Bostäder till salu i Änggården

Hitta din nya bostad i Änggården

Attraktiva bostäder till salu i Änggården

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Änggården just nu!

 • Radhus

  Änggården, Göteborg

  Besiktigad
  Adress
  Änggårdsgatan 47
  Utgångspris
  10 600 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  3-4
  Boarea / Biarea
  160 kvm / 65 kvm
  Tomtarea
  334 kvm
 • Bostadsrätt

  Änggården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Carl skottsbergs gata 120A
  Månadsavgift
  3 870 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Änggården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Änggårdsgatan 42
  Pris
  5 300 000 kr
  Månadsavgift
  4 838 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

Området

Mäklaren om Änggården

Änggården är en vackert rofylld trädgårdsstad, omgiven av de tre stora parkområdena Botaniska Trädgården, Änggårds-bergen och Slottsskogen. Med naturreservatet som granne ringlar små gator fram mellan radhus och villor i trä från 1900-talets första hälft. Det här är så nära centrum man kan komma utan att idyllen går förlorad.

BLOMSTERPRAKT och SPIKSKOR
Eftersom Änggårdsbergen är naturreservat är området skyddat från ytterligare bygg-nation. Området, med sina vackra radhus från 1920-talet och villorna från senare delen av 1900-talet, kommer behållas intakt för framtiden.

Bakom husen tornar Änggårdsbergen upp sig med kraftiga stigningar och varierande landskap. Hit tar sig många för att träna terränglöpning men lika fascinerande är det att gå på upptäcksfärd i lugn och ro för att utforska ljunghedar, klippor, trolsk skog och spännande växtlighet från jordens alla hörn. En del av skogen tillhör Botaniska och har flera arter som är unika för våra bredd-grader. Skogen och Botaniska Trädgården är en tillgång för hela regionen och parken har blivit utsedd till Sveriges vackraste. Här växer över 20 000 olika arter, både i växthus och på friland.

MUSEUM OCH GENERATIONSSKIFTE
En bit in i skogen hittar du Lilla Änggården. Från början sommarbostad åt en rik göte-borgsfamilj är gården - numera en filial till Göteborgs Stadsmuseum. Här möter du ett välbevarat hem med autentisk inredning från tre sekler.

Idag är Änggården ett eftertraktat område dit många yngre familjer har flyttat de senaste årtiondena. Änggården tillhör stadsdelsområdet Linnéstaden, där det finns flera grundskolor, både fristående och kommunala. Några av stadsdelens förskolor är placerade just i Änggården. Närheten till Linné gör förstås också att du alltid har nära till spontana utekvällar, kafémys och möjlighet att kika förbi i de små butikerna.

Från hållplatsen vid Linnéplatsen går många bussar och spårvagnslinjer. Åt andra hållet ligger Marklandsgatan, även den en knutpunkt för kollektivtrafik. Närmaste håll-platser är annars Botaniska Trädgården och Sahlgrenska. Med bil svänger du direkt ut på Dag Hammarsköldsleden, vilken löper längs med Änggårdens ytterkant och snabbt och smidigt tar dig såväl söder- som västerut.

SÄLDAMM OCH BANVALL
Som om det inte räckte med två parkområden utanför dörren breder Slottsskogen ut sig på andra sidan vägen och lockar med picknick och härliga promenader. På söndagarna möter du massor med människor som kommer hit för att promenera, leka på lekplatsen Plikta eller hälsa på alla djuren, medan du på tidiga morgnar kan ha hela parken för dig själv. Intill Slottsskogen börjar också den gamla Säröbanan, banvallen som numera är en rak och flack cykelbana och som tar dig hela vägen ut till havet.

Köpa eller sälja bostad på Änggården? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Änggårdens 3 bästa

3
 • Muséet Lilla Änggården
 • Änggårdsbergen - vildmark mitt i Göteborg
 • Botaniska trädgården