat underhåll:
Föreningen har inga större planerade renoveringar. Under 2022 planeras ett byte av tvättutrustning i tvättstugan annars finns endast mindre framtida underhållsåtgärder såsom målning etc.

Parkering

Föreningen har ett garage med 27 bilplatser och 2 MC-platser - man kan ställa sig i kö från och med godkänt medlemskap/förvärv av bostadsrätt. Avgiften för en garageplats är 1300:-/mån för bil och 300:-/mån för MC. Garaget når man via Konvojgatan 1 och 3.

I övrigt gäller boendeparkering på gatan. Boendeparkeringstillstånd ordnas genom Gatu- och Fastighetskontoret, 08-508 263 00.

TV/bredband

Föreningen har ett gruppanslutningsavtal med Bredbandsbolaget och bredbandet ingår i månadsavgiften.
Kabel-TV basutbud finns och ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en stor och vacker innergård med planteringar och utemöbler.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstugan som är belägen i samma port och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. I fastigheten finns också cykelrum, barnvagnsrum, festlokal/övernattningslokal, styrelserum samt rum för källsortering.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
2007
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX - ventilation med värmeåtervinning

Uteplats/balkong

Stor uteplats om cirka 30 kvm (varav cirka 6 kvm är lånad yta av föreningen, cirka 24 kvm hör till lägenheten) med utgång från både vardagsrummet och det ena sovrummet. Till uteplatsen hör två vattentäta markiser som styrs via väggmonterad fjärrkontroll och monterad infravärme.

Den del av uteplatsen som är upphöjd och träklädd (altandäck) är en lånad yta om cirka 6 kvm och ägs av Brf Konvojen. Innan medlemskap godkänns i föreningen skall ett avtal träffas mellan föreningen och ny bostadsrättsinnehavare gällande den lånade ytan och staketet som omringar uteplatsen.

Denna lånade yta var tidigare en plantering om ca 2X3 meter och ytan kan när som helst (om bostadsrättsinnehavare eller förening bestämmer) åter bli plantering. Kostnaden för att återställa ytan belastar den som är initiativtagare till åtgärden. Vid underhållsarbete som innebär att ytan ska rensas (vid exempelvis fasadarbete) ska kostnaden för nedmontering och återställning belasta bostadsrättsinnehavaren.

Gällande staketet skall det underhållas och om underhållet åsidosätts kan Brf Konvojen på eget initiativ och på bostadsrättsinnehavarens kostnad begära återställande av ytan.

Nytt avtal måste träffas mellan ny bostadsrättsinnehavare och Brf Konvojen om den nya bostadsrättsinnehavaren önskar fortsatt disponera ytan som uteplats och önskar ha kvar staketet. Vill man kika på utformningen av avtalet så går det bra att kontakta ansvarig mäklare.

Tillträde

Önskvärt tillträde mellan 15-30 april.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 148 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten (kall & varm), kabel-TV (basutbud) samt bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,81111%
Andel av årsavgiften är
1,81128%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Accepterat pris
4 895 000 kr
Lägenhetsnummer
231060001-0203
Våningsplan
0,5
Hiss
Ja*
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
80,5 kvm**

* Hiss finns från markplan.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
500 kr
Försäkring
250 kr
Summa
750 kr

Observera att driftskostnaden är beräknad enligt schablon och avvikelser kan förekomma.

Föreningen har ett gruppavtal med Fortum. Varje lägenhets elförbrukning mäts separat och betalas via månadsavgiften i efterskott som ett tillägg.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
0
Energideklarationsdatum
2020-01-16

Området

Att bo i Hammarby Sjöstad

Exklusivt och sjönära boende ett stenkast från hjärtat av Södermalm. Hammarby Sjöstad erbjuder innerstadens alla fördelar med bra kommunikationer, all tänkbar service och nöjen. Här finns ett fyrtiotal restauranger, vinotek, Systembolag, konditorier, välsorterade mattaffärer, ett flertal butiker, skönhetssalonger och frisörer. Därtill finns fina parker, ett stort antal träningsanläggningar, Actic, Puls&Träning och SATS. Promenadstråk på bryggor längs vattnet och vassområden med rikt fågelliv.

Kommunikation
Området erbjuder smidiga kommuniktioner med tvärbanan som går mellan Hammarby Sjöstad till Solna Centrum via Alvik och Gullmarsplan och Liljeholmen samt busslinjerna 71 (Slussen), 74 (Södra station) och 96 (nattbuss). Den avgiftsfria färjan Lotten går till Barnängen på Södermalm där buss 2, 55, 66 och 76 stannar. Det finns även båtförbindelse mellan Hammarby Kaj och Nybrokajen.

Natur
I området ligger Ekbacken med ett av de finaste ekskogsbestånden i Stockholm. Här finns även en stor lekplats. I närområdet finns ett stort utbud av strövområden längs Hammarby Sjö, Järla Sjö samt Nackareservatet som inbjuder till utflykter, bad, joggingturer och cykling.
På vintern erbjuder Hammarbybacken utförsåkning med after-ski på kvarterskrogen Göteborg.

Köpa eller sälja bostad i Hammarby Sjöstad? Kontakta våra mäklare på Södermalm! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Konvojgatan 3

Konvojgatan 3,
120 62 Stockholm

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Frida Edsmar

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 33

 • Extra kontaktperson

  Fanny Strand

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 44

Förslag på andra bostäder