Hoppa till innehåll

Ikonisk 60-talsvilla med sjötomt, fri panoramautsikt samt högt och privat läge på egen udde

Saxebäcken, Alingsås

Saxebäcksvägen 40

Pris:
12 000 000 kr
Nuvarande bud:
10.300.000 kr
Antal rum:
10
Boarea / Biarea:
325 kvm / 100 kvm
Tomtarea:
5 557 kvm
Byggår:
1966

Ikonisk 60-talsvilla med sjötomt, fri panoramautsikt samt högt och privat läge på egen udde

Bjurfors Beyond presenterar en välbevarad och påkostad 60-talsvilla om 325 kvm med sjötomt och brygga på högt, enskilt och fritt utsiktsläge.

Beskrivning

En varm kväll står det öppet ut till den långa terrassbalkongen som löper utanför glaspartierna. Gästerna letar sig ut i sommarkvällens fågelsång och blomdoft – knappt 20 meter ner kluckar vågorna vid den privata båt- och badbryggan. Blicken färdas långt i det djupa och milsvida panoramat som är helt ohindrat. Längs stränderna på bägge sidor står den höga skogen tyst, och det är långt till närmsta hus. Det kvällssoliga sydvästläget ger parkettplats till ofta smått dramatiska solnedgångar som får de stilla vågorna att blänka och de skogsklädda höjderna att glöda.

Under höga ekar löper den smala vägen längst ut på uddens spets. Sjön glittrar till mellan träden och traditionella vagnslyktor på höga stolpar lyser upp kvällen när vägen stiger till platån över sjön med villans privata sjötomt. Den mäktiga tegelbyggnaden med murad granitgrund tronar vid den stora asfalterade uppfarten. Villan är på tre sidor omfamnad av sjön och med vidunderlig utsikt från ett högt och mer än lovligt privat läge. Den stora sluttningsvillan från 1966 är om 325 kvm med 100 kvm biarea. Det U-formade huset är byggd i en svag vinkel in mot den bakre trädgården, med två flyglar under svart tak. Enorma glaspartier i tre väderstreck vänder sig ut mot den fria panoramautsikten som tack vare de diagonala flyglarna breddas till betydligt mer än 180°. Den arkitektoniska gestaltningen är ensam i sitt slag och uppmärksammades redan när villan byggdes för sin enastående anpassning till den unika platsen. Många menar att den svenska byggnadskonsten dessa år generellt stod på sin absoluta höjd, några innan 70-talets experimentlusta med oprövade material och tekniker tog över. Ännu användes granit till grunden, bjälklagen gjöts i betong och fönster och dörrar var i närmast outslitligt kärnvirke. Just denna villa var extra påkostad och ikoniska detaljer och tidlös sextiotaldesign samsas ännu med massiva naturmaterial som ek, marmor, granit, glaserade tegelgolv, järnsmide, ekparketter, putsade ytor mm. I stort sett alla villans rum har sjöutsikt och känslan av stora och ljusa rumsvolymer är påtaglig. Bostadens absoluta huvudnummer är det övre planets enorma sällskapsytor i öppen planlösning med lounge och matsal där närmast heltäckande glaspartier i fyra väderstreck understryker det höga och fria läget, längst ute på udden. Ytorna har öppet upp till nock. På detta plan finns även en sovavdelning och kök samt utgång till stor terrassbalkong och baksidans höga och skyddade stenpatio. På entréplanet finns ett enormt allrum i två etage med stor eldstad, platsbyggd soffa och närmast historisk atmosfär invid de murade granitväggarna. Här nere finns även entréhall, tre sovrum, tvättstuga, förråd mm. Villan har upp till sex sovrum, fyra badrum, stort kök, sällskapsytor på två plan, tre öppna spisar, matsal, lounge, platsbyggda bokhyllor och förvaringar, två terrassbalkonger, stenlagd uteplats, stort kök, flera inre hallar, bastu, stor tvättstuga, dubbelgarage, trädgård i flera etage, egen båt- och badbrygga, stor uppfart mm. Till centrala Alingsås har du cirka 5 km och knappt nio minuter med bil. Till centrala Göteborg är det ca fem mil.

Varmt välkomna!

Interiör

Entréhall: Villans entré under tak ligger i den mäktiga byggnadens hörn. Den stora, trekantiga entréhallen tar emot med klassiskt tegelgolv under det höga paneltaket. Ljuset faller in från dörrens flankerande glasparti. Hallens väggar är klädda med stavformat kakel och tidsperiodens trärena ekdörrar radar upp sig. Till höger, bakom dubbla ekdörrar med blyinfattat glas, skymtar planets enorma allrum och rakt fram vrider sig den pampiga ektrappan upp till övre plan. Till vänster om entrédörren finns ett gäst-wc med klinker, kakelbröstning, handfat och wc. Vid sidan om försvinner tegelgolvet in i ett stort, klassiskt kapprum där dina gäster kan hänga av sig ytterkläderna.

Sällskapsytor: Bjud dem upp för den pampiga ektrappan med mjuk matta. Stiltrogna ledstänger i ek följer med på båda sidor. Trappan slutar uppe i villans smått sensationella sällskapsytor. De flesta besökare stannar nog häpna på det sista trappsteget. Enorma ytor sveper ut under det vita paneltaket som reser sig skyhögt upp till nock. Det höga läget över sjön blir uppenbart och via den långa väggens tre, närmast heltäckande, panoramafönster öppnar sig den milt sagt dramatiska sjöutsikten. Det höga läget, längst ute på den privata udden, ger ett helt fritt panorama över sjön i 180°. De stora sällskapsytorna har 60-talets tidlöst rena arkitekturlinjer och ljuset faller in i kaskader från fyra väderstreck. En stjärnkall januarikväll, när vinden får snön att virvla över isen därute, sprakar det om björkveden i den stiltrogna öppna spisen i vitputs och tegel. Detta är evigt moderna ytor för fest, dans och mingel med många.

Terrassbalkong: En glasdörr leder ut till den stora terrassbalkongen som löper längs villan inramad av räcken i trä. I solnedgången samlas familjen ofta härute, och när mörkret har fallit glittrar ljuspunkterna längs stränderna. Vissa kvällar känns det nästan som att stå högt över en alpsjö i Schweiz eller Österrike.

Patio: In mot trädgården ligger en upphöjd patio med terrassgolv i sten och morgonsol. En glasdörr leder ut från sällskapsytorna. Den mycket speciella platsen ligger helt skyddad i de tre huskropparnas svaga vinkel som öppnar famnen mot tomtens grönska, den höga klippsluttningen samt trädgårdens stenläggningar och kryddträdgård. Två stentrappor på varsin sida leder ner till grönytorna. Terrassen är rena festplatsen långt in på hösten när den vackra uteeldstadens brasa bidrar med värme och atmosfär. Sjön finns med även här, via sällskapsytornas glaspartier och vågskvalpet runt hörnet.

Båtbrygga: Runt villans hörn leder stentrappor ner till den helt privata bad- och båtbryggan. Trädäcket är ännu varmt efter dagens sol och en badstege försvinner ner i vattnet. Härifrån tar du dig snabbt över sjön med båt eller kajak. Kanske är det här nere på bryggdäcket som det dukas till kräftskiva när augustimånen hänger i grantopparna och snapsvisorna rullar ut över den tysta sjön.

Lounge: I öppen planlösning med sällskapsytorna – med möjlighet att stänga den breda öppningen med trärena vikväggar i ek – ligger en klassisk lounge- eller biblioteksdel. Den diagonala långväggen skapar karaktär och påminner om den stora byggnadens U-formade planlösning. Stora panoramafönster i två väderstreck breddar den höga och fria utsikten över sjön. Glaspartierna blir som tre stora och levande muralmålningar med himmel, horisont och fritt vatten. Här står idag ett biljardbord och på ena kortväggen löper platsbyggda, takhöga bokhyllor i ek.

Sovrum: En diskret ekdörr i bokhyllan leder in till en inre hall med trestavsparkett. Här i den ena flygelbyggnaden ligger en sovavdelning. Direkt till höger, med fönster och utgång till balkong ut mot sjön, ligger ett sovrum med bra takhöjd. Här finns trestavsparkett och platsbyggd förvaring i ädelträ.

Sovrum: I fil, också det med fönster och utgång till balkong, ligger ett större sovrum. Det känns privat och harmoniskt. Rummet ligger en suite med stor klädkammare och har flera platsbyggda garderober.

Badrum: Ett steg från sovrummen leder en ekdörr in till ett stort, ljust och mycket sobert badrum. På golv och väggar finns mosaik i olika grå nyanser. Mot innergårdens patio vetter fyra fönster med karmar i ek och frostat glas. Badrummet har stort bubbelbadkar, handfatskommod i ek och granit, wc samt duschalkov bakom vägg i glasbetong och dörr i frostat glas. Badrummet har bra förvaring i spegelskåp, kommod och väggskåp i ek.

Matsal: På andra sidan om sällskapsytorna finns en stor matsal som är speglad med biljardrummet. Även här löper väggarna diagonalt och tre panoramafönster öppnar den fria utsikten över sjön och strandlinjen. På ena kortväggen finns takhängd, platsbyggd förvaring i ek med sparsmakad design. Mellan de annars släta fronterna finns ett parti med bakbelyst vitrin. Matsalen rymmer storslagna middagar med många runt bordet, utsikten är ständig gäst.

Kök: Det stora köket är mycket ljust med glaspartier åt både sjön och innergårdens terrass. Ett panoramafönster över diskbänken öppnar vattenglittret mellan träden. Köket har en matplats med glasparti och utgång till terrassen med morgonsol. Inredningen är sparsmakad med släta, trärena fronter, inslag av vitrin, stänkskydd i vitt kakel. En köksö delar av mot matplatsen och arbetsytorna är i ek och rostfritt.

WC: En inre hall från köket leder ner via en trappa till en grovingång och ytterligare trappa till sluttningsplanet. Direkt till höger finns ett wc med kakelbröstning, handfat och wc.

Sovrum: Till vänster i den inre hallen finns villans gamla jungfrukammare bevarad. Den används idag som sovrum. Jungfrun kunde i alla fall inte klaga på utsikten över sjön. Rummet känns tänkbart för familjens student, med privat atmosfär och egen entré.

Nedre allrum: Tillbaka nere i sluttningsplanets entréhall leder de dubbla, blyinfattade glasdörrarna in till tidsperiodens enorma allrum. Här finns brädgolv i ek samt högt paneltak med synliga bjälkar. Ett hörn i rummet har väggar i murad granit där en mäktig eldstad i smide och vitputs tronar i ett lägre etage. Längs den nedsänkta ytan framför spisen löper en lång, platsbyggd soffa. Rummets atmosfär, när sjön skymtar mörk utanför glaspartierna och björkveden knäpper, känns nästan historisk med drag av medeltid. Bilden blir komplett med vinförvaring bakom rundade dubbeldörrar i trä samt en inkaklad öppning med rundad bardisk, given som DJ-bås på tonårsfesterna.

Sovrum: Längst bort i allrummet leder en dörr in till en inre hall med golv i marmor. De höga ekdörrarna radar upp sig i denna sovavdelning, och till höger ligger ett stort hörnrum tänkbart som arbets- eller sovrum. Nu överraskar villan med att även nere på detta plan ha fri panoramautsikt över sjön. Två stora fönsterpartier öppnar vyerna i lika många väderstreck. Kanske är det härinne du fäller upp staffliet, stämmer gitarren eller öppnar ordbehandlingsprogrammet. Inspirationen är given.

Sovrum: I fil ligger ytterligare ett sovrum med trestavsparkett och två fönster mot sjön.

WC: På andra sidan hallen ligger ett wc med kakelbröstning, klinkergolv, wc och handfat.

Sovrum: Längst ner i hallen, i fil med övriga rum, ligger ett tredje sovrum med trestavsparkett samt panoramafönster mot sjön.

Badrum: Avdelningens stora badrum har tidsperiodens klassiska stavkakel. Här finns wc, handfat, bidé och inkaklat badkar. Badrummet är idag avstängt och används inte.

Badrum och bastu: Ytterligare en inre hall viker av i höjd med sovrummen och löper genom hela villan fram till dubbelgaraget. Direkt till höger ligger planets nyskapade badrum med väggar i terrakottafärgad kakel och ljust klinkergolv. Här finns omklädningsrum, inkaklad duschalkov bakom glasdörr samt en större bastu med glasdörr.

Tvättstuga: Villans tvättstuga är stor, ljus och fräsch. Ljuset faller in från fyra partier med glasbetong. Här finns vask, arbetsyta och maskiner samt gott om plats för torkning.

Förråd och garage: I slutet av denna inre hall finns förrådsytor, matkällare samt utgång till det stora dubbelgaraget.

Rumsbeskrivningar

Entréhall
Villans entré under tak ligger i den mäktiga byggnadens hörn. Den stora, trekantiga entréhallen tar emot med klassiskt tegelgolv under det höga paneltaket. Ljuset faller in från dörrens flankerande glasparti. Hallens väggar är klädda med stavformat kakel och tidsperiodens trärena ekdörrar radar upp sig. Till höger, bakom dubbla ekdörrar med blyinfattat glas, skymtar planets enorma allrum och rakt fram vrider sig den pampiga ektrappan upp till övre plan. Till vänster om entrédörren finns ett gäst-wc med klinker, kakelbröstning, handfat och wc. Vid sidan om försvinner tegelgolvet in i ett stort, klassiskt kapprum där dina gäster kan hänga av sig ytterkläderna.

Sällskapsytor
Bjud dem upp för den pampiga ektrappan med mjuk matta. Stiltrogna ledstänger i ek följer med på båda sidor. Trappan slutar uppe i villans smått sensationella sällskapsytor. De flesta besökare stannar nog häpna på det sista trappsteget. Enorma ytor sveper ut under det vita paneltaket som reser sig skyhögt upp till nock. Det höga läget över sjön blir uppenbart och via den långa väggens tre, närmast heltäckande, panoramafönster öppnar sig den milt sagt dramatiska sjöutsikten. Det höga läget, längst ute på den privata udden, ger ett helt fritt panorama över sjön i 180°. De stora sällskapsytorna har 60-talets tidlöst rena arkitekturlinjer och ljuset faller in i kaskader från fyra väderstreck. En stjärnkall januarikväll, när vinden får snön att virvla över isen därute, sprakar det om björkveden i den stiltrogna öppna spisen i vitputs och tegel. Detta är evigt moderna ytor för fest, dans och mingel med många.

Terrassbalkong
En glasdörr leder ut till den stora terrassbalkongen som löper längs villan inramad av räcken i trä. I solnedgången samlas familjen ofta härute, och när mörkret har fallit glittrar ljuspunkterna längs stränderna. Vissa kvällar känns det nästan som att stå högt över en alpsjö i Schweiz eller Österrike.

Patio
In mot trädgården ligger en upphöjd patio med terrassgolv i sten och morgonsol. En glasdörr leder ut från sällskapsytorna. Den mycket speciella platsen ligger helt skyddad i de tre huskropparnas svaga vinkel som öppnar famnen mot tomtens grönska, den höga klippsluttningen samt trädgårdens stenläggningar och kryddträdgård. Två stentrappor på varsin sida leder ner till grönytorna. Terrassen är rena festplatsen långt in på hösten när den vackra uteeldstadens brasa bidrar med värme och atmosfär. Sjön finns med även här, via sällskapsytornas glaspartier och vågskvalpet runt hörnet.

Båtbrygga
Runt villans hörn leder stentrappor ner till den helt privata bad- och båtbryggan. Trädäcket är ännu varmt efter dagens sol och en badstege försvinner ner i vattnet. Härifrån tar du dig snabbt över sjön med båt eller kajak. Kanske är det här nere på bryggdäcket som det dukas till kräftskiva när augustimånen hänger i grantopparna och snapsvisorna rullar ut över den tysta sjön.

Lounge
I öppen planlösning med sällskapsytorna – med möjlighet att stänga den breda öppningen med trärena vikväggar i ek – ligger en klassisk lounge- eller biblioteksdel. Den diagonala långväggen skapar karaktär och påminner om den stora byggnadens U-formade planlösning. Stora panoramafönster i två väderstreck breddar den höga och fria utsikten över sjön. Glaspartierna blir som tre stora och levande muralmålningar med himmel, horisont och fritt vatten. Här står idag ett biljardbord och på ena kortväggen löper platsbyggda, takhöga bokhyllor i ek.

Sovrum
En diskret ekdörr i bokhyllan leder in till en inre hall med trestavsparkett. Här i den ena flygelbyggnaden ligger en sovavdelning. Direkt till höger, med fönster och utgång till balkong ut mot sjön, ligger ett sovrum med bra takhöjd. Här finns trestavsparkett och platsbyggd förvaring i ädelträ.

Sovrum
I fil, också det med fönster och utgång till balkong, ligger ett större sovrum. Det känns privat och harmoniskt. Rummet ligger en suite med stor klädkammare och har flera platsbyggda garderober.

Badrum
Ett steg från sovrummen leder en ekdörr in till ett stort, ljust och mycket sobert badrum. På golv och väggar finns mosaik i olika grå nyanser. Mot innergårdens patio vetter fyra fönster med karmar i ek och frostat glas. Badrummet har stort bubbelbadkar, handfatskommod i ek och granit, wc samt duschalkov bakom vägg i glasbetong och dörr i frostat glas. Badrummet har bra förvaring i spegelskåp, kommod och väggskåp i ek.

Matsal
På andra sidan om sällskapsytorna finns en stor matsal som är speglad med biljardrummet. Även här löper väggarna diagonalt och tre panoramafönster öppnar den fria utsikten över sjön och strandlinjen. På ena kortväggen finns takhängd, platsbyggd förvaring i ek med sparsmakad design. Mellan de annars släta fronterna finns ett parti med bakbelyst vitrin. Matsalen rymmer storslagna middagar med många runt bordet, utsikten är ständig gäst.

Kök
Det stora köket är mycket ljust med glaspartier åt både sjön och innergårdens terrass. Ett panoramafönster över diskbänken öppnar vattenglittret mellan träden. Köket har en matplats med glasparti och utgång till terrassen med morgonsol. Inredningen är sparsmakad med släta, trärena fronter, inslag av vitrin, stänkskydd i vitt kakel. En köksö delar av mot matplatsen och arbetsytorna är i ek och rostfritt.

WC
En inre hall från köket leder ner via en trappa till en grovingång och ytterligare trappa till sluttningsplanet. Direkt till höger finns ett wc med kakelbröstning, handfat och wc.

Sovrum
Till vänster i den inre hallen finns villans gamla jungfrukammare bevarad. Den används idag som sovrum. Jungfrun kunde i alla fall inte klaga på utsikten över sjön. Rummet känns tänkbart för familjens student, med privat atmosfär och egen entré.

Nedre allrum
Tillbaka nere i sluttningsplanets entréhall leder de dubbla, blyinfattade glasdörrarna in till tidsperiodens enorma allrum. Här finns brädgolv i ek samt högt paneltak med synliga bjälkar. Ett hörn i rummet har väggar i murad granit där en mäktig eldstad i smide och vitputs tronar i ett lägre etage. Längs den nedsänkta ytan framför spisen löper en lång, platsbyggd soffa. Rummets atmosfär, när sjön skymtar mörk utanför glaspartierna och björkveden knäpper, känns nästan historisk med drag av medeltid. Bilden blir komplett med vinförvaring bakom rundade dubbeldörrar i trä samt en inkaklad öppning med rundad bardisk, given som DJ-bås på tonårsfesterna.

Sovrum
Längst bort i allrummet leder en dörr in till en inre hall med golv i marmor. De höga ekdörrarna radar upp sig i denna sovavdelning, och till höger ligger ett stort hörnrum tänkbart som arbets- eller sovrum. Nu överraskar villan med att även nere på detta plan ha fri panoramautsikt över sjön. Två stora fönsterpartier öppnar vyerna i lika många väderstreck. Kanske är det härinne du fäller upp staffliet, stämmer gitarren eller öppnar ordbehandlingsprogrammet. Inspirationen är given.

Sovrum
I fil ligger ytterligare ett sovrum med trestavsparkett och två fönster mot sjön.

WC
På andra sidan hallen ligger ett wc med kakelbröstning, klinkergolv, wc och handfat.

Sovrum
Längst ner i hallen, i fil med övriga rum, ligger ett tredje sovrum med trestavsparkett samt panoramafönster mot sjön.

Badrum
Avdelningens stora badrum har tidsperiodens klassiska stavkakel. Här finns wc, handfat, bidé och inkaklat badkar. Badrummet är idag avstängt och används inte.

Badrum och bastu
Ytterligare en inre hall viker av i höjd med sovrummen och löper genom hela villan fram till dubbelgaraget. Direkt till höger ligger planets nyskapade badrum med väggar i terrakottafärgad kakel och ljust klinkergolv. Här finns omklädningsrum, inkaklad duschalkov bakom glasdörr samt en större bastu med glasdörr.

Tvättstuga
Villans tvättstuga är stor, ljus och fräsch. Ljuset faller in från fyra partier med glasbetong. Här finns vask, arbetsyta och maskiner samt gott om plats för torkning.

Förråd och garage
I slutet av denna inre hall finns förrådsytor, matkällare samt utgång till det stora dubbelgaraget.

Ansvarig mäklare

Ansvarig mäklare

Carina Berg

Nuvarande bud: 10.300.000 kr

Kontakta mäklaren för mer information gällande budgivningen.

Kontakta mäklare

Läs mer om budgivning

Bilder

  • Vinterbild, egentagen. Saxebäcksvägen 40 - Bjurfors
    Vinterbild, egentagen
  • Fastighetskarta. Saxebäcksvägen 40 - Bjurfors
    Fastighetskarta

Planritning

Planlösning

Souterrängplan

Planlösning

Övre plan

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Saxebäcken 2:50

Ombyggnad, Renoveringar

2023
- Förfilter till vattenrening installerad

2021
- Nya element i hela huset exklusive vardagsrummet
- Tvättstuga renoverad
- Vattenfilter installerat

2020
- Trappa och brygga i trä byggd
- Rostfri trappa till sjön byggd

2019
- Plåtarbete utfört runt garageportar
- Nytt smidesräcke ner till källare

2018
- Avloppsanläggning anlagd med minireningsverk och kompaktbädd

2017
- Stensättning och fuktsäkring av uteplats på baksida
- Stensättning uteplats på framsida
- Bastu renoverad

2016
- Målning/tapetsering av samtliga rum
- Nytt yttertak inklusive hängrännor, stuprör och plåtarbeten
- Nya fönster
- Skorstenar plåtbeklädda
- Lagning och fyllning av sprickor i fasad
- Ny dubbeldörr vid entré
- Ny värmepump
- Lättrenovering av kök med golv, diskbänk, kakel, blandare, kyl och frys

2015
- Badrum renoverat

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 484 000 kr
Byggnadsvärde
3 574 000 kr
Fastställt
2021
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
9 525 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Sotning
2 000 kr
Värme
48 000 kr
Försäkring
6 100 kr
Samfällighetsavgift
1 800 kr
Renhållning
4 500 kr
Vatten/Avlopp
6 000 kr
Vägavgift/snö
2 000 kr
Summa
70 400 kr
Elförbrukning
20 000 kWh/år

Kostnaden för uppvärmning inkluderar även hushållsel.
VA är enskild där driftskostnaden avser service.
Samfällighetens avgift avser Saxebäckens samfällighetsförening.
Vägavgift/snö avser kostnad för snöskottning.

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten, Enskilt avlopp.

Uteplats/balkong

Stor terrassbalkong som löper längs villan med en fantastisk panoramautsikt över sjön.
Underbar stenbelagd patio skyddad i villans vinkel.

Tomt

Sjötomt med klippor mot sjön, skog och natur omfamnar villans övriga sidor.

TV/bredband

Mobilt

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Alingsås Saxebäcken GA:9 ändamål: Vägar

Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 1489-1589.1

Parkering

Dubbelgarage samt plats för flertalet bilar på uppfarten framför.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
12 000 000 kr
Rum
10
Antal sovrum
6
Boarea
325 kvm*
Tomtarea
5 557 kvm
Biarea
100 kvm

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan i souterräng
Byggår
1966
Fasad
Tegel och sten
Grund
Betongplatta
Stomme
Trä
Bjälklag
Gjutet
Uppvärmning
Sjövärme
Takbeklädnad
Betongpannor
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Fönster
3-glas fönster

Pantbrev

Det finns 18 st pantbrev uttagna om sammanlagt 4 965 000 kr

Energideklaration

Utförd
Beställd

Om Alingsås

Mäklaren om Alingsås

Välkommen till Alingsås, den naturnära trästaden med småstadens fördelar, storstadens utbud och möjligheter som passar både ung som gammal. Alingsås är en stad med visioner om framtiden vilket gör kommunen levande för både stadsbor, besökare, studenter och pensionärer.

BEBYGGELSE
I Alingsås kommun bor idag cirka 38 000 invånare. Staden som är under ständig förändring har ett växande kommuninvånarantal, och en blandad bebyggelse som utgörs av såväl toppmoderna hem samt träbyggnader från 1700- och 1800-talen.

UTBILDNING
I Alingsås kommun finns ett 30-tal kommunala förskolor samt flera grundskolor och fritidshem. Även Alströmergymnasiet som har ett brett utbud av olika program ligger beläget i Alingsås.

SERVICE
Området erbjuder ett brett serviceutbud. Alingsås kallas ofta Kaféstaden, på grund av sina många caféer, och har ett levande centrum med även stort utbud av butiker och restauranger. Centralt ligger köpcentren Storken och Vimpeln och i Bolltorp finns ett nybyggt handelsområde med bl.a. byggvaruhus och mataffär.

KOMMUNIKATIONER
Pendeltåget mellan Alingsås och Göteborg erbjuder ett snabbt och smidigt färdsätt med en restid in till Göteborg på ca 30 minuter. Alla busslinjer anländer till Alingsåsterminalen, så att resenärerna på ett smidigt sätt ska ha möjlighet till bytesresor.

NATUR OCH FRITID
I området finns flera fina parker och man har alltid nära till friluftsliv och olika sjöar. Hjortmarka naturreservat sägs vara kommunens mest frekventerade rekreationsområde med elljusspår och vandringsleder, men runtom i Alingsås finns mängder av promenadvänlig natur. För den som vill uppleva naturen nära centrum finns Nolhaga park; en grön oas med öppen djurpark och lekplats. Lövekulle camping ligger alldeles vid Mjörn och där kan du t.ex. hyra kajak och kanot.
Varje oktober lockas över 80 000 besökare till Lights in Alingsås, Europas största arrangemang för experimentell ljussättning av offentliga platser. Staden har även en egen Potatisfestival som bl.a. firas med knallemarknad, musikframträdanden och nöjesfält.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Alingsås kommun? Kontakta våra mäklare i Alingsås! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Saxebäcksvägen 40

Saxebäcksvägen 40

44156 Alingsås

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Saxebäcksvägen 40

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND
}