Rofylld och väldisponerad i idyllisk omgivning

Gamla Masthugget, Göteborg

Paradisgatan 25N

På förhand
Utgångspris
2 650 000 kr
Avgift
2 881 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
40,1 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Rofylld och väldisponerad i idyllisk omgivning

I populära Brf Betel hittar ni denna rofyllda bostadsjuvel som andas landshövdingecharm och omfamnas av den blomstrande innergården

 • Ansvarig mäklare

  Lisa Wessberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 55

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Charmiga Paradisgatan 25N. Paradisgatan 25N - Bjurfors
Charmiga Paradisgatan 25N
. Paradisgatan 25N - Bjurfors
Vackra detaljer smyckar detta hem. Paradisgatan 25N - Bjurfors
Vackra detaljer smyckar detta hem
. Paradisgatan 25N - Bjurfors
Smakfullt tapetserad hall. Paradisgatan 25N - Bjurfors
Smakfullt tapetserad hall
Tidsenligt och charmigt kök. Paradisgatan 25N - Bjurfors
Tidsenligt och charmigt kök

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Låt oss varmt presentera denna rofyllda juvel till bostad där Slottsskogen breder ut sig precis utanför det karaktärsfulla landshövdingehuset och den fantastiskt charmfulla innergården välkomnar dig med blomstrande rabatter, bärbuskar och hemtrevliga odlingar. Mer idyllisk omgivning än Gamla Masthugget är svårt att uppnå. Bostaden är ytterst väldisponerad, har fönster i två väderstreck och berikas av detaljer i original från 30-talet så som vackert brädgolv, stora fönster, inbyggd förvaring och trivsamma nischer i original. Inom ett kort avstånd når du kommunikation, livsmedelsaffärer och Linnéstadens rika utbud av restauranger och uteställen. Ett hem för dig som vill ha det lilla extra!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB:s Brf Betel
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB:s Brf Betel bildades 1931 och är en trevlig och populär bostadsrättsförening belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar. Husen stod klara 1931 och i föreningen finns det sammanlagt 220 lägenheter, varav några är sammanslagna och 7 hyresrättslokaler. Föreningen äger sin egen mark.

Besök gärna föreningens informativa hemsida för mer information,
www.brfbetel.se

Engagerad och duktig vaktmästare i föreningen.

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomi är att anse som mycket god och välskött.
Avgifterna har vid flera tillfällen höjts med 3% i takt med inflationen och för att möta ökade kostnader.

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar:
1980-talet: Samtliga V/A-stammar i kök och bad byttes
1998: Byttes taket
2004: Ny maskinpark i tvättstuga och gårdsrenovering på Paradisgatan 27-29.
2006: Byttes termostater till element.
2007: Taken sågs över och grunden på Paradisgatan 25 dränerades.
2007-2008: Samtliga fasader och fönster renoverades.
2008: Entrétak renoverades.
2010-2013: De flesta trapphusen renoverades.
2011/2012: Fasadmålning
ca 2012: OVK
2014-2015: Råvindsyta uppläts till etagelägenheter
2015: Tvättning och målning av sockeln på 27:an. Ny tvättmaskin, torktumlare, nytt cykelrum iordningställdes och de tilläggsisolerade bottenplan på 25A-H.
2016: Fönsterbyte

Omdragning av elen är nästa projekt som föreningen påbörjat. Då det är ett omfattande projekt kommer föreningen börja med ett trapphus för att därefter ta in offerter. Det kommer att göras i etapper och ta ca 3-4 år. Spolning av stammar och underhåll av fönster påbörjades i våras och även det görs etappvis. Framöver kommer även en dränering behöva göras men inga vidare beslut tagna på när och hur.

Parkering

Föreningen har 12st p-platser varav 9st är till för de boende till en kostnad om 600kr/månad. Vid ordinarie föreningsstämma så lottas dessa ut till de som anmält intresse och platsen får då nyttjas under ett års tid. I övrigt gäller boendeparkering i området.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Telia och internet via Bahnhof.

Gårdsplats/innergård

Betels innergårdar är grönskande oaser som blir naturliga mötesplatser för medlemmarna. Här finns utemöbler, grillar, lekplats, välskötta rabatter och gräsytor.

Gemensamma utrymmen

Gemensamma utrymmen i föreningen är tvättstuga, hobbyrum, cykelrum, barnvagnsrum, fotolabb, samlingslokal (Paradisgatan 25, fri att nyttja) och övernattningsrum. Övernattningsrummet med 5-8 platser ligger i uppgång 25 I och kan hyras av en kostnad av 150kr/natt. Tvättstugan är placerad mellan gårdarna. Här finns fem olika bokningssystem med vardera två maskiner, torktumlare och torkrum till varje. En av "tvättparkerna" går inte att boka i förväg utan är till för "paniktvättar". Under sommartid finns möjlighet att hänga tvätten utomhus. Föreningen har också mattvätt, centrifuger och manglar.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett vinds- och ett källarförråd

Parkering

Föreningen har 12st p-platser varav 9st är till för de boende till en kostnad om 600kr/månad. Vid ordinarie föreningsstämma så lottas dessa ut till de som anmält intresse och platsen får då nyttjas under ett års tid. I övrigt gäller boendeparkering i området.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 881 kr

inkl. värme, vatten, kabel-tv och bredband

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 650 000 kr
Lägenhetsnummer
82
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
40,1 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Försäkring
150 kr
Övrigt
140 kr
Summa
290 kr

Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på avtal och förbrukning. Posten övrigt avser gasförbrukning.

Byggnadssätt

Byggår
1931

Övriga gemensamhetsutrymmen är;
tvättstuga, torkrum, cykelförråd, gästlägenhet (5-8 bäddplatser, 150kr/natt) samt en omtyckt festlokal. Som medlem kan du låna/hyra lokalen för sådant som den egna lägenheten är för liten för. Hyr du lokalen mer än 3 timmar betalar du 100 kronor, annars kostar det inget.

Tvättstugan är placerad mellan de två gårdarna. Det är en rejäl tvättstuga med tio tvättmaskiner, varav åtta är bokningsbara. Därtill finns det fem torkrum (fyra bokningsbara), tre torktumlare, ett torkskåp, tre centrifuger, två manglar och en maskin för mattvätt. Så gott som samtliga tvättmaskiner är av nyare modeller. Det finns också möjlighet att torka tvätten utomhus när vädret tillåter.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
148

Området

Mäklaren om Masthugget

Å ena sidan är Masthugget slingrande, branta gator med pittoreska landshövdingehus. Å andra sidan stora bostadskomplex från 60-talet med utblick över hamninloppet. Underbara Slottsskogen ligger runt knuten och ändå är det bara några steg ner till Långgatornas bubblande stadsliv med kaféer, restauranger och barer. I Masthugget är historien ständigt närvarande samtidigt som det är lätt att ha full koll på vad som händer i staden.

FISKARSAMHÄLLE OCH STORSKALIGHET
Det finns alltid två sidor av allting och varför skulle Masthugget vara ett undantag? Även om den avspända atmosfären råder i hela stadsdelen är skillnaden mellan det man i dagligt tal brukar dela upp i Gamla och Nya Masthugget slående. Den norra delen, eller ”Nya Masthugget”, kännetecknas av vinkelhusen från 1960-talet, med sina stora bilfria gårdar. Det här är Sveriges största bostadsrättförening, som börjar uppe på berget och i terrasser ner mot Masthuggstorget, innan långgatorna tar vid och sträcker sig bort mot Linné.

Den ”Gamla”, eller södra delen, sträcker sig upp mot höjden och genomskärs av Fjällgatan, som binder ihop Majorna med Linnéstaden. Smågatorna som sträcker sig söderut kantas av såväl nyare byggnation som landshövdingehus från 1900-talets början med innergårdar som många gånger överraskar med sin rika grönska och lummighet.

REPSLAGARE OCH LEKREDSKAP
Redan på 1600-talet bosatte sig fiskare och hamnarbetare i Masthugget, som fick sitt namn från att timmer lossades och höggs till master i hamnen nedanför branten. Ända sedan dess har berget varit hem för generationer av sjöfartens arbetare. Och även om många kulturhistoriska värden gick förlorade när en stor del av området revs på 1960-talet, lever den historiska atmosfären vidare, inte minst genom många av gatunamnen. Gamla Masthugget gränsar till Slottsskogens norra del med Observatoriet, det gamla vattentornet och gångstigar som leder till sköna promenadslingor och på några minuter når du lekplatsen Plikta.

HAVSUTSIKT OCH HEMLÄNGTAN
Högst upp på berget tornar Masthuggskyrkan upp sig och bjuder på storslagen utsikt över hela staden. Platsen är ett av de bästa ställena att uppleva nyårsfyrverkerierna från. Eller slå dig ner på muren och se solen gå ner borta vid Vinga. Det 62 meter höga kyrktornet är förresten det första landmärket man ser av Göteborg när man kommer in från havet. Så var du än befinner dig är det lätt att hitta hem till Masthugget. Även om alla masthuggsbor har koll på när 60-bussen går, tycker många att det är enklast och trevligast att ta sig till fots, åt vilket håll man än ska.

Köpa eller sälja bostad i Masthugget? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Masthuggets 3 bästa

3
 • Bageriet Bullen och brödet
 • Närheten till Slottskogen och Linné
 • Lustgårdens grönsaksbutik - stort utbud av ekologiskt och vegankost

Karta

Paradisgatan 25N

Paradisgatan 25N,
413 16 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Lisa Wessberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 55

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamla Masthugget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sjömansgatan 7
  Utgångspris
  3 200 000 kr
  Månadsavgift
  4 151 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamla Masthugget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hjorthagsgatan 3A
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 049 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  45 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!