Havs- och naturnära lägenhet med villakänsla och soldränkt västerbalkong
På förhand
Avgift
3 997 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Boarea
104 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Havs- och naturnära lägenhet med villakänsla och soldränkt västerbalkong

Välkommen till en trerummare med stilrena färg- och materialval samt stor balkong i uppskattat västerläge. Eget garage ingår i avgiften.

 • Ansvarig mäklare

  Joakim Jernberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 70

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Snart ges det tillfälle att förvärva en underbar bostad på populära Talldungen. Talldungen 8 - Bjurfors
Snart ges det tillfälle att förvärva en underbar bostad på populära Talldungen
Bostadens kvalitativa kök karaktäriseras av luftiga ytor med gott om utrymme för matlagning. Talldungen 8 - Bjurfors
Bostadens kvalitativa kök karaktäriseras av luftiga ytor med gott om utrymme för matlagning
Den öppna planlösningen inbjuder till sociala tillställningar med nära & kära. Talldungen 8 - Bjurfors
Den öppna planlösningen inbjuder till sociala tillställningar med nära & kära
Terrass i västerläge som erbjuder härlig utsikt över omgivningarna, plats för loungegrupp och grill. Talldungen 8 - Bjurfors
Terrass i västerläge som erbjuder härlig utsikt över omgivningarna, plats för loungegrupp och grill
Rofyllt Master bedroom med två dubbelgarderober med skjutdörrar som tar väl hand om kläder och annat. Talldungen 8 - Bjurfors
Rofyllt Master bedroom med två dubbelgarderober med skjutdörrar som tar väl hand om kläder och annat

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Brf Nedre Klippträdgården har det perfekta läget intill västkustens havspärlor, naturen, villorna och inte minst till Göteborgs citykärna. Med bästa läge på återvändsgata finner ni här en trerummare om ca 104 km. Väl genomtänkta färg- och materialval bidrar till den röda tråd som genomsyrar bostadens planlösning. Härligt öppna ytor kombinerat med moderna inslag och praktiska lösningar samsas med en härlig balkong i uppskattat västerläge. Garage och uppfart för bil samt gott om förrådsutrymmen.

Brf Nedre klippträdgården består av sexton lägenheter som slingrar sig på varsin sida om Skrinnarvägen anpassat efter natur och bergshällar. Föreningen är uppförd i lugnt och trivsamt villaområde. Boendet lämpar sig utmärkt för barnfamiljer med sandlådor och grönytor för familjens yngre medlemmar. Grannsammanhållningen är utmärkt med trivsamma träffar samt sunt gemensamt intresse i föreningen som sådan. Här har du nära till det mesta! Cykelavstånd till havet, allmän service och allt inom motions- och friluftsaktiviteter. Uppskattade skolor samt förskolor i området, med bland annat nybyggt dagis nere vid Askimsbadet. Kommunikationerna är goda med närmsta hållplats för buss precis utanför området på Gamla Särövägen och Göteborgs citykärna nås med bil på cirka 15 minuter. Detta boende är perfekt för er som vill bo i hus men med alla de fördelar en stabil bostadsrättförening har att erbjuda.

Fakta

Uteplats/balkong

Till lägenheten tillhör en stor balkong i eftertraktat västerläge samt en fransk balkong.

Övriga byggnader/utrymmen

Lägenheten har gott om förvaring. Gott om plats för grill, trädgårdsmöbler samt tillhörande dynor. Garagets baksida har ett förråd att tillgå, även detta värmeisolerat, perfekt plats för cyklar, redskap med mera.

TV/bredband

Kabel-tv och internetanslutning via anslutning via Itux. Flertal operatörer tillgängliga för bredbandslösning. Även telefoni kan fås via Itux.

Kabel-tv och internetanslutning via anslutning via Itux. Flertal operatörer tillgängliga för bredbandslösning. Även telefoni kan fås via Itux.

Parkering

Till bostaden hör ett isolerat garage med radiator samt ytterligare p-plats på själva garageuppfarten. Föreningen har nio stycken uppställningsplatser för besökande gäster vid den intilliggande rundeln och intill Bergsfoten.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 997 kr

Grundavgift 3997 Kr/mån.
100 Kr/mån. debiteras extra för vattenförbrukning

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
14
Våningsplan
0*
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
104 kvm

* Etagelägenhet. Entrén nås från markplan.

Byggnadssätt

Byggår
2008

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Nedre Klippträdgården
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Föreningen tillåter delat ägande
Ja

Allmänt om föreningen

Välkommen till Brf Nedre Klippträdgården, beläget i Östra Trollåsen. De 16 lägenheterna består av tre olika hustyper; Villa Ljungkullen, Villa Ljungstigen samt Villa Tallgläntan som detta hus tillhör. Samtliga lägenheter är bostadsrätter. Föreningen registrerades 2007-08-30 och äger fastigheten till Kobbegården 468:1 med adresserna Talldungen 1- 13, 2- 12 samt Bergsfoten 2 -8.

Lägenheterna är belägna på var sin sida av Skrinnarvägen och karaktäriseras av vita putsfasader (sk tvåstegs fasader) med luftspalt. Här följer villalägenheterna naturens utformning och den vilda terrängen har fått bestämma dess placering.

Samfälligheten, Nedre Klippträdgården, har som ansvarsområde att förvalta vägarna, marken utanför tomterna samt rundlarna. Som bostadsrättinnehavare sköter man själv om den plattlagda gången upp till entrén, den egna garageuppfarten samt grusvägen till det egna förrådet.

Kvarteret uppfördes under 2008. Runt omkring Brf Nedre Klippträdgården ringlar låga granitmurar för att delvis stärka gemensamhetskänslan i föreningen. Varje lägenhet är försedd med separat frånluftsvärmepump. Här bor man också med bergshällarna och naturen i ryggen samt Göteborgs salta hav inom såväl gång- som cykelvänligt avstånd. I denna bekväma boendeform förenas det bästa med villa och bostadsrätt.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen har en underhållsplan. Pengar avsätts till renoveringsfond varje år för att i framtiden inte behöva påverka avgiften gällande den aspekten.

Ekonomi

Andel i föreningen
6,029006%
Andel av årsavgiften är
6,02903%
Pantsatt
Ja

Driftskostnad (per månad)

Ytterligare driftskostnader ser ut som följande:

Uppvärmningen ligger på ca 11 000 Kwh, varav ca 3500 Kwh är hushållsel.
Vatten beskostas med 100 kr/mån a´conto i preliminär vattenförbrukning. Avläsning görs vid årsskiftet och reglering på aprilavin.

Området

Mäklaren om Askim

Bekvämt, naturskönt och stadsnära är för många ord som beskriver livskvalitet.
Att se havets skiftningar över året, andas in den friska, salta luften och känna den där sköna tryggheten i sitt eget gemytliga hemmakvarter – det är också livskvalitet. Det sammanfattar livet i Askim ganska bra.

OMRÅDET
Med sköna, gröna naturområden i ryggen och blicken mot havet är det lätt att njuta året om. Av såväl vinande höstvindar och klara, kalla vinterdagar med rimfrost och hög luft som ljumma, ljuva sommarkvällar, eller en promenad efter ett uppfriskande vårregn. Genom århundraden har familjer förstått att detta är platsen för att hitta harmonin och trivas. Det har skapat ett område med en skön blandning av villor i alla storlekar och stilar. Från pittoreska sekelskifteshus och sommarstugetorp till ultramoderna objekt, där Bel-Air möter nyfunkis. Trots det havsnära läget och lugnet, känns Askim som en självklar del av staden och det är aldrig långt till närmsta butik, eller centrala delarna av Göteborg. Endast 20 minuter med expressbussarna som går var 10:e minut eller varför inte ta cykeln längs Säröbanan? En nedlagd tågbana som förr transporterade badgäster till Askim och Särö
– ett minne av svunna tiders exklusiva sommartillhåll.

NATUR OCH FRITID
Som boende i Askim är man nästan oförskämt bortskämd med badmöjligheter. Förutom havet finns inte bara en, utan två vackra badsjöar inom räckhåll: Sisjön med fina motionsspår och naturstigar och så Oxsjön, vid kanten av Sandsjöbacka naturreservat med härliga strövområden och öppna ljunghedar. Längs Askimsviken finns flera olika badplatser att välja på och som askimsbo skapar man gärna sina egna smultronställen bland sandstränder och härliga klippor, eller Askimsbadet med sin härliga badpir. Varma sommardagar myllrar badet av soltörstande göteborgare. Desto mer rofyllt och härligt är det att slå sig ner med en bok och en kopp kaffe på piren en klar hösteftermiddag. Askim är förstås mycket mer än så. Som om det inte vore nog med de naturliga grönområdena, finns en av de bästa golfbanorna att välja på: anrika Göteborgs golfklubb, som är Sveriges äldsta golfbana. För den som har andra intressen än golf finns mycket att ägna sin tid åt, som tennis, simning, fotboll och löpning eller längdskidåkning i fantastisk natur. Kort sagt; det blir aldrig tråkigt i Askim. Tempot upplevs bara lite lugnare här.

Köpa eller sälja bostad i Askim? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Talldungen 8

Talldungen 8,
436 40 Askim

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Joakim Jernberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 70